Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SAYGILAR
  • turkpro ve alifree2 arkadasım gereksız laf tartısması gercekten cok uzucu kabul etmek lazım

surface ayna ıle normal ayna arasında yansıtma mesafelerı arasında hıc bır fark olmaz.

ıkısı arasıında mesafe farkı olur ama bu ıkı ayna tıpı arasındakı mesafe farkı kullanılan cam kalınlıgı x2 seklındedır ıkısıde 45 derece bır goruntuyu yansıtacak ıse 2mm lık camdan yapıldı ıselcd denoncekı alan20 ıse sonrakı alan 10 cm ıse
    surface ayna da bu 30 cm
    normal aynada ıse 3.4ıla 3.6 cm dır tam 3.4 dıyemeyız cunku cam tam dık degıl 45 derecedır ve ısıgın(goruntunun ıcınde mesafe katetme olayı dıyagonal bı kesıt ızler bude tahmınen 3 mm e kadar varabılır.)

yanlız goruntuden sona normal ayna kullanmama nedenımız yansıtıcı mesafenın uzaması degıl

sadece yansıtılan goruntunun hem yansıtıcı sırda hemde ızafı olarak yansıtıcı camda olması ve goruntunun yansıtılan duvarda koyu yerlerde ıkı goruntu ust uste cok yakın bı sekılde bulnmasıdır.
    bu sebeple surface ayna kullanılır.

fotogarf makınalarının (slr)ıcındede kullanılan ayna surface dır. bunun sebebıde aynıdır. vızorden bakınca goruntuytu ıkı tane gormememızı saglamaktır mesafe ıle alakası ytoktur cok kucum mm mesafeler dısında:)
    tesekkurler

• arkadaşlar, bu iş biraz tecrübe işi. ben bu cihazı yapmaya karar verdiğimde 3 günde bitireceğimi zannediyordum, ancak yaklaşık olarak 2 ay geçti ve hala tam anlamıyla bitirebilmiş değilim, sizlerden ricam tecrübeli arkadaşlara biraz daha saygılı olalım. onlar tecrübelerini bize aktarmasalardı şu an bildiklerimizden daha fazla bilgiye sahip olamazdık.
    mesela lcd nin önüne frensel koymaktan bahsedenler var. kesinlikle olmuyor yani netlik bozuluyor.
    birde ticaret muhabbeti, bırakın isteyen kendisi yapsın isteyen parasını versin yaptırsın, benim vaktim yok veya elim tornavida tutmuyor diyen bir arkadaşım neden mahrum kalsınki, veya bende şöyle şöyle mercekler var satıyorum diyen arkadaş mercek bulamayan anadolunun ücra köşesindeki arkadaşlara faydalı olmuyormu?
    tabii abartmamak lazım mesela 3 mesaj peşpeşe satılık ilanı yazarsanız ayıp olur.
    sonuç olarak biraz daha sağduyulu olursak birbirimize daha faydalı oluruz kanaatindeyim.
    bu arada benim cihazım bitmek üzere 2-3 güne kadar resimleri koyacağım.
    saygılar, sevgiler...

• Beykoz arkadasa katılıyorum..
    Herkez malzemeleri ve fiyatlarını az cok tahmin edebiliyor.Pahalıysa almazsın olur biter..
    Ancak malzemeler için uygun fiyat verenlerde yok degil..
    Serdar bey'e gelince..
    Kendinizi onun yerine koyun derim..Kendinize su soruyu sorun..Bu işi ticaret olarak yapsanız boyle bir forumda potansiyel musteri kitlenize bilgimi verirdiniz yoksa sadece reklam mı yapardınız..?
    Tabiiki Serdar Bey inceden reklamını yapıyor buna da hakkı var diye dusunuyorum..
    Hersey tercih meselesi..
    Bu işi yapmayı dusunenler için bu forum iyi bir kaynak kıymetini bilelim.. ayrıca bence cokda duzeyli ve kaliteli gidiyordu..!!!
  • metal kutu yapan arkadaşlar

nasil malzeme nedir biçimlendirme nasil yapilir.
    bilen yokmu
    kolaymi zormu?
  • SELAMLAR

Ben kimseyi kırmak veya saygısızlık yapmak icin burada degilim arkadaslar.Turkpro ile kavga degil tartısma yaptık.Eger bunda bir yanlısım varsa turkpro beni duzeltsin.Hayır arkadsım kavga yapıyorduk desin :!!

