Yarbay
18 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
21 üye
Görüntülenme
Toplam: 47 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Herkese merhaba,

Her şey dün tarafıma gelen bir e-posta ile başladı. Açıkçası eşim aldı sanıp, çok dikkate almadım e-postayı.

Fakat aradan 1 saat geçtikten sonra bir e-posta daha gelince, hem de ne benim ne de eşimin adı yerine hiç tanımadığım bir insanın adına ve adresini görünce ister istemez rahatsızlık duydum.

Tabi hemen bana ait olduğunu düşündüğüm(!) kullanıcı adım ve şifrem ile giriş yapıp, siparişlerim kısmına baktım. Bana ait olmayan sipariş kargoya verilmişti bile. Alıcı kısmında belirtilen telefon numarasını aradım tabiki, telefona cevap veren bayan Tuzla'da oturduğunu, sipariş veren kısmında adı yazan şahsı hiç tanımadığını belirtti. Trendyol müşteri hizmetlerini aradım (menüsünde kendi hesabınızdan bilginiz dışında alışveriş yapılmış ise şu tuş diye bir seçenek var(!!!)). Kargo şirketini arayıp, kargoyu iptal edeceklerini ve sonrasına tarafıma bilgi verileceği bilgisi verildi.

Sonrasında Trendyol'da adres bilgilerime bakayım dedim, alışveriş yapılmış, adres kayıt edilmiş, üzerine "kayıtlı kredi kartlarım" sekmesinde bile alışverişi yapan kişi kartını kayıt etmiş.

Şimdi gelelim sorulara;
1. Trendyol'da yapılan bu alışveriş, çalıntı bir kredi kartı ile yapılmış olsa benim başım belaya girer mi? Muhtemelen girer.
2. Hadi iyi niyetli düşünelim ve Trendyol sisteminde bir hata olduğunu düşünelim, KVKK kapsamında Trendyol'un başı belaya girer mi? Kesinlikle
3. Bir daha Trendyol'dan alışveriş yapılır mı? Onun kararını da size bırakıyorum....
Herkese merhaba,

Konuyu yanlış yere açtıysam öncelikle affola (admin doğru yere taşırsa sevinirim).

19 daire ve 2 dükkandan oluşan apartmanımıza merkezi uydu sistemi taktırmak istiyoruz. Bununla ilgili sorularım olacak;

1. Şu anda apartman sakinlerinin hangi platformu (Dsmart, Tivibu, Digiturk, vb.) kullandıklarını bilmediğimizden, mağdur olunmaması adına kaç çanak taktırmak gerekir?
2. Eş zamanlı olarak çatı tamiri de yapılacağından (çatı aktarımı, baca şapkalarının değişmesi) hangisini daha önce yaptırmak mantıklı olur? Antenleri mi, uydu sistemini mi? Ya da fark etmez mi
3. Ortalama seviyede bir sistemin maliyeti ne kadar tutacaktır?

Şimdiden çok teşekkürler,
Evime kurmak istediğim (öncelikli güvenlik, sonrasında konfor amaçlı) sisteme kombi termostatı, ev ana giriş kapısı, 2 adet balkon kapısına kapı sensörü, hareket sensörüne bağlı kamera, duman, gaz ve su baskını dedektörü, ve bunlara bağlı da bir siren bağlamak istiyorum. Sonrasında ise Alexa bağlayabileceğim önereceğiniz cihazlar ne olabilir?
Arkadaşlar merhaba,

mevcut olarak ttnet abonesi iken, yeni taşındığım binada bina girişinden eve kadar cat6 kablosu çektirmeme rağmen 20mb'lik bağlantım 6-8mb'den fazla yukarı çıkamamakta. karşı komşum ise kablonet ile sürekli 50mb aldığını belirtiyor. bu yüzden ben de kablonete geçmek istiyorum. mevcut taahüdümün dolmasına 3 ay kaldı, ama ttneti iptal ettirip, kablonete geçebileceğimi belirttiler müşteri hizmetlerinden.

Sormak istediğim birkaç konu var,
- bağlantıyı nasıl yapıyorlar? evin giriş kapsısından kablo çekip modemi koymak istediğim yere kadar kablo mu çekiyorlar? Yoksa duvardan (ttnet gibi) geçirme imkanı var mıdır?
- tavsiye ettiğiniz modem hangisidir?
- evde mevcut olarak kullandığım modem TP LINK 8961N ve Access Point Zyxel 418N. Gelecek olan modem ile bunları yine Access Point olarak kullanabilecek miyim?
- aynı zamanda Tivibu kullanıyorum ki, bunu da iptal ettireceğim. Evde ağırlıklı olarak belgesel izleniyor. Üst paket almaya değer mi?

şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
Herkese merhabalar,

Öncelikle cahilliğime şimdiden affola. Digitürk, Teledünya, D-smart ve şimdi de Tivibu derken artık hepsinden gına geldi. Tivibu'nun cihazı çok ilkel, güncelleme yapılamıyor ve çok da sık donmaya başladı.

Tivibu'nun modülünü takıp kullanabileceğim, iki LNB girişli, aynı zamanda digiturkplay üyeliğimi de izleyebileceğim ve fiyatı da 500TL'ye kadar olan bir cihaz var mıdır? Ne önerirsiniz?

Şimdiden çok teşekkürler,
Merhaba arkadaşlar,

İkinci el bir Lenovo Z510 aldım (59-413192), cihaz 3 aylık ve çok temiz bir cihaz. Cihazın özelliklerinde 1TB HDD+8GB SSD var. Lakin şöyle bir problem var, makine sahibi cihazı formatlamış, win8 kurmuş ve disk 500,500 ikiye bölünmüş. Ben cihazda SSD olduğunu nasıl görebilirim, görebilir isem geri getirebilme imkanım var mıdır? Var ise nasıl?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
Merhabalar,

Bayramda araba ile Yunanistan'a gitmeyi düşünüyoruz. Uluslararası ehliyetim var, lakin sormak istediğim, yeşil kart sigortası yaptırılması zorunlu mudur?
arkadaşlar,

Evime DSmart'ın Maxi paketini almayı düşünüyorum. Lakin fazlası ile mobil olduğum için Blu hizmetini de kullanmak istiyorum. bunun için ekstra bir ücret mi ödemem gerekiyor, evet ise ne kadar?

teşekkürler
Selamlar,

Merak etmekteyim acaba PS3'e bir USB ses kartı alsak, normal bir headset kullanılabilir mi?
deneyen oldu mu, ya da bu şekilde kullanan?
Merhaba arkadaşlar,

baktım ama (belki de ben) bulamadım forumda. ama playstation3'de kullanılmak üzere hem mikrofon hem de kulaklık vazifesi görecek bir headset için tavsiyelere ihtiyacım var. fiyatı max. 100TL civarı olan ne önerebilirsiniz?
teşekkürler
Hakkında
Meslek: Yönetici
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Otomobil
Ford
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Turkcell
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PS4
Takım
Fenerbahçe
Tablet
Ipad
Notebook
Lenovo
PSN ID
brylcn
Basketbol
Fenerbahçe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.006
İkinci El Bölümü Mesajları: 107
Konularının görüntülenme sayısı: 7.629 (Bu ay: 220)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 180 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.