Şimdi Ara

EarSonics SM3 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
1
Favori
17.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selamlar ,

EarSonics SM3 hakkında ufak bir inceleme yapmak istedim arkadaşlar , Öncelikle fiyatından başlamak isterim bana toplam maliyeti herşey dahil 650TL oldu ve gümrüğe takılmadı adamlar açıp bakmışlar ve geri kutusuna koymuşlar herhangibir problem yok . Kutu içeriği zayıf 2 adet comply foam tips 1 adetde silikon double flange uç var birde temizleme çubuğu ve taşıma çantası , taşıma çantasının fermurarı bozuk kapanmıyor kıl oldum mail atacağım aldığım adama yenisini gönder diye ...

Kulaklık 3 way crossover driver kullanıyor bu sistemin nasıl çalıştığını merak edenler aşağıdaki video'ya bakabilirler;

http://www.earphonesolutions.com/how-3-way-crossover-works-westone-3-earphones.html

Kulaklığın malzeme kalitesini açıkcası çok iyi bulmadım ama plastik kısmı sağlam duruyor öyle kıytırık bir plastik değil , jak kısmı ve kablosu Westone 3 ile aynı ince ve sarmal bir biçimde buda mukavemeti arttırıyor ince ama sağlam bir kablosu var ince olmasının bir diğer avantajıda kulağınızda hissetmiyorsunuz kulaklığı , en hayıflandığım nokta ise kablonun Y spliter kısmı kısa yapılmış biraz daha kablonun ortalarına doğru konabilirmiş , boynum kalın olduğu için rahatsız edebiliyor ,Y splitterın üstündeki plastik parçayı makasla kesip attım biraz daha rahatladı böylece. kulaklığın nozzle kısmı uzun ve tam kulağın içine girebilecek şekilde kavisli yapılmış takınca çıkarmasıda zor oluyor .Kulaklığın kulağa oturuşu çok iyi özellikle double Flange ile cuk diye girdi benim kulağıma boşluk kalmadı tam doldurdu kulağımın içini oturtuktan sonra saatlerce dinleyebilirsiniz rahat bir yapısı var rahatsız etmiyor uzun süreli dinlemelerde kulaklığın genel yapısı bu şekilde ...

Ses Kalitesi ;

Tiz : Tizler daha önce kullandığım hiçbir kulaklıkta dinlemediğim kadar keskin ve net , şıkır şıkır IE8 'i bu konuda geride bıraktı Crystal clear netliğinde tabiri caizse Özellikle Trance parçalarda tizler çok iyi westone 3 deki gibi kesinlikle rahatsız etmiyor , tırmalamıyor ve sibilance'a uğramıyor tiz sesler kesinlikle .

Medium : Kulaklık medium sesleride IE8'e göre daha ön planda daha belirgin ve daha net veriyor IE8 de sanki Trance parçalardaki Synthesizer seslerinde perde varmış gibiydi ama Sm3 de böyle değil vokal seslerde yine Ie8 den cok daha iyi hatta bazen vokal sesler o kadar belirgin oluyorki sesi kısmak zorunda kalıyorum .

Bass : Bass sesler ise çok kontrollü , vurup geçiyor bir diğer bass vurgusu ile karışmıyor IE8 deki bass yoğunluğu yok ama daha net, daha temiz ve pürüzsüz bir bass veriyor IE8'in bass ayarının orta kademeleri kadar var diyebilirim Bass şiddeti , fakat kulaklığı dün akşam yatarken mp3 player'a bağladım sabaha kadar çalsın diye ... sabah kalktığımda denedim bass seslerde özellikle büyük bir artış vardı genel anlamda sesin tüm frekanslarında artış vardı ama Bass seslerinde IE8'e rakip olabilecek bir seviye geldi bunu zaten Head-fi daki konusunda herkes söylüyordu , kimileri söylerdi Armatür sürücülü kulaklıklar Burn-in olmaz diye ama alakası yok bal gibi seslerde büyük bir değişim oluyor

Sahne : Sahne genişliği konusunda IE8'den daha iyi piyano sesleri mest etti beni .. birde trance dinleyenler bilirler favori trance parçalarımda sağlı sollu synthesizer sesleri kulaklarıma orgasm yaşattı adeta diyebilirim enstrüman ayrımı ve sesin boşluktaymışcasına çalması da beni en etkileyen özelliği oldu, stereo ayrımı da çok iyi kulaklığın 2 kulaklıktan da tüm sesler eşit bir biçimde geliyor Tüm bu saydığım artı yönlerini Crossover bağlantıya borçlu diye düşünüyorum

