< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Hypnosis -- 1 Şubat 2016; 10:24:13 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Hypnosis -- 1 Şubat 2016; 10:24:13 > |
Mercedes BMW parasına VW alanların aklından şüphe ederim.
Opel bile çok çok daha düzgün işler yapıyor. Allah beni ve sevdiklerimi VW grubu araçlardan korusun. |
Serviste yatan aractan otopark parasi almaya calisan firma degil mi bu dogus oto
|
Merhabalar.
2014 model yarım Almanı, 2014 ikinci el bir tam Alman ile değiştirme aşamasında, hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için, internette " dsg" şanzımanı aratırken, sevgili sitemizde buldum kendimi. Baş kısımlarında her sayfayı satır satır, sonra iş muhabbete ( ) dönünce, 5 er 10 ar sayfa atlayıp sonuna geldim. İnsanımızın bütün özelliklerini bu topikde de aynen görmek mümkün. Bazılarımız süper inatçı, bazılarımız "Benim dediğim tam doğru , lafımın üstüne laf koydurmam abi." cinsinden, bir kısmımız itiş kakışı, hır gürü sevdiği için etrafta dolanan , bazılarımız da,konudaki esprileri kaçırmamak için " Çekirdek bitti, alıp gelene kadar bişey yazmayın len! " diyecek kadar konuyu rahat espriyle takip eden insanımız. Hepimiz, kendimi de dahil ederek, uzlaşma kültüründen uzak insanlarız.. Bu biraz mücadeleciliğimizi, yaratıcılığımızı teşvik ediyor, ama bir yandan da, müşterek kanaat oluşturmamızı engelliyor. Müşterek bir doğruda buluşmadan kaçtıkça, gerçeği bulmamız zorlaşıyor. Neyse felsefe kısmını burada bitireyim, çekirdekçiler uyuklamasın.. Benim 2014 Hazıranında aldığım Opel Zafira Tourer'im var, şu anda 9.000 km ler civarında. 20 yıl kadar Mercedes'e bindikten sonra, suv ilgisi yüzünden, en ucuz ve dolu olan, 4x4 - 2012 sıfır Captiva aldım. GM in Nisan Mayıs aylarında Türkiye den çekileceği haberi yayılınca, Captiva nın piyasası allak bullak oldu. 2 yıllık 10 numara 23.000 Km dekiCaptiva yı zar zor 67 bine satıp, yakın özelliklerde zannederek (Kısmen yüksekçe ve büyük kasa, 7 kişilik v.s.) Opel Zafira Tourer Prestij aldım. Değer düşmesi ve parça tedarikindeki zorlukları haricinde çok çok memnundum Captiva dan. Aynı gurubun yarı Alman ve Türkiye de tutulan bir araç olmasına aldanarak, biraz da Captiva dan ayrılmanın şaşkınlığıyla Opeli alıverdim. Fakat daha 1.haftasından itibaren arabanın eksikleri beni rahatsız etmeye başladı. Arabada, yıllardır alıştığım açılır üst tavan yok. Haydi onu farkederek aldık. Fakat arabada, navigasyon da yok. O büyük gösterge sadece radyo adlarını ve menüyü gösteriyor. O da ne arabada ger görüş kamerası da yok Yahu utanmaz adamlar 86 bin TL alıyor, 1500-2000 TL lık sun roof u çalıyorsunuz, kabul ettik... Ama 200 TL lık geri görüş veya 4-5 yüz TL lık navigasyon da çalınır mı? Bu 3 ü asgari konfor şartı. 2-3 ay sonra bu eksikleri tamamlatmak için opel servisine gittim. O ne, navigasyon 1.750 TL.., tamam dedik, " Yok abi o senin Zafira ya olmaz" deyince sinirler bozuldu bende, bari geri görüş kamerası takın, "Zafira ya o da uymuyor abi" deyince kafamın tası attı. Yahu dedim, " Ben Opeli , "ADAM OPEL" OLARAK BİLİYORDUM, AMA ADAM DEĞİLMİŞ." Servis müdürü yakınlardaymış. "Beyefendi yardımcı olayım" dedi. Açılır tavan, navigasyon ve GG kamerasının asgari konfor olduğunu ve bu konulardaki yokluktan arabadan soğuduğumu belirttim. Boynunu büktü, "Maalesef yapacağımız bir şey yok.." dedi. Adam ne yapsın, kabalık alaman (!) ayısında, bizi 3. dünya ülke statüsünde gördüğü için bazı modelleri sadece alt versiyonlarda gönderiyormuş. Fulü de maaşallah, AT, sun roof, navigasyonlu 2 litrelik versiyon 125 bin TL civarı.. Neyse bu günlere geldik, Zafirayı satmaya karar verdim. Bu arada şunu da belirteyim, 1.6 litre hacimli harika seri, 136 HP güçlü ve 320Nm torklu, süper çekişli bir motoru var. Sadece ondan çok memnunum. Sedan arabayı Mercedes haricinde sevmiyorum, o nedenle SW arabalar baktım 2.el de. Hyundai nin CW İ30, kardeşi Kia nın Ceed Sportywagon ve VW nin Passat Variant Comfortline DSG 1.6 TDİ modellerinden 1-2 araba peyledim. Hyundai ve Kia da 30.000 km ler civarında 2014 ler 65.000 TL civarı, Passatı da 25 bin km de 2013 modelini 88 bin e buldum.