Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

https://docs.google.com/file/d/0B-
    LtJclphOjoZkViZW5DblBLZEE/edit?usp=sharing. yaziliminda disaridan kendimiz bir iptv adresi girebilecegimiz bir bolum mevcutmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newfel

quote:

Orijinalden alıntı: persi_ali

quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

quote:

kullanan ve bilgili arkadaşlara bir sorum var.

Bazı filmler de alt ve üst de siyah bant oluyor . Bu cihaz ile tam ekran yapıyor mu işlemci ile ? Zoom özelliğinden bahsetmiyorum.Upscale ile işlemci yapar bu işi .

Streching'ten bahsetmediğinizi varsayıyorum, çünkü herşeyi uzun basık gösterir.

Sanırım siz resim orantısını bozmamak için sağ ve solda ki görüntüden de fedakarlık yaparak siyah bandı kaybetmekten bahsediyorsunuz. Bu söylediğinizi benim bildiğim tüm media playerlar ve PC yazılımları zoom yaparak yapıyor, menüde farklı isimler yazması (Fit to screen, vs) bunu değiştirmez.

Ama dediğiniz gibi bir upscale yaparak bunu yapmakta tabii mümkün ama bunun için mutlaka çözünürlüğünde değişmesi gerekiyor. Yani TV'den baktığınızda 1080P (TV ayarınızın bu olduğunu varsayıyorum) değilde başka bir çözünürlüğe düşmesi lazım. Ama benim bildiğim bunu yapan bir cihaz ya da PC programı yok.

Egreat'te çoğu media player'da olan otomatik zoom özelliği yok. Dolayısıyla her film için ayrı ayrı zoom değerleri girmek zorunda kalıyoruz. Bast Castle yazılımcısından bu otomatik zoom özelliğini bir ara istemiştim ama sanırım istek listesi uzadığı için sıra gelmedi. Umarım bir gün bu özellik eklenir.

Tahminin doğru çıktı . Demek bu işi yapabilen sadece Philips Tv ler . Philips üst ve alt siyah bandı işlemci ile görüntüyü upscale yapıyor. Ve asla suratlar boylar uzamıyor. Görüntü de inanın kalite kaybı olmuyor . Adamlar yapmış. Ha Tv nin menusu ağırdı panel hızı yavaştı kalitesi düşüktü diye geri verdim yerine Sony hx850 aldım. Velhasıl kelam İnsan dev ekran Tv alıyor evine ama gelin görün çoğu film alt ve üsten siyah bant Eee ne anladım bu işten gitti tv panelinin yarısı Pi nin yaşamı tam otururken Tv ye , Hobit ve bir çok film bunun gibi alt ave üsten görüntüyü yiyor . Hakikaten kim bulduysa bu alt ve üst siyah bant olayını allah onu bildiği gibi yapsın

Bu konuyu biraz araştırmanızda fayda var görüntünün ekrana tam oturması sandığınız gibi değil
    bluray.com dan iki filmin bilgisi Aspect ratio oranlarına dikkat edin rip gruplarının bu işte herhangi bir müdahalesi olmaz olursada görüntü bozulur

Life of Pi

Resolution: 1080p
    Aspect ratio: 1.85:1
    Original aspect ratio: 1.85:1

The Hobbit: An Unexpected Journey 3D Blu-ray

Resolution: 1080p
    Aspect ratio: 2.40:1
    Original aspect ratio: 2.39:1

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=49811 
    http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_%28image%29

Bunlar zaten bilinen konular ve burda konuşuyoruz . Sadece şunu anlatıyoruz Philips tv lerde (16:9 Sİnema Mod) diye bir özellik var. İsteyen kullanıyor benim eski tv de vardı çokta memnundum . İŞlemci Upscale yöntemi ile 2 e 1 pixele görüntü işleyerek alt ve üstü boşluksuz hale getiriyor . İsteyen gider Avm de elektronik mağazalarına kendi dener . Görüntü asıl ZOOM denen saçma sapan özellik ile bozulur . TV lerde bu zoom da zaten başka bir şey için konulmuştur . Ya tüm filmler sizin verdiğiniz gibi

de çekilmeli . Ki malesef çoğunluk tam tersi : 2.39:1 bu formatta ve gerizekalı siyah bantlar çıkıyor . Benim nefret ettiğim kadar nefret eden yoktur bu siyah bantlardan .

