Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihazı download amaçlı kullanacak arkadaşlara bazı uyarılarım olacak...

Malesef cihaz yazılımında kullanılan Linux çekirdeği pek güncel değil, NTFS desteği çok çok kötü. NTFS'ten dosya okumada problem yaşmazsınız ama download etmede, hatta dosya kopyalamada bile çok fazla problem yaşatır. Özellikle büyük boyutlu rar partlarından oluşan dosyaları indirmeye çalıştığımda dosyaların yarısı bozuk olarak iniyor ve haliyle rar CRC hatası veriyor. Sonra bozuk partları yeniden indiriyorsunuz, yine yarısı hata veriyor :( 3D ISO indirdiğinizi düşünün, 40 GB dosya için 70-80 gb indirmek zorunda kalıyorsunuz. Birde üstüne üstlük uğraşıp duruyorsunuz.

HDD'inizi cihaz menüsünden ext3 formatlarsanız bu sıkıntı hatırı sayılır oranda azalır. Dikkat edin, tamamen demiyorum. Çünkü EXT3 zaten journal desteği olmayan ve size her an dosya kaybı yaratabilecek bir dosya sistemidir. Ben önceden kullandığım Popcorn C200'ümü sırf EXT3 ile yaşadığım dosya kayıpları yüzünden satmıştım. O cihaz NTFS yazma desteklemiyordu, R6S desteklese de, açık söylemek gerekirse bir işe yaramıyor.

İndirdiğiniz dosyalar ne kadar büyük olursa o kadar çok sıkıntı yaşarsınız. Mesela 1-2 GB lık tek parça dizilerde hiç problem yaşamadım. 600 mb partlı 10GB boyutlu mkv'lerde biraz problem yaşadım. 3D ISO indirmelerin tamamında problem yaşadım.

Ayrıca ilerde firmware upgrade'leriyle linux çekirdeğini değiştireceklerini hiç zannetmiyorum, boşa böyle bir umut taşımayın. Bu ancak yeni modellerde yapılabilecek bir değişiklik olur.

Ben çok uğraştım ve artık download işini egreat'e yaptırmaktan kesin olarak vazgeçtim. Linux çekirdeği daha güncel olan enigma2 yazılımlı uydu alıcımda NTFS HDD'im ile sorunuz download yapıyorum. Download bitince usb kabloyu uydu cihazından çıkarıp egreat'e takıyorum ve filmimi seyrediyorum. Maalesef daha iyi bir çözüm yok.

Kısaca bu cihazı sadece player olarak kullanmak için alın başka birşey beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 29 Ekim 2012; 21:33:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

Orijinalden alıntı: hk48

quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

Orijinalden alıntı: hk48

Selam Arkadaşlar
    3D televizyonun ardından logitech z906 ses sistemi aldım ve alıcağım media playerda mutlaka optik ses çıkışı olmalı sizlere bir kaç sorum olacak
    1-Genelde elimde bulunan filmler BDAV - BLURAY İSO formatlı filmlerin yaklaşık boyutları 30 gb filmleri takılmadan sorunsuz izleyebilirmiyiz ?
    2-Sanalpazarda cihaz 190 alan arkadaşlara sorum cihazlar garantilimidir bir problem çıksa bize yenisini gönderirler mi yoksa işleri yokuşa mı sürerler ?

acele edın kampanyanın bıtmesıne 4 gun kalmış. bu fıyata bu ürün oldukca cazip..
    gelelim sorularına..
    optk cıkış var.
    1-takılmalar yok denecek kadar duzeldi ve yenı gelecek orjınal yazılımla yok olacak,beta testlerı bunu gosterdi.
    2-bu sıtede satıcı sancak bılgısayar.. bu urunun resmı satıcısıdır ve oldukca ılgılı bır fırmadır..benım ılk aldığımda cıhazda arıza vardı ve hemen bıre bır değişim yaptılar.

Hocam takılmaların yok denecek kadar az olan Egreat R6S yazılımının adı nedir? 1-2 haftadır bakınmıyorum da.

