Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leventkirca

Arkadaşlar 3D bluray iso olayları için noontec v8pro'dan başka bir mediaplayer'a terfi etmeyi düşünüyorum ve aklımda egreat modelleri var.

sizce hangisi alınmalı egreat r6s , r160s pro , r200s ?

Eğer içine dahili disk koyayım diyorsan r160s veya r200s al. Yok dışardan usb ile takarım diyorsan r6s al. (r160s te de usb ile disk takılıyor.)

Eğer bağlantı seçeneği çok olsun diyorsan r200s al.

Ama şunu unutma bu modellerin hepsinin işlemcisi ve ram i aynı. Yani sadece bağlantı seçenekleri farklı eğer çok önemsemiyorsan bağlantı seçeneklerini r6s plus al gitsin.

Yalnız bu cihazlarda 3d blueray isoların çoğunu menülü çalıştırmıyor demiş olayım. İlla menü istiyorsan bu cihazdan vazgeçmen gerekiyor.

• Nasıl ya bas bas menü seçeneği 3d menülü falan çalıştırıyor diye lanse ediliyor o kadar yalan mı yani?

quote:

great R6S Plus Network Destekli Gerçek 3D Medya Oynatıcı gerçek 3D Bluray ISO dosyalarını oynatma kabiliyetine sahip ender oynatıcılardan biridir. Cihaz Türkçe Menü ve Türkçe Altyazı desteğine sahiptir.

Konu başlığı bile "3D Bluray ISO Player" diye 53 sayfa okumadım ama ilk sayfalar falan söyleneni yaptığı doğrultusunda yanlış okumadıysam :( Kafa karıştı şimdi bak :S
  • Bast Castle v1.02 CS sürümünü indirip her zamanki gibi kürdanla yükledim. Yükleme tamamlandı , cihaz restart etti Kırmızı Egreat yazısı geldi ekranda yeşil yeşil bozulmalar gördüm sonra görüntü gitti. Cihazın displayinde ln5 gibi bir yazı çıkıyor. Yazılımı tekrar attım durum aynı. Şimdi yeniden indirip deneyeceğim. Olmazsa eski CS sürümüe döneceğim. Acaba neden olabilir bu sorun? Bu arada .img dosyasıyla birlikte Resources klasörünüde USB Stick kök dizinine kopyalıyorum.

Belki daha önce birileri bahsetmiştir ama ben güvenli olmayan HDD çıkartılması hatasını ; Cihazı kapatmadan Eject tuşuna basıp HDD yi deaktif ettikten sonra cihazı kapatarak hallettim. Bu şekilde bir sonraki açılışta hiç sorun olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent.kirca

Nasıl ya bas bas menü seçeneği 3d menülü falan çalıştırıyor diye lanse ediliyor o kadar yalan mı yani?

quote:

great R6S Plus Network Destekli Gerçek 3D Medya Oynatıcı gerçek 3D Bluray ISO dosyalarını oynatma kabiliyetine sahip ender oynatıcılardan biridir. Cihaz Türkçe Menü ve Türkçe Altyazı desteğine sahiptir.

Konu başlığı bile "3D Bluray ISO Player" diye 53 sayfa okumadım ama ilk sayfalar falan söyleneni yaptığı doğrultusunda yanlış okumadıysam :( Kafa karıştı şimdi bak :S

İşte orada 3D isoları çalıştırıyor diyor, menülü çalıştırıyor demiyor ki. Eski tip menüleri çalıştırıyor ama yenileri çalıştırmıyor. Menüye ihtiyacın yoksa (doğrusu ihtiyaç demek bile garip geliyor, biraz zevk meselesi) gönül rahatlığı ile alabilirsin. İlla menü istiyorsan bilgisayar kullanacaksın. Laptop falan bağla televizyona öyle bir şey istiyorsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: eddy123

quote:

Nasıl ya bas bas menü seçeneği 3d menülü falan çalıştırıyor diye lanse ediliyor o kadar yalan mı yani?

quote:

İşte orada 3D isoları çalıştırıyor diyor, menülü çalıştırıyor demiyor ki. Eski tip menüleri çalıştırıyor ama yenileri çalıştırmıyor. Menüye ihtiyacın yoksa (doğrusu ihtiyaç demek bile garip geliyor, biraz zevk meselesi) gönül rahatlığı ile alabilirsin. İlla menü istiyorsan bilgisayar kullanacaksın. Laptop falan bağla televizyona öyle bir şey istiyorsan.