• Orijinalden alıntı:

Bunlar zaten bilinen konular ve burda konuşuyoruz . Sadece şunu anlatıyoruz Philips tv lerde (16:9 Sİnema Mod) diye bir özellik var. İsteyen kullanıyor benim eski tv de vardı çokta memnundum . İŞlemci Upscale yöntemi ile 2 e 1 pixele görüntü işleyerek alt ve üstü boşluksuz hale getiriyor . İsteyen gider Avm de elektronik mağazalarına kendi dener . Görüntü asıl ZOOM denen saçma sapan özellik ile bozulur . TV lerde bu zoom da zaten başka bir şey için konulmuştur . Ya tüm filmler sizin verdiğiniz gibi

de çekilmeli . Ki malesef çoğunluk tam tersi : 2.39:1 bu formatta ve gerizekalı siyah bantlar çıkıyor . Benim nefret ettiğim kadar nefret eden yoktur bu siyah bantlardan .

Madem bu kadar sevmiyorsunuz seçimi baştan doğru yapsaydınız. Alırdınız bir philips 21.9 bizde kafa yormazdık o linkleri bulmak için

http://www.philips.co.uk/c/televisions/cinema-219-platinum-series-147-cm-58-inch-ultra-wide-full-hd-3d-max-58pfl9956t_12/prd/

Orijinalden alıntı: Diveman

Albani hocam

Senin tavsiyenle almıştım tv mi çok da memnunun . Tek bir nokta dışında . Eski philips tv mde Sinema modu vardı . Bu bazı filmler de üst ve alt sihah bant olayını Upscale yöntemi ile tv açıyor ve ta ekran yapıyordu. Malesef sony tv de yok sanırım bir philips yapıyor bunu . Psilips mkv oynatıcı da aldım oda yapmıyor . İllaki tv mi al diyor adi philips. Ama Görüntü kalitesi olsun herşey olsun hx850 1 numara . Şu upscale olayı olsaydı tam olurdu diye düşünüyorum

yani harici bir media playerdaki filmi tam ekran formatında oynatmıyor mu?Kullanan arkadaşlar bilgi verirlerse seviniriz...

Öyle değil . Filmler formatları farklıdır sinema formatları 16:9 16:10 gibi . Tabi daha uzun detayları var şimdi bulamadım . Bu filmler blu ray olsun rip olsun farketmez üst ve alttan siyah bantlıdır. bunu ister pc de oynat ister media player da farketmez o bantlar gözükür görüntü tam ekran olmaz. Ha Tv lerde çok saçma bir özellik ZOOM diye bir beyinsizlik var kim bulduysa sevgilerimi yolluyorum ekrandan yani görüntüden yiyip tam ekrana çeviriyor yani yaklaştırma yapıyor. Bu tam ekrana denk gelmeyen filmler için geçerli . Philips de sinema modu Upscale yani işlemci ile al ve üstü uzatıyor. Bence iyi bir özellik ve her tv de olmalı .

konu benim açımdan kapanmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 12 Mart 2013; 19:22:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: newfel

quote:

Orijinalden alıntı:

Madem bu kadar sevmiyorsunuz seçimi baştan doğru yapsaydınız. Alırdınız bir philips 21.9 bizde kafa yormazdık o linkleri bulmak için

http://www.philips.co.uk/c/televisions/cinema-219-platinum-series-147-cm-58-inch-ultra-wide-full-hd-3d-max-58pfl9956t_12/prd/

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Diveman

quote:

Albani hocam

Senin tavsiyenle almıştım tv mi çok da memnunun . Tek bir nokta dışında . Eski philips tv mde Sinema modu vardı . Bu bazı filmler de üst ve alt sihah bant olayını Upscale yöntemi ile tv açıyor ve ta ekran yapıyordu. Malesef sony tv de yok sanırım bir philips yapıyor bunu . Psilips mkv oynatıcı da aldım oda yapmıyor . İllaki tv mi al diyor adi philips. Ama Görüntü kalitesi olsun herşey olsun hx850 1 numara . Şu upscale olayı olsaydı tam olurdu diye düşünüyorum

yani harici bir media playerdaki filmi tam ekran formatında oynatmıyor mu?Kullanan arkadaşlar bilgi verirlerse seviniriz...

Öyle değil . Filmler formatları farklıdır sinema formatları 16:9 16:10 gibi . Tabi daha uzun detayları var şimdi bulamadım . Bu filmler blu ray olsun rip olsun farketmez üst ve alttan siyah bantlıdır. bunu ister pc de oynat ister media player da farketmez o bantlar gözükür görüntü tam ekran olmaz. Ha Tv lerde çok saçma bir özellik ZOOM diye bir beyinsizlik var kim bulduysa sevgilerimi yolluyorum ekrandan yani görüntüden yiyip tam ekrana çeviriyor yani yaklaştırma yapıyor. Bu tam ekrana denk gelmeyen filmler için geçerli . Philips de sinema modu Upscale yani işlemci ile al ve üstü uzatıyor. Bence iyi bir özellik ve her tv de olmalı .

