Şimdi Ara

Sıvı Soğutucu Değerleri Normal Olmasına Rağmen Yükte CPU 80-90 Dereceye Çıkıyor. Acil Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar yeni işlemci ram ve anakart aldım. Bu parçaları taktım ilk defa sıvı soğutucu takıcağım için cpu-opt ye takmıştım ilk başlarda çalışıyordu dereceler düzgündü. Taktıktan 1 gün sonra bir süre oyun oynadıktan sonra droplar oldu cpu da bir şeyler olduğunu farkettim dereceleri kontrol ettiğimde 80 90'a çıkıyordu. Daha sonra aio pump a taktım. Hiç bir şey farketmedi acaba suyumu pompalamıyor elimle baktım hafif bir titreşme hissettim çalışıyor gibi. Boşta 30 - 50 derece arasında chrome'da bir sekme açınca 65 lere çıkıyor. Bios ayarlarından pump değerine baktım termal macun fazla sürmüş olduğumu farkettim ortalama seviyeye getirdim.

    Anakart: Asus ROG Strix Z370-F
    İşlemci: İ7 8700
    Sıvı Soğutma: Cooler Master Seidon 120 v2



    Sıvı Soğutucu Değerleri Normal Olmasına Rağmen Yükte CPU 80-90 Dereceye Çıkıyor. Acil Yardım! Sıvı Soğutucu Değerleri Normal Olmasına Rağmen Yükte CPU 80-90 Dereceye Çıkıyor. Acil Yardım! Sıvı Soğutucu Değerleri Normal Olmasına Rağmen Yükte CPU 80-90 Dereceye Çıkıyor. Acil Yardım!

    Geri dönüş yapan herkese teşekkür ederim.







  • Soğutucu işlemciye uygun monte edilmemiş olbilir, soğutucu yüzeyi işlemciye tam temas etmiyor olabilir, soğutucu pompa bozuk olabilir. Sıvı soğutucu ile o değerlerin olmaması gerekir.
  • İlk gün test ettiğim zaman dereceler düzgün idi oyunlarda maks 60 alıyordum salı günü sabah da düzgündü akşamına dereceler uçtu. Temassızlık olmasın diye tekrar söktüm taktım termal macunu düzelttim. Pompa çalışmıyor mu diye test ettim pompa sistemini devreden söktüm işlemci boşta 80 90 görüyordu çalışıyor pompalar ne kadar düzgün bilemem.
  • Anakartın default ayarları turbo mode a çekiyormuş cpu o yüzden ısı değerleri bu kadar yükseliyormuş. Teşekkürler ilgilenen herkes için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.