Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ehe lilim geldi sizinle paylaşmak istedim

• HAYIRlI OLSUN .LCD DRİVERİNDE 3 ADET VİDA VAR SÖKMEDEN ÖNCE ÇOK UFAK YILDIZ (SAAATÇİ)tonravida edin ve çok dikkatli sıyırmadan sök hemen yalama oluyor .
    selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: barış

ehe lilim geldi sizinle paylaşmak istedim

• SERDAR abi hoşgeldin yaşca ve bilgice bızden tecrubelısın abimizsın yani forumu bırakma,sana cavap veren arkadaslarında kötü nıyetı oldugunu zannetmıyorum,sadece ufak bır bılgı tartışması yaptınız hepsı bu,unutun gıtsın.barış kardeş hayırlı olsun bu arada lılıden pıxel artarsa gönder...:)
  • Ben burada birşey sormak istiyorum.Yazılanlardan anladığım kadarıyla ışığın kaynağından çıkıp perdeye ulaşıncaya kadar içinden geçtiği (hava ve lcd ekran dışında)bütün ortamlar ışığın şiddetinde kayıp yaratıyor.Bir problemde ışık kaynağından çıkan ışığı fresnel çifti ile lcd yakınlarında geniş bir alana yaymak daha sonrada varifocal lens civarında lensin odak uzaklığı ve çapına göre dar bir alana düşürmek.

Benim düşüncem şu belki basit ve klasik projeksiyondan görünüm olarak biraz farklı bir düzenek ama daha kolay ve sorunsuz gibi.37 ekranı fresnelle büyütmenin benzeri.Arkada ışık kaynağı ve geniş bir reflektör,ortada lcd ekran ve çıkışta varifokal lens yerine uygun büyüklükte bir fresnel lens.Hem daha az elemen kullanılarak ışık şiddeti büyük oranda korunuyor.Hem daha az maliyet.Ve sanırım daha küçük bir hacim.Karışık hesaplara da gerek yok.Tek sorun varifocal lensin olması gereken bölgede bir fresnel (akrilik olmasını öneririm) olması. Bunun yerine proboxun bahsettiği (kötü yanı pahalı olması) lensin konulması bu sorununu yokeder sanırım.Eğer iyi bir görüntü alınırsa bence bu çok büyük bür sorun değil (Gerçi Turkpro lcd den sonra konulacak fresneli uygun bulmuyor ama bahsettiğim sistemde geniş görüntü ancak bir fresnel veya proboxun bahsettiği lens ile alınabilir.

• Selam arkadaşlar,
    valla şu son bir hafta on gündür forumu takip ediyorum ve inanın içimden ne bişi yazmak geliyor nede danışmak

arkadaşlar, serdar bey zaten yeterince ve fazlasıyla bilgisini tecrübesini aktardı foruma, onun gibi tecrübeli arkadaşlarla birebir veya topluca yaptığımız görüşmelerde ve sohbetlerdede son bir iki aydır tartıştık tartışıyoruz... serdar beyin yaptığı çalışmaları eleştiriyoruzda bazen , iyi olmuşta diyoruz.... neyse tecrübe olarak bizden ileri olduğu kesin, denemeleri zaten çok fazla.. pratiği yeterince gelişmiştir kendisinin... ben kendisinin bu foruma en fazla katkıda bulunan kişilerden biri olduğu kanısındayım (ha arada benimde aklıma "acaba bu adam ticari kaygılar güdüyorda buraya ondanmı yazıyo" die gelmedi desem yalan olur ama gelinen noktada bugün için verdiği bilgilerle bizlere yardımcı oldu sağolsun)

şimdi burda bazı arkadaşlar bilimsel konuşuyoruz falan diyor ya... bende teknolojiyle içiiçe olan biri olarak bilime saygı duyuyorum ama... hatta ammmaaa... bi bilen var, bide uygulayan... ha bide bilipde uygulayan var... ahkam kesmek kolay uygulamak zor, konuşmak kolay icraat zor ;) ticari olsun olmasın serdar beyin çalışmalarına saygı duyuyorum, başarılar diliyorum kendisinede.

