Netflix hata kodu
Tahakkuk edilmeyen Trafik Cezası
Merhabalar. 2 gün arayla radar cezası e devlete düşmüştü. Gelir idaresi başkanlığı sitesinden birini ödedim diğerini de beyanlı şekilde ödedim. Beyanlı ödediğim tahakkuk düşmedi 3 ay oluyor hala tutanak seri no yazdığımda veya gozukuyor birde faiz işlemiş. Başına gelen var mı böyle bir durum ben vergi dairesini aradım tahakkuk edilmediği için gozukuyor ama bir sıkıntı yok odemissiniz dedi. Tahakkuklarım kısmında o ceza yok bunu nasıl halledebilirim.
ismini hatırlayamadığım bir korku filmi
merhaba arkadaşlar korku filmi severler yardımcı olursa sevinirim yıllar önce bir film izlemiştim aklımda kalanlar harabe terkedilmiş otel ya da hastane gibi bir yer var bir grup genç soğuktan donmamak için buraya sığınıyor. yatacak yer, yiyecek yemek buluyorlar falan her şey 10 numara giderken Dev gibi bir insan var yıllarca orda yaşıyormuş ve bunları teker teker öldürmeye başlıyor en sona bir kadın kalıyor bu dev filmin sonunda öldürdüklerini büyük bir uçurum var oraya atıyor. son sahnede hatırladığım kızak falan da var ve aşağıya doğru büyük bir buz uçurum var her taraf karla kaplı. soh sahnede hayatta kalmaya çalışan kadın da ölülerin içinde ölü numarası yapıyor bu teker teker ölüleri aşağıya atarken kadın arkasından vuruyor ve o dev uçurumdan düşüyor. aklımda bunlar kalmış filmin ismini bulamadım ama harika bir gerilim filmiydi filmin ismini bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
merhaba arkadaşlar iş yerim uzakta olduğu için her gün git gel 60-70 km mesafem oluyor birazda şehir içi vs işin içine kattı mı günlük garanti minumum 75 km mesafem var. mesafe yakın olduğu için 70 km hızla gitmekle 110-120 basarak gitmek arasında taş çatlasın 5 dk zaman oynuyor. ortalama yakıt tüketimine baktım basarak gittiğimde ortalama tüketim 6 ile 6.5 arası oluyor. son günlerde 70-75 km hızla düşük devirde gidiyorum 4.8 4.9 5 lt tüketime kadar düştü gerekli olmayan yerlerde gazdan çekiyorum kendi gidiyor. hızla işim yok çevre yolunda gidiyorum ama kalabalık değil trafik neredeyse yok. yani 50 ile bile gitsen çift yol olduğu için arkadan geleni etkilemez. araç otomatik vites. devir genelde 1.7 1.8 lerde oluyor bu hızlarda ama 4.8 lt benim içim müthiş bir değer. nerden baksanız 100 km de 1.5 lt ortalama günlük 75 km kullandığım için 1.2 lt o da ayda ortalama 30 lt yakıt tasarrufu nerden baksan 1.500 tl. geçen bir arkadaşla da konuştuk 5 dk zaman için gaza köklemenin devirli gitmenin hiç gereği yok 70 le 80 le yavaş yavaş git 1500 lira cebinde kalsın diyor. halk arasında düşük devir motora zarar verir algısı var kime sorsam işin teorisini de anlamıyor tamam zararı varda neden yani herkes kulaktan dolma söylüyor yani bu araç tabiki sürekli bu devirde gitmiyor arada 120-130 basıp tekrar rölantiye alıyorum. bu işi bilen birisi cevaplarsa sevinirim.
Merhaba hayırlı forumlar. Arkadaşlar 5 ay önce araç aldım. 2020 model i20. Yeni yeni kullanıyorum acemiyim. Hankook ventüs prime 4 lastikleri takılı aldığımda öyleydi muhtemelen 0 bayi çıkışlı lastikler. Araç 24 bin kmde. Bu kışı hankook un yaz lastikleriyle çıkardım günde ortalama 60 65 km kullanımım var. İş yeri ev arası 25 km. Borçlardan dolayı lastik alamadım birde 215 45 r17 ebatları aşırı pahalı. Aracı yoğun kar kış şartlarında pek kullanmadım kar yağmadı en sert kış 4 5 derece geçti. Ama tabi seneye nolur bilinmez. Genellikle Konya Afyon ısparta civarları seyahatlerim oluyor. biraz daha km yapıp yıllık bakıma götüreceğim. Sizce 4 mevsim mantıklı mı kullanan var mı tavsiye eder misiniz. Benim lastik bayi çıkışlı 2020 kasımda alınmış. Yıl olarak 5. Yıla geldi km olarak daha 24 de ama 5 yıldan sonra kullanmayın diyorlar. Bu durumda hem yaz hem de kışın birde kış lastiği 2 masraf çıkacak bana. Sağlam bir 4 mevsim lastik alsam işimi görür mü? Yani bu deneyi yaz lastigiyle çıkardık ama kaza geliyorum demez. Bu sene birde ılık geçti. Konya ısparta için 4 mevsim iş görür mü sizin düşünceleriniz nedir?
eds nasıl işliyor sürekli ceza yiyoruz.