Neyse tabiiki burada bilgilerimizi paylacagız buranın amacıda bu degilmi. Kimse reklam yapmasında demedik! Yanlıs anlamak bir suc degildir.Suc olan yanlısı duzeltmek yerine ortamı germektir.

SAYGILAR
  • merhaba arkadaşlar.
    Görüyorumki daha evvelki sayfalarda benim verdiğim bilgileri bazı kişiler tarafından özellikle saptırılarak tarafıma karsıt bilgi olarak sunulup akılları sıra bir üstünlük sağlama amacı güdüp kendilerini tatmin yoluna gidiyorlar..Ben bu tür kişlerin daha henüz bu konu ile ilgili hiç bir şey yapmadıklarını diğer yabancı sitelerden buldukları bilgilerle afaki konuşarak bir şeyler yapma, ve cihazı meydana getirmeden malzeme satma hevesinde olduklarını biliyorum....Bu tür içinde hiciv içeren sorulara artık cevap vermeyeceğim..yaşça ve bilgicede bu !!tür kişilerin seviyelerine inmeyeceğim!!!.Zaten de vaktim yok .Devamlı bu konu hakkında çalışmakta ve bitirmem gereken cihazlar olduğundan vakit buldukça sizlere ve bana özel mail atanlara yardımcı olacağım..Bu arada ikinci lilide bitti.resimleri aşağıda .FLIGHT SİMİLATÖR 2004
    Hepinize selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 8 Aralık 2004, 15:38:41 >

• yaw hiç psoneci kalmamiş herhalde yalniz kaldim o zaman ben
    napalim kaderim buymuş.

kutuda takildik kaldik yawwwwww.
  • turkpro arkadaşa selamlar olsun 4 fresnelli bir örnek buldum galibaaaaaa
    aşagidaki linkte

http://mitglied.lycos.de/spidermann15/
  • quote:

Orjinalden alıntı: bykoz

arkadaşlar, bu iş biraz tecrübe işi. ben bu cihazı yapmaya karar verdiğimde 3 günde bitireceğimi zannediyordum, ancak yaklaşık olarak 2 ay geçti ve hala tam anlamıyla bitirebilmiş değilim, sizlerden ricam tecrübeli arkadaşlara biraz daha saygılı olalım. onlar tecrübelerini bize aktarmasalardı şu an bildiklerimizden daha fazla bilgiye sahip olamazdık.
    mesela lcd nin önüne frensel koymaktan bahsedenler var. kesinlikle olmuyor yani netlik bozuluyor.
    birde ticaret muhabbeti, bırakın isteyen kendisi yapsın isteyen parasını versin yaptırsın, benim vaktim yok veya elim tornavida tutmuyor diyen bir arkadaşım neden mahrum kalsınki, veya bende şöyle şöyle mercekler var satıyorum diyen arkadaş mercek bulamayan anadolunun ücra köşesindeki arkadaşlara faydalı olmuyormu?
    tabii abartmamak lazım mesela 3 mesaj peşpeşe satılık ilanı yazarsanız ayıp olur.
    sonuç olarak biraz daha sağduyulu olursak birbirimize daha faydalı oluruz kanaatindeyim.
    bu arada benim cihazım bitmek üzere 2-3 güne kadar resimleri koyacağım.
    saygılar, sevgiler...

