Şimdi Ara

Ekonomik Sürüş için büyük devir saati.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Her gun 80 km yol kat edecegim icin bir arac ariyordum. Maksadim sadece 2 kisi olan icin belediye otobusunden daha hizli eve ulastirabilcek, olabilcek en ekonomik araca sahip olmak. Bu ugurda opel corsa eco baktim . Fiyatlari can yakar cinsten. Internette arastirma yaptim, lpgli hyundai i10lardan fiestallarA kadar gittim geldim.

5 6 arac denedim ve fark ettimki, en ekonomik surucuden geciyormuş. Toyota eco drive modunu okudum, corsa eco easy tronic sanzimanin calisma presibine baktim. Otomobil motorlarini inceledim. Hep ayni sonuca vardim. Maksimum tork devirleri hep en ideal yakit tuketim degerine ulastim. 3,3 litre ile fiesta kullanmayi basardim. Hep gozum devir saatinde gitti.

Ben bir cihaz yapmak istiyorum. Dev gibi bir devir saati alip, şu 10,000 devirlik olanlardan, 10,000 devirlik gostergeyi boyayip 7000 veya 6000 devirlige boyayacagim. Alcagim arabayi dynoda sokup ne yakip ne guc urettigini olcecegim. Devir satini aracin motor devrine gore boyayip cihazi arabaya uyarliyacagim.

Arabanin buyuk devir saatine gore az viteslerimi degistircegim. Hiz onemli degil. Bu tip bisey dusunuyorum ne dusunursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Broadway marka araçların devir göstergesine bakmanızı öneririm. Sizin tarif ettiğiniz gibi. Ya da tırların devir göstergesi.

• Ben bu devir saatini yeşile kırmızıya boyayıp 6500 devirde bitirmek istiyorum. fakat 6500 devri tüm kadranı kullanıcak şekilde yeniden yapılandırmayı düşündüm.

Ekonomik Sürüş için büyük devir saati.
  • Güzel düşünmüşsünüz yakıta çok dikkat edecekseniz bu tarz devir saatleri ile mümkündür ama yinede herşey sürücünün sol ayağında biter .
  • Gözlerde sıkıntı yoksa genel olarak devir saatleri okunabiliyor zaten, yoksa 100-200rpm erken yada geç vites atmanın 1 depoda 10tl yi geçecegini düşünmüyorum. Keyfinize bakın o kadar abartmanın anlamı yok bence kazasız belasız sürüşler
  • astarı yüzünden pahalıya gelicek haberin olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devamli buna bakcam diye kaza yaparsaniz daha pahaliya patlar kasmayin bu kadar gaza az basin yeter

• Ben belediye otobuunden az daha hızlı ve duraksız olanı gibi gideceğim için aslında bana gayet yararlı olucak.

Her gün ayazda 2 otobuse binip dur kalk miğde bulantısından ayakta yolculuk yapmaktan. 75 yolcu ile aynı havayı soluyup hasta olmaktan 10 kat daha iyidir diye düşünüyorum.
  • aracın max tork ürettiği bantlar en ekonomik olduğu bantlardır.teknik verilerde bu bellidir zaten.dyno ve gösterge masrafı zaten maliyet hesabı yaptığınız çalışmayı baştan çöpe atıyor.aracın kendi devir sayacı var ama ona bakarak kullanmanız dikkat dağıtır.motoru dinleyerek de hangi devirde olduğunuzu zaten anlarsınız.o kadar da teknik bir zahmete gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 12 Kasım 2014; 13:30:39 >
  • Elde edeceğiniz kar yaptığınız masrafa ve uğraştığınız zamana değmez. Belli devir aralıklarını geçmedikten sonra tüketimde çok az oynama olur.

