Şimdi Ara

EHLİYETİ EN ERKEN NE ZAMAN ALABİLİRİM??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler 6 Nisan 2006 da 18 yaşımı doldurmuş oluyorum. sürücü kursuna gitmeden ehliyet alma imkanım var mı sadece sınavlara girerek??

sürücü kurslarında verilen eğitimden çok daha fazlasını biliyor ve uyguluyorum - ilkyardım dahil..

ileri sürüş teknikleri dersleri de almayı düşünüyorum yaz aylarında..

lütfen bilgisi olan arkadaşlar en erken ne zaman alabilirim ehliyeti??

• Ehliyetini 18 yaşını doldurup 19 dan gün almaya başladığın andan itibaren herhangi bir kurs dönemine kayıt yaptırabilirsin.

2006 kurs dönemleri yılbaşından sonra belli olur ama genelde nisan ortası ve sonu kurs dönemleri vardır.Tahminimce 15-25 Nisan arası kayıt yaptırabilirsin.

Kursa gitme gibi bir zorunluluğun yok.Ama kurs parasını vermek zorundasın :)
  • kursa para vermeden almam mümkün değil mi sadece sınavlara ve muayeneye girerek??
  • Doğum tarihin ne zaman ? 87-88

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34 SRY 86 -- 9 Eylül 2005, 12:40:32 >
  • 6 Nisan 1988

2006 nisanda 19dan gün almış oluyorum
  • Unutmadan şöyle birşey var.Her kurs döneminin ehliyet alma süresi aynı değildir.Mesela 2005i baz alırsak.

17.04.2005 tarihinde kursa kayıt yaptırılabilirmiş.
    Ancak yazılı sınavı 2 Temmuz 2005
    Direksiyon sınavı 31 / 07 / 2005

Ama
    25.04.2005
    16.05.2005
    28.05.2005
    09.06.2005
    tarihinde kayıt yaptıranlar biri seninle aynı tarihte ehliyet alıyor.

5 kurs dönemi için bir sınav yapılıyor yani.Benim ehliyet aldığımdada böyle berbat bi zamana düşmüştü 4 ay beklemiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k

kursa para vermeden almam mümkün değil mi sadece sınavlara ve muayeneye girerek??

Yok kurs parası vermek zorundasın çünkü sembolik olarak kurs seni hazırlayıp gönderiyor sınava.Zaten 200 ytl bişi kurs ücreti yaw.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki ben 7 nisanda başvursam - en yakın sınav hangi tarihte olur - ona girebilirmiyim kurs almadan - sınavı geçmek problem değil zaten - direksiyonda da sınavı yapacak adamdan daha iyi kullanırım belki
  • ilk yardımdan kalma sonra
  • quote:

peki ben 7 nisanda başvursam - en yakın sınav hangi tarihte olur - ona girebilirmiyim kurs almadan - sınavı geçmek problem değil zaten - direksiyonda da sınavı yapacak adamdan daha iyi kullanırım belki

Warsa akraban trafikte para ödemeden alırsın
  • Senin sınava girebilmen için bir kursa kayıt olman şart. Bunun içinde kurs parasını vermek zorundasın. Gitmesende olur tabi biliyorsan.
  • Ya bak şöyle diyim sana.Kendimden örnek vereyim.

Ben 14 Kasımlıyım.

Ben alacağım zaman 13 Kasım'da kayıt tarihi ve 7 Aralıkta yazılı sınav ondan 5-10 gün sonrada direksiyon sınavı vardı.

Ama 1 gün için beni 13 Kasım kursuna almadılar sıradaki 10 Aralık kursuna yazılabildim.-Ki ben doğum günümde gittim kayıt oldum- (ama ön kayıt)Sınav tarihide 19 Şubat'tı.Gerisini sen düşün.Seninde b.ktan bi zamana denk gelicek kısaca.
  • hadi ya:(

neyse o zaman kursa boşyere yedireceğim parayı...

peki en erken ne zaman alabilirim??
  • Tahminen Ağustos ortalarında.Kışa ehliyetli giriceksin yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 9 Eylül 2005, 12:55:12 >
  • off ya iyice kıl oldum..

tatilde ehliyetsiz mi kalacağım yani
  • 2006 kurs ve sınav tarihleri.Doğum gününden 1 ay sonrasına filan düşerse.Yaza ehliyetli girersin.Tamamen devletin elinde bişey yani.
  • quote:

6 Nisan 1988

2006 nisanda 19dan gün almış oluyorum

6 nisan 2006 dan sonra sınav süresinide dahil ederek...
    Sınav tarihini yakalaman gerek...
    mesela 15 nisanda sınav varsa giremezsin.
    Sınava gitme konusuna gelince;
    Mecbursun ! Müfettiş kontrollü.
    Eğer kurs zamanında müfettiş gelir ve yoklamada seni bulamazsa tekrardan kursa yazılmak zorunda kalırsın... Ben 2 gün gitmiştim (Kursdan özellikle çağırdılar müfettiş gelecek diye)
    Yazılı sınav 2 ayda bir yapılır...
    Sınav tarihi senin şansına kalmış bi olay...
    28.02.2004
    04.04.2004
    26.06.2004
    28.08.2004
    23.10.2004
    18.12.2004
    19.02.2005
    24.04.2005
    02.07.2005
    27.08.2005
    22.10.2005
    10.12.2005 Bunlar olan sınavlar...

22 Gün önce bankaya sınav ücretinin yatırılması gerektiği için...
    Haziranda yazılı sınava girersin 24-25 Haziran olabilir.

3 Hafta sonrada direksiyon sınavı oluyor...

İstenen belgeler

Diploma Fotokopisi (Noterden Tastikli) veya aslı
    İkametgah İlmuhaberi
    Nüfus Cüzdan Sureti
    10 Adet Fotoğraf
    Sağlık Raporu (Özel veya Devlet Hastanesinden)
    Savcılık Belgesi (Adliyeden Temiz Kağıdı)
    Kan Gurubu Kartı

Ortalama 400-450 Ytl tutar...
    4-5 ay önce 600ytl civarında idi.

Direksiyon kursunda ise git gitme fark etmez.
    Ama sınav günü kursun otomobiliyle gireceğin için otomobilleri bi gör derim.
    Zaten ilk günden sonra gelmene gerek yok diyorlar.

• valla iyi olur - umarım bizimkiler de sorun çıkarmaz öss öncesi falan diyerekten

neyse arkadaşlar ben memlekete gidiyorum 3 gün yokum...off nezle oldum ağlıyo gibi duruyorum
  • Kısaca Temmuz sonunda ehliyetinle gezersin
    Polislere göstermesi pek güzel oluyo
    Otomobilin ruhsatınıda kendi üzerine yaptırırsın
  • ben de 7nisanlıyım..kurs tanıdık olmasına ragmen bsy yapamadılar 7nisandakinden sonraki kurs dönemine kayıt yaptılar..hiç derse gitmedim..sınav 26hazirandaydı 3temmuza ertelendi nie hatırlamorm..ilk defa trafik kitabını da sınava giderken elime aldım ciddiyim..1saat boyunca motora baktım..neyse 19gün sonra sınav belli oldu 3nü de 70küsürle vermişim...ehlieti de 10agustosta aldım..yani sınav tarhini kesin örenirsen..ortalama 40gün sonra ehliet elinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRKMKZN -- 9 Eylül 2005, 13:19:12 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.