Şimdi Ara

Dungeon Siege III (2011) [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
13.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kamera açısının kendiliğinden değişmesi deli etti beni oyuna ilk başladığımda,grafikler iyi ama vuruş hissi yok resmen oyunda sanki sürtüyor adama kılıç.Karakter çeşitliliği de az geldi bana daha çok sınıf ve özelleştirme iyi giderdi. Hunted: The Demon's Forge gibi fos çıktı daha önceden hissetmiştim bununda böyle olacağını tahminlerim beni yanıltmadı.Lotr:War In North'u bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 11 Haziran 2011; 15:10:47 >
  • Yazık ya güzelim Dungeon Siege ne hale geldi? Güzelim Dragon Age ne hale geldi?

Anlayamıyorum benim de PS3'üm, 360'ım var. Ama hiç bi zaman bi RP oyununu konsolda oynamam. Neden inatla bu türü konsola uydurmaya çalışıyorlar. Güzelim oyunlar kusmuğa döndü. Saatlerce oynadığım Dungeon Siege 'den sonra bu oyunun demosunu indirdim ve 5 dakika sonra küfrederek kapattım. Yazık acıyorum. Konsolda oyun oynamak apayrı bir zevk, türü uygun olduğu zaman. Ama RP, FPS, RTS oyunları bana göre bilgisayar başında sonuna kadar konsantre olarak oynanması gereken oyunlar. Yetenek gerektiren oyunlar. Misal yeni Mortal Kombat ben benden aldı, çünkü tür olarak tam konsol oyunu ve cidden süper oyun olmuş. Ama işte tür platforma uygun olmadığı zaman olmuyor.

Dragon Age gitti, Dungeon Siege gitti, umarım daha fazla kurban vermeyiz RP dünyasından. Allahtan Witcher 2 öyle böyle gelmedi de ortamı dengeledi. Artık tek istediğim ME3 ve Skyrim'in beklentileri karşılaması. Yoksa herşey Blizzard'a kalıcak gene. Ağlaya sızlaya Blizzard'ın oyun çıkarmasını bekleyeceğiz torunlarımızla

• quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

Yazık ya güzelim Dungeon Siege ne hale geldi? Güzelim Dragon Age ne hale geldi?

Anlayamıyorum benim de PS3'üm, 360'ım var. Ama hiç bi zaman bi RP oyununu konsolda oynamam. Neden inatla bu türü konsola uydurmaya çalışıyorlar. Güzelim oyunlar kusmuğa döndü. Saatlerce oynadığım Dungeon Siege 'den sonra bu oyunun demosunu indirdim ve 5 dakika sonra küfrederek kapattım. Yazık acıyorum. Konsolda oyun oynamak apayrı bir zevk, türü uygun olduğu zaman. Ama RP, FPS, RTS oyunları bana göre bilgisayar başında sonuna kadar konsantre olarak oynanması gereken oyunlar. Yetenek gerektiren oyunlar. Misal yeni Mortal Kombat ben benden aldı, çünkü tür olarak tam konsol oyunu ve cidden süper oyun olmuş. Ama işte tür platforma uygun olmadığı zaman olmuyor.

Dragon Age gitti, Dungeon Siege gitti, umarım daha fazla kurban vermeyiz RP dünyasından. Allahtan Witcher 2 öyle böyle gelmedi de ortamı dengeledi. Artık tek istediğim ME3 ve Skyrim'in beklentileri karşılaması. Yoksa herşey Blizzard'a kalıcak gene. Ağlaya sızlaya Blizzard'ın oyun çıkarmasını bekleyeceğiz torunlarımızla

blizzard tekelleşmeye doğru gidiyor...kafa tutabilen yok...iistedikleri gibi at oynatacak adamlar.. muhalefet zayıf, rakibi yok..diablo 4 için hedef 2023 olur böyle giderse

• quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

Yazık ya güzelim Dungeon Siege ne hale geldi? Güzelim Dragon Age ne hale geldi?

olay aynen bu evet inatla konsola uydurmaya çalışıyolar sırf para kazanmak için ama oyunun da içine ediyolar bile bile. Konsol için ayrı bir versiyon yapmayada üşeniyolarmıdır nedir resmen rezalet ya!

• diablo 3 göremeyiz 31 aralık 2012
  • Bu oyunu büyük hevesle beklemekteydim. Ne yalan söyleyeyim bir miktar hayal kırıklığına uğradım. Obsidian'dan beklediğim ilk iki oyunun üzerine role playing öğeleri (seçimler, farklı sonuçlar, vs) eklemeleriydi.

