Şimdi Ara

DOOM - Performans sorunu çözümü (VULKAN geldi, ama...)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler oyunu biraz geç aldım umarım şimdiye çoktan almış olanlar oyunu boşuna boşuna takıla takıla bitirmemiştir çünkü oyunda bug var FPS'yi, ciddi şekilde etkiliyor. Vulkan desteği gelene kadar böyle devam edecek gibi çünkü id geliştiricileri bu konu hakkında bir sürü ticket almasına rağmen açıklama yapmadı.
    Zaten günümüzde 3 oyundan 1'i problemli olmazsa olmuyor malesef, test ekibi ya yatıyor ya da bu tür şeyleri göz ardı ediyorlar. Birde şu "ekstra" özellikler hep oyun çıkışından daha sonraya geliyor, en güzel örnek Crysis 2'de idi, 1.9 Patch ile DX11 desteği ve daha bir sürü şey geliyordu. Neyse konumuza dönelim.

Oyunda kesinlikle oynarken ayar değiştirmeyin. Ayarlarınızı önceden bulun bir yere yazın ve şunları yapın eğer FPS'niz durduk yere 30 larda geziyorsa.

Adaptive VSYNC açık olsun oyun içi. Ve bug lı olan ayarlar LOW'da kalmalı! Şunlar low da olacak -> Shadows ve Virtual Texturing Page

NVIDIA panelden:

single display performance mode
    Disable shader cache
    theareded optimization ON
    prefer maximum performance

----------------------------------------------------------
    sonra şunları silin:

Cache folder below:
    C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\id Software\DOOM
    "Show hidden files and folders" yapın once ki görünsün

Nvidia Cache:
    'GLCache' şunun içinde "C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\NVIDIA" directory.

----------------------------------------------------------
    Sonra ise oyundayken şunu yapın.

Oyun içindeyken low'da olan Shadows'u Ultraya alın, oynamaya devam edin birkaç saniye, sonra Shadows'u tekrar low'a alın, ALT+TAB ya da CTRL+ALT+DEL ile desktop dönün tekrar oyuna girin ve oynayın, fps bug'ı gidecektir.

Benim ağır OC'lu GTX670'im var, stock GTX 680 den hızlı yani. O 2 ayar Low'da diğer ayarlar Ultra'da (DOF AA kapalı) 1080p'de ve hatta AA'yı TSSAA 8X'da kullanıyorum ve FPS'm 56-60 arası GPU kullanımıda düzeliyor bug gidince. Bug olduğu sırada bütün ayarları LOW'a alsanız dahi 30-40 FPS alıyorsunuz.

Umarım yardımcı olur.

kaynak abone olun:http://steamcommunity.com/app/379720/discussions/0/357286119106178993/?ctp=25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 13 Temmuz 2016; 1:36:48 >

• Teşekkürler konu için.
  • Vulkan dün geldi, çok kısa güncelleme geçeyim guru3dden okuduğum kadarıyla. AMD nin driverlarında ki opengl desteğinin nvidia ya göre kötü oluşundan AMD vulkan ile baya iyi fps artışı sağladı. Diğer taraftan nvidia vulkanda fark göremedi fakat nvidia dan driver desteği gelecek aynı zamanda zaten nvidia opengl konusunda iyiydi zaten o yüzden fark görülmemesi normal. Ama id tech ayrı olarak nvidia vulkan için bir güncelleme yayınlayacakmış artı olarak şu an diyorlarki 2GB nvidia karta sahip olanlar Vulkan açmasın, ve şu asenkron compute desteğide nvidia tarafında hala daha implement edilmemiş, kısacası nvidia kullananlar bir sonraki driver ve id tech güncellemesini beklemeli.

ben denedim, fark göremedim hatta input lag yaptı hemde baya fazla.

ayrı olarak, rtss vulkan desteklememekte, fps göstermyor, fps limit çalışmıyor. ama oyun içi vsync on yapınca triple buffer lı oluyor.

yine artı bir bilgi olarak, nvidia panelden triple buffer açınca ve oyundan vsync on yapınca, oyunu kırılmasız ve triple bufferlı oynayabiliyorsunuz zira nvidia paneldeki triple buffer seçeneği opengl için ve oyunda opengl kullanıyor fakat nedendirki son nvidia driverında doom için triple buffer seçeneğini kullanılamaz yapmışlar yani gri olmuş orası basılamaz falan.

• konu güncel deil ama ben oyunu yeni kurdum gtx1060 kullanıyorum, nvida ayarlarından recoomedi kaldırıp direk 1060 yaptık, oyuna giriyorum ne ayar yaptıysam herşeyi low a alıyorum herşeyi kapatıyorum yine 20-25 fps ultra alıyom herşeyi fulluyom yine aynı fps hiçbişekilde artmıyor deli oldum 70gb indirdim oyunu oynayamıyorum

edit:ana menüzede bile 20 fps veriyor yani bi sorun var ama ne yaptıysam olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBSC55 -- 15 Temmuz 2017; 20:47:51 >
  • DHBSC55 kullanıcısına yanıt
    öncelikle, bu konuya önceden yazmış olduğum yorumlar artık eskidi ve şu an geçerliliğini kaybetti, çünkü oyuna çok update geldi o zamandan bu yana.

quote:

nvida ayarlarından recoomedi kaldırıp direk 1060 yaptık,

ne yazdın buraya hiç anlamadım bunu, biraz açıkla. bende de gtx 1060 var ve nightmare ultra da bile herşey açık ve köklü (AA dahil) 1080p'de 70-80FPS altına kesinlikle inmiyor ve de inmemesi lazım. ben zaten vsync ile oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 16 Temmuz 2017; 17:46:38 >
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    sinirlendim sildim oyunu zaten hocam boşver oyun da skıntı var, ekran kartını görmüyor heralde işlemci dahili grafik ile oynuyor sanırım yada öyle bişey ne yaparsam yapim 23fpsgeçmiyor oyuna girerken menüde dahil aynı 23 fps deli oldu sildim 70gb boşa gitti
  • DHBSC55 kullanıcısına yanıt
    ben şu an yüklüyorum oyunu uzun aradan sonra çünkü adamlar yeni update ile season pass'ı silmişler, bütün DLC'ler premium özellikler bedava herkese sunuldu.

tavsiyem sende tekrar sıfırdan yükle, bu sefer en son driverları kullan. hatta temiz bir windows 10 64-bit bile yükleyebilirsen vaktin varsa iyi.

edit: ekstra olarak bios ve işlemci OC'u gözden geçir ayrıca msi afterburner ile voltaj, güç ve sıcaklık limitini en sona getir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 21 Temmuz 2017; 17:42:8 >
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    pc daha yeni aldım zaten sıfırdan windwos kurdum bios updatleri yaptım en son driverlar kurulu zaten,benim indiriğim oyun bozuktu sanırım ondan,ilerleyen zamanlarda tekrar indirip denerim boyutu çok fazla indirmesi uzun sürüyor...
  • valla konu baya eski :) ama şöyle son 1-2 aydır bende FPS düşüklüğü vardı sadece DOOM'da ve de oyundan atıyordu . oyunun bitmesine 2-3 dk kala oyundan atıyordu . format attım yine aynı . win 10 pro kullanıyorum eskiden böyle yapmazdı bütün sürücüler her şey güncel . formata rağmen böyle yapıyorsa sorun nedir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.