allahaşkına;
    forumu abuksubuk şeylerle doldurmayın sayfa oldu 25 , 26 yolda...
    değişik ve enteresan fikirleri paylaşalım ama ne kadar bilimsel dayanağımızda olsa pratikte tecrübe etmeden yorumlamayalım veya en azından eleştiriden kaçınalım...
    karşılıklı yazışmalarda özele indiğimizi hissedersek pm den yazalım...
    elinde fazladan malzemesi olupda satmayı düşünenler yazsın ama bir kerede yazsın, her sayfaya şu satılık bu satılık die girmesin, bi seferde ne fazlaysa söylesin...
    uygun fiyatlı bir şeyi burada duyurmaktan kaçınmasın kimse ama , buna ilişkin özelleri pm den sorsun veya yazsın ilgilenen arkadaşlar...
    konuyu dağıtıp, bölüpde kirletmeyelim....
    şu EL YAPIMI PROJEKSİYON başlığını bi adam edelim... bzile aynı amacı güdüp, niyetli olupda bu başlığı okuyan adam sıkılır yavvvv...

en önemliside birbirimizi kırmayalım, seviyeyi düşürmeyelim...
    sevgili dostlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuggi -- 9 Aralık 2004, 21:22:42 >

• Bykoz kardeş için f 30 fresnelli lilili kutu yapım başlangıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 9 Aralık 2004, 21:42:01 >
  • eyvallah üstadım, frenselleri monte ettikten sonra, daha doğrusu aşama aşama bitişe kadar resimleri koyarsan sevinirim.
    saygılar, sevgiler...
  • ben zenga lcd kullanacağım dizaynda herhangi bir farklılık gerek yok değilmi?
  • serdar abi tekrar hoşgeldin,ben 150 w mh ıle yapmıstım önceki sayfalardada verdım görüntüleri,akrılık frenselın ışık gecırgenlıgı fazlaymıs dogrumu,bıde 250 w mh lemı degıstıreyım lambamı,ben condenser kullanmama ragmen senın yaptıgın fotosunu gonderdıgın sıstemden daha zayıf alıyorum görüntüyü,yanı karanlık ortam olması gerek
  • eni kısa olur boy aynı 32x52.5cm(lamba ayakları için 3cm lik pay + lamba dan fresnele 30 cm +fresnel lcd arası 1,5 cm +lcd objektif arası 18 cm f 20 için)(net halidir iç ölçüler siz kullanacağınız ahşabın kalınlığına göre kenar kalınlıklarını hesaplayınız...) iç yükseklik 14.5 cm fresnel ve lcd takmak için içini açacağın 2mm kalınlığındaki kontraplağın boyutları 14.5cmx18 cm
    quote:

Orjinalden alıntı: bykoz

ben zenga lcd kullanacağım dizaynda herhangi bir farklılık gerek yok değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 9 Aralık 2004, 21:59:05 >
  • Merhaba
    Evet akrilik fresnelin ışık geçirgenliği daha fazla.ayrıca odak uzunluğu daha kısa .Daha kısa mesafeden ışık vuracağı için daha parlak görüntü demektir.250 watt la değiştir vede fanları arttır.ben türker kardeşin cihazında akrilik lens kullandım.aynı resimlerden bahsediyorsak türkerin lcd si lili .
    quote:

Orjinalden alıntı: freedom33

serdar abi tekrar hoşgeldin,ben 150 w mh ıle yapmıstım önceki sayfalardada verdım görüntüleri,akrılık frenselın ışık gecırgenlıgı fazlaymıs dogrumu,bıde 250 w mh lemı degıstıreyım lambamı,ben condenser kullanmama ragmen senın yaptıgın fotosunu gonderdıgın sıstemden daha zayıf alıyorum görüntüyü,yanı karanlık ortam olması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 9 Aralık 2004, 22:07:04 >
  • Merhaba
    Bravo..Tebrik ederim bir eksiği kapadınız. bakın arkadaşlar bu cihaz 4 fresnelli planla benim yapmış olduğum cihaz dır Arkadaş cihazını geliştirdi ve şu andada sorunsuzca seyrediyor.4 Fresnelli planı merak eden arkadaşlar arkadaşımıza mail atıp görüşebilirler,belkide kendisi izin verirse inceleyebilirler.Ufak bir çelişkiye değinmeden geçemiyeceğim ;herkesin yattığı gecenin ilerlemiş saatlerinde o sessizlikte tabiki fan sesi duyulur.Tekrar tebrik eder iyi seyirler dilerim..
    selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: newrelease

