Şimdi Ara

Düşük Devirde Kullanmak Zararlımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benim aracım benzinli ve genelde 2000 3000 devir arası kullanıyorum yani ortalama şehir içi 2200 2300 devir uzun yolda maksimum 3000 3500 devir şimdi benim araç egzoz muayeneden geçmedi co değerleri yüksek çıktı motor düşük devir kullanımdan çokmu kurum yaptı acaba kimisi üçüncü vites 4000 5000 devir zorla diyor fakat bunun motora sekmanlara zararı olabilir diye düşünüyorum sizin fikirleriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2023 1.0 evo Seat Ibiza kullanıcısıyım, aldığımdan veri vites uyarılarına uyuyorum, bir problem oluşacağını düşünmüyorum. Tabii ayda en az iki kez otoyola çıktığım için ister istemez ara sıra yüksek devir çevirmiş de oluyorum.

Bence 2000-3000 devir de hiç az değil, farklı bir problem olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Düşük devir sadece baskı balataya zarar verir okadar.

• sissil kullanıcısına yanıt
    Dizelde kurum bağlanmasına sebebiyet verir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakıt aldığınız yeri değiştirin
    Hava filtresini kontrol ettirin
    Katalizör varsa baktırın
    Bujiler de kontrol edilebilir
    Sanayideki egzozculardan kağıdınızı alın tuvdaki ile uğraşmayın

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

Hocam bu sanayideki yetkili emisyon ölçüm yazan yerler özelmi oluyor yoksa tuvturkemi bağlı?

• Literaryy L kullanıcısına yanıt

Sanayiye gitmene bile gerek yok çoğu markanın servisinde bile egzoz emisyonu yaptırabilirsin.

Mesela bizim mahallede renault yetkili servisi var ben her sene orada ölçtürürüm muayeneye gitmeden önce.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracınız Mpi, yani klasik çok nokta enjeksiyonlu bir model ise düşük devir kullanımının avans vuracak kadar zorlamadığınız sürece bir zararı yok. Kötü yakıt kullanmadıkça kurum vs olmaz.

Direkt enjeksiyon modern bir otomobil ise, evet düşük devir ve özellikle soğuk motor kullanımı kapak emme bölümü ve emme valflerinin arkasında kurum yapıyor. Düşük devir kullanmasanız da yapıyor da gerçi, direkt enjeksiyon araçlarda arada bir yüksek devir, yüksek yük iyidir. Modern ad-blue'lu, partiküllü, Scr'li falan dizel ise, kurum işine kadar daha başka muhtemel sıkıntıları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 13 Mayıs 2025; 9:2:59 >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

150-230-260 binde aracım var böyle birşey yaşamadım. Kurum kalitesiz yakıt ile alakalı.

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Yetki sahibi özel yerler orada yaptırınca sisteme giriyorlar muayene sırasında girmenize gerek kalmıyor

• Benzinli arabada düşük devir sorun yaratmaz. Tabi düşük devirden kastımız 5. vites 1500 devir değil, araç titriyorsa olmaz.

Araçta yine de bir şekilde kurum sorunu varsa, motor şampuanı uygulaması çok faydalı olur.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

Benim olduğum lanet şehirde maalesef yok öyle çoğu kişi Allahsız kitapsız yok şu arızalı yok bu arızalı

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

Özel yerde kalıyorum o zaman ben sanayiye gidiyorum çünkü egzoz muayenesi için

• Katalitik konvertör tıkanmış olabilir,bir kontrol ettir.

• özgür_67 Ö kullanıcısına yanıt

Katalizörden dolayımı yüksek çıkar bide map sensörü oksijen sensörü bozulmuş olma ihtimali varmıdır

• Muayene istasyonu yanında çevreyolu varsa 4. vites 4 bin devirde 10 dk sür sonra hemen muayeneye gir hadi hayırlı olsun, muayeneden önce egzozu ısıtman lazım bu şekilde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof. Dr. MEZARCI P kullanıcısına yanıt

Zaten o şekil denedim 50-60 km üçüncü vites 4000 devir kullandım egzoz iyice ısınmıştı buna rağmen neden problem oldu anlamadım

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Şakamı bu 2000 2500 devir benzinli araç için çok düşük devir ideali 3000 3500

• Prof. Dr. MEZARCI P kullanıcısına yanıt

Faydası olmaz onun aksine motora zararlı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.