Ya olay menü değil :) 2D/3D bluray iso'lar varya her iki seçeneğide olanlar. onları oynatsın varsın olsun menüsü olmasın. Şimdi elimdeki noontec The.Smurfs.3D.2011.MULTi.COMPLETE.BLURAY-BiGFiL'i 2D olarak açıyor. Egreat bunu 3D açabiliyorsa benim için tamamdır yani.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya olay menü değil :) 2D/3D bluray iso'lar varya her iki seçeneğide olanlar. onları oynatsın varsın olsun menüsü olmasın. Şimdi elimdeki noontec The.Smurfs.3D.2011.MULTi.COMPLETE.BLURAY-BiGFiL'i 2D olarak açıyor. Egreat bunu 3D açabiliyorsa benim için tamamdır yani.

Hem 2D hem de 3D video olan bluerayları istediğin şekilde açabiliyorsun. Bastcastle yazılımında ilk başta 2D olarak açılıyor, sonra menü tuşundan 3D ye basıyorsun 3D olarak film yeniden başlıyor. O konuda sıkıntın olmasın.

• Tamamdır o zaman. Sıkıntı yok benim için. Noontec'ten memnunum ama bu 3D bluray iso'ların olayı olmaması evdeki 2 tane 3D tv nin harcanmasına neden oluyor birazda. 3D kalitesi konusunda normal bir bluray player'dan farkı olmuyor değil mi? Ya bursa merkezde birinden bulsam denesem şu aleti tam süper olacak :(
  • quote:

Tamamdır o zaman. Sıkıntı yok benim için. Noontec'ten memnunum ama bu 3D bluray iso'ların olayı olmaması evdeki 2 tane 3D tv nin harcanmasına neden oluyor birazda. 3D kalitesi konusunda normal bir bluray player'dan farkı olmuyor değil mi? Ya bursa merkezde birinden bulsam denesem şu aleti tam süper olacak :(

Valla o konuda ne söylesem yalan olur şimdiye kadar hiç blueray player kullanmadım. Ama bana gayet kaliteli geldi. Sen en iyisi sancak bilgisayar ile bir konuş, ürünü almayı teklif et dene memnun kalmazsan yasal hak olarak zaten 7 gün içinde ürünün fiziksel yapısına zarar vermemek koşuluyla iade etme hakkın var.
  • quote:

Tamamdır o zaman. Sıkıntı yok benim için. Noontec'ten memnunum ama bu 3D bluray iso'ların olayı olmaması evdeki 2 tane 3D tv nin harcanmasına neden oluyor birazda. 3D kalitesi konusunda normal bir bluray player'dan farkı olmuyor değil mi? Ya bursa merkezde birinden bulsam denesem şu aleti tam süper olacak :(

Arkadaşım o bahsettiğin menüler cihazda çıkıyor. bende 15 tane iso 3d 2d bir arada dosya var harici alt yazı ile dahi kullanabiliyorsun. dilersen 3d izlersin dilersen 2d. hepsinin ayarları mevcut cihazda. ama menuleri gostermıyor. ( bluray disc ın menulerını ) yoksa 3d veya 2d secmekte vs sorun yok.
  • kullanan ve bilgili arkadaşlara bir sorum var.

Bazı filmler de alt ve üst de siyah bant oluyor . Bu cihaz ile tam ekran yapıyor mu işlemci ile ? Zoom özelliğinden bahsetmiyorum.Upscale ile işlemci yapar bu işi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: persi_ali

kullanan ve bilgili arkadaşlara bir sorum var.

Bazı filmler de alt ve üst de siyah bant oluyor . Bu cihaz ile tam ekran yapıyor mu işlemci ile ? Zoom özelliğinden bahsetmiyorum.Upscale ile işlemci yapar bu işi .

Streching'ten bahsetmediğinizi varsayıyorum, çünkü herşeyi uzun basık gösterir.

