Şimdi Ara

Egzama belasından kurtulmanın yolu yok mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendimi bildim bileli bu lanet egzamayla uğraşıyorum. Denemediğim yöntem, gitmediğim doktor kalmadı. Bir de benimkisi ırsi olduğu için şiddetli bir şekilde ortaya çıkıyor. Şu anda sadece ellerimde çıkıyor ve ellerim berbat görünüyor. Tedavisi olmadığını biliyorum ama bulduğum hiçbir yöntem de semptomları baskılamıyor. Benim gibi egzaması olup işe yarayan bir yöntem bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 26 Şubat 2025; 22:14:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakın bir arkadaşımda egzamadan muzdarip denemediği şey kalmadı. egzamaya faydası var mı bilmiyorum ama su orucunun çok faydası var diyorlar çoğu hastalığa bir araştırmanı öneririm.

• crux07 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim bir bakayım

• Sabahları aç karnına bir bucuk parmak kalınlığında elma sirkesini su ile karıştır iç 10 dk sonra istediğini ye,3-4 güne kurur ellerin,gel bana tşkr et sonra

• Egzamanın çok nedeni var toz nem rutubet alerjjan ama en önemlisi sinirsel pisikolojik yani kafanın rahat olması lazım ..
    Millletin eline aldığı sabunu asla kullanma ..

• ardıç katran sabunu

• Travazol krem dene 1 hafta kullan 2 hafta bırak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de var zaman zaman artıp azalıyor. Turşuyu abarttığım zaman çok artıyor. Turşu gibi asidik şeyler olumsuz etkiliyor olabilir hocam. Yediğiniz içtiğiniz şeylere dikkat etmelisiniz. Birde stressiz yaşam tarzı diyeceğim ama pek mümkün değil gibi.

• Patch (yama) testi yaptırabilirsin. Eğer bişeye allerjin varsa ortaya çıkar o şeyden uzak durursun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bi eleman kükürtlü sabun falan kullanıyordu ama bilmiyorum denemediysen dene hocam

• Hayatım boyunca çektim, halen de çekiyorum. Agop Kotoğyan (Kolsuz Agop diye bilinir) var çok meşhur bir doktor o tavsiye ediliyordu ama öldü. Ancak damadı mı oğlu mu yoksa öğrencisi mi hatırlayamadım aynı formülle devam ettiriyor demişlerdi. Araştırabilirsin İstanbul'da isen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • john ciga J kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam araştıracağım, senin de mi ırsi egzama

bu arada diğer arkadaşlara da teşekkür ederim cevapları için

• LastStand L kullanıcısına yanıt
    Evet hocam benim de ırsi. Yaşam kalitesini çok etkiliyor haliyle

senin nerelerde ve ne şiddette çıkıyor

• LastStand L kullanıcısına yanıt
    Diz kapağının arka tarafı, ön kolun tam ortası( dirseğin ön kısmı) ve ellerimde çıkıyor. Ama son birkaç yıldır ellerimde yok sayılır. Şiddeti ise değişiyor. Sıcak havalarda ve stresli dönemlerde artıyor, kıpkırmızı geziyorum. Bir süre dikkat edersem epeyce hafifliyor, tamamen geçse de kısa süre sonra yine çıkıyor

benim de şu an sadece ellerimde çıkıyor ama neredeyse hiç geçmiyor. bana iyi gelen tek şey dermovate oldu ama bu merhem için de resmen zehir diyorlar. uzun süre kullanımı kesinlikle önermiyorlar, her ne kadar mucizevi bir şekilde kısa sürede geçirse de bu merhemi kullanmaktan kaçınıyorum.

• dermovate krem

• Hocam bir ortama katılmıştım 2 yıl önce, bir kişiyi her gören şaşırıyordu nasıl iyileştin diye. Ben yeni tanışmıştım kendisiyle eski halini bilmiyordum ama yataklara düşecek kadar kötü bir haldeymiş, sırtına bacaklarına kadar kanayan yaralar olmuş egzamadan. Denemediği tedavi yöntemi zaten kalmamış o hale gelene kadar, en sonunda bir doktor ismi verdi, youtube kanalı da varmış sanırım aynı zamanda alternatif tıp uzmanı sanırım ama şuan ben ismini hatırlamıyorum. Bu doktora gidiyor daha önce ki tedavilerini hastalık geçmişini vs anlatıyor ve doktor bir kaç merhem vb. tedavi deneyip istediği sonucu alamayınca şöyle bir tedavi deniyor. Hasta olan kişinin aile ilişkileri çok kötü, baba alkolik anne fazla dindar ve huzurlu bir aile ortamı yok, annesini ve babasını sevmediği için de tek ailesi olarak ablasını görüyor, ablası da daha 17 yaşındayken bu aileden kurtulmak için birine kaçıyor. Tabi doktor geçmişini sorup odak noktanın abla olduğunu anlıyor. Ablasını da bir gün randevuya çağırıp durumu anlatıyor. Tedavi olarak ablası hasta kardeşi kucağına yatırıp evden neden gitmek zorunda kaldığını, aslında onu yalnız bırakmadığını çok sevdiğini vs vs. detaylıca hem anlatıyor hem de yanında artık yanında olduğunu tekrar güvenini kazanacak şekilde neredeyse her gün evine gelerek bunu tekrarlıyor. Hastalık bu şekilde geçmiş, anlattığında çok şaşırmıştım aklımda kaldı.

• Yeme kültürünü tamamen degistirmen gerekiyor ki buda neredeyse imkansız. Acılı ,ekşili şeyler ,genetik faktörler ,sabuna olan alerji vs uzar gider .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.