Şimdi Ara

DSP 23 Haziran'da Kimseyi Desteklemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminde 'hiç kimseyi desteklemeyeceklerini' açıkladı. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi konusunun parti meclisinde iki kez oylandığını ifade eden Aksakal, bunların reddedildiğini belirtti.

Yeni Şafak yazarı Faruk Aksoy, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin olarak DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile konuştu.

Aksoy yazısında, DSP Genel Başkanı Aksakal'ın Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeyeceklerini açıkladığını ifade etti.

Aksoy'un "Parti meclisinde iki kere oylandı ve…" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

"DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı aradım.
    Meşguldü.
    İki dakika sonra döndü.
    Selamlaştık, hal hatır sorduk.
    23 Haziran’da ne yapacaksınız, kimi destekleyeceksiniz Önder Bey, dedim.
    ‘Hiç kimseyi’ dedi.
    Sonra devam etti…
    Bazı arkadaşlar parti meclisimize Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesi konusunda teklif getirdi.
    Teklifi tartıştık…
    Uzun uzun tartıştık…
    Sonra oylamaya geçtik…
    Hatta iki kez oyladık…
    Ekrem İmamoğlu reddedildi…
    DSP…
    Sol bir parti olmasına rağmen…
    Parti meclisinde yaptığı iki oylamada da…
    CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu desteklemeyi reddetti…
    PM, Ekrem İmamoğlu’nu neden reddetti, dedim.
    Önder Bey, ‘Çok basit, çünkü çaldılar’ demedi.
    Daha ağır bir şey söyledi.

Önder Bey dedi ki:

DSP demek, Kıbrıs demektir…
    DSP demek, bağımsızlık demektir…

DSP demek, bayrak demektir…

DSP demek, milli hassasiyet demektir…

FETÖ’cülerin Amerika’dan,

PKK’lıların Kandil’den,

HDP’lilerin de Meclis’ten destek verdiği birine…

O birisi kim olursa olsun…

DSP kurumsal olarak destek vermez, veremez…

Adayınızın seçimlerden çekilmesi böyle yorumlanmadı ama; hatta Ekrem İmamoğlu’nun lehine bir çekilmeymiş gibi algılandı, dedim.
    ‘Hayır, öyle değil’ dedi, devam etti.
    31 Mart’ta, büyükşehirde 31 bin, ilçelerde 112 bin oy almışız…
    Yani DSP’nin İstanbul’da 112 bin oyu var…
    Bu oyun toptan bir yere gideceğini düşünmek yanlıştır…
    Öyle şey olmaz…
    Seçmen kitle halinde hareket etmez, herkesin aklı var fikri var…
    Bana göre…
    DSP tabanından gelen, DSP’nin niçin kurulduğunu bilen Ecevitçi seçmen, CHP’ye oy vermez…
    Bu durum adaylarımız için de geçerlidir…
    CHP’den gelip bizden aday olanların tutumu farklıdır, DSP kökenli adaylarımızın tutumu farklıdır…
    Mesela…
    İstanbul adayımız Av. Muammer Aydın kendisi çekildi…
    Oysa Muammer Aydın’ı, DSP aday göstermişti…
    Ama o çekildi…
    Çekilmesinin ardından yeni bir aday çıkarmayı düşündük…
    Fakat…
    Tam olarak, layıkıyla seçim çalışması yapamayacağımızı gördük…
    Bunun için ekonomik gücümüz de yoktu…
    Aday çıkarmadık…
    Aday çıkarmadık diye bir yeri işaret etmedik, buraya oy vereceksiniz demedik…
    DSP seçmeni, her zaman olduğu gibi…
    Türkiye’nin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak kararını verecektir…
    Önder Bey, YSK’nın kararını nasıl yorumluyorsunuz, dedim.
    YSK bir karar vermiş…
    Karar tartışıldı…
    Tadında bırakmak lazım…
    Tartışma daha ileri giderse zararlı olur, kurumlar yıpratılır, devlete olan inanç azalır…
    Bakın aynı YSK…
    24 Haziran’da bizi seçime sokmadı mesela…
    O karar yanlıştı, bizim seçime girmemiz gerekiyordu…
    Her şeyimiz tamamdı ama YSK, seçime giremezsiniz, dedi…
    Kimseden ses çıkmadı…
    Kimse ayağa kalkmadı…
    Neden acaba?..
    Haa, şunu da söyleyeyim…
    Seçimin tekrarlanmasına karar verdiklerinde bunun gerekçesini de beyan etmeliydiler…
    Yani gerekçeli kararı, aldıkları kararın arkasına yapıştırmalıydılar…
    Orada hata yaptılar…
    Önder Bey başka eklemek istedikleriniz, dedim.
    ‘Ekonomi’ dedi.
    Türkiye’nin işi gücü ekonomi olmalı…
    Eğer ekonomide yaşanan dalgalanmalar olmasaydı yerel seçimler de bu kadar konuşulmazdı…
    ‘Görüşmek üzere’ dedik kapattık."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 16 Mayıs 2019; 10:45:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sitelerin haberleri-yazıları psikolojik bir kitabın iç hesaplaşma sahneleri gibi anlamsız ve alt satıra geçe geçe yazmasından nefret ediyorum ama napalım. Copy paste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 16 Mayıs 2019; 10:46:7 >
  • Dsp İmamoğlu'nu desteklemeyerek dolaylı yoldan Akp'yi destekliyor.