Trance parçalarda cok iyi buldum, ama ben aslında Türk sanat müziğinide çok seven bir insanım Zeki Mürenin , Müzeyyen Senarın hastasıyımdır , Orjinal master kayıtları var bende bu değerli sanatçıların . Sağolsun peder TRT'de çalışırken bana getirmişti onları deneme fırsatım olmadı ama nasıl bir ses vereceğini tahmin edebiliyorum kulaklığın şıkır şıkır dolgun ve insanı anılara götürecek bir etki yapacağını tahmin etmek zor değil

Sonuç olarak Arkadaşlar verdiğim paraya hiç acımadım ve iyiki almışım dediğim bir kulaklık oldu beni uzun süre götürür bu kulaklık Sony x-1050 ile... kaliteli bir iem almak isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim ben burda ne kadar yorum yazsamda sizin kulağınıza takıp dinlemeniz bambaşka bir olay tabi , Bir ankara buluşması olursa buradaki arkadaşlara memnuniyetle denetirim hatta Arşiv paylaşımıda yaparız Flac olması kaydıyla tabi kulak hakkında söyleyebilecelerim şimdilik bu kadar ilerleyen günlerde düşüncelerimi belirtmeye devam edeceğim .

Resimler ;

EarSonics SM3 incelemesi

EarSonics SM3 incelemesi

EarSonics SM3 incelemesi

EarSonics SM3 incelemesi

EarSonics SM3 incelemesi

EarSonics SM3 incelemesi

• İlk sayfada yerimi alayım hemen

Sm3 denen kulaklık, JH Pro ve muadili markaların alt değil de orta seviyedeki bol sürücülü kulaklıklarından önce son ve en üst seçenek bence. Hiçbirini dinlemiş değilim ancak okuduğum yorumlara göre (tabi biraz da zevk meselesi) Westone W3, Shure SE530, Sennhesier IE8, Monster Turbine Pro Gold/Copper ve bu ayardaki diğer birçok kulaklıktan çok daha iyi olduğu söyleniyor Earsonics SM3'ün. Birkaç yerde daha yazılmıştı (MuttFTS. ile görüş birliğimiz var sayılır), bu kulaklık adeta hemen tüm kulaklıkların en iyi yanlarını alarak tek bir potada eritmiş gibi.

Güle güle uzun yıllar kullanırsınız inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 9 Temmuz 2010; 11:20:06 >

• hayırlı olsun belliki aşık olmuşsun kulaklığa
  • Teşekkürler Arkadaşlar dinliyorum şuanda her parçada kulaklığın ne kadar başarılı olduğunu anlıyorum bazı sesler o kadar detaylı ve şiddetliki dolu dolu geliyor kulağa kimi zaman oha filan oluyorum o derece yani sonu yok yahu bu işin hakkaten ses olayında her zaman iyinin iyisi var

Bu arada önemli bir ekleme yapayım kulaklık hassas bir kulaklık ama kesinlikle "hissss" sesi yok parça boşluklarında filan , IE8'de ara ara duyuyordum bu sesi ama bu kulaklıkta yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 9 Temmuz 2010; 11:32:50 >
  • hocam öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
    kulaklıgı nereden sipariş vermiştiniz?
  • maşallah hocam o ne yaw.toplamişsınız butun sistemi artık 2-3 sene dokunmazsınız bişeye
    darısı benim başıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: hepimiz_biriz

hocam öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
    kulaklıgı nereden sipariş vermiştiniz?

Kendi resmi sitesinden aldım

http://www.earsonics.com/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güle güle kullan, kulakicinde suanda ki bu fiyat klasmaninda en iyisi bu diyorsun tecrübelerine dayanarak.Artik yeni kutup yildizi kulakicinde bu olacak demekki.
    Kablolari tak cikar tarzindami yoksa sabitmi?
  • Teşekkürler kablosu sabit, bu arada kulaklık iyice açılmaya başladı komple bir değişim oldu tizler , midler, basslar ve sahnesi ilk kulağıma taktığımdan çok daha farklı çok daha kaliteli cıkıyor tüm sesler
  • hayırlı olsun
    ankaraya geldiğimde uygunsan denemek isterim
    güle güle kullan
  • Güle güle kullan öncelikle. Yalnız o sennheiser logolu avatarına hala takmış durumdayım. Ben tip olarakta oldukça seviyorum SM3'ü. Bilmiyorum belki bende bir vintage hava estirmesinden dolayı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

GBen tip olarakta oldukça seviyorum SM3'ü. Bilmiyorum belki bende bir vintage hava estirmesinden dolayı olabilir.