İşte sıkıntı orda philips 47pfl aldık onda sorun çıktı geri verdim. O dediğin philips artık yok sıfırı bide o tv sadece sinema filmleri için . Marmara forum bimeks de eski seri spot vardı gümüş gri . Ama özellik ve kalite iyi değil sadece geniş ekran olması avantaj.
    Bu arad başlığa yazıyorum . size özel değil yani konu kapanmadı . açık herkes de yazabilir . Size kapansın konu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi persi_ali -- 12 Mart 2013; 19:51:28 >

• @newfel dostum.

Aspect Ratio....: 2.40:1(16:9 with borders) senin dedigine göre yanlış anlamadıysam tam ekran modu ama ScreenShot gene alttan üstten şerit var.
  • Selam arkadaşlar
    E-Great R6S için, ''Bast_Castle_v1.02_CSv1.2.2_xLiveCZ6.2.rar'' dosyasını indirdim. İçindeki .img uzantılı dosyayı rar’dan çıkartıp flash diske kaydettim. (ana kök dizinine koydum dosya içinde değil). Flash disk R6S’ye takılı iken kürdan ile reset düğmesine basılı tutup cihazı başlattım, cihaz ekranında upgrade, tv’de de siyah ekran üstünde usb’den güncelleniyor yazdı ancak öylece kaldı. Birkaç dakika bekledim aynı, diğer usb’den denedim aynı, başka flash disk ile denedim aynı sonuç, yazı ekranda öylece duruyor ama ilerleme yok. Nerede hata yapıyor olabilirim?
    Not: Bu arada gövde üzerindeki reset deliği tam olarak reset düğmesini karşılamadığı için bütün bu işlemleri yanlardaki 8 adet vidayı sökerek yapmak zorunda kaldım ama cihazın cover olmadan çalıştığını deneyerek yaptım.
    Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
    Sinan KAHYAOĞLU

• quote:

quote:

Bast Castle çoklu dil desteğine sahip. İngilizce bilen ve vakti olan bir arkadaşımız tek bir dosyayı Türkçe'ye çevirip yazara gönderirse yazar hemen ekler. Diğer diller bu şekilde ekleniyor. Benim maalesef vaktim olmadığı için bu işle uğraşamadım ama gönüllü varsa nasıl yapacağı konusunda yardımcı olurum.

quote:

Orijinalden alıntı: Proxy1
    Ben de Tr çeviri dosyası için gönüllüyüm.

quote:

Orijinalden alıntı: badbora
    eğer ki çok meşkatli değil ise, ve aciliyeti yok ise ben yapabilirim...

Yazara mesaj attım arkadaşlar. Bugün yarın çevrilecek dosyanın son versiyonunu ondan alır sizinle paylaşırım.

Yazardan yanıt aldım. Çeviri için yapılacak iş alttaki rar içindeki excel dosyasında "ENGLISH" kolonunu alıp sona "TURKISH" başlığıyla kopyalamak ve o kolonda yer alan tüm kelimeleri çevirmek. Dosyayı hazırladıktan sonra yazarın sekator500@gmail.com mail adresine gönderirseniz ekleyecek.

Beta testler bitmeden gönderirseniz muhtemelen bu çeviri final versiyonuna girer diye tahmin ediyorum. Yetişmezsede bir sonraki versiyonda çıkar.

2500 satırlık bir excel, belki aranızda paylaşırsanız daha hızlı biter.

Şimdiden emeğinize sağlık arkadaşlar.

http://bast-castle.googlecode.com/files/MKStringTable.tar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 13 Mart 2013; 9:41:01 >

• quote:

Yazardan yanıt aldım. Çeviri için yapılacak iş alttaki rar içindeki excel dosyasında "ENGLISH" kolonunu alıp sona "TURKISH" başlığıyla kopyalamak ve o kolonda yer alan tüm kelimeleri çevirmek. Dosyayı hazırladıktan sonra yazarın sekator500@gmail.com mail adresine gönderirseniz ekleyecek.

Beta testler bitmeden gönderirseniz muhtemelen bu çeviri final versiyonuna girer diye tahmin ediyorum. Yetişmezsede bir sonraki versiyonda çıkar.

Excelim yok, excelden başka yolu yok mu acaba?

• quote:

quote:

http://netload.in/dateiCi5iocabuw/bastcastle_ceviri.txt.htm

O zaman şöyle yapalım. Siz bu dosyayı çevirip bana gönderin ben excel'e kopyalarım.

Sadece soru işareti şeklinde gözüken satırları ellemeyin, onları ben halledeceğim.

• quote:

quote:

http://netload.in/dateiCi5iocabuw/bastcastle_ceviri.txt.htm

O zaman şöyle yapalım. Siz bu dosyayı çevirip bana gönderin ben excel'e kopyalarım.

