Şimdi Ara

LAPTOP EKRAN KARTI DEĞİŞİR Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşim kızgınlık ile laptopun ekranına elinin tersi ile vurmuş ve ekranın kristalleri dağılmış. Yeni ekran denedik ancak ekran ilk 5-10 dakika görüntü verdikten sonra bozuk (sanki ekose gibi çizgi çizgi ) görüntü vermeye başlıyor. Ondan sonra da zaten bi daha bozuk görüntü veriyor. Ekran kartının gittiğini söylediler. Ekran kartı on board olduğu için değişmesi mümkün değilmiş yada çok zormuş ???

ihtimaller ;
    1- ekran kartı bozuk mudur yoksa tufaya mı geliyorum ?
    2- o darbe anında ekran kartının hasar görmesi olasımıdır ? yoksa lcd paneli değiştirirken mi hassar verildi acaba ?
    3- elimde kaldı laptop, ekran kartı alsaaam olurmu / hatta harici ekran kartı varmı piyasada bildiğiniz, laptopa USB den falan bağlanabilen ?

teşekkürler.

• Onboard ekran kartı var ise genelde anakart değişiyor diye biliyorum.Harici kart olsaydı bu tip çizgi oluşma sorunlarını ekran kartına sıcak hava tabancası ile 250-300 derece arası basınçlı bir hava ile ısıtıyorlar gpuda soğuk lehim yada temassızlık varsa yerine oturuyor lehimler.Sadece notebook tamiri yapan yerler var izmirde oturuyorsanız size yardımcı olabilirim önerebileceğim işini iyi yapan bir kaç firma var.

laptopu zaten çalışırken satsam ancak 500 ederdi, şimdi 500 lira masraf edip hala eski laptopu kullanıyor olmak çok kötü bi duygu olacak benim için

o sebeple , işte sizin dediğiniz gibi tamir çözümleri çok iyi gelecek bana.
  • Ekran kartı olmayan, on-board kullanan laptopa harici ekran kartı taktırabiliyor muyuz?

hangi marka model bir ekran kartı düşünebilirim, önerisi olan var mı ?

birde böyle usb den falan çalışan flash disk gibi boyutlarda pratik bi şey olsa süper olur.

onboard olan ekran kartları malesef değiştirilemiyo. yukarıda arkadaşların dediği gibi anakart değişim yoluna gidiliyo.
    AMD RYZEN 5 3600@4.1Ghz CPU | CORSAIR H100İ PRO RGB | ASUS ROG STRIX B350-F GAMING MOTHERBOARD | 2*16 GB GSKILL TRIDENT Z NEO 3200Mhz RAM | SAPPHIRE RX5600XT PULSE GPU | 250 GB SAMSUNG 970 EVO SSD | 500 GB SAMSUNG 870 EVO SSD| 250 GB SAMSUNG 840 EVO SSD | CORSAIR 4000D AIRFLOW CASE | CORSAIR RM650X 80+ GOLD PSU |GIGABYTE G32QC QHD 2K 165Hz HDR400 MONITOR | LOGITECH G613 WIRELESS MECHANICAL KEYBOARD | LOGITECH G403 LIGHTSPEED MOUSE | MICROSOFT XBOX ONE S GAMEPAD | ASUS ROG STRIX 2.4 GO HEADSET | LOGITECH C920 HD PRO WEBCAM | CREATIVE PEBBLE 2.0 SPEAKER | Rode NT-USB MINI MICROPHONE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet , değiştirilmiyor ama.......... yeni yeni harici ekran kartları piyasada var . bunlardan bir tane alsam kullanamazmıyım laptop ta. hele bide dedim ya önceki mesajımda. USB den falan çalışan ufak boyutlu flash disk boyutlarında bbi şey olsa süper olur.
    BMW 1.16i
    MacBook Air 2020
    Airpods
  • Yeni bir deneme yaptım, laptopa başka bir ekran bağladım. Ekrana görüntü gidiyor ama bazen bozuk gidiyor, bazen düzgün gidiyor.
    [simage]
     LAPTOP EKRAN KARTI DEĞİŞİR Mİ ?
    [/simage]

bazen yukarıdaki gibi çizgi falan oluşuyor ama bazen oluşmuyor. anlayamadım gitti, ekran kartım bozuk mu değil mi bunu tespit etmek istiyorum. Bu görüntüden bi sonuçç çıkartabilecek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realperest -- 15 Mart 2010; 12:04:10 >

