< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
müslümanlığın haricinde mi dahilinde mi napacaksın herkes istediğine inansın nerde ibadet etmek istiyorsa orda etsin
Yok hayır sen buna bu şekilde inanamazsın karşıyım mı diyeceksin |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
Bize faydası olmaz ama millete psikolojik faydası oluyor. |
Millet internetteki yazıları bile okumuyor onun yerine video izliyorlar, kütüphaneye gidip kitap mı okuyacaklar? |
|
ABD'deki gibi dinin devlet finansmanını kesmek...Rahip bronson kimdir ? |
|
Din adamı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
-----------------------------THE FORUMLORIAN--------------------------
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Açıkçası Nevşehir'in bir köyüne bu tarz büyük bir yapı yapılmasına ne gerek var anlayamadım. Haberden gördüğüm kadarı ile MHP lideri bahçeli bu yapının sadece ARSASINI BAĞIŞLAMIŞ. 6000 M2 ARSA bağışlıyor. Ve alevi derneği oraya gelen bağışlar paralar destekler ile oraya devasa bir Külliye yapıyor. Sadece Cem evi değilmiş orası. Adıda Horasan Erenleri Cemevi Külliyesi Külliye'de yaklaşık 307 metrekarelik cem salonu, 50 araçlık kapalı, 15 araçlık açık otopark, 160 kişilik çok amaçlı toplantı salonu, fuaye alanı, dede odası, sohbet odası, yemek salonu, sanayi tipi mutfak, kurban kesim alanı, gasilhane, morg ve misafirhane, 50 yatak kapasiteli 22 misafir odası ve 2 atölye bulunuyormuş... İhtiyaç varsa iyi güzel ama var mı tartışılır... ( İhtiyaç yoksada Orayı yapan dernek ve vakfın kararı gelen bağışlar ile yapıldığı Devletten para çıkmadığı için kimseyide ilgilendirmez. ) |
Insanlar sosyallesecek yer ariyorlar, Alevilik falan bahane. Evde oturacagina, oraya gidip sosyallesecek iste. Sohbet odalari falan bu yuzden yapiliyor. Sohbet edip vaktini harcayacak yer lazim insanlara. En ilginci de butun gununu burda Alevi Dedesiyle sohbet ederek gecirecek bir Alevi, Nikola Tesla'dan cok daha ust duzey biri olarak cennete gidecegine inaniyor. Bu diger tum dinler ve mezhepler icin de gecerli. Albert Einstein, Nikola Tesla, Thomas Edison, Kopernik'ler, Newton'lar, Stephen Hawking'ler bu adamlar Alevi Dedesiye sohbet etmediler, ya da camiye girmediler, ya da kilisede ayinlere katilmadilar, ya da SInagoglarda sabahtan aksama Tevrat okumadilar (Belki bi ihtimal Einstein okumustur) Simdi aksama kadar bos bos oturup duran Alevilere, Muslumanlara, Hristiyan ve Yahudilere sorsak, kendilerini bu insanlardan ustun gorurler. Ben en cok buna sasiyorum... |
|
o bölgede alevi nüfusu varmıymış çok ta gerekli bir şeymiş.? anca atancak personele maaş bağlayıp cem evide sinek avlar. çok boş boş zarar işler yapıyorlar. |
|
aslında bu durumun bir amacı var. hrsitiyanlıkla islamın inanç yapıları çok farklı. devlet kontrolü olmadığında bir araya gelen gruplar bir aşamadan sonra şeriat isteriz diye devlete karşı faaliyet yürütmeye başlıyor. hristiyanlıkta şeriat olmadığı için devlet kontrol altında tutma gereği duymuyor |
Cemevinden buralara nasıl geldin :) Şeriatın genel evrensel adı teokratik yönetim demektir. ( Yani Dine dayalı yönetim.) Mesela Avrupa'da Vatikan böyle bir devlettir. Veya İsrail kendi inancına göre teokratik bir devlettir yani kendi şeriatlarına göre yönetilirler. Yani bunlar kendi içinde Dini inançlarına göre yönetilir. Veya 5-10 yıl öncesine kadar Nepal onlarda hindu inancını referans alıp yönetilen bir ülkeydi. Not: Avrupa'da eskiden bütün devletler başta Dine göre yönetilirdi aslında. Zaten hepsinin simgesinde ambleminde illaha ucundan HAC flan olurdu. Saraylarında etrafta flan Hz İsa resimleri simgeleri kolyeleri flan meşhurdur. Krallar Hristiyanlığa bağlı ve onun için savaşır. Hatta Haçlı seferleri flan duymuşundur heralde Müslümanlara karşı yapılan seferleri flanda. Ama onlar devrimler sonrası ve özellike Avrupa'nın zenginlemesi ile Dinden uzaklaşmış ve bu dine dayalı yönetimlerden kopmuşlardır. Bir tek Vatikan kalmıştır işte Koca Avrupa'da diğer yerlerde Kilise ve kilisenin değeri önemi çok ama çok azalmıştır. |