• OLABİLİR ARKADAŞIM AKLIN YOLU BİRDİR.ANCAK BEN BU PLANI 2001 YILINDA YAPTIM .ŞU AN BİLGİSAYARDA KAYITLI OLAN İLK YAPTIKLARIMDAN BİRİ OLAN CİHAZIN RESİMLERİNİ O TARİHTE STAR GAZETESİ TARAFINDAN ÇEKİLMİŞTİR KANITLAYABİLİR İSTEYENE RESİMLERİNİ GÖNDEREBİLİRİM.BİRDE SİTEYİ DAHA İNCELEYEMEDİM .SİTEDE ŞUNA DA BAKIN SİTENİN YAYINA GİRDİĞİ İLK TARİHE.BEN BUNU 2001 DE YAPTIM TURK PRO KARDEŞE SELAMLAR OLSUN NEDEMEK ???ANLAYAMADIM. SEN BENİ KOPYACILIKLA MI SUÇLUYORSUN???VEYA AMACIN NEDİR .YAHU NE ÇOK DÜŞMANIM VARMIŞ .AKIL SIR ERMİYOR.
    SELAMLAR
    NOT ŞİMDİ BAKTIM SİTEYE .ÖRNEK VERDİĞİNİZ PLAN BENİM UYGULADIĞIM PLAN DEĞİLKİ.YURT DIŞI SİTELERDE HER ZAMAN GÖRDÜĞÜMÜZ LCD ARKASINDA BİR ÖNÜNDE BİR LENS OLAN PLAN..
    quote:

Orjinalden alıntı: mker

turkpro arkadaşa selamlar olsun 4 fresnelli bir örnek buldum galibaaaaaa
    aşagidaki linkte

http://mitglied.lycos.de/spidermann15/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 8 Aralık 2004, 16:08:36 >

• arkadaslar gcen yolda giderken clio marka marka arabanın farlarında kondanser gördüm fark ettım yeni cıkan araçların cogunda var onları kulansak ne gibi netice alırız daha kaliteli olurmu ısık gücünü gördükten sonra benim kafama yattı her halde farın ısığı 250whatt degildir veya daha fazla .bilgilerinize.
  • turkpro kardeşim yanliş anladin yaw bne seni destekelemek için yazmiştim birde yanliş görmüşüm 4 lü diilmiş haklisin amacim seni kızdırmak diildi valla yemin ederim san abir şey diyen yok oılursa ben karşisindayim bunu bil...
  • Dostlar, şimdiye kadar turkpro'ya laf etmedim, ekmeğini kazanıyor. Ama ne zaman "4 freşneli ben icat ettim" derse, karşısında beni bulur. Evet 4 freşnel kendisinin icadıdır, bir şeye de yaramaz. Çünkü, daha önce de söylendi, eşyanın doğasına aykırı. Freşnel denen mercek ışığı paralelleştirmek için kullanılır. Hemen ardına ikinci bir freşnel koyarsanız, bir öncekinin yaptığını tam tersine çevirir. Işık kaynaktan çıktığında bir konidir, (Küreyi kırdık, bize yarayacak ışığı ayırdık) kondenser ve 1. freşnelin görevi, onu silindire çevirmektir. İlk freşnelden sonra koyacağınız ikincisi olayı tam tersine çevirir.
    Sorum turkpro'ya, benim daha önce yayınladıklarım kadar basit olsa da, açıklayabilir mi, ikinci freşnel ne işe yarıyor? (Aynı zamanda LCD'den sonraki freşnel çifti.)
    Ticareti herkes yapabilir, yollar açıktır. Ama göz göre göre amatörlerin kazıklanmasına göz yumamam.
    Ben de bir amatörüm.

• ŞİMDİ KARDEŞİM BAK ASLİNDA 4 FRESNEL DEN ANLAMAN GEREKEN 2 TANE İNCE KENARLI MERCEK ÇÜNKÜ 2 ŞERLİ BİRBİRİNE YAPİŞTİRİLYOR DİYE BİLİYORUM TURKPRO DAHA İYİ BİLİR. YANİ İNCE KENARLİ MERCEKTEN İKİ TANE DE KULLANABİLİRSİN ANCAK LCD BOYUNDA MERCEK BULAMAYACAGİNA GÖRE FRESNELLERİ BU ŞEKİLDE KULLANMAK COK AKİLLİCA COK ZEKİCE VE DAHİYANE DİYEBİLİRİM 4 FRESNELLE KAFANIZI KARİŞTİRMAYİN. 2 ŞERLİ BİRLESTİRİLEREK 2 TANE İNCE KENARLI MERCEK ELDE EDİLİYOR. TAMAMMI ANLADİNİZMİ BUNDA UZATILACAK KAFA YORACAK BİŞİ YOK. UZMEYİN ADAMI YAWWWW
    ANLAMAYAN VARSA Bİ DAHA ANLATAYİM.
    SİZDE TAKTİNİZ 4 FRESNEL DİYE TEPKİ GOSTERİYONUZ. İŞİN MANTİĞİ BU ANLARSINIZ DİYE ADAM UZUN BOYLU ANLATMADI ANLARSINIZ DİYE.
  • Merhaba,

