Şimdi Ara

Ekran kartı fiyatları düşer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben gtx 1060 6gb olan ekran kartını almayı düşünüyorum. Mümkünse msi marka olsun istiyorum.

Bilmediğim siteleri çıkartınca 1600 hatta 1700 tl diyorlar.

Benim sorum ben 2-3 ay kadar beklesem fiyatlar düşer mi?

Sanırım mininig ve etherium olayları var diye yüksek ama ondan mı yüksek bilmiyorum.

Kısaca fiyatlar düşer mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bunu bilemeyiz, bu mining işleri piyasayı berbat etti. Alımlar toplu yapıldığı için piyasada kart kalmadı. İşin kötüsü kartların yüklü satılmasına uyanan ekran kartı üretici firmaların oyuncuları bir kenara bırakıp çaktırmadan mining odaklı satış politikası izlemeleri.

Bu durumun önüne geçmek için üreticilerin piyasaya talebi karşılayacak kart sürmeleri gerekir ama yapmıyorlar, fiyatların artması işlerine geldi.

Diğer yandan bizim çakal firmalar hem piyasadaki stok sıkıntısını, hem de döviz kuru artışını fırsat bilip fiyatları uçurdu. Şimdi döviz düşse bile fiyatları aşağı çekmiyorlar.

Ben 10xx serisi ilk çıktığında 1650 TL ye Asus 1070 Strix OC aldım düşün. Hatta bu sene mart ayında bi ara 1850-2000 TL bandında 1080 ler satıldı. Şu anki fiyatlara bakınca insan inanamıyor.

Üreticilerin acilen mining işine özel kartlar çıkartıp piyasayı normalleştirmeleri gerekiyor ama ne zaman olur bilemeyiz. Bence en az bir nesil daha bu pahalı fiuatlardan kart satacaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |

• Sana şöyle söyleyim bekleyen kişiler yaklaşık 3 aydır bekliyor düşsün diye, bende 2 ay bekledim düşmedi GTX 1060 aldım, şuan AMD RX Vega kartları çıkarttı onlar belki biraz piyasaya etki eder ama yine stok sorunu olmazsa, ayrıyetten Türkiye' de yüksek fiyattan satılacağını düşünüyorum kısaca beklemekle ömür geçer
    Bir Umut SARIKAYA karikatüründen;
    -abi yılların aşı karşıtısın, şimdi bu hastalığın aşısı çıksa yaptırmaz mısın?
    +g*tüme bile sokarım
  • Maden piyasasınıda takip etmek gerekir piyasada Rx serisi kartları bırakmıyorlar.

Bırakın oynayın.. bundan 4 sene önceki halimle şu an ki oyun oynama isteğim arasında en az yarı yarıya fark var.. hala isterken oynayın. İleride belki 1x80 ki en üst düzeye sahip olacağım lakin ne zaman ne istek olacak eskisi gibi.

Bir tane PS4 ve Wii filan alıp hanımla oynayacağım kadar artık.. öğrencilik gibi saatlerce lol cs oynayan ki vakit yok..

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • fiyatlar düşmez aksine artacak

Ozetle ust seviye kart alacaksaniz eskiye nazaran cok bir degisiklik yok. Daha gece 510€ ya KFA2 GTX1080 vardi. Ayni sekilde gecenlerde 600$ a Gigabyte 3 fanli 1080 vardi.

TR den 1500-1600 liraya RX580 yada 1500 liraya GTX1060 anca alabiliyorken yurtdisindan 2100 liraya GTX1080 alabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 29 Ağustos 2017; 21:44:11 >
    | AMD® Ryzen™ 7 5700X | ASUS Prime X570 Pro | CORSAIR Vengeance® RGB PRO 16GB 3600MHz | EVGA RTX 3060Ti XC O8G | LG 27GL850-B UltraGear™ 27" 1440p@144Hz | WD_BLACK™ SN750 500GB | SANDISK ULTRA 3D 500GB |
    | COOLER MASTER MasterCase H500P Mesh White ARGB | CORSAIR RM850x 80PLUS® Gold | Noctua NH-U12S SE | Logitech Z313 | Razer Basilisk Chroma | Bloody B640 | Plantronics Gamecom 388 | Logitech® F510 Rumble |
  • Geçen pazartesi 1.282 liradan GTX1060 6GB, 1100 liradan RX570 4GB sattı hepsiburada.

Düşer, düşüyor, düşecek.

Dolar da düşüş trendinde zaten.

Bir de msi nin şu an gtx 1060 modeli 1600 tl , kdv indirimi gelse kaça alırız acaba ?

1300'den fazla para vermemeye çalış.

Tabi fiyat düşerse.
    XFX RX 6800XT MERC 319||SAMSUNG QLED 27''G7 ODYSSEY 240HZ 1ms|| Lian Li O11 Dynamic EVO White||ROG B550-A GAMİNG||CORSAIR 32GB WHİTE Dominator Platinum RGB||CORSAİR HX850 80PLUS PLATİNİUM||PHANTEKS WHİTE EXTENSİON CABLE KİT||SAMSUNG 1TB EVO 980 M2 NVME SSD||TECHNİCS RPDH 1200 Dj HEADPHONE||Corsair Void Elite white Gaming Headphone||Razer Mamba Elite||Corsair K70 MK2||DXRacer RED DX-OHFE08
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.