Hocam bu alet heralde baya takılıyo sizin yorumlurınıza göre

v,9 auron yazılımı kulanıyorum.bende sıkıntı yok ben daha onceleri avatar fılmını ızleyemezdım şimdi izliyorum.yenılmezler fılmının takılan yerlerını ezberlemiştim şimdi takılmıyor..avatar fılmınde bır ıkı yerde takılır gıbıde yaptı oda oyle abartılacak bır şekılde değil fılım ızlememı hıc etkılemedı..
    şimdi burdan cıkardığım sonuç..yenı cıkacak olan orjınal yazılımın beta surumu..ve bunun uzerıne auron ekıbı kendı yazılımını yapıyor,sorunlar buyuk olçude duzeldiğine gore fınal yazılım da cıkınca demekkı hıç sorun kalmıycak..
    bu yazılardan nem kapan arkadaşlar o zaman beklesınler son orjınal yazılım cıkmasını,sonucuna gore ondan sonra karar versınler alıp almamaya..ve hatda bıldığım kadarıyla yenı yılda dune de cıkaracakmış iso 3d oynatıcı..ben cok daha ıyı bır cıhaz alacağım dıyen bunu beklesin...

Hangi versiyonun v9 unu kullanıyorsunuz? Bendeki cihaz 2.6.4 kurulu geldi, pm ile gelen linklerde 2.5.6 var. Kursam mı kurmasam mı karar veremedim.
    Bunun yanında bir sorum daha var. Gelen linkler 3 ayrı rar doyası olarak geliyor, part 1-2-3 olarak. İçindeki kullanım metninde install.img dosyasını çıkarın diyor ama her partın içinde install.img var. Bunların hangisini alacağız yada nasıl birleştireceğiz? Yanlış bir şey yapıp cihazı kitlemekten korkuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Bu cihazı download amaçlı kullanacak arkadaşlara bazı uyarılarım olacak...

Malesef cihaz yazılımında kullanılan Linux çekirdeği pek güncel değil, NTFS desteği çok çok kötü. NTFS'ten dosya okumada problem yaşmazsınız ama download etmede, hatta dosya kopyalamada bile çok fazla problem yaşatır. Özellikle büyük boyutlu rar partlarından oluşan dosyaları indirmeye çalıştığımda dosyaların yarısı bozuk olarak iniyor ve haliyle rar CRC hatası veriyor. Sonra bozuk partları yeniden indiriyorsunuz, yine yarısı hata veriyor :( 3D ISO indirdiğinizi düşünün, 40 GB dosya için 70-80 gb indirmek zorunda kalıyorsunuz. Birde üstüne üstlük uğraşıp duruyorsunuz.

HDD'inizi cihaz menüsünden ext3 formatlarsanız bu sıkıntı hatırı sayılır oranda azalır. Dikkat edin, tamamen demiyorum. Çünkü EXT3 zaten journal desteği olmayan ve size her an dosya kaybı yaratabilecek bir dosya sistemidir. Ben önceden kullandığım Popcorn C200'ümü sırf EXT3 ile yaşadığım dosya kayıpları yüzünden satmıştım. O cihaz NTFS yazma desteklemiyordu, R6S desteklese de, açık söylemek gerekirse bir işe yaramıyor.

İndirdiğiniz dosyalar ne kadar büyük olursa o kadar çok sıkıntı yaşarsınız. Mesela 1-2 GB lık tek parça dizilerde hiç problem yaşamadım. 600 mb partlı 10GB boyutlu mkv'lerde biraz problem yaşadım. 3D ISO indirmelerin tamamında problem yaşadım.

Ayrıca ilerde firmware upgrade'leriyle linux çekirdeğini değiştireceklerini hiç zannetmiyorum, boşa böyle bir umut taşımayın. Bu ancak yeni modellerde yapılabilecek bir değişiklik olur.

Ben çok uğraştım ve artık download işini egreat'e yaptırmaktan kesin olarak vazgeçtim. Linux çekirdeği daha güncel olan enigma2 yazılımlı uydu alıcımda NTFS HDD'im ile sorunuz download yapıyorum. Download bitince usb kabloyu uydu cihazından çıkarıp egreat'e takıyorum ve filmimi seyrediyorum. Maalesef daha iyi bir çözüm yok.

Kısaca bu cihazı sadece player olarak kullanmak için alın başka birşey beklemeyin.

bilgilendirme için teşekkürler.Kullandığım PC O.C den dolayı fazla elektrik harcıyor sürekli açık tutamam.Bu sebeple alternatif bir şeyler bulmam lazım.Şu yeni çıkan Dune 301 ler nasıl; sıkıntı yaşatır mı?

• üstatlar cihaza ağ üzerinden kablolu yada kablosuz ulaşabilip dosyalara erişebiliyorum. Fakat harici harddisk' e (NTFS) film atmaya çalıştığımda cihazdan çıkarmam gerekiyor buda bildiğiniz üzere sorun oluyor. Merak ediyorum R6S e takılı olan diskimi ağ üzerinden görüp dosya upload etme şansım varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fred78

bilen arkadaşlardan rica ediyorum; bu cihaz ile torrent dosyalarını nasıl indirebiliriz? aradım ama bir kaynak bulamadım...

