4k Olmayan Amfi İçin Audio Extractor Tavsiyesi
Öncelikle eski emektar ama kıyamadığım vazgeçemediğim amfim onkyo tx nr 3007 amfim , zidoo x9s 4k media playerım ve 4k 65 inç tv setupım mevcut öncelikle sistemi en üst kalitede oynatıyorum genelde dolby true hd ses ve dts hd seslerle izlerim filmleri genellikle , amfim 1080p çözünürlük olduğu için genelde filmden hd sesi ayrıştırıp diğer eski hd ses destekli media playerımla amfiye sesi verdirip 4k media playeride tv ye bağlayıp eş zamanlı senkron tutturup izliyorum genelde hd sesler için tam türk usülü masrafsız
Şimdi bunu sisteme çevirmeye karar verdim biliyorsunuz ki hdmi görüntü ve sesi beraber taşıdığı için sesi ve görüntüyü ayrıştırmak için cihaz lazımö buna da audio extractor adı verilen ve ülkemizde çok muadili bulunmayan cihazlar yani şöyle ki kaynak imput eden ve hdmi output (tv) ve sesi de embed edip ayrıştıran ve sadece ses için kullanılcak olan audio only hdmi portu çıkışından da amfiye bağlatacağım bir splitter lazım böylece sistemim direkt otomatik 4k sisteme dönüşecek ve özellikle true hd ve dts hd seslerde kayıp yaşamak hiç istemiyorum görüntü de 4k hdr vs desteklemeli tarzı belirtitğim aletin muadilini aşağıdaki resme bıraktım

Şimdi ben bu aletlerden temin etmek istiyorum ama gümrük malum elektronik cihaz olduğu için 30 dolar altı olsa da el koyacak , o yüzden aliexpress veya çinli stelerden alışveriş yapmak yerine yurtdışından şubat sonu gelecek arkadaştan temin ettireceğim o yüzden herhangi bir site herhangi yabancı alışveriş sitesi veya maliyet beni bozmaz (aşırı uçmadıkça) yani önerilerinize aççığım audio extractor kullanan yada benim gibi sorununu bir şekilde çözmüş arkadaşlara ihtiyacım var
Küçük bir not : Bu tarz cihazlar özellikle hdmi teknolojisi edid ile handshake işlemini her cihazda doğru düzgün yerine getiremiyormuş yani hd sesler için extreactoru kaynağın hd ses gönderiyorum demesi lazımmış her ne kadar cihaz support etsede yani desteklemesi tek çözüm olmuyor sanırım cihaz ile uyumluluğu da önemliymiş , bu tarz cihazlarda edidi sağlam olan handshake ve uyumluluğu iyi olan kullanmış arkadaşlar varsa önerilerini yazabilirlermi yada alternatif çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim
Not : Avr eARC desteklemiyor
merhaba öncelikle evimde kullandığım hi-fi özellikli onyo marka ev sinema amfim bulunmakta (avr) yıllardır sistmeimi polk audio setup ile birlikte 5.1 sistem olarak kullanıyordum şimdi sistemimi 71e çıkarmak istiyorum fakat bunun içim bütçem aşırı sınırlı neredeyse yeni hop alamayacak kadar fakat bir arkadaşımda kelepir fiyatına bana verebileceği bir speaker mevcut fakat outdoor speaker , benim amfim 140w çıkış güç verebiliyor 8ohmda outdoor speakerın ise (trafolu) olanında 8 ohm a ayarlanıp benim verebilecğeim gücüde destekleyebiliyor bunu surr bak olarak kullanmayı düşünüyorum ama uygun olur mu bilemiyorum blen arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim , sinema için kullanmayı düşünüyorum özellikleri ise
Uygulama yerleri; İbadet yerleri, cafe & restoran, AVM, müzik prodüksiyonu, dahili ve harici çok maksatlı kullanılabilir. Su geçirmez.
İç ve dış ortamda kullanılır.
Arka panelde 8 Ω, 25V, 50V, 75V ve 100V pozisyonlu empedans selektörü mevcut. 100V trafolu modellerdeki kaliteli trafo, yüksek verimlilikle çalışmasını sağlar.
Hoparlörler hem yatay hem de dikey kullanılabilir.
Özellikler
Güç: 220 W
Empedans: 8 ohm
SPL (1 W/m): 92 dB
Frekans: 30 Hz - 20 kHz
Hoparlör Çapı: 8 inç (20 cm)
Hammadde: Plastik
Boyut: 36x27 cm
Ağırlık: 5.7 kg
Renk: Siyah/Beyaz
Yakın Arkadaşlık ve Değer Mevzuları Hakkında
.
konu bitmiştir
Online Sınav Aksiliği ve Yardım
Dün girdiğim bölümün dersinin online sınavında sonuçları uygulama ile scan edip sisteme yüklemememiz isteniyordu son saatin 15 dakika öncesinden yüklemiştim ve yüklemeden önce defalarca kontrol etmeme rağmen farkedemediğim bir hata olmuş şöyle ki scan ettiğim son sayfa çıkmamış böylelikle yaptığım son soru sayfaya yansımamış ve sistem tek yükleme kabul ediyor ve malesef bunu yükleme tarihi bittikten 10 dakika sonra farketmiş bulundum hocaya durumu ilettiğimde erkekn yüklemee rağmen eksik sayfayı hiçbir şekilde kabul etmedi , benim bu durumda yapabileceğim herhangi bir durum varmıdır acabaa ? dekanlığa bir dilekçe vs gibi hata bende fakat tek bir sayfanın çıkmaması ayrı bir aksilik ve online sistem herşey olabilir bunun için kabul edilebilir bir durum olduğunu düşünmüştüm hata her ne kadar bende olsa da ! Bu durum için yapabileceğim bir şey varmıdır ? Yada hiçbir şekilde kendimce hakkımı arayamazmıyım acaba ?
Arkadas sorunlari ve ne tepki vermem gerekir
|
|
Ses kartımın modelini öğrenemiyorum
|
|
|
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.967
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 593)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 216 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0