İmamoğlu artık Chp'nin adayı olmaktan çıktı, halkın adayı oldu. Halk ona mazbatasını verdi, Akp ve Ysk gasbetti. bu haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytandır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye’deki soldan bi cacik olmaz. Yillardir belki ilk defa solu heyecanlandiran bir lider var, ama adamlar yaptigina bak.

• Gavur Padisah kullanıcısına yanıt
    Yani sizi de anlıyorum ama şunu sormak istiyorum.
    Şimdi bilindiği gibi oyların tüme bakınca oldukça azı tekrar sayıldı ve İmamoğlu her açıklamasında fark 20 bin, 19 bin ,18 bin ,17 bin,16 bin diye diye düşürdü. CHP'nin itirazları sonucu oylar sadece belirli yerlerde sayıldı. Tekrar sayılan oylar iki tarafın da daha da titiz daha da kalabalık müşahidlerin gözlemi altında sayılıyordu gizli hiçbir şey yoktu. Madem matematiksel sonuç her halükarda imamoğlu tarafına kalacaktı neden tüm ilçelerin sayılmasına karşı çıktınız itiraz ettiniz?
    Ben bi ak partili olarak düşünüyorum ki hepsi sayılsa yıldırım seçilecekti. Ama tamamının sayılması engellendiği için bu doğru mu değil mi test edemedik. E o zaman göz göre göre seçimi bırakmamak için akp de tekrar istedi. Normalde seçim yenilenmesi ak partinin daha çok zararına.

Yani ortada bir gasp olduğunu düşünmüyorum. Eğer düşünseydim bunu tarafsız bir şekilde dile getirirdim. Vicdanımı ve aklımı dinleyen biriyim partizanlık peşinde değilim. Zaten bu bozuklukları sadece chp de yaptı demiyorum. Akpnin içinde olup kendini belli etmeyen hücreler var. Ve yani böyle şeyler yapmadıkça onlar tespit edilmesi çok güç. Akpnin kazanmasını istemeyenlerin bu işte ortak paydada buluştuğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 16 Mayıs 2019; 14:15:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

Şimdi bilindiği gibi oyların tüme bakınca oldukça azı tekrar sayıldı ve İmamoğlu her açıklamasında fark 20 bin, 19 bin ,18 bin ,17 bin,16 bin diye diye düşürdü. CHP'nin itirazları sonucu oylar sadece belirli yerlerde sayıldı. Tekrar sayılan oylar iki tarafın da daha da titiz daha da kalabalık müşahidlerin gözlemi altında sayılıyordu gizli hiçbir şey yoktu. Madem matematiksel sonuç her halükarda imamoğlu tarafına kalacaktı neden tüm ilçelerin sayılmasına karşı çıktınız itiraz ettiniz?
    Ben bi ak partili olarak düşünüyorum ki hepsi sayılsa yıldırım seçilecekti. Ama tamamının sayılması engellendiği için bu doğru mu değil mi test edemedik. E o zaman göz göre göre seçimi bırakmamak için akp de tekrar istedi. Normalde seçim yenilenmesi ak partinin daha çok zararına.