• goruntuden anladığım kadarıyla ekran kartınız bozulmuş,bu durumun 2 ihtimali olabilir ya alınan darbe anında bozulmus olabilir büyük ihtimalle; cunkü dizüstü bilgisayar bunlar kolayca darbeden parçaları bozulabilir,anakartta çatlak oluşmuş olabilir diğer bir iyimser ihtimalde ekran kartınızın sorunu yok ama anakart uzerindeki ekran invertor devresinden gelen bağlantının anakarta bağlantı yeri üst kopru soketinde sorun oluşmuştur değişim yada deneme yapılırken zarar gormus olabilir,bundan sonra yapacağınuz cihazınız durumuna ve isteğinize gore eğer ekran kartınız onboardsa ki anladıgım kadarıyla oyle iyi guvenilir bir bilgisayar tekniz hivzmeti veren yerde ekran chipseti tamir edilebilirkiğini denemeniz ya yaparlar yada direk anakart değişimi olacaktır eğer sokette bir problem varsa bu düşük ihtimal bununda yine iyi hizmet verilen bir serviste tamir edilebilirliğini takip etmeniz olacaktır tahmini olarakda cihazınızın guncelliği ve marka -model ve piyasadaki parça ağına gore fiyat aralığı 100 ile 300 tl arası anakart değişimide yine 200 ile 400 tl arasında olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: silent1907

goruntuden anladığım kadarıyla ekran kartınız bozulmuş,bu durumun 2 ihtimali olabilir ya alınan darbe anında bozulmus olabilir büyük ihtimalle; cunkü dizüstü bilgisayar bunlar kolayca darbeden parçaları bozulabilir,anakartta çatlak oluşmuş olabilir diğer bir iyimser ihtimalde ekran kartınızın sorunu yok ama anakart uzerindeki ekran invertor devresinden gelen bağlantının anakarta bağlantı yeri üst kopru soketinde sorun oluşmuştur değişim yada deneme yapılırken zarar gormus olabilir,bundan sonra yapacağınuz cihazınız durumuna ve isteğinize gore eğer ekran kartınız onboardsa ki anladıgım kadarıyla oyle iyi guvenilir bir bilgisayar tekniz hivzmeti veren yerde ekran chipseti tamir edilebilirkiğini denemeniz ya yaparlar yada direk anakart değişimi olacaktır eğer sokette bir problem varsa bu düşük ihtimal bununda yine iyi hizmet verilen bir serviste tamir edilebilirliğini takip etmeniz olacaktır tahmini olarakda cihazınızın guncelliği ve marka -model ve piyasadaki parça ağına gore fiyat aralığı 100 ile 300 tl arası anakart değişimide yine 200 ile 400 tl arasında olacaktır

Doğru söylüyorsun fakat yetkili servis dışında chipset tamirini önermiyorum. Ne kadar güvenilir olsa da büyük risk bana göre chipset tamiri bu tip sorunlarda. Bugün tamir olur yarın öbür gün tekrar bozulur. Hatta chipset tamirini yetkili serviste bile önermiyorum çünkü dönen dolapları biliyorum. Adamlar garantinin 6 ayı falan kalmışsa idare edecek şekilde tamir ediyorlar. Ürün bir müddet sonra tekrar arıza veriyor ve garantisi bittiği için size bir dünya masraf çıkıyor.

@realperest
    Benim tavsiyem, teknik serviste eğer basit bir işlemde düzelmeyecek durumda ise chipset değişimi olacaktır. En azından kafanız rahat olur ve sıfırmış gibi kullanabilirsiniz. Ama o kadar veremem diyorsanız tamir ettirip gittiği yere kadar gitsin de diyebilirsiniz tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.