arkadaşlar merhabalar. bir şey sormak istiyorum bu karayollarında her yer eds olmuş. tamam güzel bir şey ama hız magandaları orda burda 180 200 le milletin canına göz dikmişken efendi gibi şehirler arası yolculuk yapan Tırların arasında kalmamak için 1-2 dakikalığına 120-130 hıza çıkan insanlara da düz yolda ceza kesmenin mantığını anlayamıyorum. Ne zaman Afyona gitsem ceza yiyoruz ya radardan ya eds den. eds yi bir şekilde çözdük kuralına göre gidince ceza yemiyoruz ama bu seferde yol kenarında duran sivil araçlar kesiyor cezayı. taş çatlasın 130 km hız yapmışımdır o da 5-6 tane tırın arasında sıkışmamak için. her yerde kameralar var kiminde gidilecek km ve metre yazıyor ama bazı kamera noktaları var ki hiçbir şey yazmıyor yani ne kadar gidilecek hangi hızla gidilecek belli değil. konyadan afyona giderken her yer eds sürekli 70-80 eds var arkadan koca koca tırlar geliyor nasıl gidelim 70 le 80 le adamların firması ödüyor diye 100-110 la giden tırlar var. yani ben bu işin mantığını çözemedim her şeyi geçtim yol üstünde duran radar arabası kaç km hız yapınca ceza yazıyor onu da anlamadım. D300 karayolunu kullanıyorum genellikle burada hız limiti 110 mu 120 mi 130 mu bilen arkadaşlar cevaplandırır mısınız. yani burda kuralcı arkadaşlar iyi olmuş oh olmuş gibi saçmasapan cevaplar vermeyin belkide trafikte uzun yolda en yavaş kullanan benim. ne zaman uzun yola çıksam herkes sollar beni zaten yeni yeni araba sürüyorum araba tecrübem çok yok elimden geldiğince 100-110 arası gidiyorum Büyük Tırlar arkadan sıkıştırınca mecbur 120-130 la solluyoruz yani diyorum ki benim gibi kurallara uymaya çalışanda yemesin bu cezaları. gerçek magandalar yesin benim muhalefet olduğum durum tamamen bu. teşekkürler.
merhaba arkadaşlar iş değişikliği nedeniyle farklı ile taşınmak zorunda kaldım. ehliyete yazıldığım ille aramda 500 km var.
Artık git gel yapmaktan verdiğim otobüs bilet fiyatlarının haddi hesabı yok. iyi kötü direksiyon dersi aldık bu hafta girseydim belki geçerdim ama arası iyice açılıyor ufak tefek bildiklerimi de unutacağım. sonuçta bu sürekli pratik isteyen birşey kullana kullana alışıyorsun ama ben işimden ve ayrı ilde olmamdan dolayı derslere gidemiyorum. ben bu durumu artık kabul ettim de evle işin arası 25 km her gün eşim bırakıyor ona da zor oluyor. birde kordinatörlük görevim var araba sürekli lazım bana. millete minnet etmekten, otobüs beklemekten bunaldım küçümsediğimden değil taşra yer otobüs dolmuş hiçbir şey yok şehirde olsam dert bile etmem.
direksiyon sınavına gireceğim araçta benzinli hiç debriyaj desteği de yok yokuşta hemen stop ediyor. bilene basit ama hayatımda hiç manuel sürmedim. bu biraz uzun ve sıkıcı özgeçmişimden sonra sormak istediğim asıl mevzuya geliyorum direksiyon sınavında kalırsam dosya mı bulunduğum ile taşıyabilir miyim. artık ben bu yerden kurtulmak istiyorum doğru düzgün direksiyon dersi alamıyorum arası 450 km. bütün dersleri bir gün alayım 3-4 saat gösterin dediğimde de diğer adaylar var olmaz öyle şey diyorlar gerçekten sıkıldım 15-20-25 bin parası neyse artık verip kurtulmak istiyorum bu yerden. şimdi dosyayı orda yakıp burdan sıfırdan yazılsam tekrar yazılısıydı direksiyonuydu en az 2 ay atacak. bazıları diyor en az 4 kere girip kalırsan taşıyabilirsin kafam karışık bilen arkadaşlardan acil cevap bekliyorum çok önemli lütfen.
Merhaba Arkadaşlar. Yenilere İ20 aldım yeni kasa. Kitapçığında ve internet sitesinde yakıt deposu 40lt yazıyor ama depoyu fullettiğim zaman 35 lt alıyor. Bugün menzil 65 km kaldığını gösterirken fullettim ve 31,75 lt dolum yaptı. Demek ki 65 km menzil de 3 litre falan yapıyor. Fullettikten sonra toplam menzil 705 oldu. Şimdi bu depo 35 lt mi 40 lt mi. Var mi kullananlar.
Merhaba arkadaşlar. buzdolabı alacağımda ortalama 75-78 cm genişlik ve üstten donduruculu bir model bakıyorum. siemens - bosch ve profilo markalarının buzdolabı modellerine baktığımda aşağıdaki 3 model dikkatimi çekti. buzdolaplarının iç dizaynına kadar birebir aynı. fakat modeller ve marka değişik.
Bosch KDN76AIE0N
Siemens KD76NAIE0N
Profilo bd2176ıfan
bu 3 marka muadil mi oluyor. profilo fiyat olarak daha uygun 34-35 k civarına internette rahatlıkla bulunabiliyor sadece enerji sınıfı F. Siemens ve bosch ise 47-48 k bandında E sınıfı.
aradaki fiyat farkına değecek bir özellik bulamadım. çokta teknik özelliklerini bilmiyorum desem yeridir. bilen arkadaşlardan fikir almak için bu başlığı açtım sizce aradaki farkı verip siemens veya bosch mu almak yoksa profilo almak mı daha mantıklı. üstten donduruculu 75-78 cm genişlik buzdolabı modellerini de önerebilirsiniz.
Acil cevap lütfen başkasının hesaptan yatirsam
Beyler başkasının hesabindan ücreti yatirsam sıkıntı olur mu basvuru yaparken yazdığımız iban hesabindan mi ücreti yatirmamiz lazım? Acil cevap lazım
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 30
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 35.381 (Bu ay: 2.539)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bedelli Askerlik, Askerlik ve Yedek Subay adayları