Şimdi Ara

işlemciye defaulttan düşük voltaj vermek zararlı mıdır???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru başlıktaki gibi o/c 2.5@2089 mhz stabil ama ben yinede sorayım voltaj 1.6 ama düşürmeye devam etmeli miyim???

• Eğer stabil çalışırsa(Mesela SuperPI ve PRIME95 Testlerini sorunsuz bitirirse)bi sorun olmaz.Ama yine düşürmesen iyidir.Voltaj dalgalanmalarında reset atabilir.
  • işlemci nekadar düşük voltajda çalışırsa okadar az ısınır. düşük voltajda çalıştırmak herhangi bir performans kaybına neden olmaz ancak voltajın yetersiz geldiği noktada ( load durumunda yani yük altında) sistem reset olur 1.5 de stabilse kullanabilirsin
  • Extreme soğutman yoksa yani gaz falan, her zaman için düşük core voltajı performansı arttırır. Mumkun olduğunca düşük voltaj vermeye calış. Bunun dışında tamamen 865pe' ye katılıyorum.
  • mhz i dusuruyorsan voltajida dusurebilirsin bu isinmayida azaltir amd nin cool & quite inin elle yapimi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rottweiler

mhz i dusuruyorsan voltajida dusurebilirsin bu isinmayida azaltir amd nin cool & quite inin elle yapimi..

Bahsettiğim aynı Mhz de min Vcore, kesin stabilite durumu.
  • ok bakalım ne kadar düşecek???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mesela benim işlemci 2500+ ya düşürünce 1.5 voltta stabil

arada sırada dalgalanmadan 1.45 falan oluyor ama reset olmuyor
  • valla ben 1.525 seçtim 1.504 te oluyor arada 2080mhz de stabil tank gibi çalışıyor!!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.