Şimdi Ara

eds nasıl işliyor sürekli ceza yiyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar. bir şey sormak istiyorum bu karayollarında her yer eds olmuş. tamam güzel bir şey ama hız magandaları orda burda 180 200 le milletin canına göz dikmişken efendi gibi şehirler arası yolculuk yapan Tırların arasında kalmamak için 1-2 dakikalığına 120-130 hıza çıkan insanlara da düz yolda ceza kesmenin mantığını anlayamıyorum. Ne zaman Afyona gitsem ceza yiyoruz ya radardan ya eds den. eds yi bir şekilde çözdük kuralına göre gidince ceza yemiyoruz ama bu seferde yol kenarında duran sivil araçlar kesiyor cezayı. taş çatlasın 130 km hız yapmışımdır o da 5-6 tane tırın arasında sıkışmamak için. her yerde kameralar var kiminde gidilecek km ve metre yazıyor ama bazı kamera noktaları var ki hiçbir şey yazmıyor yani ne kadar gidilecek hangi hızla gidilecek belli değil. konyadan afyona giderken her yer eds sürekli 70-80 eds var arkadan koca koca tırlar geliyor nasıl gidelim 70 le 80 le adamların firması ödüyor diye 100-110 la giden tırlar var. yani ben bu işin mantığını çözemedim her şeyi geçtim yol üstünde duran radar arabası kaç km hız yapınca ceza yazıyor onu da anlamadım. D300 karayolunu kullanıyorum genellikle burada hız limiti 110 mu 120 mi 130 mu bilen arkadaşlar cevaplandırır mısınız. yani burda kuralcı arkadaşlar iyi olmuş oh olmuş gibi saçmasapan cevaplar vermeyin belkide trafikte uzun yolda en yavaş kullanan benim. ne zaman uzun yola çıksam herkes sollar beni zaten yeni yeni araba sürüyorum araba tecrübem çok yok elimden geldiğince 100-110 arası gidiyorum Büyük Tırlar arkadan sıkıştırınca mecbur 120-130 la solluyoruz yani diyorum ki benim gibi kurallara uymaya çalışanda yemesin bu cezaları. gerçek magandalar yesin benim muhalefet olduğum durum tamamen bu. teşekkürler.

• Yerleşim yerlerine yakın bölgelere 70kmh sınırı koyuyorlar, bazılarında uyarılar çok bariz, bazılarında belirsiz, özellikle sağdaki yüksek tırları falan geçerken uyarıyı kaçırıyorsun, yaya geçidi bile olmayan bomboş yolda 90la ceza yiyorsun. bende çok yedim Seydiler Eds'de, Ezine'de, Bursa yolunda, 92kmh ile hepsi. düz yolda hız yapmayı da hiç sevmem, boşa dünya para ödüyoruz böyle.

Otobanlarda da 200le 250 ile gidip, günlük plakaya ceza yiyen dev şirketlerin lüks araçlarının da muhasebecileri tıkır tıkır çerez gibi ödüyorlar cezaları, umurlarında bile değil.

Para çarpıyorlar işte orta sınıftan, her zaman ki hikaye.

Bu arada amme hizmeti olarak konuya atlayan sevimsizi eksilemek için benim butonu da kullanabilirsiniz.

Dikkatimi çekti son zamanlarda trafik cezaları çok arttı devlete para mı lazım nedir.

Geçen hafta 3 tane ceza geldi biri 72kmh diğeri 92kmh diğeride yayalara yol vermemişim diye işgüzar memurun biri yazmış (hiçte yayalara yol vermediğimi hatırlamıyorum).

72kmh ile yediğim cezayıda yol kenarında pusuya yatan polis arabası yazmış hatta yanından geçerken kesin bu ceza yazıcak dedim içimden ve dediğim oldu.
    Üstelik cezayı yediğim cadde de herhangi bir tabelada yok hız sınırını gösteren.
    Bomboş 3 şeritli yolda 72kmh ile giden arabayada ceza yazılmaz yani.

Eften püften şeyler için keyfe keder ceza yazıyorlar.

Kuralcılar boş yapmasın , konu burada kuralın kötü niyetli kullanımı zaten.

110 limitli yolda sağda 1 adet ev var hop meskun mahal limit 50 koy radar aracını veya eds sistemini bas parayı!

Eds veya pts hangisi olduğunu yolda ayırt etmen de imkansız zaten,nerede kaç km hızla gidilmesi gerektiği ile ilgili bilgi de zaten mevcut değil yollarda varsa bile yetersiz, al sana her yola çıkana nur topu gibi ceza!

