Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: charnel

HDMI giriş kesin vardır yaw, nasıl olmaz. Neyse siz modeli bir yazın, anlarız ordan gerisini.

Gerçi daha önceki modellerdense olabilir de, niye olmasın

Tekrar selamlar AVR kodu : STR-DG 500 imiş.

ikinci satıra bende :) katılıyorum. Ürün eski bir model
  • quote:

Orijinalden alıntı: fufuk

quote:

Orijinalden alıntı: sekor

arkadaşlar egreat r6s cihazı yeni aldım performansından memnunum fakat bir film izlerken GÜVENLİ KALDIRILMAYAN HDD BAĞLANTISI-USB hatası alıyorum.filmi hemen kesiyor.kapatıp tekrar açınca devam edebiliyorum bunu ara sıra yapıyor.egreatı kapatıp hdd yi çıkarıyorum.güvenle çıkart diye bir seçenek varmı?, bilgisayara harddisc bağladığımda tara ve düzelt diyor hdd de filmden başka bir şey yokken egreata takıp çıkardığım zaman Scripts dosyası , .Theater,.part,.xxx,FavLink_USB,swap isimli dosyalar oluşturuluyor.

Selamlar arkadaşım bende yeni aldım ama 1-2 günlük deneyimime göre
    Güvenli çıkarma için benim anladığım kumandadakı eject tuşunu kullanıyorsun ejecte bastığında dvd veya C: yi çıkar diye seçenekler geliyor C: usb den taktığın cihaz oluyor. dvd yi henüz anlamadım sanırım harici optik sürücü bağladığında onu çıkarıyor.
    Hdd ye bahsettiğin dosyalar bende de oluşturuyor hatta menuden BT filan aktif edersen BT klasörü de oluşturuyor. sanırım taktığın hdd ile ilgili hızlı erişim dosyaları oluşturuyor. BT ise torrent ten indirdiğin dosyaların kaydolacağı yer diye tahmin ediyorum.
    Tecrübeli arkadaşlarımız daha geniş ve sağlıklı bilgi vereceklerdir.

eject e bastığımda aşağıdaki seçenekler çıkıyor dediğiniz gibi C: HDD oluyor ama onun üstüne gelip ok tuşuna basıyorum tekrar menü bölümüne geliyor ve hala takılı gözüküyor ve HDD hala çalışıyor.resim linklerinide verdim yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

O videoya girdiğin zaman menü tuşundan, film menüsü tuşuna gir. Orada chapterların falan gözükmesi lazım normalde.

Yada filmi nasıl başlatıyorsun bilmiyorum, BD-Lite olarak başlatmayı dene, ya da diğer seçenekleri (direct play, Profile 1.0).

Bu arada dosyanın 46gb olduğuna emin misin? Demo disc benzeri birşey gibi duruyor. Ayrıca bu dosya film olmadığı için belki tek bir ana dosya yoktur, o yüzden biraz farklı birşey olup ta adam gibi çalıştıramaman söz konusu da olabilir.

Caps aldım.

Akşama evde bi daha dediğini deneyim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thom_yorke -- 1 Kasım 2012; 14:16:11 >

• quote:

O videoya girdiğin zaman menü tuşundan, film menüsü tuşuna gir. Orada chapterların falan gözükmesi lazım normalde.

Yada filmi nasıl başlatıyorsun bilmiyorum, BD-Lite olarak başlatmayı dene, ya da diğer seçenekleri (direct play, Profile 1.0).

Bu arada dosyanın 46gb olduğuna emin misin? Demo disc benzeri birşey gibi duruyor. Ayrıca bu dosya film olmadığı için belki tek bir ana dosya yoktur, o yüzden biraz farklı birşey olup ta adam gibi çalıştıramaman söz konusu da olabilir.

Bende de acilmadi.

Ne yaptiysam chapterlari goremedim.

Buyuk ihtimalle BD profil 2.0 oldugu icin.

Sinir olup sildim ben de, zaten bos yere ihtiyacim vardi :)
  • Tüm forumu okudum beynim sulandı acaba en son versiyonu söyler misiniz onu indireyim...
  • arkadaş en son versiyon nedir?ve link varmı geçmiş sayfalara da baktım göremedim.tüm yazılımların mevcut olduğu site kendi sitesi varmı bu aletin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

arkadaş en son versiyon nedir?ve link varmı geçmiş sayfalara da baktım göremedim.tüm yazılımların mevcut olduğu site kendi sitesi varmı bu aletin

Selamlar ilgili yazılımlarahttp://forum.donanimhaber.com/m_63588049/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63588049 adresinden ulaşabilirsiniz.
    R6S için son yazılım R6S 2.5.6.0 ULTRA PACK V9.0 olması lazım.

