Şimdi Ara

Dosya kopyalarken pc donuyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir hd ten diğerine mesela 4,35gb lık bir dvd kopya yapıştır yaparken bir süre sonra pc tamamen donuyor. Resetlemek zorunda kalıyorum. Donma olmaması için içindeki 0,99gb lık dosyaları birer birer, diğerlerini de toplu şekilde kopyalıyorum, sorun çıkmıyor ama bazen 0,99gb.lık dosyayı kopyalarken bile pc donabiliyor. Nerde sorun var, bu donma işi gerçekten çok sinir bozuyor, başka hiçbir şekilde donma olmuyor pcde. Lütfen ne yapmam gerektiğine dair bana yardımcı olun..

• HDD nizin dosya sistemi nedir?
  • ntfs
  • Aygıt yöneticisinde fotodaki disk sürücülerinin altındaki işaretli yerlere sağ tıklayı kaldır diyin ve bilgisyarı yeniden başlatın. Bilgisayar yeniden başladığında disk sürücüleri yeniden yüklenecektir.
     Dosya kopyalarken pc donuyor??
  • Disk sürücülerin yeniden yüklenmesi sorunu çözecek mi peki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Disk sürücülerin yeniden yüklenmesi sorunu çözecek mi peki?

Denemek lazım.

Çözmezse öncelikle disk temizliği yapın sonra disk birleştirme işlemi yapın. en sonda hata denetleme(chkdsk) yapmayı deneyiniz.
  • Disk temizleme, birleştirme ve chkdsk yeni yapmıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 dosya verileri bozuk hatası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Disk temizleme, birleştirme ve chkdsk yeni yapmıştım.

O zaman şu sürücü kaldırma işini bi deneyiniz.
  • Öncelikle EVEREST gibi donanım kontrol programı yüklemelisin ve ordan hdd sıcaklığını kontrol et büyük ihtimal hdd ısındığından dolayı yada Bad sectorlerden dolayı kitlenir.Olmazsa önemli dosyaları yedekleyip komple hdd ye format atman gerekebilir (HARDWARE FORMAT)

Saygılar
  • Peki kaç derecede hd ısınınca kilitler ki? Bad sector yok hd lerde..
  • arakdaşım birde hddnin data kablosunu kontrol et..bende de vardı aynı sorun çıldırıyordum..hddnin data kablosunu kurcaladım sorunum çözüldü..

sadece bi öneri denemeye değer fazla zor bişeyde değil..
  • Sata raid 0 yapılı 2 hd, bunu dışında da sata 2 olan 2 ayrı hd var pcde ve sata kablolarına baktım, bir sorun yok.
    Üstte de sordum, cevap alamadım, tekrar edeyim, hd lerde tahlikeli sayılabilecek çalışma sıcaklığı nedir?
    Şahsen raid sata olan hd leri ölçemiyorum ama diğer hd ler 28 derece olarak açılıp 38-39 derecelere çıkıyorlar.
    Raid yapmadan 43 derece görmüştüm diğer hd leri.
    Tehlike sınırları nedir hd için?
  • @Wolverine,

55 derece, sabit diskler için maksimum çalışma sıcaklığıdır. Üstü, gerçekten de tehlikelidir.
  • sıcaklıktan olma ihtimali çok yüksek ama genede baska ufak bi ihtimal var bad sector cagu harddıskte ufakda olsa bulanan birsey sende sanırım biras fazla kacmısa benziyor sen bi hd tune programını kur ve oradaki çizgiler 10mb/sn nin altın süşerse 3 4 kez anla o hdd bilmemneyi yemis xD çözüm yolu var tabiki hddyi bölmek bu sayede bozuk kısımlar bi tarafda sağlam taraf diger tarafda kalacaktır buda senin sorununun cogunu cosecekdir ama hdd nın birazını çöpe atman lasım bunu partition magic programı iyi yapar yukle bi kullan baqalım
  • arkadaşlar bendede kopyalama yaparken hız ara sıra 0 oluyor sonra yükseliyo 7 8 sn yükseliyo sonra geri 0 oluyor bilen varsa yardım etsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.