Serdar Bey, forumu terk mi ettiniz bilmiyorum da, son yaptığım modifikasyonu da yazayım projeksiyonu yapmış veya yapacak olanlara yardımcı olur belki.
    Serdar beyden aldığım Leather (en ucuzu :) ) projeksiyonum var. görüntüsü idare ediyor işte.. bu fiyata bu kadar oluyor zaten.
    Ama alet (ve hepinizin aleti öyle) şöyle çalışıyor.
    gece yatarken tv seyrettiniz uykunuz geldi, zaten yatıyordunuz, uyuyacaksınız... Önce TV yi uzaktan kumandadan kapatıyorsunuz. Ama ışık hala açık kalkıp ışığı kapatmanız gerekiyor. Haydii kalktınız ışığı kapttınız diyelim.. Ama fanları kapatamazsınız, aletin içinin yeterince soğutulması lazım en az 3-5 dakika kadar fanların çalışması lazım fanları açık bırakıyorsunuz.
    Sonra yatıyorsunuz fanlar gürültü yapıyor uyuyamıyorsunuz, uyusanız gece fan sesine uyanıyorsunuz, uykulu uykulu kalkıp bir de fanları kapatıyorsunuz..
    bu bana çok zahmetli geldi, 2 küçük aletle modifikasyon yaptım.

1. 12V küçük,minik, düşük akım çeken röle. (3 milyon felan heralde daha ucuz da olabilir, ben çıkma kullandım)
    2. Fırın Isıtıcı vs. gibi cihazların parçalarını satan yerlerde olur 0-40C çift konumlu termostat, aslında 0-110 da kullanılabilir, ben lambanın uzağına koydum.. (6,5milyon daha ucuz da olabilir)

1. LCD ekranın arka aydınlatmalarını besleyen klemensten rölenin beslemesini alacaksınız. Böylece uzaktan kumandadan televizyonu açtığınızda röle de kapanacak. Rölenin kapanın uçlarına da Lambanın ateşleyici trafosunu süreceksiniz. Çok süper bir modifikasyon, sizi baya bi zahmetli işten kurtardı.

2. Termostatı alıyorsunuz, oda sıcaklığında atacak konuma ayarlıyorsunuz. Oda sıcaklığının biraz üstüne çıkan konumdan sonra iletken olan ayakları vasıtasıyla da Fanları besleyen trafoyu sürüyüorsunuz. Lambaya yakın bir yere monte etmek gerekecek. Ben direk yakın kısma koyamadım. Serdar bey öyle bir delik bırakmamış :) ama bir sonraki aralığa yerleştirdim. Zaten lamba ortamı ısıtında burası da otomatikman oda sıcaklığının üstüne çıkıyor... Ama en güzeli lambaya yakın konuma koymak. Yalnız 0-40 termostatı lambaya çok yakın koymayın veya yapıştırmayın. Bozulur. LAmbaya çok yakın koyacaksanız 0-110 Termostat kullanın, o da güzel olacaktır. Bu da size işiniz bitince uzaktan kumandaya basıp uyuma veya sabah haberlerini seyrettikten sonra arkanıza bakmadan evden çıkabilme imkanı verecek...

Böylece bendeki aletin, lambasının gücünün düşük olması (keşke 250W olsaydı) leatherin pixelinin az olması dışında, fazla bir eksiği kalmadı. Artık projeksion tam otomatik.