Yine bildiğim kadarı ile kendi sitesinde custom yazılımlar yok sadece orjinaller var.
  • 3d iso filimlere turkçe ses ekleme,değişik bir yolla yapıldı..yuksek bıtrateli ıso lar bu yolla hem türkçe ses eklenıyor hemde takılma olmadan ızlenebılıyor.ustelik mkv ye döndüğünden cok daha rahat çalışıyor..
    buradan takip edebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_60730333/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63594079
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

3d iso filimlere turkçe ses ekleme,değişik bir yolla yapıldı..yuksek bıtrateli ıso lar bu yolla hem türkçe ses eklenıyor hemde takılma olmadan ızlenebılıyor.ustelik mkv ye döndüğünden cok daha rahat çalışıyor..
    buradan takip edebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_60730333/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63594079

Yazini okudum,

Demissin ki once egreat'den simulation'i sec. Sonra TV'den 3D yi ac.

Peki TV'den 3D'yi acmadan once (yani simulation'i sectikten sonra) goruntu TV ekraninda HSBS olarak mi duruyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

arkadaş en son versiyon nedir?ve link varmı geçmiş sayfalara da baktım göremedim.tüm yazılımların mevcut olduğu site kendi sitesi varmı bu aletin

Selamlar ilgili yazılımlarahttp://forum.donanimhaber.com/m_63588049/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63588049 adresinden ulaşabilirsiniz.
    R6S için son yazılım R6S 2.5.6.0 ULTRA PACK V9.0 olması lazım.

Yine bildiğim kadarı ile kendi sitesinde custom yazılımlar yok sadece orjinaller var.

cevap için teşekürler akşam eve gidince bakayım

• quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

3d iso filimlere turkçe ses ekleme,değişik bir yolla yapıldı..yuksek bıtrateli ıso lar bu yolla hem türkçe ses eklenıyor hemde takılma olmadan ızlenebılıyor.ustelik mkv ye döndüğünden cok daha rahat çalışıyor..

Yazini okudum,

Demissin ki once egreat'den simulation'i sec. Sonra TV'den 3D yi ac.

Peki TV'den 3D'yi acmadan once (yani simulation'i sectikten sonra) goruntu TV ekraninda HSBS olarak mi duruyor?

yazıda belirtim aslında.sbs olarak değil orjınal ıso dosyası gıbı cıhazlar algılıyor.
    tv de 3d ayarı otomatık kendı görüyor,senın ayar seçmene gerek kalmıyor.sadece egreat da sımulatin seç fılım başladığında..

• quote:

yazıda belirtim aslında.sbs olarak değil orjınal ıso dosyası gıbı cıhazlar algılıyor.
    tv de 3d ayarı otomatık kendı görüyor,senın ayar seçmene gerek kalmıyor.sadece egreat da sımulatin seç fılım başladığında..

Pardon karistirmisim, sen degil resai yapmis :)

daha sonra himedia dan mkv yi açıyoruz , menülerden 3d simulation seçiyoruz ve televizyonumuzu 3d ye getiriyoruz.. ve muhteşem sonuç..
    ellenmemiş , encode edilmemiş 3d görüntü ile kendi eklediğimiz bire bir uyumlu türkçe ses dosyamız..

Eger simulation'i secince TV otomatik olarak algiliyorsa guzel.

Efektleri test etme sansin oldu mu? 3D Efektlerde bir fark hissettin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

Pardon karistirmisim, sen degil resai yapmis :)

daha sonra himedia dan mkv yi açıyoruz , menülerden 3d simulation seçiyoruz ve televizyonumuzu 3d ye getiriyoruz.. ve muhteşem sonuç..
    ellenmemiş , encode edilmemiş 3d görüntü ile kendi eklediğimiz bire bir uyumlu türkçe ses dosyamız..

Eger simulation'i secince TV otomatik olarak algiliyorsa guzel.

Efektleri test etme sansin oldu mu? 3D Efektlerde bir fark hissettin mi?

Bana .mkv nin normal olarak açılıp, daha sonra kendimizin manuel olarak 3D simulation demesinden sonra gerçek 3D görüntü almak mantıklı gelemiyor açıkçası.

Gerçek 3D kaynağı TV lerin zaten otomatik olarak algılaması lazım.

Denemedim gerçi ama mantık olarak 3D simulation komutu veriliyor, yani 2D =>3D yap deniliyor.

• quote:

Bana .mkv nin normal olarak açılıp, daha sonra kendimizin manuel olarak 3D simulation demesinden sonra gerçek 3D görüntü almak mantıklı gelemiyor açıkçası.