Oyun izometrik görünüşlü bir action RPG. Fakat bizim bildiğimiz gibi Diablo kontrollerine sahip değil, PS2'si olup da Baldur's Gate:Dark Alliance oynamışlar varsa oyunun kontrolleri ona benziyor. Hatta eskilerden Nox vardı, ona da benzetilebilir. Başlarda klavye + mouse zor gelse de, bir süre sonra alıştım. Space ile karakterinizle yuvarlanabiliyorsunuz. Bunu etkin şekilde kullanınca güzel vur kaç taktikleri uygulanabiliyor. Dövüşler o yüzden bana zevkli geldi.

Grafiklere gelince mekanlar estetik dursa da dokuların düşük kalitesi göze batıyor. Ama ekranda genel bir bulanıklık hissi var ki bu hoşuma hiç gitmedi. Ben genelde oyunlarda keskin grafikleri seven bir insanım. Bazı yüzler çok yapay duruyor. Obsidian'da bu kadar kalitesiz grafiker çalıştırdıklarını bilmiyordum. Herhalde Bethesda'nın kovduğu, Oblivion'un korkunç yüzlerini yapan grafikerini işe almışlar.

Inventory, quest ekranları alışılamaz değil ama pratik olmadıkları kesin. PC'ye özel bir arabirim hiç fena olmazdı. Onun yerine günümüz oyunlarında moda olan dandik, konsolvari arabirim hakim. Bu oyuna (en azından PC sürümüne) bir paperdoll sistemi koymak çok mu zordu Obsidian söyle bana?

Gıcık olduğum bir diğer durum da monitörden kaynaklanıyor. 4:3 güzel bir monitörüm var. Monitörümü seviyorum ama bu firmalar monitörümden ne istiyor anlamıyorum. Önce Witcher 2 sonra DS3. Oyunda 16:9'dan başka ekran oranı yok. Yani diğer monitörlerle oyun ekranının alt ve üstünde siyah şeritler çıkıyor. Bu durum 4:3 monitörlerde ekranın yarısını siyah şerit kaplayacak kadar vahim. Witcher 2 için ileride bir patch ile bunu halledeceklermiş. Ancak DS3 için bir çözüm buldum. Oyunun user.ini dosyası içine girip 4:3 ile ilgili satırı true yapıyoruz. Böylece oyun 4:3 tam ekran oynanabilir hale geliyor. Ancak bir kötü durum ekran üzerindeki göstergeler olduğu yerde kalıyor. Ama bu pek de sorun teşkil etmiyor açıkçası.

İlk iki oyunun güzelliklerinden biri geniş ve ferah mekanlarıydı. Bu oyunda ise sanki sürekli koridorda gidiyormuş hissi var. En son Dragon Age 2'de görüp uyuz olduğum bu durum umarım geleceğin RPGlerinde standart hale gelmez.

Hikaye klişe olsa da bana sürükleyici geldi. Ayrıca etrafta karşımıza çıkan kitapları vs okuyarak dünya hakkında bilgi edinebiliyoruz. Bu bence oyunun derinliğini artıran bir unsur. Karakterlerin diyaloglari iyi yazılmış ve Obsidian'ın önceki oyunlarına bakarak en azından burada kaliteden ödün vermeyeceğini ve ileride hikayenin daha da ilginç hale geleceğini söyleyebilirim.

Bu oyun PC RPG severleri ve ilk iki DS hayranlarını korkutup kaçıracak her şeye sahip. Ancak biraz sabrederseniz, kontrollere alışıp oyuna kendinizi kaptırabilirsiniz de. Ama Obsidian beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu oyun Obsidian'ın RPG oyunları için kendi içerisinde yaptığı Onyx oyun motorunun ilk görücüye çıkışıydı. Ama bu haliyle hiç çıkmasaymış daha iyiymiş. Ben Square Enix'in sadece dağıtımcı olduğunu sanıyordum ama oyunun yapımına herhalde Square Enix çok karışmış çünkü oyunun PC sürümü Japonların PC'ye çevirdiği konsol oyunlarına çok benziyor. Japonlar batı tarzı RPGlerden elini ayağını çekip kendi feminen, tuhaf karakterli RPGimsilerine geri dönsünler bence.

Önce Dragon Age 2 ile Bioware sonra da Dungeon Siege 3 ile Obsidian. Güvendiğim dağlara kar yağıyor. PsT, IWD, NWN2 gibi oyunları yapan firmadan bunu beklemezdim. Allah'tan hala Cd Projekt gibi firmalar var da RPG nasıl yapılır gösteriyorlar. DS3'ü belki orjinal alırım o da Obsidian'ı desteklemek için. Ellerinde Icewind Dale isim hakkı var, belki bir gün Icewind Dale 3 çıkartırlar diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 12 Haziran 2011; 23:49:54 >

• Bu oyunun Dungeon Siege 1 ve 2 ile uzaktan yakindan alakasi yok.