Yani ortada bir gasp olduğunu düşünmüyorum. Eğer düşünseydim bunu tarafsız bir şekilde dile getirirdim. Vicdanımı ve aklımı dinleyen biriyim partizanlık peşinde değilim. Zaten bu bozuklukları sadece chp de yaptı demiyorum. Akpnin içinde olup kendini belli etmeyen hücreler var. Ve yani böyle şeyler yapmadıkça onlar tespit edilmesi çok güç. Akpnin kazanmasını istemeyenlerin bu işte ortak paydada buluştuğunu düşünüyorum.
    Neden etmeyelim YSK'nın daha önce öyle bir iştahatı mı var ki yeniden sayılacak?Yeniden seçim kararında bile bütün iştihatlarını elinin tersi ile itti.Mustafa Kemal Paşa'da arada seçim sonucunu 1 sandığın bile değiştireceğini bile bile iyi partinin sandık görevlilerinin memuriyeti ile verdiği iptal başvurusunu reddedenler istanbulda seçimi yeniledi.

2014 ankarada gözle görülür o kadar yolsuzluğa rağmen 5 günde mazbata alınıp tüm itirazlarımız reddedildiğinde gevşek gevşek atı alan üsküdarı geçer diyordu İ. melih gökçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluox -- 16 Mayıs 2019; 14:17:27 >

• İlginç bir karar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fluox kullanıcısına yanıt
    İştahad ne demek?
    İkincisi de, reddetme itiraz etme hakkınız tabii ki var. Herkesin var. Ama AK Parti ya da herhangi bir parti de her bi sayımda oyların 1000er 1000er düştüğünü görünce rahat durmaz. Direkt seçim yenilensin demedi ki ak parti, önce daha normal itiraz yollarını kullandı. Ama herkesin gözü önünde fark kapanırken YSK'nın her yeri saydırmamasından sonra ak parti tarafı neden sussun? Yani burada iki şey var, madem kendinize güveniyordunuz oyların daha çok size verildiğinden emindiniz işi seçim tekrarına sürüklemeden var olan oyların sayımıyla bu işi bitirirdiniz. Yok kendinize güvenmiyorsanız zaten burada bir şeyler var demektir.
    Sonuç olarak akpnin en son isteyebileceği şey tekrardı bunu da istedi. Yine de bu ak partinin daha çok zararına. Ama göz göre göre de salıverilemezdi istanbul bunca şey varken.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gavur Padisah

Dsp İmamoğlu'nu desteklemeyerek dolaylı yoldan Akp'yi destekliyor.

İmamoğlu artık Chp'nin adayı olmaktan çıktı, halkın adayı oldu. Halk ona mazbatasını verdi, Akp ve Ysk gasbetti. bu haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytandır.
    şuan en sosyalist parti akp. dspnin akpyi desteklememesi beni şaşırtırdı. tıpkı tkpnin akpyi desteklememesinin şaşırttığı gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İştahad ne demek?
    İkincisi de, reddetme itiraz etme hakkınız tabii ki var. Herkesin var. Ama AK Parti ya da herhangi bir parti de her bi sayımda oyların 1000er 1000er düştüğünü görünce rahat durmaz. Direkt seçim yenilensin demedi ki ak parti, önce daha normal itiraz yollarını kullandı. Ama herkesin gözü önünde fark kapanırken YSK'nın her yeri saydırmamasından sonra ak parti tarafı neden sussun? Yani burada iki şey var, madem kendinize güveniyordunuz oyların daha çok size verildiğinden emindiniz işi seçim tekrarına sürüklemeden var olan oyların sayımıyla bu işi bitirirdiniz. Yok kendinize güvenmiyorsanız zaten burada bir şeyler var demektir.
    Sonuç olarak akpnin en son isteyebileceği şey tekrardı bunu da istedi. Yine de bu ak partinin daha çok zararına. Ama göz göre göre de salıverilemezdi istanbul bunca şey varken.
    Daha önce verdiği emsal kararları demek.

Kimsenin itiraz hakkına birşey diyeceğimiz yok, lakin bizim itirazlarımız patır patır geri dönerken (ki aynı nedenlerden dolayı) sizin itirazların geçerli kılınıyor.

Siz geçersizler sayılsın dediniz sayıldı, ama biz ankarada geçersizler sayılsın dediğimizde ysk bize sandık tutanağına sizin müşahitiniz şerh düşmemiş diyerek reddetti.31 martta ise aslında şerh düşülmesine gerek olmadığı öğrenildi.Ama o gün bizim başvurumuzu reddedenler burada sizinkini reddedemedi.Ardından sandık teşekkülünün tam oluşturulamaması dendi.Bursa mustafa kemal paşa'da memur üye oluşturmamış diye iyi parti başvurdu, Ysk bize seçimden önce itiraz hakkınızı kullansaydınız dedi ve başvuruyu reddetti.