• """"yani diyorum ki benim gibi kurallara uymaya çalışanda yemesin bu cezaları. gerçek magandalar yesin benim muhalefet olduğum durum tamamen bu. teşekkürler."""""

Öff gereksiz duyar kasmışsın . Ceza yediğine göre sende kurallara uymamışsın işte yeme şimdi bizi burada . Neyse artık sıkı sıkı o kurallara uyacaksiniz. Çok şükür ki her yerde radarlar ve sivil polisler var artık . Umarım daha da artarlar. Sende bir soğuk su içersin artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karayollarında ağır vasıtaların hız sınırı 90 km/h. Sizin ise 110 km/h. %10 payıda koyun üzerine 121 km/h yapar. 120 sabit gittiğiniz sürece tırların arasında kalmanız yada ceza yemeniz pek mümkün gibi durmuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yerleşim yerlerine yakın bölgelere 70kmh sınırı koyuyorlar, bazılarında uyarılar çok bariz, bazılarında belirsiz, özellikle sağdaki yüksek tırları falan geçerken uyarıyı kaçırıyorsun, yaya geçidi bile olmayan bomboş yolda 90la ceza yiyorsun. bende çok yedim Seydiler Eds'de, Ezine'de, Bursa yolunda, 92kmh ile hepsi. düz yolda hız yapmayı da hiç sevmem, boşa dünya para ödüyoruz böyle.

Otobanlarda da 200le 250 ile gidip, günlük plakaya ceza yiyen dev şirketlerin lüks araçlarının da muhasebecileri tıkır tıkır çerez gibi ödüyorlar cezaları, umurlarında bile değil.

Para çarpıyorlar işte orta sınıftan, her zaman ki hikaye.

Bu arada amme hizmeti olarak konuya atlayan sevimsizi eksilemek için benim butonu da kullanabilirsiniz.

Bu arada yaşamış olduğunuz deneyimi Cimer üzerinden yazabilirsiniz tarafınıza bir dönüş yapılacaktır mutlaka yol ismi de verirsiniz

https://www.kgm.gov.tr/sayfalar/kgm/sitetr/trafik/hizsinirlari.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 20 Mart 2025; 19:21:19 >

Benim şirket aracı caddy minivan,kamyonet olarak geçiyor ruhsatta ve hız sınırı 70 km.her yerden sürekli ceza geliyor,60 km hız ile gitmeye kalksam, arkamdan gelen tir'lar otobüsler korna eşliğinde ana avrat söverek beni geçiyorlar, mümkün değilki bir yolda 60 km hızla gitmek, arabadan inip koşsam kendimi geçerim,ben napim peki 😃

Geçen hafta 3 tane ceza geldi biri 72kmh diğeri 92kmh diğeride yayalara yol vermemişim diye işgüzar memurun biri yazmış (hiçte yayalara yol vermediğimi hatırlamıyorum).

72kmh ile yediğim cezayıda yol kenarında pusuya yatan polis arabası yazmış hatta yanından geçerken kesin bu ceza yazıcak dedim içimden ve dediğim oldu.
    Üstelik cezayı yediğim cadde de herhangi bir tabelada yok hız sınırını gösteren.
    Bomboş 3 şeritli yolda 72kmh ile giden arabayada ceza yazılmaz yani.

Eften püften şeyler için keyfe keder ceza yazıyorlar.

Geçen ay kayseri girişinde 3 dk arayla hız cezası yedim, birini eds diğerini polis/radar yazmış. Cezaları ödedim, uyap üzerinden kayseri sulh ceza mahkemesine itiraz ettim. Dün karar geldi, aynı suç 2 kez cezalandırılamaz diyerekten 2. ceza iptal edilmiş...bir güzergahta eds varsa polis radarının işi ne? Elinizde kanıt vs varsa itiraz edin hakkınızı arayın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Trafik polisi bir rampanın altında yatıyordu.

Hız sabitleyicimi 120'ye ayarlamıştım. Rampa aşağı olduğu için toparlayana kadar 121 - 122 - 123'e kadar çıkıyor sonra motor freni ile istenen hıza getiriyor. Burada işte uyanıklık yapılmış. Tekniği bildikleri için benim gibi hız sabitleyici kullananları avlamışlar. Önümde bekleyenlerden birisi ile aynı durumdaydık. Ceza belgesini alıp giderken aynı durumda bir araç daha geldi.

Hız sabitleyici kullanıyorsanız böyle durumlar için 115 Km gibi ayarlayın.

Sonra cezaya itiraz ettim. Gelen ret cevabında zaten %10 aşım limitini kullanmışsın. Bunun 1 km fazla veya eksik olması fark etmez, ödeyeceksin minvalinde bir yanıt vardı.