- Ayarlardan torenti (transmission veya bittorent) aktif et,
    - Cihazı kablo veya kablosuz ile modeme bağla,
    - Usb ile harici bir hdd bağla,
    - Ağdan cihazı(bağladığın hddyi) gör,
    - Pc ile torent dosyasını indir ve yine pcden r6sin torent bölümüne girerek indirdiğin torent dosyasını göster.
  • İyi günler Bende r160s var ama hiç kanal seyredemiyorum neden acaba
    hangi kanalı açsam dosyayı oynatamıyor yazıyor
  • quote:

bilgilendirme için teşekkürler.Kullandığım PC O.C den dolayı fazla elektrik harcıyor sürekli açık tutamam.Bu sebeple alternatif bir şeyler bulmam lazım.Şu yeni çıkan Dune 301 ler nasıl; sıkıntı yaşatır mı?

centrino 1.6 islemcili, 512 ram, 250 gb hdd'li bir laptop buldum. VGA dan TVye aktardim, ekrani surekli kapali. downloadlari da isyerinden teamviewer ile ya da evde bakmam gerekirse Tv'den hallediyorum (bir tane ufak wireless keyboard/mouse'lardan aldim).

ben 1 sene onceye kadar enigma2 li uydu alicisi kullaniyordum, bir ara popcorn hour a-110 kullandim. Hepsi iskenceymis onu anladim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

centrino 1.6 islemcili, 512 ram, 250 gb hdd'li bir laptop buldum. VGA dan TVye aktardim, ekrani surekli kapali. downloadlari da isyerinden teamviewer ile ya da evde bakmam gerekirse Tv'den hallediyorum (bir tane ufak wireless keyboard/mouse'lardan aldim).

ben 1 sene onceye kadar enigma2 li uydu alicisi kullaniyordum, bir ara popcorn hour a-110 kullandim. Hepsi iskenceymis onu anladim.

Kesinlikle en mantıklı yöntem diyebilirim bunun için..Ayrıca yurtdışı sitelerden atılmamak için zaman zaman fake upload yapmak zorunda kalıyoruz,bunlarıda nmt cihazlar ile yapamıyoruz..Bende netbook kullanıyorum downloadlar için başka türlü baş edilmiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

@bado6100 , hangi dakikalarda takılıyor ?

quote:

DISC INFO:

Disc Title: Madagascar 3 Europe's Most Wanted 2012 3D 1080p Blu-Ray MVC TrueHD 7.1-HDChina
    Disc Size: 39,756,659,765 bytes
    Protection: AACS
    BD-Java: Yes
    Extras: Blu-ray 3D
    BDInfo: 0.5.8

PLAYLIST REPORT:

Name: 00000.MPLS
    Length: 1:33:24.181 (h:m:s.ms)
    Size: 38,141,227,008 bytes
    Total Bitrate: 54.45 Mbps

Hocam bendeki de bu, daha en başta DREAMWORKS yazısında bile takılıyor harici altyazıyla.

Bir de şu futubox'u bir türlü kullanamadım ve film afişlerini göstermiyor dosya yöneticisinde.

edit: Arkadaşlar şu paylaşım işini de beceremedim, Windows 7'de sağ tıklayıp Ev Grubu (okuma/yazma) şeklinde paylaşıyorum CAT5E ile bağladığım cihazda gözükmüyor. Acaba bir de bluray isoları 40-45gb olanları ağ üzerinden sorunsuz oynatabilir miyim? Oynatan var mı?

aynı filmi himedia hd900b ile sata bağlı Wd20earx diskten optik bağlı pioneer avr ile izledim harici türkçe altyazı ile sonuna kadar kaymak gibi

hal böyle olunca arkadaşlar ben artık soran arkadaşlara egreat önermemeye karar verdim ha final yazılım çıkarırlar düzelir bilmem ancak işi 3d.iso oynatmak olan bir alet 3d iso oynatmıyorsa 199 değil 99 tl olsa benim için çöptür

ya sancak gider himedia getirir ya egreat yazılımını düzeltir

şu anda maalesef türkiyede resmi olarak satışı yapılan bir sorunsuz 3d oynatıcı yok yazık

Yaw bu Madagascar filmi bana da kafayı yedirtti.Gerçi bendeki Media player Himedia 900a ama aynı chipset.

Onlarca kez denemeler yaptım, bütün alternatif ve orjinal fw leri denedim. Hatta üşenmeyip bu Madagascar 3D nin farklı bluray .iso larını dahi denedim.