Gerçek 3D kaynağı TV lerin zaten otomatik olarak algılaması lazım.

Denemedim gerçi ama mantık olarak 3D simulation komutu veriliyor, yani 2D =>3D yap deniliyor.

Ben de 3D ISO'larda, sol goz ve sag goz videolarinin ayri ayri (1080p olarak) oldugunu, sag goz videosunun SES ve altyazi tracklerini de icerdigini ve bu yuzden ISO'nun icindeki dosyalara baktiginizda, en cok yer kaplayan dosyanin bu sag goz dosyasi oldugunu biliyordum.

Bu islemde benim anladigim sadece sag goz videosunu aliyor. Sag goz videosuna simulasyon yapip goruntu 3D oluyor.

Simdi eger benim bu tahminim dogru olsa :

1- Islem sonunda olusan videonun boyutunun 38 GB olmasi cok sacma olurdu.
    2- Olusan 3D efektlerin arasinda daglar kadar fark olurdu. (birinde orjinal sol goz dosyasi var, digerinde sag gozden simule sol goz dosyasi)

Ya da bu islem sonucunda olusan dosya, benim simdiye kadar hic farketmedigim bir yapidaki MKV dosyasi. Sonucta MKV dosyasi bir container'dir, format degildir. O yuzden sag goz ve sol goz dosyalarini ic ice icinde barindiran ve bu iki dosyayi da 1080p olarak ayri ayri gonderebilen bir yapi soz konusu olabilir.

Cunku benim TV'imde 3Dyi actigin zaman, 2d>3d, hsbs, ou, ve iki tane daha ne ise yaradigini bilmedigim secenek var, onlardan biri 3d isolarda aktif oluyor, bu da geriye kalan sonuncu secenek olabilir :)

Acikcasi kafam cok karisti. Aksam eve gidince deneme yapmak icin sabirsizlaniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 2 Kasım 2012; 15:10:49 >

• merhaba torrent indirme yapamıyorum. nasıl olacak bu iş torrent linkini eklemeye çalışıyorum olmuyor. baştan aşağı nasıl yapacağımı anlatacak yada döküman olarak yada videolu olarak yardımcı olacak varmı yani. nasıl olacaksa yardım rica ediyorum.
  • Selamlar arkadaşlar dün bir msg atmıştım 2 konusu bulunan biri ile cevap alabildim ancak 2. ile ilgili herhangi bir cevap çıkmadı.
    Ben birkaç gündür R6S sahibiyim ancak henüz oturup bir film izleyip bitirecek veya cihazı çok fazla kurcalayacak zamanı bulmadım.
    Yazılımı 2,5,6 V9 a yükselttim. ancak öncesinde de sonrasında da internet ayarlarında ip aldığını görebiliyorum. ethernet ledi ve ana ekrandaki ikon da aktif görünüyor.
    Ancak web ile ilgili hiç bir sayfada bir hareket göremiyorum. Cihazım cat5 ile airties acces pointe bağlı (56 mbps) net ayarları otomatikte.
    Atladığım bir husus mu var yoksa yazılım veya donanımsal mı nasıl anlayabilirim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bu arada cihaza internet paylaştırmak için hemde evde bir sürü wifi sinyali olmasın diye mesajlara da cevap gelmediğinden wifi dongle dan vazgeçtim ve bugün vatan dan Linksys PLSK400 powerline adaptör kiti satın aldım umarım yanlış bir seçim olmamıştır. 4 portlu olduğudan hem tv hem R6S i aynı yere bağlayabilicem.

• quote:

Selamlar arkadaşlar dün bir msg atmıştım 2 konusu bulunan biri ile cevap alabildim ancak 2. ile ilgili herhangi bir cevap çıkmadı.
    Ben birkaç gündür R6S sahibiyim ancak henüz oturup bir film izleyip bitirecek veya cihazı çok fazla kurcalayacak zamanı bulmadım.
    Yazılımı 2,5,6 V9 a yükselttim. ancak öncesinde de sonrasında da internet ayarlarında ip aldığını görebiliyorum. ethernet ledi ve ana ekrandaki ikon da aktif görünüyor.
    Ancak web ile ilgili hiç bir sayfada bir hareket göremiyorum. Cihazım cat5 ile airties acces pointe bağlı (56 mbps) net ayarları otomatikte.
    Atladığım bir husus mu var yoksa yazılım veya donanımsal mı nasıl anlayabilirim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bu arada cihaza internet paylaştırmak için hemde evde bir sürü wifi sinyali olmasın diye mesajlara da cevap gelmediğinden wifi dongle dan vazgeçtim ve bugün vatan dan Linksys PLSK400 powerline adaptör kiti satın aldım umarım yanlış bir seçim olmamıştır. 4 portlu olduğudan hem tv hem R6S i aynı yere bağlayabilicem.

