Şimdi Ara

Yetkilileri gece yarısına kadar sokak düğünlerine maruz bırakmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
57 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biri çıkıp şu sokak düğünlerini yasaklasın bu ne ya?

Özellikle çingene düğünleri.

La tenha bir semtte oturuyorum.

Toplasan 100 tane çingene evi ancak vardır ama Mayıs'tan Ekim sonuna dek her akşam düğün düğün düğün.

La kim kimle evleniyor anlamadım,

Sürekli aile içi evlilik falan mı yapıyor bunlar?

Kombinasyon mu deniyorlar paso?

100 hane ama sezonda en az 150-200 düğün.

Matematiğe bile ters lan.

Üstelik 00:00'a kadar devam ediyorlar..

Hatta arada aşanlar da oluyor süreyi.

Cimere defalarca şikayet ettim, hep karakoldan arayıp ''bir şey yapamıyoruz, kaymakamlığa gelip izin alıyorlar'' diyorlar..

En son cimer şikayetimde ''bu 00:00 olayına kaymakamlıktan kim izin veriyorsa alsın 3-5 yaşındaki çocuğunu veya torununu, veya yaşlı hastasını, düğünün dibindeki bir evde 3 ay sabit yaşamaya çalışsın'' diye yazdım, yine ezbere cevaplar geldi..

Bu resmen insan hakkı ihlali arkadaş.

Pencereyi kapatsak sıcaktan duramıyoruz, açsak kafa see can düğün müzikleri..

Resmen psikolojik terör..

Maruz bırakanları kozmosa havale ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doory -- 30 Ağustos 2022; 21:7:30 >

• Malesef çözüm yok, olamayacak gibi de duruyor.
    Ev seçecekler için tavsiyelerim
    Yakınlarda halı saha varsa uzak durun
    Hele kapalı pazar yeri varsa ciddi uzaklaşın.! Pazar kurulmadan önceki gece tangır tungur sesler gece 2 lere kadar sürer, pazar kurulduğu gün evine ulaşamazsın, aracını yerinden oynatamazsın, kalanların kokusu 2 gün geçmez. Kurban bayramlarında resmi kesim yeridir. Pazar günleri mahallenin resmi mevlüt yapma yeridir, 2 pazar dayanabilirsiniz ama her pazar 10-16 saatleri devamlı hoparlörden mevlüt sesi rahatı bozar. Eğer pazar yeri boşsa mahallenin gençleri araçla patinaj provası yapar, ayrıca karanlık kuytuları çok olduğundan bolca içip içip cam şişe kıran olur.
    Bunların yanına bir de az uzaktan aralıksız düğün sesini de koyunca çok renkli bir mahallede oturuyorum dersiniz
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sokakta Düğün Saat Kaça Kadar?

Sokakta düğün yapma saatleri konusunda yasal düzenlemeler bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Ancak genel olarak, sokakta düğünler belirli saatlere kadar yapılmasına izin verilir.

Bazı bölgelerde sokakta düğünlerin gece yarısına kadar devam etmesine izin verilirken, bazı bölgelerde daha erken saatlerde sonlandırılması gerekebilir. Bu nedenle, sokakta düğün planlamadan önce bulunduğunuz bölgenin yerel yönetmeliklerini kontrol etmeniz önemlidir.

Düğün saatlerinin düzenlenmesinin amacı, çevre sakinlerinin huzurunu korumaktır. Özellikle gece geç saatlerde yapılan sokak düğünleri, gürültü ve trafik oluşturabilir ve komşuların uykusunu ve günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir.

Bu nedenle, sokakta düğün yapmayı planlıyorsanız, saat kısıtlamalarına uymanız ve çevre sakinlerine saygı duymanız gerekmektedir. Düğün saatinizi belirlerken, konuklarınızın yolculuk süresini ve düğünün gidişatını da dikkate almalısınız. Böylece, hem yasal düzenlemelere uyabilir hem de herkesin keyifli bir vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 00.00 olsa yine iyi. Genelde 1 e, hızını alamazlarsa 2 ye kadar devam ediyor. Bu yüzyılda böyle saçmalıklar rezalet başka birşey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O günden sonrada bir daha düğün olmadı baya şikayet eden oldu herhalde.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Gelişmemiş toplum belirtisi.

