|
|

|
|
Çabuk "arka frenlerin kampana olması düşük maliyetlidir, disk frene göre uzun ömürlüdür, yeterlidir"..ciler gelmeden.
|
|
Boş konu yav yeminle.
1.0 140bg fiesta redde bile arkalar kampana, zaten EBD diye bişey var kampana olsun, disk olsun araba nereyi ne kadar frenleyeceğini biliyor. |
|
sıktı artık hergün açılan egea konuları hep aynı zat açıyor
param olsun sen ve senin gibilere inat 2. arabayı egea alacam |
|
Mükemmel olurdu kesinlikle katılıyorum.
Ama mükemmeli yakalayamıyorsanız, bir şekilde yakalamanız engellenmişse durup beklemezsiniz değil mi? "Mükemmel" yoksa "İyi" vardır. "İyi" olanı da ıskalamak istemeyiz. Klasik olacak ama bardağın dolu tarafını da görmek lazım. Tofaş, Renault, Ford gibi Türkiye'de üretim yapan firmalar bu ülkeye çok şey kattılar. Bunların politikası mümkün olduğunca parçaların yerlileştirilmesidir. Benim çalıştığım fabrikadan örnek vereyim. Biz inşaat sektörüne üretim yapan bir fabrikaydık. Hala bu koldaki üretimimiz devam ediyor. İnşaatın vizyonu dardır. Yıllarca aynı kalite ve tasarımda parçayı üretirsin. Gelişim yoktur. Nitekim tek sektöre bağlı olunca buradaki dalgalanmalar direk etkiliyor seni. Bir de ucuz ithal ürünler gelince batma noktasına gelirsin. Geçmişte böyle bir noktaya gelmiş olan fabrikamız, genel müdürümüzün Renaultun kapısına gidip iş istemesiyle bambaşka bir boyuta geçmeye başladı. İlk işimiz R9 kampana idi. Başta beceremedik. D sınıfı tedarikçi olduk. Ama ne biz ne Renault bu işten vazgeçmedi. Bize sistem öğrettiler. Kalite nasıl yakalanır onun yollarını öğrettiler. Ve bu işi öğrendik. Otomotive parça nasıl üretilir öğrendik. Sonra başka parçalar, başka otomotivciler bize gelmeye başladı. İşler büyüdükçe büyüdü. Kalite sistemimiz, ürünlerimizin kaliteli olmasını sağladıkça siparişler çoğaldı. Sonuçta 6 kat büyümüş, dünya devlerine ihracat yapar hale gelmiş olduk. Bunlar beğenmediğiniz Renault, Tofaş gibi fabrikalar sayesinde oldu. Yoksa biz batmıştık. Benim yaşadığım gerçek budur. Bunu kimse değiştiremez. Kimse kalkıp "parçalar yurt dışından geliyor, burada birleştiriliyor" demesin. Adamlar her parçayı yerli yapmak istiyor. Çünkü lojistiği kolay, fiyatı ucuza geliyor, zamanlaması kolay, sorunları çözmesi kolay. Bu arada Egea'nın ne reklama ne de forum tarafından beğenilmeye ihtiyacı var. Şan olsun diye reklam yapıyor desem yeridir. Deli gibi satılıyor. daha fazlasına Tofaş yetişse bile tedarikçiler yetişemez. Beğenmiyor olabilirsiniz ama en azından küçümsemeyin derim. Bu tür projeler doğrudan veya dolaylı ülkeyi bir yerden alır bir yere götürür. Keşke daha çok böyle proje olsa. Bizden geçti ama bu yazıyı okuyan genç mühendislere tavsiyem: Gidin üretim yapan kendi işinizi kurun. Otomotive parça yapın, beyaz eşyaya parça yapın. Civata bile yapsanız bu işin içinde olun. Çok mu kazanırsınız az mı bilemem ama bir şekilde bu maceraya dahil olun. Üretmezsek tüketeceğiz çünkü. Tükettikçe kendimizi tüketeceğiz. Üretin arkadaşlar. Ama laf üretmeyin. Kendimizi geliştirelim, eğitim sistemimizi düzeltelim, üretim yapıp yurt dışına satalım. Başka çıkış yolumuz yok. Yurt dışında fuarlara gidiyorum. Oradaki teknolojileri, ürünleri görünce boğazımda bir şeyler düğümleniyor. İyi forumlar. |
1,6 mj ve 1,4 turbojet olanlarda arka frenler dısk , 95 bg 1,3 motor neyapsın disk arka tekerlerde frenı |
|
Olay yerli ithal muhabbetine dönmüş.
Sonuç olarak bu araba Türkiyede üretiliyor. Böyle olunca ülke ekonomisine katkısı oluyor. Aracın bir çok parçası Türkiyedeki tedarikçi ve üreticilerden alınıyor. Bu bir zincir şeklinde devam ediyor. Yerli başka bir araç üreticisi için parça yapıyoruz. Yeni yatırım garanti bu iş için. Bir sürü eleman alındı. Makina alındı. Bina yapıldı. Yani civardaki hafriyatçısından marketine kasabına restoranına kadar herkes bir şeyler ekstradan kazanmaya başladı. Bu işler kolay değil gençler. Oradan atıp tutmayla olmuyor. Biraz düşünün. |
kullanıcısına yanıt
mevsimsiz_kar45 demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
milletin çöpünü alacağına mis gibi yerli araba işte,yeni sembol bile 65 bin olmuş bi bitmediniz |
Egea'da Arka Frenler Neden Disk Değil?
Fiat Egea modellerinde arka frenlerin disk yerine kampana fren sistemi kullanılması, çeşitli faktörlerden kaynaklanmaktadır.
Maliyet Hususları: Kampana frenler, disk frenlere göre daha düşük maliyetlidir. Bu, özellikle düşük ve orta segment araçlar için önemli bir husustur. Egea, uygun fiyatlı bir araç olarak konumlandırıldığından, maliyetleri düşürmek amacıyla arka frenlerde kampana sistemine yer verilmiştir.
Bakım Kolaylığı: Kampana frenler, disk frenlere kıyasla daha kolay bakım gerektirir. Bakım işlemleri için daha az parça ve işçilik gerektirdiğinden, genel bakım maliyetlerini düşürürler.
Alan Optimizasyonu: Disk frenler, kampana frenlerden daha fazla alan kaplar. Egea'nın arka aksı, özellikle bagaj hacminin korunması gerektiğinden sınırlı bir alana sahiptir. Bu nedenle, daha kompakt olan kampana frenler, bu alan kısıtlamalarına daha uygun bir seçenektir.
Performans Gereksinimleri: Egea, tipik bir şehir aracı olarak tasarlanmıştır ve yüksek performanslı frenlere ihtiyaç duymaz. Arka aksta kampana fren sistemi kullanılması, günlük kullanım için yeterli fren performansı sağlamaktadır.
Kampana Yerine Disk Takılır mı? Bazı araç sahipleri, arka frenlerde daha iyi performans elde etmek için kampana frenleri disk frenlerle değiştirmeyi düşünebilir. Ancak bu işlem genellikle tavsiye edilmez. Çünkü:
Genel olarak, Egea'da arka frenlerin kampana tipi olarak tasarlanmasının temel nedenleri maliyet, bakım kolaylığı, alan optimizasyonu ve performans ihtiyaçlarıdır. Arka frenleri disk frenlerle değiştirmek mümkün olsa da, yüksek maliyetler ve teknik zorluklar nedeniyle genellikle tavsiye edilmez.
|
|
|
|
|
|
|
|