Anlayamadigim bir sey var arkadaslar. Ve hakkaten anlamadigim için soruyorum:

Bu 4 fresnelli sistem bu kadar kötü sonuç veriyorsa, neden kondenserli sistemi yapmiyorsunuz?
    Zaten görünen o ki Serdar Bey de 4 fresnelli sistemi kenara bırakmış.

Probox
  • Arkadaşlar, sistemi ucuza yapmak istiyor musunuz?
    Eğer yanıtınız evet'se bırakın soruyu muhatabı yanıtlasın.
    Ya da onun yerine yanıtlayabilecek olan varsa bunu çizim ve bilimsel yöntemlerle yapsın!
    Ne dediğimizin farkındayız, dediğimizin aksini bilimsel yoldan kanıtlayın, özür borcumuzdur!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ProBox

Merhaba,

Anlayamadigim bir sey var arkadaslar. Ve hakkaten anlamadigim için soruyorum:

Bu 4 fresnelli sistem bu kadar kötü sonuç veriyorsa, neden kondenserli sistemi yapmiyorsunuz?
    Zaten görünen o ki Serdar Bey de 4 fresnelli sistemi kenara bırakmış.

Probox
    evet bende 150w ve 400w 4 frenselli denedim vazgeçtim hatta metal halideden vazgeçtim çanaklı ampulden aldığım verimi metal halideden alamadım. 2 frensel ve çanak ampul süper gündüz bile izleniyor, metal halidede resimde bir fluğluk var kondenser lenslede denedim ama çanak ampulde resim çok dolgun. metal halde lambalar ıskartaya çıktı.
  • Sağol kardeş herhalde ben yanlış anladım.Özür dilerim
    selamlar
    quote:

turkpro kardeşim yanliş anladin yaw bne seni destekelemek için yazmiştim birde yanliş görmüşüm 4 lü diilmiş haklisin amacim seni kızdırmak diildi valla yemin ederim san abir şey diyen yok oılursa ben karşisindayim bunu bil...

• quote:

ŞİMDİ KARDEŞİM BAK ASLİNDA 4 FRESNEL DEN ANLAMAN GEREKEN 2 TANE İNCE KENARLI MERCEK ÇÜNKÜ 2 ŞERLİ BİRBİRİNE YAPİŞTİRİLYOR DİYE BİLİYORUM TURKPRO DAHA İYİ BİLİR. YANİ İNCE KENARLİ MERCEKTEN İKİ TANE DE KULLANABİLİRSİN ANCAK LCD BOYUNDA MERCEK BULAMAYACAGİNA GÖRE FRESNELLERİ BU ŞEKİLDE KULLANMAK COK AKİLLİCA COK ZEKİCE VE DAHİYANE DİYEBİLİRİM 4 FRESNELLE KAFANIZI KARİŞTİRMAYİN. 2 ŞERLİ BİRLESTİRİLEREK 2 TANE İNCE KENARLI MERCEK ELDE EDİLİYOR. TAMAMMI ANLADİNİZMİ BUNDA UZATILACAK KAFA YORACAK BİŞİ YOK. UZMEYİN ADAMI YAWWWW
    ANLAMAYAN VARSA Bİ DAHA ANLATAYİM.
    SİZDE TAKTİNİZ 4 FRESNEL DİYE TEPKİ GOSTERİYONUZ. İŞİN MANTİĞİ BU ANLARSINIZ DİYE ADAM UZUN BOYLU ANLATMADI ANLARSINIZ DİYE.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.