(İtibara bak...) Arabaların hepsi AT, cam tavan, otomatik vites. Hepsinde de istediğim özellikler var. Hyundai ve Kia nın bu modellerin yakıtının fazla olduğu konusunda muhabbetler var. Bir de arabalar çabuk değer kaybetmiş.. Passat içinde yaktı çok az deniyor ve 2. el değeri yüksek. Yarın da gidip takası yapacaktım Passat ile. Fakat bu foruma girince konuyu daha derinden düşünmeye karar verdim. 40 Yıllık iş sahibi bir imalat mühendisi olduğum için, satış sonrası hizmetin önemini çok iyi bilirim. İmalatı çok satmak, algı yaratmak başta olmak üzere, pazarlama becerisidir, ama olabilecek imalat hatalarına karşı duyarsız kalmak ve hemen suçu müşteriye atmak bir ahlak sorunudur. Kendi elemanlarıma hep söylerim, imalatı çok özenli yapmamıza rağmen, bizden veya nakliyeden veya çok ileri gitmemiş hatalı kullanıştan çıkacak bütün arızalarda, müşteriden özür dileyin, cihaz yakın satış/montaj ise hemen bakımcı gönderip arızayı giderin, uzaksa nakliyeler bize ait olmak üzere malı müşteriden hemen alın, basit bakım ve onarımını yapıp, süratle gönderin. Ve müşteriden bu rahatsızlık için özür dileyin. Bizim küçük bir firma olarak markamıza ve müşterimize duyduğumuz özene bir bakın, bir de dünya çapında marka olmuş almanın yaptığına bakın. Kaba tabiri ile, it ite, it kuyruğuna buyuruyor VW nin bütün dsg şanzımanlarının arızalı olduğuna inanmıyorum. Ama ,eğer anlatılanlar %100 doğru ise, imalatçı, distribütör v.s nin arızalı olduğu biraz belli oldu. Bakalım ne alacağız ? |
oldu mu şimdi süper sorunsuz DSG'nin sorunlu olduğuna dair bir belge daha ortaya çıktı
|
15.000 e gelince arıza yapmadığına dua ettirir DSG, öyle sağlamdır işte :))
|
DSG gizli kusurlu değil; açık ve net kusurlu.
|
Hocam o işler öyle "bende sorun yok, demek ki sorun yok" demekle olmuyor. Git gir sanayiye bakalım, senin başına gelen azıdan başka arıza sahibi yok mu? Herkes seninle aynı arızaları mı yaşıyor? Sen misin kıstas? Yurt dışında dsg garanti süreleri neden 10 yıla uzatılmış bir araştır istesen. Tabi bu uzatılmış garantiyi gereksiz bulursan, ara vw almanyayi, "ne yapıyorsunuz siz, benim aracım sağlam, aklınızı başınıza alın" deyin.
|
Lafı eveleyip gevelemenin alemi yok.soru net basit.
Sanziman sorunlu mu? Evet. Vag sorunlu diye aciklama yapti mi? Evet. Garanti bitince cigerini sokerler mi? Evet. 3 5 diye,veya sorun cozuldu diye belgen var mi? Yok. Aksini iddia edebiliyorsan koyarsin sorunun çözüldüğüne dair belgeyi delikanli gibi konusursun. Oyle 3 5 muhabbetiyle cozulmuyor yani.adam bastirdi 5 bini delikanlilik yapip erkek gibi yollasaydınız eft ile masrafi.burda fanboyluk yapmakla millete senin dsgen var mi olm diye atar gider yapmakla,garantisi bitince enayiye itele demekle olmuyor bu isler.Allah korkusu lazim,malinin esiri olmamak lazim,insana bir seyi onerirken kul hakkini düşünmek lazim. Burda magdur olan bir insan var,adama tehdit. belgesi bile imzalatmışlar,mubarek gün kahkaha atiyorsun.yazik,aynaya,bakmaya utanırım senin yerinde olsam.ayıp. |
O kadar arızaya, servisin o kadar hakaret vari konuşmasına , garantili olmasına rağmen para alınmasına, psikolojik onca tahribata ragmen millet aç gibi hem sıfirina hem de ikinci eline deli gibi saldırıyor.
Birde 10.000 oldu 20.000 oldu arıza vermedi diye sevinenler var Allah akıl fikir versin!!! |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 18 Şubat 2014; 15:53:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 18 Şubat 2014; 15:57:43 > |