nicke bak yahu fufuk

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Selamlar arkadaşlar dün bir msg atmıştım 2 konusu bulunan biri ile cevap alabildim ancak 2. ile ilgili herhangi bir cevap çıkmadı.

nicke bak yahu fufuk

Benim için çok manevi bir anlamı vardı oysaki cok rencide oldum şimdi

• quote:

Arkadaşlar benim de soracağım birkaç soru olacak yardımcı olacaklarla şimdiden teşekkürler.
    Ben R6S i iki gün önce tv ye taktım. Dün 2,5,6 V9 u kürdan yöntemi ile yükledim.
    Sormak istediklerim:

Sony home theatre receiverıma optik kablo ile bağladım. Ancak ses ayarlarında deneyebileceğim tüm konfigürasyonları denediğim halde amfi den dolby ve dts sinyali alamadım PCM sinyal olarak giriş görünüyor.

R6S te spdif i LPCM veya RAW olarak seçtiğimde de bu iki durumda hd sesi 5,1 veya HD olarak seçsem de herhangi bir değişim olmuyor. Atlatığım bir husus mu var yoksa R6S ile sony arasında bir uyumsuzluk mu oluyor.

2. husus ise cihaza airties acces pointten ethernet kablosu ile internet bağladım (56 mbit) ağ ayarlarında ip aldığı görülüyor. Ancak ne canlı tv ne de başka herhangi bir internet uygulaması çalışmıyor. canlı tv lerde bir süre bekleyip dosya oynatılamıyor (başka bir tabir de olabilir ) hatası alıyorum. web paketi kısmından ise neyi seçersem seçeyim sağ alttaki yuvarlak %10 da kalıyor başka bir işlem gerçekleşmiyor.
    Yardımlarınızı rica ediyorum.

Günaydın arkadaşlar bu mesajıma sadece Charnel binbaşımdan cevap geldi henüz başka bir cevap alamadım ama kendim son durum ile ilgili bilgilendireyim belki bu kez başka arkadaşlardan da cevap gelir.

1-Öncelikle Charnel binbaşımın dediği gibi spdif çıkış ayarını Raw ve diğer ayarı 5+1 olarak ayarladım ama daha önce tv nin playerı ile izlerken AVR(sony STR DG500 ) min direkt olarka DTS ışığını yakan videolarda DTS aktif olmuyor .
    Yine ayarları kurcaladım Raw ı lpcm yaptım 5+1 i HD ses yaptım diğer konfigürasyonları denedim vs sadece LPCM sinyal girişi gösteriyor AVR. yazılım değiştirip denesem düzelme ihtimali olabilir mi ?

2-ağ ayarları ile ilgili hiçbir değişiklik yapmadığım halde dün web paketi kısmındaki sayfalar bir süre beklemenin ardından açılmaya başladı hatta uygulamalar sekmesindeki internet tv mi film miydi o sekemden bi çocuk kanalı açayım dedim açıldı biraz çalışıp kapandı.
    Yanlız ağ ayarları ile ilgili birşey yapmadım fakar gelişmiş ayarlar sekmesinde android açık hale getirdim. Bu seçenek ne işe yarıyor onu da bilmiyorum zaten ana menude androidi seçince android kısmına girilmiyor mu ?
    Soracağım androidi aktif etmiş olmam internet bağlantılı kısımların çalışmasını sağlamış olabilir mi ?

Bir de yine benim daha sonraki mesajlarımda Linksys in powerline adaptör kitini aldığımı yazmıştım bununla da ilgili yorumlarınız varsa rica ediyorum. Yanlış bir seçimse siparişi iptal edeyim amacıyla.
    Saygılar ve iyi haftasonları

• merhaba

cihazla ilgili bir büyük sıkıntım daha çıktı nereye varacak sonu hadi hayırlısı,geçenlerde 3d film izlemek istedim nedendir bilmiyorum ama lg tv me usb yoluyla takıp izlersem lg tv nin gösterdiği 3d muhteşem ama r6s ile izlersem derinliklerde piksellenme veya hoş bir görüntü olmuyor ayrıca filmi ileri almak istediğimde süre göstergesi(filmin ortasında çıkan imleç çubuğu ile ileri almak için çıkan mavi uzun tablo) birbirine giriyor(yani side by side yüzünden sanırım ) setup a bastığımda 3d yi kapatmazsam hiçbirşey anlaşılmıyor setup menüsü birbirine giriyor sanırım kimsede böyle bir sorun yok ?

Birşeyler yanlışmı gidiyor bilen biri varsa yarım ederse sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.