Şimdi Ara

EKRAN KARTI İDEAL SICAKLIK ve FAN DEĞERLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
4.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, kendimde de bulunan ekran kartı için hangi sayfaya baksam ideal sıcaklık şu olması falan yazılmış. Diğer amd kartlarda da durum aynı. Bendeki ekran kartında min. 33-34 derecede boşta çalışıyor. Maksimumda ise 75-76 dereceye çıkıyor, bir ara 83 dereceyi gördüm(8 pin sorunu,yanlış bağlamışım). Ama bazı arkadaşlar 770 ve dengi amd kartlar için min. 30 , mak. ise 70(75) derece altında değerler aldıklarını yazmışlar? Acaba kullanılan kasa ve harici fanlar mı buna etken anlamış değilim.

2. si de oyundayken 50-60 derece arası gezinen gpu , fan kullanımı 1950 rpm %50-51 yazıyor. Örneğin bu kullanım %100 olduğunda bu değer 3900 rpm mi olacak? En yüksek 2950 rpm gördüm bu da kafa karıştıran bir anektod? Sizin ekran kartınıza göre değerleriniz nedir acaba, bilhassa boşta ve yükteyken nvidia 6** 7** ve amd 7*** r9 2** kartlar için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 25 Şubat 2014; 9:38:03 >

• boşta 30-35 yükte 60-70 arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

boşta 30-35 yükte 60-70 arası

ekran kartınız nedir? Ben boşta bekledim en az 33 ü gördü, en fazla ise ( hatalı bağlantı 83) 76 derece (heaven benchmark testinde) . Kasada dönen 1 fanın bile farkı oluyor heralde
  • ben asus.hd7950 dcu2 top v2 kullanıyorum boşta 25-27 dereceye kadar.düşüyor ve max 62 gördüm 3.5 saar bf4 ten sonra kasada 2 fan var normal mi acaba çok düşük gibi çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotac gtx 670 boşta 35-38 C %30, yükte 75-80 C %50.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -StrongeR-

ben asus.hd7950 dcu2 top v2 kullanıyorum boşta 25-27 dereceye kadar.düşüyor ve max 62 gördüm 3.5 saar bf4 ten sonra kasada 2 fan var normal mi acaba çok düşük gibi çünkü

Kafam iyce karıştı, sizin kasa ne acaba, egzos fan,işlemci fanı, ekran kartı kendi fanı dışında harici bir fan var mı? yükte 62 derece çok tuhaf cidden. BF4 ayarlar çok düşük olsa bile fazla vermesi lazım. Hwinfo ve msi afterburner ile mi ısı ,rpm değeri alıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Orijinalden alıntı: -StrongeR-

ben asus.hd7950 dcu2 top v2 kullanıyorum boşta 25-27 dereceye kadar.düşüyor ve max 62 gördüm 3.5 saar bf4 ten sonra kasada 2 fan var normal mi acaba çok düşük gibi çünkü

Kafam iyce karıştı, sizin kasa ne acaba, egzos fan,işlemci fanı, ekran kartı kendi fanı dışında harici bir fan var mı? yükte 62 derece çok tuhaf cidden. BF4 ayarlar çok düşük olsa bile fazla vermesi lazım. Hwinfo ve msi afterburner ile mi ısı ,rpm değeri alıyorsunuz?

rpm değerini bilmiyorum kasa cooler master,haf912 plus kasanın öndeki 200 lük ve arkadaki 120 lik fandan başka fan yok ısıyı oyunu kapattıktan hemen sonra aida64 ve speedfan ile kontrol ediyorum sorun programlardaysa program önerirmisiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve Kasa fanı Ayarları?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pcrex@ hocam sizin sanırım ek fana ihtiyacınız var , neden derseniz 80 derece forumda herkes tarafından kabul gören fazla bir değer. Muhtemelen fanlar yükte çok zorlanıyordur. 83 derecede 2950 rpm benim ekran kartımda ölçtüğüm.