Projelerinizi böyle yaparsanız en mantıklısı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 9 Aralık 2004, 22:24:48 >

• yok abi bu resımden bahsedıyorum,bende bu ışıkta bu görüntüyü almam ıcın ne yapmalıyım,15w mh,leader 6",condenser,ve fresnel,f:20 objektıf var sıstem kutulu vazıyette

• pardon 150 w metal halıde,benım resımlerde bunlar ama karanlık ortamda cekılmıs diagonal 160 cm falan

• freedom kardeşim ehe sağolasın ama pixellerin hepsi bana lazım hih hi yani artsada ben onu yerim yani kalmaz . turkpro(serdar) abi devam ,
  • reflektörün varmı birde kullandığın cihaz dvd mi vcd mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: freedom33

yok abi bu resımden bahsedıyorum,bende bu ışıkta bu görüntüyü almam ıcın ne yapmalıyım,15w mh,leader 6",condenser,ve fresnel,f:20 objektıf var sıstem kutulu vazıyette

reflektörün varmı birde kullandığın cihaz dvd mi vcd mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 10 Aralık 2004, 0:10:21 >
  • Sagol turkpro...Son mesajın oldugu icin size hoscakalın demek kalıyor herhalde.Yinede beni aydınlattıgınız icin tesekkur edrim

SAYGILAR
  • merhaba
    işte size gerçek projeksiyon televizyon yapma fırsatı
    site de görmüş olduğunuz açıklamalarla ilgi göürüşmek isteyen değerli müşterilerimizin tüm sorulara cevap vermek için aşağıda ki linki tıklayın.
    http://mehmet_cavas.sitemynet.com/armax/
    NOT :SİTENİN AÇILMAMSI DURUMUNDA....
    BU LİNKİ KOPYALAYIP ARAÇ ÇUBUĞUNUN ADRES BÖLÜMÜNE GİRİNİZ.
  • üzmeyin birbirinizi..Allah herkesin rızkını verir
  • MERHABA
    SİSTEM TOPLAMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE BU CİHAZI YAPMAK İÇİN SÜREKLİ OLARAK ÇALIŞIYOR EN İYİ NASIL OLUR DİYE ARAŞTIRMA YAPIYORSUNUZ EĞER İYİ BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ DOĞRU MALZEMEM KULLANMANIZ GEREK YOKSA SÜREKLİ ŞÜPHE İÇİNDE KALIR ACABA ŞUNUMU ALSAM BUNUMU ALSAM ŞURAYA MI KOYSAM DERKEN YAPMAKTAN UĞRAŞMAKTAN BIKARSINIZ YERİNİZDE İDİM BENDE SİZİN GİBİ UĞRAŞTIM KESİNLİKLE SİSTEM HESAPLAMALARINIZ YANLIŞ YAPMAK İSTEDİĞİNİZ ZATEN BİR TANE O HALDE DOĞRU MALZEME KULLANIN VE ARTIK SEYRETMEYE BAŞLAYIN YOKSA BİR KENARA ATAR PARANIZI DA HEBA ETMİŞ OLURSUNUZ AYRICA BURADA EN ÇOK SANIRIM BEN BAZI ARKADAŞLARA 3 MESAJ ATTIM BUNUN NEDENİ SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM VE MAİL KISMINDA HATA YAPTIM YOKSA SÜREKLİ MAİL ATAMAM ZATEN VE EMEKLERİNİZ BOŞA GİTMESİN DİYE BU NOTU YAZDIM BURADA SÜREKLİ OLARAK BİLGİ PAYLAŞMAK İSTİYORSANIZ BENDE SİZE BİR KATKIDA BULUNDUM SİLER İSTANBULDA OTUYORSUNUZ MALZEME ELİNİZİN ALTINDA VAR PEKİ UZAKTA OLANLARIN HAKKI YOKMU BU CİHAZI YAPMAYA BENCE ONLARINDA HAKKI EVET 100 EURO DİYE BANA HİTAP EDEN ARKADAŞ SEN ELİNDE SATTIĞIN MALZEME BU İŞ İÇİN UYGUN OLMAYAN MALZEME NEDEN BUNU BİLMİYORSUN UCUZ AMA İŞE YARAMIYOR BURADA BULUNAN ARKADAŞLAR HEP HATAYI BAŞKA MALZEMELERDE ARIYORLAR VE NE YAZIKKİ VAKİT KAYBEDEREK SIKILIYORLAR BİR LAF VARDIR İSTER AL İSTER ALMA AMA VİCDANLI OL YİNEDE SAYGILAR

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.