Şimdi Ara

E92 2009 Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 model otomatik e92 almayı düşünüyorum. 2009 tercihim 156 beygir yerine 170 beygir olan motor olması. Sorularım
    1.Şuanki arabam Seat ibiza 1.4 atmosferik 85 hp. Şimdi biraz araştırdım e92 nin hantal olduğunu söylediler ancak benim öyle cok biz hız merakım yok zaten. Hani bi sollarken bizi kepaze etmesin yoksa 200-250 basıyım falan sevmem o kadar hız yapmayı anlık hızlanmayı severim ama olduğu kadar. Şuan ibizanın bile anlık hızlanması bana şehir içinde yetiyor tabi yol düzsse yokuşta kamyondan hallice. Çok mu kötüdür performansı . Ford focular 2 boy fark açıp sciroccolardan cok mu fark yerim :)

2.Demin bir golf konusu okudum 32 bin tlye 2001 golf almış diye baya üstüne gidilmiş :) Sizde 2009 model arabaya 85 bin tl vermekte aynı şey mi . Verilmez mi?

3. ZF6 şanzuman ın gayet iyi olduğunu daha öncede araştırmıştım. 2000 motor benzinli motorda gene en ortlama 12 litre benzin yakacak cok gezen biri değilim zaten benzin sıkıntım yok bu yüzden. Birde 2. el dizel araca tövbeliyim ben. Bi kere aldım tüm sanayileri öğrendim. Özellikle bmwde dizel hayatta düşümüyorum.

E92 hakkında dikkat etmem gereken neler vardır.araç hakkında biraz fikir yorum almak istioyorum

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bilmiyorum bende, dediğinz gibi bende zannetmiyorum hantal kalacağını.

F30 kasa bende çok isterim ancak malesef benim 90 bin TL bandında F30 yok bile. Varsa 1-2 tane onlarda zaten 60k hasar kayıtlı f30 a bütçem yetse bi dakka düşünmemde işte durumlar malum . Teşekkürler yorumunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Hangi E92 hantal? Bunu kim diyor? E92 330d'den inen birisi mi, yoksa 1.3 dizelden inen birisi mi? Yani şu bildiğimzi E92 hantal diyen kim merak ettim.

320ci'den bahsediyorsunuz siz 156hp dediğinize göre;

1350kg, 200nm tork ve 156hp

0-100'ü 1100kg, 240nm tork Hyundai i20'den iyi mesela. Merak ettiğiniz buysa.

2 litre hacim zaten sollamalarda hiç bir sorun ve sıkıntı yaşatmaz. 1.2 motor ile karıştırmayın.

Ancak amaç performans ise, yani bir scirocco'ya geçilmemek ise, 160'lık scirocco tabi ki kısa vadelerde ve kalkışlarda geçer.

E92 250km hızlara kadar rahatça çıkıyor. scirocco o kadar hıza çıkamaz şişer kalır 190km'den sonra. Yine 230'ları falan görür ama BMW gözden kaybolur o süreçte.

Yine de akıl işi bir araç değildir 320ci E92 kasa.

Masraflıdır, temizini bulamazsın, çok yakar.

Aynı paralara F30 316i alın daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz.

Bu arkadaşa e90 serisi hantaldır diye ben demedim ama benim görüşüm de bu şekilde.

e30'dan f30'a tüm kasalara binmiş kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki aralarında en hantalı e90 serisi kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: asmarena6

Valla hocam bilmiyorum bende, dediğinz gibi bende zannetmiyorum hantal kalacağını.

F30 kasa bende çok isterim ancak malesef benim 90 bin TL bandında F30 yok bile. Varsa 1-2 tane onlarda zaten 60k hasar kayıtlı f30 a bütçem yetse bi dakka düşünmemde işte durumlar malum . Teşekkürler yorumunuz için.

Hocam bende e doksan bakıyorum benzınlı hıc araştırdınız mı alırken nelere bakmak önemlı ekspertız yeterlı mı bakım masraflari ucuk mu? Yakın modeller sayılır o yuzden sordum bılgınız varsa dıye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o paralara bir F20 kullanıcısı olarak F20 almanızı tavsiye edebilirim. Aracımı alalı 2 ay civarı oldu benim de.Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. 116İ 136 Beygir motor performans anlamında da sizi epey tatmin eder emin olabilirsiniz. Ayrıca F20nin içi çok daha modern duruyor bana kalırsa. E92 çok araştırdım ben de almayı düşünüyordum. Kasası inanılmaz hoşuma gidiyor ancak temizini bulmak neredeyse imkansız. Alırken zorlanacağınız neredeyse kesin hocam.. Satarken de öyle olacağını düşünüyorum malum coupe vs olması yüzünden.
  • Görenlerin ağzını ayırarak baktığı bir otomobil,..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F20 kesinlikle dediğiniz gibi cok modern ancak hb olması beni caydırıyor. Şimdiye kadar hep hb araçlar kullandım ve sedan-coupe kullanmak daha hoşuma gidiyor. Yoksa F20 dururken e92 almak pek mantıklı adam işi değilde işte gönül bu konuyor :) Bir ara sahibindene bi e92 düşmüştü çok kısa süre kaldı. diğerlerine göre farkı hem cok temiz durması hemde değişik bir direksiyonu vardı. Bu üstünde gösterge var G kuvvetini falan hesaplıyor devir gösteriyor falan. Ancak araba 1 günde uçtu gitti. Dediğiniz gibi temiz arabalar hemen gidiyor araştırmak önemli gene kendime 4-5 ay bi kota koydum denk geldiği anda almayı düşünüyorum. ama denk gelmezssede A5 coupeye doğru kayacağım artık ne yazıkki.

