Şimdi Ara

Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
8.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam linki:
    https://store.steampowered.com/app/39200/

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]
    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Developer(s)
    Gas Powered Games
    Publisher(s)
    Microsoft Game Studios

    Arkadaşlar bayağıdır açmak istediğim bir konuydu yeni fırsatım oldu. Çok sevdiğim bir oyunun daha başlının donanımhaber Rpg bölümünde bulunması beni çok mutlu ediyor.
    Öncelikle ırklardan başlamak istedim; oyunda 4 ana ırk var.

    Humans, oyunun en standart karakterleri. Hem yakın dövüş savaşçısı, hem uzak mesafeli okçu, hem de büyücülük konusunda bir iki yeteneğe sahip olabiliyorlar. Bu ırkı seçmemiz halinde “hepsinden biraz” mantığı ile oynamamız mümkün.
    Elfs, özellikle büyü konusunda yetenekliler. Oyunun en güçsüz savunmasına, fakat en yüksek zarar veren büyü gücüne sahipler. Her grubun olmazsa olması büyücüler, bu ırktan seçilirlerse; hem yüksek manadan istifade ederler, hem de büyülerde daha çabuk uzmanlaşırlar
    half-giant, oyunun en güçlü karakterleri. Ellerinde kılıç kalkan hemen düşmanın arasında dalmaya çalışan oyuncular için birebir. Bu tip oyunlarda tank ismi verilen ve düşmanla yakın temasta olan karakterlerin bu ırkı tercih etmesi muhtemel.
    Dryad ırkı ise, okçuluk ve doğa büyüleri konusunda uzmanlar. Çok dayanıklı olmayan vücutlarına rağmen, uzak mesafeli silahları oldukça verimli kullandıklarından, hücum anlamında son derece güçlüler. Aynı zamanda büyü konusunda da elfler kadar olmasa da iyi sayılırlar.

    Konusuna gelirsek, iyiyle kötü taraf arasındaki mücadeleleri konu alıyor Önceleri kötü tarafta savaşan ana karakterimiz daha sonra yaptığı yanlışı anlıyor ve iyi taraf saflarında savaşa katılıyor Zaman içinde tek kişi olarak takıldığınız bölgelerde size katılmak isteyen karakterler çıkıyor, grup kuruyorsunuz ve tüm grubu yöneterek kötü tarafa karşı savaşıyorsunuz Kimi zaman iyi tarafın kalesinde herkesle birlikte savunma yapıyorken kimi zaman ise baskınlara gidiyorsunuz Ama sonuçta kendinize iyi yada kötü bir grup kuruyor ayrıca her bir karaktere ayrı önem vererek, onların değişik savaş mesleklerinde uzman olmasını sağlıyorsunuz Böylece her savaşlarda farklı karakterleriniz ön plana çıkıyor

    Serinin eski oyununu hatırlayanlar varsa bir eşşeğiniz vardı O sizin fazla eşyalarınızı taşıyor aynı zamanda uzun yolculuğunuzda size yoldaşlık yapıyordu Ama artık oyunda o çok sevilen eşşeğimiz olamayacak Onun yerine elemental tarzı bir yaratık bizim yoldaşımız olacak ve o elemental bebeklikten başlayarak sizin yanınızda gelişecek Ona belli fazla maddeleri verdikçe, maddenin özelliği artı olarak elementalin gücüne ve yeteneğine eklenecek Örneğin büyülü bir eşya verirseniz elementalinizin büyü kabiliyeti artacak ve aynı zamanda büyüye karşı bir korunma yüzdesi olacak.Eğer elementalinizi iyi beslerseniz, birçok konuda size yardım eden bir ucubeye sahip olacaksınız. Oyuna başladıktan sonra ise;