Yukarıda bir forumdaşın bahsettiği gibi her yerde yatmış radar araçları görüyorum. Geçmişte damat zamanında da böyle bir dönem vardı. Trafikçileri karakoldan kışkışlayıp şu kadar ceza kesmeden dönmek yok diyorlarmış. Sanırım kara deliği bizlerin sırtından kapatmaya çalışıyorlar.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

hic bir araba kadran 120 gosterirken, 120 ile gitmez

110 limitli yolda sağda 1 adet ev var hop meskun mahal limit 50 koy radar aracını veya eds sistemini bas parayı!

Eds veya pts hangisi olduğunu yolda ayırt etmen de imkansız zaten,nerede kaç km hızla gidilmesi gerektiği ile ilgili bilgi de zaten mevcut değil yollarda varsa bile yetersiz, al sana her yola çıkana nur topu gibi ceza!

Sen ve senin gibi yandaş takımına hiç bir şey kanıtlamak zorunda değilim.

Bunu görsellerle kanıtlasam bile inanmayacaksın ve "hiç bir şey olmadıysa bile muhakkak bir şey olmuştur" diyeceksin.

132 km/sa, ile eds den nasibimiz aldik,

Güncel eds takip konusu olsa iyi olurdu.

Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • hersene aydın pamukkale afyon antalya civarında tatil-kaplıcamı yaparım10-14 gün. yandex haritaları açarsan tabela işaretlerini bile takip etmeden hız sınırlarını navigasyon hallediyor. 15 20 yıldır bir kez bile radar hız cezası yemedim. Geçicen o işleri navigasyonu adam gibi takip edicen dalgana bakıcan hayırlı işler

Yandex navi uygulamasını mi diyorsunuz?

senin nasil biri oldugunu zaten biliyordum da tescillenmis oldu. sen bu kafayla nasil yandas degilsin ben onu anlamadim.

al oku belki ogrenirsin, sonrada yalan yanlis etiketlemelerden vazgecsersin.

ben her zaman gpse gore ayarlarimdim hizimi, ceza filanda yemedim.

sinirin 121 oldugu yolda 124e ayarlardim mesela. onunda gercegi 119-120 ediyordu yanlis hatirlamiyorsam.

120 sabitle ceza yedim diyenin ya arabasi bozuktur ya da yalan soyluyordur.

tabii ki hizi koruyamacak kadar dik rapma inislerinden bahsetmiyorum.

Araç hız göstergelerinin (kadranlarının) gerçek hızdan fazla göstermesi, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) Regülasyonu 39 ve bazı ülkelerde yerel mevzuatlarla belirlenmiştir.

İlgili Hukuki Dayanaklar:

1. UNECE R39 (Speedometer Regulation)
    • Bu regülasyon, araç üreticilerinin hız göstergelerini asla gerçek hızın altında göstermemesi gerektiğini şart koşar.
    • Gösterge, gerçek hızın %0 ila %10 fazlası +4 km/s arasında olabilir.
    • Yani, gerçek hızınız 100 km/s ise gösterge 104 ila 114 km/s arasında bir değer gösterebilir.
    1. Avrupa Birliği Mevzuatı
    • UNECE R39, Avrupa Birliği yönetmeliklerine de entegre edilmiştir ve AB'de satılan araçlar bu kurala uymak zorundadır.
    1. Türkiye'de Uygulama
    • Türkiye'de de UNECE R39 regülasyonu benimsenmiştir.
    • Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Ulaştırma Bakanlığı, ithal ve yerli araçlarda bu standartlara uygunluk aramaktadır.

Bu yasa, sürücülerin hız limitlerini yanlış yorumlayarak ceza almalarını önlemek ve güvenlik payı bırakmak amacıyla uygulanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 24 Mart 2025; 19:54:7 >

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Sahip olduğum son 3 aracın hızlarını gps ile kontrol etme şansım oldu..3 araçta da kadran hızı gps hızından %4-7 arasında daha fazla idi. Bunun hukuksal dayanağının olduğunu mesajınızla öğrenmiş oldum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 24 Mart 2025; 19:58:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilgili kismi chatgpt yazdi, duzenlemenin ABye ait oldugunu biliyordum ancak ABDye hic bakmamistim. Firsattan istifade chatgptye onu da sordum, benzer bir durum varmis. Google maps hiz gostermeye basladigindan beri ABDde iki farkli arabada kadranla ayni hizi gosterdigini fark edip sasirmistim. Baska GPS ile kontrol etmedim henuz. Turkiyede google maps ile kadran karsilastirdiniz mi hic?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.