abi kulaklık harika bişeye benziyor da uzaydan gelmiş gibi duruyor yaw benım cks70'i görüpte şekline gülen ve dalga geçen arkadaşların(cahillerin) bunu görünce nasıl tepki verceklerini acaip merak ediyorum tabi dinledikten sonra hepsinin ağzı açık kalmıştı ben kapattım

• quote:

Güle güle kullan öncelikle. Yalnız o sennheiser logolu avatarına hala takmış durumdayım. Ben tip olarakta oldukça seviyorum SM3'ü. Bilmiyorum belki bende bir vintage hava estirmesinden dolayı olabilir.

ben de çok sevdim bu görünümü
    sm2 nin yorumlarında bu tip içim um2 nin kötü bir takliti olduğunu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam

• Aslında UM2 oldukça benziyorlar. Sanki bir Westone çakması gibi duruyorda, hatları itibariyle benim daha çok huşuma gidiyor UM2'ye göre. Birde DBA-02 tarzı mavi-beyaz kablolu olsa o hava tam yaratılacakmış.

Edit: @tsn141, bundaki armatürler ne biliyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 11 Temmuz 2010; 0:11:31 >
  • quote:

Güle güle kullan öncelikle. Yalnız o sennheiser logolu avatarına hala takmış durumdayım. Ben tip olarakta oldukça seviyorum SM3'ü. Bilmiyorum belki bende bir vintage hava estirmesinden dolayı olabilir.

IE8'in yeri ayrı bende o yüzden duruyor , ama madem ısrar ettin değiştirdim bende şimdi nasıl kulaklık tip olarak işitme cihazlarına benziyor seffaf olduğuiçin bende daha bi sekilli olmasını isterdim mat bir renk üstüne logo daha iyi olurdu

Bir ekleme daha : kulaklık ile gelen comply foam uçları beğenmedim çok uzunlar , double flange cok iyi oturuyor kulağıma nozzle'ı w3 ile aynı W3 kullanan arkadaşlardan öneri bekliyorum uç konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 11 Temmuz 2010; 10:50:10 >

• W3 uçları uyar, zaten olanların hepsini de denedin ben getirdiğimde Ama W3 ile oturma ve sesinin değişmesi farklı olur çünkü W3ün nozzle'ı SM3ten kısaydı..

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

IE8'in yeri ayrı bende o yüzden duruyor , ama madem ısrar ettin değiştirdim bende şimdi nasıl kulaklık tip olarak işitme cihazlarına benziyor seffaf olduğuiçin bende daha bi sekilli olmasını isterdim mat bir renk üstüne logo daha iyi olurdu

Bir ekleme daha : kulaklık ile gelen comply foam uçları beğenmedim çok uzunlar , double flange cok iyi oturuyor kulağıma nozzle'ı w3 ile aynı W3 kullanan arkadaşlardan öneri bekliyorum uç konusunda

• O zaman ben double flange uçlardan 3-4 çift alayım
  • quote:

Aslında UM2 oldukça benziyorlar. Sanki bir Westone çakması gibi duruyorda, hatları itibariyle benim daha çok huşuma gidiyor UM2'ye göre. Birde DBA-02 tarzı mavi-beyaz kablolu olsa o hava tam yaratılacakmış.

Edit: @tsn141, bundaki armatürler ne biliyor musun?

abi w3 ile aynı olması lazım ki zaten 3yol-3sürücüde standart(knowles ın twfk ve ci serisi twfk:tiz+mid ci:bass(tam modelleri hatırlamıyorum))
    bu arada comply uçlara ihtiyaç kalmadı
    birde benim yaptığım kulaklığın bass sürücüsünü çıkardım ve tiz için olana hem bass hem tiz için tek sürücüye geçtim böylece tıpkı pfe kombinasyonu oldu ve duyduğuma inanamadım bass sadece miktar olarak az kalite inanılmaz ve yine tizlerdeki ayrıntı beni şaşırtıyor enstruman ayrımı w3 ten bile çok çok iyi hayko cepkini yatarken dinlediğimde ürperiyorum çünkü çok gerçekçi

• Sen şu TS2'yi piyasalara çıkar birde test sürüşüne sokalım.

Bu arada avatarda iyi olmuş.
  • quote:

Sen şu TS2'yi piyasalara çıkar birde test sürüşüne sokalım.

Bu arada avatarda iyi olmuş.

şu anda yapmam çok zor yaz tatili bitince son sürat devam edeceğim ts3 ü yamayı planlıyorum 1yol 2 sürücülü bir sistem olmasını planlıyorum
    bu arada armatür alacağın zaman ben de ekleme yapabilirim hatta bu konuda-model seçme aşamasında-yardım edebirim
    birde sana söylediğim t400 leri iptal edebilirmisin malum artık ie8 yok artık

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.