    Karakterimizin türünü, cinsini ve görünüşünü belirledikten sonra artık müthiş maceramıza başlayabiliriz. İzlediğimiz iki güzel videonun ardından kendimizi bir anda savaşın ortasında buluyoruz. Oyuna başladığımız ana karakterimiz bir paralı asker ve daha neyin ne olduğunu bilmeden, eline tutuşturulmuş bir kılıç ve yanına verilmiş bir silah arkadaşı ile yola koyulması gerekiyor. Bu ilk bölüm aslında oyunun kontrollerine ve yenilenen sistemine alıştırma mahiyetine yapılmış. Bizler de kontrolü elimize geçirince ilk olarak yakın dövüş, uzak mesafe atışları ve büyü kullanmayı öğrendikten sonra düşmanlarla karşılaşmaya başlıyoruz.Bir iki savaş taliminin ardından savaşa iyice kendimizi kaptırmışken araya giren bir video ile şaşırıyoruz. Bunca yolu boşuna geldiğimizi ve farkında olmadan kötülük adına hizmet ettiğimiz öğreniyoruz. Paralı asker olarak hizmet ettiğimiz komutanımız, sahibine müthiş güçler bahşeden kılıcı ile dünyayı karanlık çağa geri götürmeye uğraşıyor ve dünya için müthiş bir tehlike teşkil ediyor. Video bittiği anda kendimiz bir zindanda, elfler tarafından tutsak edilmiş vaziyette buluyoruz. Son derece umutsuz görülen bu sahneden nedenini henüz bilemediğimiz bir sebepten dolayı bize iyi davranan bir elf sayesinde, geçici süre için serbest bırakılıyoruz. Elflerin güvenini kazanmak için onlar adına birkaç görev yapmalı ve elimizden geldiğince yardım etmeliyiz. Bu görevlerin ardından ise dalgaların bizi sürüklediği yöne doğru maceramız devam edecek.

    Oyunda Diablo 2'de sevdigimiz herşey var. set itemler, unique itemler, rare itemlar, karaktere özel skiller saldiri biçimleri, ve bunlara da ekleme yapilmiş mesela pet olayimiz var. Bir akrebim vardı mesela, enchant olayimiz da var.

    Savaş sistemi aynı ilk oyundaki gibi. sağ klikle saldırıyor saldırı biçiminize gore seviye atliyorsunuz ve özel skiller aliyorsunuz.İlk oyunda imkanli olan, en azından benim yaptigim, "tek tabanca giderim aga ben, alırım büyümü, okumu, kılıcımı hiiiç de umrumda olmaz" kligi maalesef mumkun degil. ilk oyunda nadir cikan ve gorece olarak gucsuz olan bosslar burada okuz gibi. yani bir caktiginda "layn neydi layn plakasini aldiniz mi layn?? " okuzlugunde carpiyorlar. bunun haricinde combat olayina dual wielding gelmi$ gayet de iyi olmuş, acikcasi fighter'in eline iki scimitar verip bir drizzt havasi yaratilabilir... (yanına da bir summon bilmem ne valla ha... tam drizzt... )

    Oyunda her kategoride 100 levele kadar ulaşma imkanı mevcut...
    Ama guzel oyun tavsiye ederim. Büyülü itemler çok deli parıldıyor, attığı oklar büyülüyse çarptığı yerde de kalarak parıldıyorlar, bazen düşmanın üstünde de olabiliyor bu. Bir de arabirimi wow'a benziyor...
    En az 40 saat sürecek bir oyun yapısı mevcut. 3 kademe zorluk seviyesi var.
    RPG ya da genel olarak bir oyun olsun, bu oyunun keyfine varacaksınız ne olursa olsun, bu harika bir oyun.
    Metacritic Score :80
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Dungeon Siege II: Broken World (2006)
    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]



    Geliştirici (ler) Gas Powered Games
    Publisher (s) 2K Games

    Bu eklenti paketinde ise oyuna bazı yenilikler geliyor. Oyunu konusu ise İkinci oyunun devamı niteliğinde 3 bölüm var.
    Artık seçilebilen ırk olarak, Dwarf da bulunuyor. İlk yapımda olmayan Dwarf’lar güzide birer savaşçı modeli. Ancak yapıma çok büyük yenilik getirdiği yok. Ancak farklı bir karakter oynanışı özelliğiyle seçilebilirler. Dezavantaj kalabalık savaşlarda ortadan kaybolması. Kısa boy bazı zamanlar bu probleme sebep olabiliyor. Dwarf ile beraber, “Fist of Stone” adında yeni sınıf geliyor. Bir taraftan düşmanlarınızın kafasını ezerken, diğer yandan ise kendiniz için ve arkadaşlarınıza bolca sağlık dağıtıyorsunuz. İki iş aynı anda olunca, biraz kebap bir duruma dönüyor.

    Diğer sınıfımız ise “Blood Assasin” oluşturuyor. Eğer bu sınıfta devam ederseniz, düşmanlarınızı içten içe yakabilirsiniz. Okçuluk birazda üstüne büyü tuzu eklenince, Blood Assasin’lar oldukça can yakıcı olmuş. Fist of Stone’a göre, bu sınıf daha çok favorim oldu.

