< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bu sorunu yasayanlar icin bilgi vereyim,
Oncelikle sasi no okunamadigi icin ruhsatta yazan sasi nonun araca ait olduguna tespit etmek icin aracin orjinal olduguna dair bir belge alinmasi gerekiyor. Bu belge makine muhendisleri odasi veya teknik universiteler tarafindan veriliyor. İstanbulde dudullduda makina muhendisleri odasi var. Universite olarak itu ve ytu yapiyor. Belgeyi aldiginizda notere gidip bunu tastiklettirmeniz aoyleniyor ama ben bunu yaptirmadim. Tum islemler bitikten sonra yaptirabilirsiniz diyen var, sorun olur diyen de var ama sasi cakma islemini yapan yerler sorun olmayacagini soyluyor. Belgeyi aldiktan sonra sasi no cakma merkezine gittim. İnternetten artabilirsiniz. Dudulldu sanati icinde var. Sasi no cakildiktan sonra tuvturk tekrar muayenesi aliyorsunuz. Elinizdeki belge ile birlikte ruhsati teslim ediyorsunuz. Siraniz gelince sadece cakilan sasi numarasini kontrol ediyorlar. Kisa surede islem bitiyor. Arac babamin uzerineydi. Tum islemleri vekalet vs olmadan kendim yaptirdim. Ama baba degilde askadas vs olsaydi belge almada sorun cikabilirdi. Gitmeden sormak lazim. Hafif ticari arac 2020 itibari ile belge cikarma 530, sasi caktirma 200 tuttu. |
Araç Şase Numarası Okunmuyorsa Ne Yapmalısınız?
Araç şase numarası okunmadığında, aracınızı trafik tesciline almak veya satmak gibi işlemleri gerçekleştirmek zor olabilir. Bu durumda, şase numarasını tekrar yazdırmanız gerekecektir.
Şase Numarası Yazdırma İşlemi
Makine Mühendisleri Odası (MMO), Türkiye'de şase numarası yazdırma yetkisine sahip kuruluştur. Aracınızın şase numarasını tekrar yazdırmak için şu adımları takip edebilirsiniz:
Fiyat Bilgileri
Motor şase numarası yazdırma fiyatı, MMO'nun belirlediği tarife üzerinden hesaplanır. Güncel fiyat bilgileri için MMO web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Okunmayan Şase Numarası Sonuçları
Okunmayan şase numarası, aşağıdaki sonuçlara yol açabilir:
Bu nedenle, şase numaranız okunmuyorsa en kısa sürede MMO'ya başvurmalı ve gerekli işlemleri yaptırmalısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEGHRİ -- 24 Ağustos 2020; 22:40:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Şase numarası < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|