Sanırım siz resim orantısını bozmamak için sağ ve solda ki görüntüden de fedakarlık yaparak siyah bandı kaybetmekten bahsediyorsunuz. Bu söylediğinizi benim bildiğim tüm media playerlar ve PC yazılımları zoom yaparak yapıyor, menüde farklı isimler yazması (Fit to screen, vs) bunu değiştirmez.

Ama dediğiniz gibi bir upscale yaparak bunu yapmakta tabii mümkün ama bunun için mutlaka çözünürlüğünde değişmesi gerekiyor. Yani TV'den baktığınızda 1080P (TV ayarınızın bu olduğunu varsayıyorum) değilde başka bir çözünürlüğe düşmesi lazım. Ama benim bildiğim bunu yapan bir cihaz ya da PC programı yok.

Egreat'te çoğu media player'da olan otomatik zoom özelliği yok. Dolayısıyla her film için ayrı ayrı zoom değerleri girmek zorunda kalıyoruz. Bast Castle yazılımcısından bu otomatik zoom özelliğini bir ara istemiştim ama sanırım istek listesi uzadığı için sıra gelmedi. Umarım bir gün bu özellik eklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 10 Mart 2013; 4:01:15 >

• Zoom görüntüyü tam ekran yapsada görüntü kalitesinden ve çekim açısından çok şeyleri götürdügünü sanıyorum. Rip grupları bunu halledebilme imkanları yokmu? geçen tv de son 2012- 3 silahşörleri seyrettim trt1 hd de tam ekrandı aynı film nette tam ekran çözünürlükte yoktu bunun bir çaresi var ama nasıl.
  • ben bu upscale dedıgınız ıslemı bır kere yaptım. ama nerden nasıl yaptıgımı tekrar bulamıyorum hatta yukarıda %99 %50 gibi ibareler yazıyordu kumandadan fılmı asagıya ve yukarıya cekıyordum. yapılıyor r6s egreat da ama nerden oldugunu unuttum bulamıyorum bulan olursa banada solerse sevınırım :) ama kesınlıkle yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

Zoom görüntüyü tam ekran yapsada görüntü kalitesinden ve çekim açısından çok şeyleri götürdügünü sanıyorum. Rip grupları bunu halledebilme imkanları yokmu? geçen tv de son 2012- 3 silahşörleri seyrettim trt1 hd de tam ekrandı aynı film nette tam ekran çözünürlükte yoktu bunun bir çaresi var ama nasıl.

Hollywood filmlerinin orjinalleri 1080p'nin 5-6 katı çözünürlükte, dolayısıyla 16:9 formatta siyah bantsız 1080P görüntü mümkün. Ama sanırım rip gruplarının tek kaynağı blueray'lerin orjinali olduğu için ister istemez ya siyah bant oluyor ya da zoom ile detay kaybı yaşayarak seyrediyoruz.

Ama bir de şu var, eğer bluray iso'yu zoom yaparak seyrettiğimizde en kaliteli mkv'nin zoom yapılmamış halinden daha güzel bir görüntü alıyoruz. Yani mkv'den vazgeçmek ve iso'ya yönelmek kısmi bir çözüm bu konuda.

Bu arada büyük olasılıkla bugün Bast Castle V1.03'ün 3. test sürümü çıkacak. İkinci versiyon gayet stabildi zaten, muhtemelen yazılımcı yeni özellikler ekliyor. Bakalım neler gelecek. Yazılımcı bu versiyona bayağı özenerek çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 10 Mart 2013; 13:29:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

quote:

Zoom görüntüyü tam ekran yapsada görüntü kalitesinden ve çekim açısından çok şeyleri götürdügünü sanıyorum. Rip grupları bunu halledebilme imkanları yokmu? geçen tv de son 2012- 3 silahşörleri seyrettim trt1 hd de tam ekrandı aynı film nette tam ekran çözünürlükte yoktu bunun bir çaresi var ama nasıl.

Hollywood filmlerinin orjinalleri 1080p'nin 5-6 katı çözünürlükte, dolayısıyla 16:9 formatta siyah bantsız 1080P görüntü mümkün. Ama sanırım rip gruplarının tek kaynağı blueray'lerin orjinali olduğu için ister istemez ya siyah bant oluyor ya da zoom ile detay kaybı yaşayarak seyrediyoruz.