Oyle ki eksi sozlukte gordugum bir yorum oyuna cuk oturmus:

"bir sonraki fifa oyununa fifa 12 değil de dungeon siege 3 deseler bunun kadar alakasız durmazdı heralde"

Oyunun tam surumunu oynadim, elime yeni kilic aliyorum oyunda, eskisinden tamamen farksiz gozukuyor, yani yeni aldiginiz item larin cogu karakterin uzerinde ya da elinde farkli gozukmuyor, cogu ayni gozukuyor evet yanlis duymadiniz, 11 yil oncesinin oyunu Diablo 2 de bile item lar karakterlerin uzerinde daha farkli ve ayrintili gozukuyordu!!! Kadin karakterle helmet takiyorum kafada bir sey gozukmuyor, poison veya ates etkili kilicla dusmana vuruyorum hicbir farklilik yok, normal bir kilicla vuruyormusum gibi, herhalde yapimcilar farkli bir efekt yapmaya usenmisler, zaten dusmana mi vuruyorum havaya mi vuruyorum belli degil ozellikle savasci disinda diger 3 karakterle denedim, vurus hissi savascidan da daha kotu hepsi.... Yani savasci karakterde vurus hissi zaten cok zayif diger 3 karakterde ise daha bile kotu. Dungeon Siege 1 ve 2 de bol bol kan varken ve ayrica vurus hissi de cok iyiken bu oyunda hepsi sifir...

Yeni item aliyorum paperdoll olmadigi icin item ima detayli sekilde bakamiyorum... Boss larla dovusurken kamera, oto cami kapattigim halde otomatik olarak oyle bir yaklasiyor zoom yapiyor ki karakterimin kicini gormekten bossu goremedigimden cogunlukla oluyorum.

YAni arkadaslar son 10 yilda yapilmis en bastan savma action Rpg ya da HAck n slash ile karsi karsiyayiz, hayirli ugurlu olsun... Aslinda bu oyunu Action Rpg yapmak isteyen butun oyun firmalarina oynattirmak lazim "kotu action rpg nasil olur" ya da daha dogrusu "Action Rpg de kacinilmasi gereken konular" basligi altinda bu oyunun incelenmesi lazim.

O derece kotu... Zaman kaybi, bunu oynayacaginiza tekrar Diablo 2 hatta Diablo 1 oynayin daha iyi.

Butun umutlar Diablo 3, Path of Exile ve Grim Dawn a kaldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 13 Haziran 2011; 8:22:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

Gıcık olduğum bir diğer durum da monitörden kaynaklanıyor. 4:3 güzel bir monitörüm var. Monitörümü seviyorum ama bu firmalar monitörümden ne istiyor anlamıyorum. Önce Witcher 2 sonra DS3. Oyunda 16:9'dan başka ekran oranı yok. Yani diğer monitörlerle oyun ekranının alt ve üstünde siyah şeritler çıkıyor. Bu durum 4:3 monitörlerde ekranın yarısını siyah şerit kaplayacak kadar vahim. Witcher 2 için ileride bir patch ile bunu halledeceklermiş. Ancak DS3 için bir çözüm buldum. Oyunun user.ini dosyası içine girip 4:3 ile ilgili satırı true yapıyoruz. Böylece oyun 4:3 tam ekran oynanabilir hale geliyor. Ancak bir kötü durum ekran üzerindeki göstergeler olduğu yerde kalıyor. Ama bu pek de sorun teşkil etmiyor açıkçası.

Önce Dragon Age 2 ile Bioware sonra da Dungeon Siege 3 ile Obsidian. Güvendiğim dağlara kar yağıyor. PsT, IWD, NWN2 gibi oyunları yapan firmadan bunu beklemezdim. Allah'tan hala Cd Projekt gibi firmalar var da RPG nasıl yapılır gösteriyorlar. DS3'ü belki orjinal alırım o da Obsidian'ı desteklemek için. Ellerinde Icewind Dale isim hakkı var, belki bir gün Icewind Dale 3 çıkartırlar diye.

Bütün problemleri göz ardı ettim ama beni de en çok 4:3 desteksizliğ baydı. Witcher 2 de bir şekilde görmezden geldim ama DS3ün bütün problemlerinin yanı sıra bu da olunca tepem attı iyice. Verdiğin çözüm için sağol biraz daha rahat bitireceğim.