@ananas32

E90 benzinlisinin şahsen araştırma ve gözüme çarplarına göre piyasasının çok düşük olduğunu düşünüyorum. E90 da en ideal seçim 320d olacaktır hep alırken hem satarken cok oyalamayacak hem yakıtı düşük olacaktır. Acak yanlımıyorsa N47 motor kodlu olan 320-520d 177hp olanlarda kronik bir zincir problemi var. Hem farkedilmeden motoru yiyor, hemde motorun alt kısmında olduğu için bu zincir değişimi maliyeti 3-4 katına çıktığıyla ilgili şeyler araştırmıştım. Aracı alır almaz hemen bir zincir dğeişimi yapılırsa bi problem oalcağını düşünmüyorum. Şahsen e90 düşünecek olsam 318 d alırım hem temizleri malum sitede baya var, hem motoru 177 liğe göre daha sorunsuz bir motor, Satarken 320d kadar olmasada hızlı satılacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2013 Punto alınır mı ?
    3 yıl önce açıldı
    2006 focus alınır mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel güncel.

Aracı alırken nelere dikkat etmem gerekli, Tercihim tabiki yetkili servis bakımlı olması, Borusan servisinde çalışan arkadaşımda var, onada mutlaka gösterip servis kayıtlarına kadar tüm dökümlerini alma şansım var bu bakımdan.

Peki başka neye dikkat etmem gerekli.
  • E90-E92 316 var, hantal diye onlara deniyor. 1.4 85 hp ibiza çok başarılı bir motora sahip olmasa da 316 dan daha atik gelir. 12 saniyeye yakın 0-100'ü var 316 'nın. Tam anlamıyla cafe önüne çekip "bmw var bende" havasına girip aslında hiçbir işe yaramayan araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 18 Kasım 2017; 12:59:27 >
  • Leondan sonra bende e92 makyajlı kasa düşünuyorum 1sene sonraya kullananların yorumlarını alırsak daha güzel olur
  • 2.0 170 motor gayet iyidir alınabilir
    Bütçeniz 100 dolaylarına çıkarsa bakın bence çünkü o fiyatlara çok temiz araçlar vardı 15 20 gün önce hem cabrio hem coupe olarak 85 e alacağınız pek memnun etmeyebilir sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

2.0 170 motor gayet iyidir alınabilir
    Bütçeniz 100 dolaylarına çıkarsa bakın bence çünkü o fiyatlara çok temiz araçlar vardı 15 20 gün önce hem cabrio hem coupe olarak 85 e alacağınız pek memnun etmeyebilir sizi

Valla düzgün bulana kadar bakacağım bu sıradada üstüne para koymaya devam ediyorum, mesela görmeden tabi anlaşılmaz ama alttaki link nasıldır. Araçlar temiz gözüküyor ancak pek çok kanı bmw alırken oynanmamış araç almaktır, Hani bu araçların çoğu ya 335i difüzörlü yada M tampon takılı, üzerinde illaki oynama oluyor bende alsam yapacaklarım bu modifiyeler olacaktır, tabi herşeyi kendinin yapması daha güzel olur ancak bu oynanmış araç muhabbeti bu kadar önemli mi ? Adam m tampon taktı diye araca kötü mü bakmamız lazım.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-s-line-dan-2009-3.20-ci-hatasiz-en-dolusu-499223578/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-modelinin-en-dolusu-f1-vites-469735620/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 20 Kasım 2017; 9:58:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asmarena6

quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

2.0 170 motor gayet iyidir alınabilir

Valla düzgün bulana kadar bakacağım bu sıradada üstüne para koymaya devam ediyorum, mesela görmeden tabi anlaşılmaz ama alttaki link nasıldır. Araçlar temiz gözüküyor ancak pek çok kanı bmw alırken oynanmamış araç almaktır, Hani bu araçların çoğu ya 335i difüzörlü yada M tampon takılı, üzerinde illaki oynama oluyor bende alsam yapacaklarım bu modifiyeler olacaktır, tabi herşeyi kendinin yapması daha güzel olur ancak bu oynanmış araç muhabbeti bu kadar önemli mi ? Adam m tampon taktı diye araca kötü mü bakmamız lazım.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-s-line-dan-2009-3.20-ci-hatasiz-en-dolusu-499223578/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-modelinin-en-dolusu-f1-vites-469735620/detay

İlk ilan daha iyi duruyor

• Hocam 2009 e92 degil de 320i e93 kullanmis biri olarak (otomatik); aracin kalkista hantal kaldigini soyleyebilirim. Araci 325i olarak degistirdigimde (2009 e93) cok fark hissettim. Arkadas sagolsun 335i de denedim , o zaten baska bir klasman.

Bu arada diger arkadaslarin dedigi gibi F kasa bence daha iyi bir strateji olurdu.

Not: Arkadasa hantal kaliri ilk ben demedim. Ama kendi deneyimim bu yonde. Kalkis arabasi isteyen birine(arkadas yuksek hiz yapmam diyince belki performansi bu yonden arzu etmistir diye dusunuyorum) bence 320i e92 2009 model arac onerilmemeli. Burada tabi otomatik vites manuel vites farki da onemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.