Şimdi Ara

Ekran kartı max yük altında kaç derecede çalışmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar konu basligi her seyi acikliyor zaten, ekran karti oyunlari ultra ayarlarda oynarken yuk altinda kac derecede calismasi normaldir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Maksimum Yük Altındaki İdeal Çalışma Sıcaklığı

Ekran kartları, bilgisayar sistemlerinin önemli bileşenleridir ve oyun oynama, video düzenleme ve diğer grafik yoğun görevleri gerçekleştirmek için kullanılırlar. Maksimum yük altında, ekran kartları önemli ısı üretebilir ve bu nedenle uygun çalışma sıcaklıklarının korunması çok önemlidir.

Ekran kartı üreticileri tipik olarak her model için önerilen maksimum çalışma sıcaklıklarını belirtir. Genellikle bu sıcaklıklar 80-95°C (176-203°F) aralığındadır. Ekran kartın önerilen sıcaklık aralığını aşması durumunda, aşağıdakiler dahil olmak üzere sorunlar ortaya çıkabilir:

• Performans düşüklüğü
    • Dengesizlik
    • Ömür kısalması

Ekran kartının maksimum yük altındaki çalışma sıcaklığını aşağıdaki yöntemlerle kontrol edebilirsin:

• Yeterli hava akışı sağla: Bilgisayar kasanın içindeki hava akışını iyileştirmek için ek fanlar takabilir veya kasa kapağını açık bırakabilirsin.
    • Soğutma sistemini temizle: Zamanla soğutma sistemi toz biriktirebilir ve bu da ısı transferini engelleyebilir. Soğutma bloğunu ve fanları düzenli olarak temizlemelisin.
    • Ek soğutma çözümleri kullan: Harici fanlar veya su soğutma sistemleri gibi ek soğutma çözümleri, ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmeye yardımcı olabilir.

Ekran kartının maksimum yük altında "ekran kartı kaç derece olmalı" sorusunun kesin bir cevabı yoktur, çünkü bu durum modele ve belirli çalışma koşullarına bağlıdır. Ancak önerilen sıcaklık aralığını takip etmek ve aşırı ısınmayı önlemek çok önemlidir. Bu, ekran kartının optimum performansını ve uzun ömürlülüğünü sağlamaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran kartına göre değişir.
  • 70 80
  • benim msi gtx 970 in 68 derecenin ustune gectigini gormedim

• 88c kadar normal calisir

• Her gpu nun max sıcaklık değeri farklıdır yani bu sorunun cevabı yok.

Ekran kartın kaç derece çalışırsa çalışsın makinaya reset attırmıyorsa veya hızını kesmiyorsa güvenlidir. Örneğin gtx 470, gtx 480, 290x referans tasarımlar avg 95 derecede çalışırdı ve sıkıntısızdı. Günümüzden örnek verirsem ref rx480 87 derece çalışıyor, strix 480 67 derecede fakat ikiside sıcaklık konusunda sıkıntı cıkarmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 22 Temmuz 2016; 18:24:05 >
  • 80 üzerine fazla çıkılmaması gerek bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim icin 67ye kadar..muhendisler icin nedir bilemem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80

• En temiz sıcaklık 75 derecedir ideal sıcaklıktır bu sıcaklığın üstü ısınmaya başladığını gösterir 80 üstüne çıkıyorsa sıcak anlamına gelir ama 75 altında olan kart serin çalıştığının göstergesidir.
  • resimdeki ekran kartını kullanıyorum boşta 35 yükte 55 60 arası geziniyor. asus gerçekten soğutma konusunda işi biliyor daha önce kullandığım ekran kartlarıda genelde asusdu ses yok sıcaklık yok bundan sonrada asus alıcam

şimdi baktım 33 e düşmüş

Ekran kartı max yük altında kaç derecede çalışmalı? Ekran kartı max yük altında kaç derecede çalışmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 23 Temmuz 2016; 11:18:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

resimdeki ekran kartını kullanıyorum boşta 35 yükte 55 60 arası geziniyor. asus gerçekten soğutma konusunda işi biliyor daha önce kullandığım ekran kartlarıda genelde asusdu ses yok sıcaklık yok bundan sonrada asus alıcam

şimdi baktım 33 e düşmüş

Ekran kartı max yük altında kaç derecede çalışmalı? Ekran kartı max yük altında kaç derecede çalışmalı?

Steam hesabım zengin ikincil post amacı

• 75-80 derece civarları fakat her ekran kartı için aynı derece söylenemez.
  • Benim R7-240 Max 55 santigrat.
  • max 70 üstüne çıkarsa macun eskimiştir veya kasa kirlidir içersi doludur vs..

msi tf3 ben aldımda 7870 60 derece geçmiyordu son dönemde bu sıcaklarda 66 seyrediyor.

nvdia cılar alışmış 80 felan.
  • 85 max değer olmalı geçerse bir sıkıntı vardır 100derecede kapanır 105dede ekran kartı yanar

işlemci için genelde max 72derecedir.
  • 85 derecede performans düşürmeye başlar 100 derece olursa da kapanır.
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi veriyorsun dostum. Hiç bir ekran kartında 85 derece de gpu su yada belleklerin frekans hızı düşmez. Değişen tek şey fanın devridir onu manuel olarak ayarlamadıysan tabi. Bu söylediklerim şeylerde ekran kartında ekran kartına değişir.
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Dostum verdiği fps belli bir sıcaklıktan sonra düşecektir. Konuyu detaylı olarak "gpu throttling" adı altında araştırabilirsiniz. Örneğin ısınan bir laptopta oyun açın kart %100 yükte 30fps veriyorsa 10 dakika sonra sıcaklık 85'in üstüne çıktığında fps 15 lere düşecektir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Oda değişen birşey laptoplar için doğru ama masa üstünde farklıdır. 85 derece laptoplar için gayet normal sıcaklıktır. Ayrıyetten ben 85 derece çalışan gpu kullanımı düşen hiç bir ekran kartı görmedim. Dediğin şey ekran kartından ekran kartına değişir.
    Konuda bahsedilen ekran kartıda mobil olmayan bir karttır altını çizerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 23 Temmuz 2016; 22:24:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.