Şimdi Ara

Format atarken bilgisayarım sabit disk görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
6.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın aleyküm arkadaşlar hemen sorunumu anlatayım sizlere

Ben Casper Nirvana TW9 kullanıyorum 4 gb ram 4 çekirdek ve İ5 işlemcisi olmasına rahmen çok yavaş çalışıyordu bende format atmayı düsündüm formatı attım önceki işletim systemim windows 7 home premium 32 bit idi bende windows 7 home premium 64 bit yükleyim dedim ve yükledim bilgisayarıma programları driverları fln kuruyordum sıradan format sonrası işleri işte yazıcıyı fln kurdum bilgisayara son olarak bide oyun kurdum gta 4 bilgisayar açmadı bi dll dosyası eksikti bende onu internetten indirip system32 içine attım daha sonra pc yeniden başlattım bilgisayar sorunsuzca açıldı ama oyun yine açılmamıştı onu sonra hallederim dedim son olarak bilgisayara Kasper Sky antivirüs programını kuruyum dedim cdyi taktım başlat menüsünden bilgisayarıma girdim ve pc birden takıldı bende pc resetledim sonra tekrar açmaya çalıştım pcyi hata verdi system bi türlü açılmadı bende tekrar format atayım dedim cdyi taktım ve format atıyordum herşey sorunsuz gidiyordu birden format sırasında hata verdi tekrar denedim format atmayı sonra bi baktım format sırasında systemi yüklemek için sabit diskimde sürücü seçmem gereken yerde sürücü fln yoktu hata verdi sabit disk bulunamadı fln filan bu işten anlayan varsa yardım eder mi bende uzun uzun yazdım kussura bakmayın yardımlarınızı bekliyorum :)

• Eğer hdd yi çıkartıp yerine tekrar dan takabilecekseniz deneyin. Bu aşama olumsuz olursa, mecburen servise göndereceksiniz.
  • yorumun için teşekkürler kardeşim
  • Aleyküm Selam
    hdd de sorun olabilir. teknik servise bugün verirseniz rica etseniz bugün yapmazlarda bayram sonuna kalır.
    xp cdsiyle disk bölme yerine gelip hdd görüyorsa biçimlendirilmemiş alan yapıp cıkın. sonra windows 7 le sistem kurmayı deneyin bakalım görecek mi
  • raid,achi,ide modları var hocom bios ta.modları kontrol et.Biosta hdd görmüyorsa hdd arızalıdır.
  • yorumlar için teşekkür ederim dediklerinizi şimdi uygulayacağım
  • ide sorunu ya ide destekli bir win 7 cd si bulun yada format attıktan sonra hdd'nin kablosunu çıkartıp takın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • win 7 de sata driver prolemi yok diye biliyorum siz bence biostan hdd ye bakın eğer görünüyorsa xp cd si ile i deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 29 Ağustos 2011; 18:19:32 >
  • hocam sakın hdd yi filan çıkarma öyle bi sıkıntı değil o pc nin sata driverini indir öyle at formatını sorun düzelecektir ne hdd sini çıkaracaksın Allah bilir garanti dışı kalacaktır pc :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

win 7 de sata driver prolemi yok diye biliyorum siz bence biostan hdd ye bakın eğer görünüyorsa xp cd si ile i deneyin

hocam win 7 de sata sorunu oldukça yaygın bakınız donanımhaber forum
  • kardeşim zaten hdd çıkarmam daha 1 yıldan fazla garanti süresi var ama pc yi hiç açamıyorum driverini indiririm indirmesinede nasıl kuracam onu bilmiyorum systeme girmiyorki sanırsam o driver kurmak format atmak gibi birşey
  • ben bu driveri nerden indirecem
  • dostum sen format safhasına geliyorsun değil mi buraya kadar geliyorsan sıkıntı yok ayrıca bu driveri indirebileceğin bi pc vardır umarım şuan elinin altında
  • kardeşim var zaten pc sorun deilde leptopda system fln yok onu anlatmaya çalışıyorum hiç bir şekilde açılmıyor bi format için açılıyor driveri nasıl kuracam leptop'a onu anlatmaya çalışıyorum
  • Aynı sorun bende de olmustu dıskı parçalamıştım ve 300 gb lık yerı gozukmuyordu 20gb lık yerı gozukuyordu eger senınde oyleyse o yere windowsu kur sonra tekrar format atarken gozukuyor ben boyle duzeltmıstım uzun ama işe yaradı.
  • yok kardeşim bende hiç gözükmüyor
  • dostum o driverları ındır usb ye at sonra format kısmına gec orda yardımcı olucam sana ben
  • tmm kardeşim aslında bu pc alırken bi tane driver cd si vermişlerdi onda olmasın bu driver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrixertu -- 29 Ağustos 2011; 20:41:49 >
  • kesınlıkle wardır onda dostum
    ona bak bul flasha at sonra format atarken sana bu hatayı verıyor demı Sabit diskinize erişmek üzere gereken aygıt sürücüsünü yüklemek için sürücü dosyalarını içeren yükleme medyasını yerleştirin ve tamam ı tıklayın vs. vs.
  • evet öyle bi hata veriyor dostum hemen deniyelim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.