-StrongeR- @ :) hocam oyundayken ölçmelisiniz. Hwinfo ve msi afterburner indirin. Youtube da ayarları var bakarak yapabilirsiniz. Ya da forumda sorgulayın. Mükemmel bir ölçüm yaparsınız. aida64+msi afterburner da oluyor sanırım. Bu arada önde yer alan 200m fan cidden ciddi bir soğutma sağlar soğuk havayı içeri vermesi diğer fanların işini çok kolaylaştırır , sanırım bundan ötürü 30 derece altını görebiliyorsunuz.
  • Zotac gtx 780 referans tasarım min 25 max 78 gördüm kasa thermaltake chaser mk-i 4 tane 200lük 1 tane 140lık fan var

• quote:

Orijinalden alıntı: creative13

Zotac gtx 780 referans tasarım min 25 max 78 gördüm kasa thermaltake chaser mk-i 4 tane 200lük 1 tane 140lık fan var

Hocam 4 tan 200 lük fan dediniz değil mi? Çok değil mi , yani yanlış anlamayın 4x200 lük fan ile aşırı bir soğuma elde edersiniz(tabi bir o kadar da ses olabilir). +140 lık, dahili işlemci ve ekran kartı fanı standart zaten. 25 minimum da süper bir değer ki elinizde ki kartın minimum normal ısı değeri 30 üzeri. Maksimum da buna göre 70 üstünü görmemesi lazım gibi geliyor insanın aklına.
  • Asus gtx770 dc2 boşta 26-28 yükte 60 civarı
  • Benim ekran karti 6 pin girisli ve bosda 35 yukde yani %30 kullanimda 45 derece %100 kullAnimda max da 58 derece msi alferburner ile crsy2 ve gta4 ölçümlerinde gördum ekran karti yukde 140 wat cekiyor

• Allah Allah , hocam sizin değerler şimdi bambaşka oldu, maksimum 60 ı nasıl geçmiyor ki? Yani az önce ki arkadaşın 4x200mm fan + 140mm fan bence çok çok iyiyken 78 veriyor. Kasa ve fanlardan kaynaklanması lazım % 100
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Ustelik sunu soyleyim benimki o.clu bitane eksoz fani var 14 cm likve psunun fani ekran kartinin ustune dogru ufluyor yani benim psu islemcinin ustunde

• AMD HASTASI 044 kullanıcısına yanıt
    Aynen bendeki de o şekilde işlemci fanı 4.4 e o/c li ve sıcak havayı psuya üflüyor arada egzos fanı var 120 mm. Ayrıca kasa tavanında 80mm fan var. Yaza doğru kasa tabanınada takacağım 120mm lik. Ama kendim için diyorum 58 dereceye inmem çok zor hatta imkansız. Yani şu 200mm lik önünde fan bulunan ve soğuk havayı kasa içine çeken kasalardan alırsam belki 70 altını görürüm yükte
    Senin kasanin markasi ne hocam

• Asus GTX 760 DirectCU II

Boşta 30 civarı.

Furmark 1080p testinde 76 Derece..

Oyunlarda genelde 50-63 aralığı...
  • Kasam cooler master hafx942, kullandığım fanlar 4 tane 20cm , 3 tane 12cm jetflo , 1 tane 14 cm
  • Benim kasa frisby 7 yıllık kasa eski bayağı ,ek fanları kendim ekledim ama miladı doldu artık. ateş ve güneş @ sizin değerler de bendekine yakın. Ama ben 30 u hiç görmedim 33-76 arası benim. davedevil @ kasa ne hocam ? çünkü 4 tane 200mm ,3 tane 120mm, 1 tane 140 mm dediniz fanları. Kasa 400 TL üstü bişey olmalı heralde?

Edit : haa cooler master pahalı onlar da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 24 Şubat 2014; 14:40:32 >
    Eskiymis baya benim kasa baya buyuk ben bile neredeyse ben bile icine girerim o derece

Yani belimle kafam icine giriyor gecenlerde anakarti sökmustum ozaman girdim bi kabloyu cikarmak icin sikismis tavanda dvd romun araya cekim cikarayim dedim cikmadi ben icine daldim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.