Sırasıyla denediğim CS, Auron, Orijinal, Ollyp fw lerinde hepsinde takılıyordu. Hatta yukarıda yazıldığı gibi daha Dreamworks yazısında takılarak başlıyordu. Son olarak ilk denediğim Cs fw e döndüm ve film takılmamaya başladı başından. Fakat ilerleyen dakikalarda mutlaka tekrar bir yerlerde takılıyor. Ve bu takılma olunca da ses gidiyor.

Benim anladığım bu Realtek 1186 lı olan aletlerin tamamı problemli. En azından Egreat ve Himedia olanlar. Hatta futeko foruma dahi yazdım bu sıkıntıları. Sonuç olarak hem HD seslerde hem de yüksek bitrate li iso sürümlerde bu problemler düzelecek gibi de durmuyor.

Oturup baştan sona 1 tane dahi HD sesleri de alarak 3D film izleyemeyeceksek zaten ne anlamı kaldı. Habire durdur, başlat, sesi - altyazıyı tekrar tekrar ayarla vs..

Madagascar 3D filmini baştan sona takılmasız Dolby True HD sesli olarak izleyebilen kimse yoktur heralde.

Problem sadece E-great te değil yani. Himedia 900a da gayet sıkıntılı bir alet.

• hdd usb mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

hdd usb mi?

Evet USB. Ama 2,5" değil. Adaptörlü büyük 3,5" lik HDD.

Gerçi e-sata da var da HDD de, himedia da yok e-sata giriş.
  • Selamlar arkadaşlar
    Konu içi arama yaptırdım ancak sadece birkaç tane mesaj görebildim .
    RS6 mız ile uyumlu wifi dongle tecrübesi olan varmı acaba edimax tp link tavsiyeleri vardı ama araştırınca edimaxın çekim gücünün düşük olduğunu gördüm.
    Tp link ise pek tercih edeceğim bir marka değil.
    INCAUUWA-300N 300MBPS cihazımız ile uyumlumudur acaba.
    Birde şayet bu ürün uyumlu ise sanırım cihazın 100mbit lik ethernet bağlantısından daha yüksek veri transfer hızına ulaşabiliriz değil mi?
    Bilgisi olup yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Bu cihazı download amaçlı kullanacak arkadaşlara bazı uyarılarım olacak...

quote:

.....

Player olarak da bir şey beklemeyin.

Neredeyse 1 sene olacak hala 3D ISO'ları harici altyazı ile takılmasız izleyemiyoruz.

Bu cihazın açtığı diğer formatları benim TV'im de açıyor. Ben bunu sırf 3D ISO için aldım oysa.

Kısacası harici altyazı ile 3D ISO izlerim diyenler almasın. Benim gibi 20 tane filmi izlemek için beklerken kanser olup giderler.

İngilizcesi iyi olanlar alsın, yağ gibi akıcı oynatıyor çünkü harici altyazısız.

• quote:

Orijinalden alıntı: fufuk

Selamlar arkadaşlar
    RS6 mız ile uyumlu wifi dongle tecrübesi olan varmı acaba edimax tp link tavsiyeleri vardı ama araştırınca edimaxın çekim gücünün düşük olduğunu gördüm.
    Birde şayet bu ürün uyumlu ise sanırım cihazın 100mbit lik ethernet bağlantısından daha yüksek veri transfer hızına ulaşabiliriz değil mi?

Bende bu konuyla ilgili sancak bilgisayarı tlf ile aradım.Bana mail adresi verdiler oraya mail at arkadaşlar yardımcı olur dendi,Mail attım ama arayan soran yok maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

.....

Player olarak da bir şey beklemeyin.

Neredeyse 1 sene olacak hala 3D ISO'ları harici altyazı ile takılmasız izleyemiyoruz.

Bu cihazın açtığı diğer formatları benim TV'im de açıyor. Ben bunu sırf 3D ISO için aldım oysa.

Kısacası harici altyazı ile 3D ISO izlerim diyenler almasın. Benim gibi 20 tane filmi izlemek için beklerken kanser olup giderler.

İngilizcesi iyi olanlar alsın, yağ gibi akıcı oynatıyor çünkü harici altyazısız.

Harici altyazılı 3D ISO işinin maalesef başka alternatifi yok. Ben medya player olarak Mac Mini (Core i5 + HD3000 ekran kartı) kullanıyordum. 3D ISO'yu harici altyazı ile seyredebileceğimizi hiçbir yazılım olmadığı için bu cihaza geçtim. Harici altyazıyla takılma konusunun çözüleceğine inanıyorum, umarım realtek bizi üzmez. Üzerse artık 3D ISO'lu başka cihazların çıkmasını bekleyeceğiz mecburen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 31 Ekim 2012; 14:20:15 >

• RTD1186 işlemci kullan tüm cihazlar harici altyazılı yüksek bitrateli videolar ile zaman zaman sorun çıkarabiliyorlar.
    Egreat , Himedia , Ac.Ryan vs.... farketmiyor.

