|
Selamlar; Cuisinart ICE30BCE Dondurma Makinesi Kullanıyorum, 4 yıl oldu. Birçok tarif denedim, Deneye yanıla gayet güzel sonuçlar alınıyor. Kendi yaptığım tarif 1 kilo jersey sütü (Talu çiftliği kullanıyorum memnunum), kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşe alıyorum. 7-10 gr salep (Dayıoğlu kullanıyorum, memnunum) ince süzgeçle azar azar ekliyorum. 10-15 dk sürekli çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya devam. 7 gr ksantan gum (Buzlanmayı önlemek için gerekli) yine süzgeçle azar azar ekleyip 5 dk. kadar sürekli karıştıracağız. İsteğe göre toz şeker (Ben 1 litre süt için 2 su bardağı toz şeker kullanıyorum) Bu aşamada hangi meyve özü kullanılacaksa onu ilave ediyorum, (Yaban mersini özütü, karadut özütü, kurutulmuş limon, veya hazır toz karışımlar, çikolatalı ise 70 grlık bir paket + 10 gr kakao tozu ) vb.burası size kalmış bir çok seçenek var. 2-3 dk kadar daha sürekli karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılıp hemen soğutma havuzuna (lavoboyu suyla doldurup tencereyi koyuyorum) hızlıca soğuması için kenarına buz küpleri de koyup yine karıştırmaya devam, Karışım oda sıcaklığına düştüğünde buzdolabının soğutucu kısmına koyup 30 dk 1 saat kadar soğumaya bırakıyorum, Sonra karışımı alıp 1-2 karıştırdıktan sonra ICE30BCE makinaya döküyorum cinsine göre 30-45 dk arasında tam kıvam almış oluyor, Kaba aktarıp derin ondurucuya alıyoruz, ertesi gün yenmeye hazır. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
Hızlı