Şimdi Ara

Ekran kartından yük altındayken ses geliyor (fan değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geçen gün GTX 760 aldım, sorunsuz çalışıyor sistem boşta dururken 60,70watt arası çekiyor ve bir ses gelmiyor, fakat bir oyun açıp yük altına sokunca sistemi, sanki yüksek gerilim hattından gelen seslerin aynısından ekran kartından gelmeye başlıyor buzzzz diye kalına yakın bir ses. Yük altındayken en yüksek çektiğini gördüğüm watt 230watt filandı.

Sesin fanlardan yada güç kaynağından geldiğini düşünenler olacaktır fakat fanları elimle durdurup denedim, ses fanlardan gelmiyor, zaten yazılımdan fanları son hıza getirince gelen ses o yük altında gelen ses değil.

Daha önce böyle bi durumla karşılaşanınız oldu mu? Sizce ne yapmalıyım, geri götürüp değişim istemeli miyim?

Bu arada belki soran olur, güç kaynağı Cooler Master 430watt

• 1) Psu yetmiyor onun sıkıntısı yaşıyor olabilir. (büyük ihtimal bu)

2) Coil whine tarzı kartla ilgili bir sıkıntı olabilir.

Daha önce böyle bir problem yaşanmadığına göre 760'larda ya sizin kartta bir sorun çıktı gidin verin değiştirsinler ya da yüksek ihtimal psu yetmiyor.
  • Böyle bir ses mi hocam?

http://m.youtube.com/watch?v=_3xWF50uIgU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KralDorduncuVites

1) Psu yetmiyor onun sıkıntısı yaşıyor olabilir. (büyük ihtimal bu)

2) Coil whine tarzı kartla ilgili bir sıkıntı olabilir.

Daha önce böyle bir problem yaşanmadığına göre 760'larda ya sizin kartta bir sorun çıktı gidin verin değiştirsinler ya da yüksek ihtimal psu yetmiyor.

Coil Whine'a da araştırırken denk geldim ondan gelen ses çok ince, bunda gelen ses çok kalın.

bu sesle bir alakası yok mesela çok ince burdaki ses:http://www.youtube.com/watch?v=HP73edpQwgc

• quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

Böyle bir ses mi hocam?

http://m.youtube.com/watch?v=_3xWF50uIgU

hayır hocam bu çok ince, benimkinden gelen ses çok kalın.
  • arkadaşlar güç kaynağını kasanın dışına çıkartıp denedim emin olmak için, ses ekran kartından değil güç kaynağından geliyormuş o ses. PSU'nun fanından değil kendinden geliyor 180watt'tan yukarı çıkmaya başlıyınca. yeni bi güç kaynağı alıcam sanırım. Corsair CX600M düşünüyorum ondan böyle bi ses gelmez inşallah :)
  • gelebilir

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-m12ii-80-plus-bronze-620w-guc-kaynagi.html bunda sanırım öyle bir sıkıntı yoktu

hocam szi daha iyi bilirsiniz

http://www.youtube.com/watch?v=JfyB0p0m7_Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabah moonwalk keyfi -- 23 Mayıs 2014; 14:31:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merak etme ondan böyle ses gelmez

eski psu yu ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

psu ihtiyacımı varda
  • Hocam, @ sacid1987 hocamın önerdiği psu çok kaliteli bir üründür,aynı modeli kullanıyorum 1 buçuk yılı aşkın bir süredir.Almayı düşünüyorsanız hiç tereddüt etmeyin.
  • cstn C kullanıcısına yanıt
    corsair rocks
  • 430W PSU ile o sistemi kullanmayın. Kartlara dünya para veriyorsunuz, iş PSU ya gelince cebinizden para çıkmıyor.
  • Fan dışında gelen sesler , kapasitörlerden devrelerden vs. geliyordur yani daha basit açıklamak gerekirse güç yönetimi olan devreler ses çıkarabilir. Bu güç kaynağının kalitesizliğinden kaynaklandığı gibi , vga daki kapasitörlerin ölmüş olabileceğinden de kaynaklanabilir. Eskiden anakartlarda çok sık karşılaşılırdı özellikle ekran kartı slotu yakınlarında bulunan kapasitörler şişerdi. Benzer bir durum olabilir ama sizinki güç kaynağı kaynaklı gibi duruyor. Bu yüzden her zaman kaliteli güç kaynağı kulllanılmasını tavsiye ederim çünkü bütün sistemi emanet ettiğimiz tek bileşen Psu'dur.

İşin kötü tarafı bu ses olayı esasında ürün bozulmadıkça garanti kapsamında da olan bir durum değil yani firma sorun yok diye geri de gönderebilir ürünü servisten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cstn

Merhaba arkadarşlar,

geçen gün GTX 760 aldım, sorunsuz çalışıyor sistem boşta dururken 60,70watt arası çekiyor ve bir ses gelmiyor, fakat bir oyun açıp yük altına sokunca sistemi, sanki yüksek gerilim hattından gelen seslerin aynısından ekran kartından gelmeye başlıyor buzzzz diye kalına yakın bir ses. Yük altındayken en yüksek çektiğini gördüğüm watt 230watt filandı.

Sesin fanlardan yada güç kaynağından geldiğini düşünenler olacaktır fakat fanları elimle durdurup denedim, ses fanlardan gelmiyor, zaten yazılımdan fanları son hıza getirince gelen ses o yük altında gelen ses değil.

Daha önce böyle bi durumla karşılaşanınız oldu mu? Sizce ne yapmalıyım, geri götürüp değişim istemeli miyim?

Bu arada belki soran olur, güç kaynağı Cooler Master 430watt

Hocam psu bozuk diye tanı koymayın hemen prizinizde topraklama yoksa yeni aldığınız psu dada aynı sorunu yaşabilirsiniz prizlerini kontrol edin derim topraklama yoksa sıkıntı olabilir başka bi psu ile deneme şansınız varsa deneyin başka psu yapmıosa psu da sıkıntı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 23 Mayıs 2014; 15:06:43 >

• selam arkadaşlar, sorunun PSU olduğu anlaşılınca gidip Corsair RM750 aldım artık tık yok yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler. @KralDorduncuVites @Dolphin/Lion @sacid1987 @...DeAtH... @Chris Brown @qaanx
  • quote:

Orijinalden alıntı: cstn

selam arkadaşlar, sorunun PSU olduğu anlaşılınca gidip Corsair RM750 aldım artık tık yok yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler. @KralDorduncuVites @Dolphin/Lion @sacid1987 @...DeAtH... @Chris Brown @qaanx

Hayirli olsun omurluk psu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam cevap vermediniz eski psu yu ne yapacaksiniz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam 430 W psuyu sömürüodu tabi sistem şimdi rahatlamıştır hayırlısıyla 10 sene kullanırsın heralde
  • Hayırlı olsun hocam,iyi günlerde kullanın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ooo evladiyelik psu almışsın. Çoluğuna çocuğuna miras diye bırak valla psu aleminin tankıdır RM serisi hayırlı olsun
  • teşekkürler arkadaşlar, gerçi ömrünün yarısını Aerocool DS Cube içine girene kadar tükketi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.