Ama bir de şu var, eğer bluray iso'yu zoom yaparak seyrettiğimizde en kaliteli mkv'nin zoom yapılmamış halinden daha güzel bir görüntü alıyoruz. Yani mkv'den vazgeçmek ve iso'ya yönelmek kısmi bir çözüm bu konuda.

Bu arada büyük olasılıkla bugün Bast Castle V1.03'ün 3. test sürümü çıkacak. İkinci versiyon gayet stabildi zaten, muhtemelen yazılımcı yeni özellikler ekliyor. Bakalım neler gelecek. Yazılımcı bu versiyona bayağı özenerek çalışıyor.

Peki bu yazılım sürümü için de CS sürümünü çıkarırlar mı?

• quote:

quote:

quote:

Peki bu yazılım sürümü için de CS sürümünü çıkarırlar mı?

CS sürümü bence Bast Castle test sürümlerine çıkarılmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: persi_ali

kullanan ve bilgili arkadaşlara bir sorum var.

Streching'ten bahsetmediğinizi varsayıyorum, çünkü herşeyi uzun basık gösterir.

Sanırım siz resim orantısını bozmamak için sağ ve solda ki görüntüden de fedakarlık yaparak siyah bandı kaybetmekten bahsediyorsunuz. Bu söylediğinizi benim bildiğim tüm media playerlar ve PC yazılımları zoom yaparak yapıyor, menüde farklı isimler yazması (Fit to screen, vs) bunu değiştirmez.

Ama dediğiniz gibi bir upscale yaparak bunu yapmakta tabii mümkün ama bunun için mutlaka çözünürlüğünde değişmesi gerekiyor. Yani TV'den baktığınızda 1080P (TV ayarınızın bu olduğunu varsayıyorum) değilde başka bir çözünürlüğe düşmesi lazım. Ama benim bildiğim bunu yapan bir cihaz ya da PC programı yok.

Egreat'te çoğu media player'da olan otomatik zoom özelliği yok. Dolayısıyla her film için ayrı ayrı zoom değerleri girmek zorunda kalıyoruz. Bast Castle yazılımcısından bu otomatik zoom özelliğini bir ara istemiştim ama sanırım istek listesi uzadığı için sıra gelmedi. Umarım bir gün bu özellik eklenir.

Tahminin doğru çıktı . Demek bu işi yapabilen sadece Philips Tv ler . Philips üst ve alt siyah bandı işlemci ile görüntüyü upscale yapıyor. Ve asla suratlar boylar uzamıyor. Görüntü de inanın kalite kaybı olmuyor . Adamlar yapmış. Ha Tv nin menusu ağırdı panel hızı yavaştı kalitesi düşüktü diye geri verdim yerine Sony hx850 aldım. Velhasıl kelam İnsan dev ekran Tv alıyor evine ama gelin görün çoğu film alt ve üsten siyah bant Eee ne anladım bu işten gitti tv panelinin yarısı Pi nin yaşamı tam otururken Tv ye , Hobit ve bir çok film bunun gibi alt ave üsten görüntüyü yiyor . Hakikaten kim bulduysa bu alt ve üst siyah bant olayını allah onu bildiği gibi yapsın

• quote:

...

Yeni test versiyonu çıktı. Yazılımcı daha önce rica ettiğim harici altyazının otomatik aktive edilmesini bu versiyona eklemiş sağolsun
    Eksikler birer birer tamamlanıyor. Bast castle yazılımcısı cihazları satan firmaların yapmadığını yapıyor. Bu adam olmasa bu cihazlar adam olmazdı. Şu an onun sayesinde bence realtek 1086 işlemcili cihazlar Dune ve Popcorn'dan çok daha başarılı bir noktada. Üstelik 2, 3 kat daha ucuz fiyatlarda.

v1.03 NB (uncompleted, for internal tests only) 10/03/2013 rev: 003 {Saturn package 1186 only}

https://docs.google.com/file/d/0B-LtJclphOjoZkViZW5DblBLZEE/edit?usp=sharing

• Büyükbang, bilgi için teşekkürler, indirip kuralım hemen, bakalım yeni neler gelmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Menü tuşundan custom zoom u seçerek yanlardan görüntü kaybı yaşayarak ekrana sığdırmak mümkün.
  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.