    Broken World’a ilk başladığınız da eski karakterinizi buraya direk olarak aktarabilir veya hazır yapılmış bir karakter seçmek durumundasınız. Sipariş işi karakterler biraz kötümser gözükse de, aslen öyle değiller. Ek görev paketinin senaryo olarak da ilgi çekeceğini pek söyleyemem. Klişe bir hikayeyi oyuna aktarmışlar. Aranna dünyasını büyük bir kötülükten kurtarmıştık ve mutlu sonra ulaşmıştık. Ama arada bir adet büyücüyü atlamışız. Bu büyücü abimiz, kötülükleri yeniden Aranna’ya geri getirmek istiyor. Bizde peşine düşüyoruz, böylece büyük macera başlıyor.

    Dungeon Siege evreninin büyük bir hayranıyım.Ben tüm PC sürümleri ve ekletilerini oynadım.PSP sürümü hariç. Kuzen ve ben, bizim evde LAN üzerinde orijinal DS oynardık, co-op olayı harikaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaddar -- 10 Aralık 2011; 20:31:04 >




  • Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]
    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]




  • Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]
    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]




  • Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]

    Dungeon Siege II (2005) / Broken World (2006) [ANA KONU]




  • Dungeon Siege 2'yi ilk oynadığımda Broken World'de vardı. Blood Assasian bir karakterim vardı harikaydı.
    Birinci oyuna nazaran oyundaki rpg unsurları çeşitlendirilmiş...
    İlk oyun aşırı düzeyde aksiyondu karakter nasıl savaşıyorsa o doğrultuda gelişiyordu oyuncu bi müdahale yapamıyorduk.
    Dungeon Siege 2'de Diablo 2 benzeri bir skill ağacı vardı, haliyle oyuna ciddi bir derinlik kazandırıyordu bu özellik.
    Co-op olması harkulade yapıyordu oyunu.
  • hiç güzel oyun değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyto_01

    hiç güzel oyun değil

    beğeni görecelidir.Yapıcak birşey yok ama istatiksel bakarsak, oyunu beğenen çok.
  • beyto bu kadar calısmanın altına böyle bır mesaj atmak resmen kırlılık yaratmaktır. Elestırmenın dusuncenı dıle getırmenın bıle bır adabı vardır.

    Konuya donecek olursak sevdıgım serılerdendır Dungeon Sıege serısı oynamayan varsa kesınlıkle tavsıye ederım. Konuyu acan arkadasında elıne saglık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    beyto bu kadar calısmanın altına böyle bır mesaj atmak resmen kırlılık yaratmaktır. Elestırmenın dusuncenı dıle getırmenın bıle bır adabı vardır.

    Konuya donecek olursak sevdıgım serılerdendır Dungeon Sıege serısı oynamayan varsa kesınlıkle tavsıye ederım. Konuyu acan arkadasında elıne saglık.


    rica ederim.
  • Çok sevdiğim bir oyundur, Oynamayanlar denemeli. Ayrıca Broken World oynamamıştım fırsat bulursam oynacağım. O yeni classları deneyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 11 Aralık 2011; 15:33:17 >
  • nerde dungeoncılar ya...
  • burdayız dostum, valla steamdan Dungeon Siege Complete alacağım yılbaşı indirimlerinde bir daha oynayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cold Death

    burdayız dostum, valla steamdan Dungeon Siege Complete alacağım yılbaşı indirimlerinde bir daha oynayacağım.

    çok iyi olur bende kurdum tekrar oynuyorum. Risen,Dungeon ikilisi sardı bu ara beni.
  • Esirlikle başlayan bir serüven desek yeridir hocam.
    Dyradsların olduğu köydeki dialogları hatırlıyorum da.

    Consider it done!.
  • Arkadaşlar dungeon siege 3 hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panti34

    Arkadaşlar dungeon siege 3 hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Allah' a yakın bana uzak olsun mümkünse.

    Çok çok uzak olsun hatta... Uzaya gönderebilirsiniz.
  • 2 daha mi iyidir ona gore alacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ve 2 yi oynamıştım gayet başarılı oyunlardı 3 e elimi bile sürmedim :P

    2. oyun daha güzeldi ama ikisini de denemek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panti34

    2 daha mi iyidir ona gore alacagim.

    Grafikler günümüze göre çok geride eğer böyle şeyleri dert etmeyeceksen ve grup halinde savaştığın RPG oyunlarını seviyorsan hiç durma 2. oyunu.

    3 biraz daha farklı grafikler, efektler ve sesler daha hoş ilk iki oyundaki stratejik yönü gidip aksiyona dönmüş durumda.

    İkisininde demosu mevcuttur nette, indir dene ona göre karar ver.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.