arkadaşlar merhabalar. bir şey sormak istiyorum bu karayollarında her yer eds olmuş. tamam güzel bir şey ama hız magandaları orda burda 180 200 le milletin canına göz dikmişken efendi gibi şehirler arası yolculuk yapan Tırların arasında kalmamak için 1-2 dakikalığına 120-130 hıza çıkan insanlara da düz yolda ceza kesmenin mantığını anlayamıyorum. Ne zaman Afyona gitsem ceza yiyoruz ya radardan ya eds den. eds yi bir şekilde çözdük kuralına göre gidince ceza yemiyoruz ama bu seferde yol kenarında duran sivil araçlar kesiyor cezayı. taş çatlasın 130 km hız yapmışımdır o da 5-6 tane tırın arasında sıkışmamak için. her yerde kameralar var kiminde gidilecek km ve metre yazıyor ama bazı kamera noktaları var ki hiçbir şey yazmıyor yani ne kadar gidilecek hangi hızla gidilecek belli değil. konyadan afyona giderken her yer eds sürekli 70-80 eds var arkadan koca koca tırlar geliyor nasıl gidelim 70 le 80 le adamların firması ödüyor diye 100-110 la giden tırlar var. yani ben bu işin mantığını çözemedim her şeyi geçtim yol üstünde duran radar arabası kaç km hız yapınca ceza yazıyor onu da anlamadım. D300 karayolunu kullanıyorum genellikle burada hız limiti 110 mu 120 mi 130 mu bilen arkadaşlar cevaplandırır mısınız. yani burda kuralcı arkadaşlar iyi olmuş oh olmuş gibi saçmasapan cevaplar vermeyin belkide trafikte uzun yolda en yavaş kullanan benim. ne zaman uzun yola çıksam herkes sollar beni zaten yeni yeni araba sürüyorum araba tecrübem çok yok elimden geldiğince 100-110 arası gidiyorum Büyük Tırlar arkadan sıkıştırınca mecbur 120-130 la solluyoruz yani diyorum ki benim gibi kurallara uymaya çalışanda yemesin bu cezaları. gerçek magandalar yesin benim muhalefet olduğum durum tamamen bu. teşekkürler. |