Ama bu sorun ile alakalı üreticilerin çalışmaları var , sırf egreat firmasına bu konu hakkında 1 düzine mail attığımı biliyorum.
    Yakında yeni yazılımı çıkaracaklarını söylediler , bekliyelim görelim.
  • quote:

Selamlar arkadaşlar

dongle chipinin realtek olması gerekiyormuş ben bilmeden tp link727n almıştım tanımadı
    150mb destekleyen modem ve donglla veri akışından sorun çıkmaz sorun çıkmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

RTD1186 işlemci kullan tüm cihazlar harici altyazılı yüksek bitrateli videolar ile zaman zaman sorun çıkarabiliyorlar.
    Egreat , Himedia , Ac.Ryan vs.... farketmiyor.

Ama bu sorun ile alakalı üreticilerin çalışmaları var , sırf egreat firmasına bu konu hakkında 1 düzine mail attığımı biliyorum.
    Yakında yeni yazılımı çıkaracaklarını söylediler , bekliyelim görelim.

madagascar 54.000 bitrate şu ana kadar gördüğüm en yüksek bitrate'e sahip 3d.iso

sata bağlı himedia hd900b ile harici altyazı ile kaymak gibi izliyorum hiçbir sorun yok

hep söylüyorum diski sata bağlayın diye arkadaşlara ama dinleyen yok varsa yoksa usb

usb zaten başlı başına sıkıntılı bir arabirim

• Egreat R6S 3D iso yu external altyazıda sorun çıkarıyor onu öğrendik. Peki external altyazı olmadan ki 3D iso performansı nasıl ? Benimde elimde Türkçe Dublaj ve Altyazılı 3D iso filmler var. Onlarda sorun yaşarmıyım ?

Birde external altyazılı 3d iso denemesi yapan arkadaşlar, cihazda USB 2.0 ile mi yoksa USB 3.0 üzerinden mi deneme yaptılar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 31 Ekim 2012; 18:48:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maccik

quote:

Selamlar arkadaşlar

dongle chipinin realtek olması gerekiyormuş ben bilmeden tp link727n almıştım tanımadı
    150mb destekleyen modem ve donglla veri akışından sorun çıkmaz sorun çıkmaz

Cevabınız için teşekkürler sizin cevabınızdan sonra gün içinde biraz realtek li wifi dongle aradım ancak çok başarılı olduğum söylenemez.

Realtekli bulduğum cihaz COMFAST CF-300NS 2.4GHz IEEE802.11b/g/n 300Mbps USB 2.0 Wireless WiFi Network Adapter lygus diye yerli bir web sitesinde buldum kalitesi hakkında hiç bir bilgim yok bilgisi olanlar bu konuda da aydınlatabilirlerse sevinirim.

Birde chipsetini öğrenemediğim EDIMAX EW-7612UAn var ikisi de 300 mb ilki 5dbi ikinci 3 dbi antenli .
    Edimaxın tr sitesinde pek çok media oynatıcı ile uyumlu olduğu yazıyor ama hangileri ile ilgili olduğu yazmıyor.

Bu durumda ilk mesajımdaki inca ile ilgili bilgi gelmemişti.
    Şimdi yazdığım 2 üründen benim gönlüm Edimax tan yana daha duyulmuş olmasına dayanarak ancak chipset konusunda aydınlatıcı bilgi olmadığından biraz riskli görünüyor . Bu arada iki cihazın fiyatı da aynı.
    Son bir sorum daha olacak daha önce konusu geçtiyse affola 1080p mkv leri pc den wifi üzerinden izleyebilmek için 300 mbit yeterli oluyor mu veya 150 mbit ? oluyorsa benim modemim pc ye ethernet ile bağlı bu bağlanı yerine pc ye de bu tipte bir kart alıp takmam mı gerekecek 150 veya 300 mbit hıza ulaşmak için.

Şu anki konfigürasyonum.
    150 mbit airties modem. pc ye ethernet ile bağlı
    50 mbit acces point airties (daha önce uydu reveiverım için kullanıyordum) şimdilik Rs6 ya bağlı ama henüz herhangi bir deneme yapamadım yanlızca ip aldığını görebildim

Yardımlarınız için teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.