Obsidian son zamanlardaki müthiş buglı oyunlarına rağmen benim favori firmalarımdandır. Ama bu oyunda obsidian izine,ruhuna rastlayamadım sıradan bir konsol hack&slash i olmuş. En baştan beri destek olmak için almayı planlıyordum bunu, kırıklı oynadıktan sonra Alpha Protocolü almaya karar verdim orjinal olarak. Ki ondaki buglar ve saçmalıklar bir forum sayfasını doldurur rahat ama oynatıyor meret kendini.

Son olarak eğer İcewind Dale 3 adı altında böyle bir konsol portu yaparlarsa dükkanlarını yakarım :) Son oyungezer dergisinden yerelerinide öğrendim zaten akıllı olsunlar!

2. son olarak :) Firmalar oyunları bu şekilde nasıl satışa çıkatıyor anlamıyorum... Hiç kimseni oynamıyor teset etmiyor,ya da oyuncuları saf sanıyorlar 6 ay geç çıkar bu oyunu, biraz vuruş hissi biraz da ferah geniş haritalar koy peynir ekmek gibi sat. Valla şu aralar bütün yapımcılar Blizzarda çalışıyor gibi bütün bu hüsranlardan sonra millet aç gibi saldıracak Diablo 3'e. (ben de )

• Üstadlar bende indirdim ve oynadım ama dayanamdım açıkçası sırf dedimki sabredip ilerleyim ve ilerde bişiler olur ama nerdeee ciddi ciddi konsol oyunu olmuş berbat ya yeminle,sildim makineden sene de sürse beklicem Diablo 3 ü BLİZZ üzmez bizi ne zaman üzdü ki?
  • Oyun diablonun taklidi nasıl rakip olacak
    Oynamamış olanlar varsa 1. oyun çok güzel . 2. oyun grafikleri iyi olmasına rağmen oynanışını beğenmedim.
  • Oyunu oynadım, baya bir ilerledim hikayede. Bence gamepad ile oynayınca oyun gayet zevkli gidiyor, her nakadar üstte denildiği gibi inanılmaz eksikleri olsada. Hani yeni alınan armorların görüntüde bir farkı olmasını çok isterdim, ama tutupta ne kullanırsak kullanalım aynı görüntü olması rahatsız edici olmuş.

Gamepad ile oynayınca menülerin kullanımı ve kamera açısı kullanışlı geliyor, ama resmen gamepadsiz oynamayın demişler yapımcılar. Klavye + mouse combosu maalesef birçok yönden çok yetersiz kalmış bence.

Benim önerim bu oyunu kesinlikle gamepadle oynamanız, aksi takdirde verdiği zevk yarı yarıya düşüyor bence ( Hack&Slash i bile gamepadle oynayın diye önerececiğim günleri de görmüş oldum ya, artık herhalde ne görürsem şaşırmam). Bu şekilde oynayınca; armorların hep aynı görünmesine, grafiklerin vasatlığına ve Dungeon Siege gibi bir seriyi kaybettiğimizi takmazsanız, gayet oynanası bir oyun oluyor, ama aksi takdirde kusur bulmaktan oyuna pek şans vereceğinizi sanmıyorum.

• Ben bitirdim bugün alışmak biraz zaman aldı kontrollere vs ama hikaye fena değil boss lar bence aşırı zor olmuş sonlara doğru yarım saat kapıştığımı bilirim ayrıca stonebridge e hayran kaldım güzel yapmış adamlar
  • en iyi karakter hangisi
  • Oyuna kötü diyen arkadaşlar bence oyuna biraz şans verin.Gerçekten ben beğendim.Şimdi demeyin sen rpg oynamamışın diye bir sürü rpg oynadım, tamam bu en iyisi değil ama bence gayet güzel bir oyun burdaki yorumlara bakıp oyunu almaktan/indirmekten vazgeçmeyin oynayın derim.
  • en iyi karakter ne sizce ilk bossa geldim dayak yedim ya
  • gercekten duke nukem den sonra ikinci hayal kırıklıgı oldu..anlamıyorum cıkarta cıkarta bmyle oyunları nasıl cıkartıyorlar anlam vermek cok zor..
  • aman allahım neyler söylüyorsunuz siz ya
    negatiflik ağır basıyor ; büyük umutlarla beklemiştim halbuki ama daha bakmadım ki x) tohumlarımda daha kurumadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
    en iyi karakter ne sizce ilk bossa geldim dayak yedim ya

Anjali
  • Berbat bir oyunmuş. Söyledikleri kadar var. Sadece "konsol oyunu" olmakla kalmamış, 8-12 yaş aralığına filan hitap ediyor! :(

Oyun o kadar kötü ki, Diablo 3'ten ve Skyrim'den de şüphelenmeye başladım. :(
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.