• Ekonomik tüketim için devirden daha önemli olan gaz pedalını doğru kullanılmasıdır. Manuel bir araçta vitesi öyle ayarlayacaksınız ki gaz pedalına minimum seviyede kullanın. Anlık tüketimi açarsanız gaz pedalının ne kadar önemli olduğunu görürsünüz.
  • Hyundai Accent era modelinde hayvan gibil devir saati varmış. Ustelik lpg fabrikadan cikişli 1,4 modeli varmiş. Tam ne guzel araba deyip fiyatlarina bakayim dedim. İyisi 20000 liradan aşağı değil. :(

• A segment dizel araç alın.
    uçuk kaçık olmazsa smart 2 kişilik dizel olan 0,8 cc.
    şu an bisiklet kullanıyorum.
    ilerde araç kullanmak zorunda kalırsam,
    0,8cc dizel smart 2 kişilik olanında almayı düşünüyorum.
    az yakar herhalde.
  • Hiç kasmayın bu işlere. Aldığınız herhangi bir arabada arabaya alıştıktan sonra o arabanın en ekonomik kullanımı ile kullanabilirsiniz. Bunun için dev bir devir saatine ihtiyacınız yok. Dediğinizi yapsanız bile, deviri kaç kat detaylı göreceksiniz? Bütün arabalarda deviri 100 devirlere bölünmüş olarak görebilirsiniz. Devir saatini 2 kat büyütüp bunu 50 devire düşürseniz ne değişecek ki? 100 devirlik bir farkta ortalama yakıtta 0.1lt belki fark eder.

Ekonomik sürüş tekniğini hobiniz yapmak istiyorsanız, alabileceğiniz en hafif arabayı alıp, onu hafifletmeye bakacaksınız. Arkadaşımın 1.8 140hp Rover 200 si aracı, şehir içinde 6.5 litre yakabiliyor. Hoş 11lt de yakabiliyor.
    Herşeyden önce hafiflik.

Dizel araç almaktansa, benzinli alıp LPG taktırmak daha mantıklı. Daha ekonomik bir çözüm. Ek olarak ekonomik sürüş hobisini sadece cebiniz için mi yapıyorsunuz, yoksa çevre ile de ilgileniyor musunuz? Çevre de sizin için önemli ise LPG.

Yakıt ekonomisi için çok daha eskilere gidebilirsiniz. Maksat belediye otobüsünden konforlu ve hızlı gitmek ise, 1994 Suzuki Swift alıp, LPG takıp gezin. Paranız cebinize kalsın. Çoğu modern alternatiften de daha az yakacaktır. Keşke eski hafif araçlarla, günümüz modern motorlarını birleştirmek mümkün olsa. Ancak yüksek hızla kaza yapmayacaksınız...

• Çoğu araçta ekonomi ışığı var bencr onu takip etseniz yeter

• Anlik yakit tuketim gostergesi daha cok ise yariyor,devir saatindense.i30 da devir saatide buyuk ve aralikli,birde ortada anlik tuketimi gosteren grafik var.5er 5er ayrilmis ve bu 5de kendi arasinda ayrilmis.Gazi kontrol edip basarsaniz grafik 5lt nin ustune nadir cikiyor.(1.-2.vites haric tabi)

Amac madem yakit tuketimini gozetmek,boyle grafksel bir ekran daha mantikli.
  • bir tane elm327 cihazi ve root edilmis android telefon edinin devir saatini telefonda gorebilirsiniz(sayisal olarak)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar haklı devir saati yerine tork ve yakıt döngüsü asıl ekonomiyi sağlar. çinden obd2 cihazı sipariş ettim navigasyona ya da cep telefonuna uygulayıp programla araç bilgilerini takip edeceğim. benzinli araç olduğu için 3.500 devir üstünden anca istediğim torku alabiliyorum. 4-5bin çevirtmediğim sürece yeterince hızlı gidiyormuş hissi vermiyor.
  • Şu ürün daha çok işinize yarar sanki. İnceleyin derim.

http://www.techturkey.com/forum/maxigauges/52957-minishift-shiftlight.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.