Sadece soru işareti şeklinde gözüken satırları ellemeyin, onları ben halledeceğim.

Şöyle bir göz gezdirdim.
    Bilinenleri çeviririz, bazılarını buraya yazıp ortak görüş içerisinde çeviririz.

• şu çeviri işine katkı sağlayıp uğraşmarı ne güzel bir haber. yapan ve katkı sağlayan herkeze çok teşekkürler ve eline koluna sağlık şimdiden kolay gelsin
  • ben üstten aşağı doğru başlıyorum....
  • quote:

ben üstten aşağı doğru başlıyorum....

Ben de başladımdı.

Alttan başla patron, ben 9-10 sayfa(page down) aşağılara kadar çevirdim bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

CS MOD : 3.0.10

http://www.mediafire.com/download.php?ui1coaocgein97w

Nelerin yenilendiğine dair bir yazı falan var mı? Ben google da arattım bulamadım.
  • quote:

quote:

Ben de başladımdı.

ahahaha....

250'ye kadar gelmiştim ben de...

sen devam et o zmn, ben alttan yukarı doğru gidiyorum.
  • quote:

quote:

Ben de başladımdı.

Bu ne hız arkadaşlar :) Şimdiden emeğinize sağlık diyorum.

Bu arada yazılımcının yazdığı bir cevaptan bahsedeyim, ilgilenenler için:

DTS HD MA'da problem olmasada biliyorsunuz Dolby HD'ler Bast Castle'da Receiver'lara bitstream olmuyor, analog gönderiyor. Bunun nedeni güncel SDK'da realtek'in Dolby lisansının olmamasıymış. Ama bir sonraki SDK sürümünde eklenecekmiş. O zaman Bastcastle'da Dolby HD'leri bitstream yapacak.

Yazarın orjinal cevabı şöyle:
    "Currently my firmware don't have a Dolby Digital True HD license, so only downmix stereo and multichannel LPCM), license will be upgraded in the future releases together with new SDK. "

• quote:

quote:

quote:

Ben de başladımdı.

ahahaha....

250'ye kadar gelmiştim ben de...

sen devam et o zmn, ben alttan yukarı doğru gidiyorum.

Tamam, anlaştık.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: eddy123

quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

CS MOD : 3.0.10

http://www.mediafire.com/download.php?ui1coaocgein97w

Nelerin yenilendiğine dair bir yazı falan var mı? Ben google da arattım bulamadım.

Yazılımı biraz önce yükleyip denedim:

- Görünüşte hiçbir şey değişmemiş. Her şey 2.6.8.0 yazılımı ile aynı geldi. Ayarlar, menüler, internet araçları vs.

- Menüde dururken sebepsiz yere donmalar oluyor. Kumandanın pilinden zannettim pili değiştirdim yine aynı.

- Filmin içindeyken pause yapınca aptal yazılım yine altyazı ayarlarını unutuyor. :) Türkçeyi her seferinde yeniden seçmek zorunda kalıyorsunuz.

- Cihazın açılması yine yavaş.

- Android te hiçbir şey değiştirilmemiş.

- Tek iyi yanları öndeki display tam çalışıyor, altyazı tipini arial black yapınca microsoft office deki gibi altyazı 3 boyutlu gibi görünüyor. Başka bir artısını göremedim ben.

Yüklediğim gibi değiştirdim yazılımı, bastcastle 1.2 ye geri döndüm. :)

• quote:

quote:

quote:

Ben de başladımdı.

Bu ne hız arkadaşlar :) Şimdiden emeğinize sağlık diyorum.

Bu arada yazılımcının yazdığı bir cevaptan bahsedeyim, ilgilenenler için:

DTS HD MA'da problem olmasada biliyorsunuz Dolby HD'ler Bast Castle'da Receiver'lara bitstream olmuyor, analog gönderiyor. Bunun nedeni güncel SDK'da realtek'in Dolby lisansının olmamasıymış. Ama bir sonraki SDK sürümünde eklenecekmiş. O zaman Bastcastle'da Dolby HD'leri bitstream yapacak.

Yazarın orjinal cevabı şöyle:
    "Currently my firmware don't have a Dolby Digital True HD license, so only downmix stereo and multichannel LPCM), license will be upgraded in the future releases together with new SDK. "

Bu çok çok iyi bir haber; özellikle True HD formatında gelen bir çok remux var; yanında da açılmazsa diye AC3 geliyor. Açıkçası sırf bu 2 kanal LPCM'e downstream yapma nedeniyle dandik ac3 tercih etmek zorunda kalıyorduk; artık buna gerek kalmayacak; geçen aylarda forumda bunu özellikle rica etmiştim, demek ki bir yandan lisans meselesiymiş. Çok iyi olacak.

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.