Şimdi böyle bir ortamda hala sen itiraz hakkımızı kullanmamız çok doğal mı diyorsun.YSK bildiğin iktidar partisinin arka bahçesi olmuş.O kadar büyük yolsuzlukla iptal ettirdiki ysk seçimi 10 gün geçmesine rağmen hala gerekçeli karar yok ortada, çünkü yazamıyorlar.

Ayrıca yeniden seçimin akp'ye yaramayacağını bende biliyorum hatta birçok yazımda, Akp'nin içinde erdoğanın kuyusunu kazıyorlar diye belirttim.23 haziranda tekrar kaybederse akp, 2019'u bile zor çıkartır.2020 martta erken genel seçimde görüşürüz.

• fluox kullanıcısına yanıt
    İştahad diye bir kelime yok. O kelime İçtihad. Arapçadan geliyor ve çalışma, anlam çıkarma, hüküm çıkarma gibi anlamları olduğunu biliyorum. İştahad olarak ve emsal karar anlamında ilk defa az önce duydum. Muhtemelen öyle bir şey yoktur varsa da ben bilmiyorum.
    2014 ankara seçimine bir şey diyemiyorum çünkü o konuda bir bilgim yok. Ankarada da hiç bulunmadım. Belki haklısındır belki de haksız.
    Ama şunda herkes hemfikirdir, ak parti içerisinde erdoğan bitirilmeye çalışılıyor. Erdoğan partide değilken cb iken ahmet Davutoğlunun genel başkan olduğu zamanlar parti öyle leş kadrolar öyle yiyicilerle doldu ki, oyumu erdoğan ve bir iki insanın hatrına alıyor. Erdoğanın adı kullanılarak başkan şundan rahatsız oldu başkan bundan rahatsız oldu diyerek önce normal medyayı bitirecek seviyeye getirdiler. Eleştirenleri saf dışı bıraktılar. Bunu erdoğan istemedi. Erdoğan sev ya da sevme başarılı bir siyaset adamıdır ve emin olun, aptal değildir. Normal bir siyasetçinin bile eleştirilmeyi nimet olarak görmesi gerekirken Erdoğan da bunun elbet farkında. Onlarsa Erdoğan'dan bunu alıyorlar, ve O'nu 'eleştirisizlikle' lanetliyorlar. O bir tanrı değil. Yanlış yaptığında veya yapacağında kimse uyarmazsa yanıldığını anladığında iş işten geçmiş olur. Yanlış kararlarda, yanlış aday seçimlerinde bunu gördük.
    Ben chp hizmetsizliğini görmüş biri olarak kesinlikle ve kesinlikle chpye oy atmam. Mutfak musluğumdan sülük aktığını biliyorum. Köprüden geçmek iki saat sürüyordu İstanbul'da sırf dışkı kokluyorduk. Bunları hatırlayanları chpye oy verdiremezsin. Öyle iğrenç bir yaşam yok. Ak parti küresel sermaye ile çok iyi işler başardı. Ama son zamanlarda oy verdiğim partinin böyle şeyler yapması bu denli yanlış kararlar alması beni çok üzüyor. Umarım tekrar chp gibi bir şeyle baş başa bırakılmayız ve parti temizlenir.
    Senin chpye dair umudun ve sempatin varsa bu seni ilgilendirir tabii herkesin tecrübesi farklı. Benim tecrübelerim böyleyken kusura bakmayın.
    Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 16 Mayıs 2019; 14:57:11 >

• quote:

peki başkanlık seçiminde iki buçuk milyon mühürsüz oyun geçerli sayılmasına vizdanınız ne diyor

• DSP 23 Haziran'da Kimseyi Desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 16 Mayıs 2019; 15:5:53 >

• Bu söylemin halkta bir karşılığı yok, vatandaş neyin ne olduğunu biliyor merak etmeyin. Hangi görüşten olursak olalım hukuk ve demokrasiyi ayaklar altına alanlara karşı reyimizi vereceğiz.
  • yalan! Dsp hangi ekolden geliyorsa, yine onlar lehine çekilmiştir.
    Saadet adayı neden çekilmedi çünkü bu haliyle ak partiden oy koparıyor zannediliyor.
    Biz sizin cemazil evvelinizi biliriz

Kukla çoktur ama kuklaları oynatan el tektir
  • screws_conv S kullanıcısına yanıt
    Yok 10 milyon.
    Buna hala inanan kaldı mı ya.