Başka bir deyişle toplumların gelişmemiş kısım adetleri.

Bazı kültürler eğitimle de düzelmiyor.

Genlere işlemiş resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 29 Ağustos 2022; 0:11:32 >

https://forum.donanimhaber.com/bilisim-yazilim-uzerine-kitaplar--154166108

****************************************************************************
  • Malesef çözüm yok, olamayacak gibi de duruyor.
    Ev seçecekler için tavsiyelerim
    Yakınlarda halı saha varsa uzak durun
    Hele kapalı pazar yeri varsa ciddi uzaklaşın.! Pazar kurulmadan önceki gece tangır tungur sesler gece 2 lere kadar sürer, pazar kurulduğu gün evine ulaşamazsın, aracını yerinden oynatamazsın, kalanların kokusu 2 gün geçmez. Kurban bayramlarında resmi kesim yeridir. Pazar günleri mahallenin resmi mevlüt yapma yeridir, 2 pazar dayanabilirsiniz ama her pazar 10-16 saatleri devamlı hoparlörden mevlüt sesi rahatı bozar. Eğer pazar yeri boşsa mahallenin gençleri araçla patinaj provası yapar, ayrıca karanlık kuytuları çok olduğundan bolca içip içip cam şişe kıran olur.
    Bunların yanına bir de az uzaktan aralıksız düğün sesini de koyunca çok renkli bir mahallede oturuyorum dersiniz

Kapalı pazar yeri problemini çok güzel betimlemissiniz. Ben de 2 yıl böyle bir evde oturdum. Taşınınca dünya varmış dedim. İnsanı evinden soğutur. Babamın evinin sokağında da semt pazarı kuruluyor. Cumartesi günü iptal, arabasını veya biz yanına geldiğimizde arabamızı koyacak yer bulamıyoruz. Sokak içine pazar kurulması ve düğün yapılması yasaklansın bence

Kardeşim sanki çok geniş yollarımız çok alternatif yollarımız var gibi birde boylu boyunca sokağı kapatıyorlar.

Her mahalleye belediye, yapsın bi kapalı pazar yeri hergün mü kurulacak belli gün mu kurulacak ne olacaksa olsun yahu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Karadeniz'de de durum bu. Yaz oldu mu sokak düğünü terörü start veriyor. Gecenin bir vakti davul zurna ile gelini eve bırakma fantezisi de var hem.

• Mikrofonu uzatınca da "Almanya şöyle güzel, böyle güzel, biz niye onlar gibi olamıyoruz" derler. Alman vatandaşı gibi davranmaya başladığın gün burası Almanya'dan da güzel olur ama işte 5. dünya vatandaşı gibi davrandığından burnumuz pislikten kurtulmuyor. Almanya'da pazar günü bahçeni bile makineyle biçemezsin, 2dk matkap açamazsın, herhangi bir tamir, tadilat kısacası ses çıkartıp insanları rahatsız edecek hareket yapamazsın. Sokak düğünü gibi bir rezaleti hiç söylemiyorum bile.

Bu gelenek şehirlere de sirayet etmiş, konvoy 5 tane semtten korna çalarak geçiyor. Ulan kimi çağırıyorsun korna çalarak .

Bir de düğün dönüşü gece 01 - 02 de korna eşliğinde eve dönüş var ki, neyi ilan ediyorsun korna çalarak.

Az sonra gerdeğe girip tavşanlar gibi fiki fiki yapacağını mı?

Otogara giden ana cadde üzeride de evde oturulmaz. Senede 4-5 defa 1 hafta boyunca gece yarılarına kadar

asker uğurlama konvoyuna maruz kalırsınız.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.