• Dsp zaten chpden kovulan dışlanan kesimden oluşuyor. dsp yüzünden chp çok oy kaybetti. akp de destekledi diye biliyorum.
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Tüm sandıkların sayılmasını engelleyen CHPmi?

Birde böyle bahane bulundu , tüm sandıklar sayılsaydı B.Yıldırım geçerdi.

1 ayda niye sayamadınız gerçi %20den fazlasıyla sayıldı yinede ..
    Genelde sayılan geçersiz olanlardı geçerli olanlarda bir fark olmadı 2 ilçede ve sondajlama ile yapılan 52 sandıkta hiçbir değişiklik olmadı tüm sandıklar sayılsa da değişiklik olmayacaktı

• Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Herkes senin ne olduğunu biliyor, "tarafsız olmak" senin olacağın son şey. Sen safkan bir partizansın.

Öncelikle burada boşa algı yapma boşuna. Yok oy farkı 20,19,18 düşmüşmüş. O yeniden sayım değil geçersiz oyların sayımında yaşanan düşüş. Seçmen kitleniz doğru düzgün oy vermeyi bile beceremiyorsa biz ne yapalım? Gidip ampüle oy basılmış vs. vs. bunlar sonradan geçerli sayıldı. 51 tane sandık yeniden sayıldı, sen oradaki sonuçlara bak.

Aşağıda bulabildiğim sandıkların sonuçları var. Hepsi sayılsa Yıldırım seçilecekmişmiş. Zaten farkın kapanacağı oylar geçersiz oylardı. Ah Chp sizin yine bir şeyler karıştıracağınız korkusundan saydırmadı sandıklar tekrar, keşke saydırsaydı.

Pendik’te tekrar sayımına karar verilen 1095 No’lu sandık sayım sonucu da değişmedi. Sonuç önceki sonuçla aynı.

– Ataşehir’de sayılması kararı verilen 1306 numaralı sandık da sayıldı. Sonuç yine değişmedi.

– Sarıyer’de 1082 No’lu sandıklarda sayımlar bitti. Sonuç aynı…

Sarıyer’deki 1253 No’lu sandıkta da sayım tamamlandı. Islak İmzalı tutanaklarda CHP’nin 141 olan oy sayısı tekrar sayımlar sonucu artarak 143’e yükselmiştir. AKP’nin oyları ise 1 (bir) eksilmiştir.

– Ümraniye’de tekrar sayılan 3023 No’lu sandıkta AKP ve CHP oylarında bir değişiklik olmadı. Sadece (bir) oy geçersiz artışı oldu. Böylece sandıktaki geçersiz oy sayısı 8’e yükseldi.

– Kartal’da tekrar sayımına karar verilen 1034 No’lu sandık sayımı sonuçlandı. Sonuç: AKP’ye fazladan yazılan bir oy silindi.

– Esenyurt’ta yeniden sayılmasına karar verdiği iki sandıktan biri olan 1169 No’lu sandıkta AKP’in oyu 1 azalarak 143’e gerilemiştir. CHP oyu sabit kalarak 108 olmuştur.

– Beşiktaş’taki 1034 No’lu sandıkta AKP’ye fazladan yazılan 1 (bir) oy silinmiştir.

Sizde vicdan falan yok. Hiç bunlardan bahsetmeyin. Akp çok güzel oynadı ama tebrik ederim. YSK yeniden sayımların hepsini reddetti ki bu da sonrasında olağanüstü itiraz ve seçimin iptaline kadar gitti. YSK reddedince insanlarda ümit oluştu, ama zaten AKP'nin asıl amacı seçimi iptal ettirmekti, çünkü kaybettiklerini biliyorlardı. Şimdi de geride olduklarını bildikleri için Erdoğan tam 39 miting yapıyor, yahu koskoca Cumhurbaşkanı yeniden yapılan bir belediye seçimi için 39 MİTİNG yapıyor. Tam bir komedi. Seçimi kazanabilmek için seçimi sanki Erdoğan ve İmamoğlu arasında bir seçim gibi göstermeye çalışıyorlar. Zira Binali beyin atamadan başka hiçbir başarısı yok siyasi hayatında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 16 Mayıs 2019; 16:45:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.