Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
531
Cevap
90
Favori
39.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar;


    Cuisinart ICE30BCE Dondurma Makinesi Kullanıyorum, 4 yıl oldu.

    Birçok tarif denedim, Deneye yanıla gayet güzel sonuçlar alınıyor.


    Kendi yaptığım tarif


    1 kilo jersey sütü (Talu çiftliği kullanıyorum memnunum), kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşe alıyorum.

    7-10 gr salep (Dayıoğlu kullanıyorum, memnunum) ince süzgeçle azar azar ekliyorum.

    10-15 dk sürekli çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya devam.

    7 gr ksantan gum (Buzlanmayı önlemek için gerekli) yine süzgeçle azar azar ekleyip 5 dk. kadar sürekli karıştıracağız.

    İsteğe göre toz şeker (Ben 1 litre süt için 2 su bardağı toz şeker kullanıyorum)


    Bu aşamada hangi meyve özü kullanılacaksa onu ilave ediyorum, (Yaban mersini özütü, karadut özütü, kurutulmuş limon, veya hazır toz karışımlar, çikolatalı ise 70 grlık bir paket + 10 gr kakao tozu ) vb.burası size kalmış bir çok seçenek var.


    2-3 dk kadar daha sürekli karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılıp hemen soğutma havuzuna (lavoboyu suyla doldurup tencereyi koyuyorum)

    hızlıca soğuması için kenarına buz küpleri de koyup yine karıştırmaya devam, Karışım oda sıcaklığına düştüğünde buzdolabının soğutucu kısmına koyup 30 dk 1 saat kadar soğumaya bırakıyorum,


    Sonra karışımı alıp 1-2 karıştırdıktan sonra ICE30BCE makinaya döküyorum cinsine göre 30-45 dk arasında tam kıvam almış oluyor,

    Kaba aktarıp derin ondurucuya alıyoruz, ertesi gün yenmeye hazır.





  • Kızım_Aleynam K kullanıcısına yanıt

    doğal süt krema kullanılırsa o kadar da zararlı değil diye biliyorum abartmamak şartı ile, ama tahminen xhantam gum ya da salep miktarını arttırmak alternatif olabilir kremaya eğer kullanılmayacaksa, ya da krema alternatifi bağlayıcı kullanan varsa tavsiyelerini söylesin, belki süt kaymak olabilir

  • beyzade8810 B kullanıcısına yanıt
    Bende ninja dondurma makinasini siparis verdim, krema.kullanmadan, jersey sut ve salep ile dodurma.yapmak.istiyorum tarif vermeniz mumkunmu acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar amazonda tarif kitapları var ama almanca falan, yok mudur türkçe basım bildiğiniz kompresörlü kendinden soğutuculu makinede yapma tarifleri??




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladex -- 11 Temmuz 2025; 8:19:20 >
  • Merhaba bu xhantam gum aldım sahlep ile beraber kullanmak istiyorum kullananlar nasıl kullanıyor yardımcı olabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Xantham gum gibi kıvam arttırıcı ve buzlanma önleyiciler salep kullanmamak için tercih ediliyor. Maliyeti azaltmış oluyorsunuz. Salep tadı seviyorsanız xantham gum ile birlikte saf salep yerine hazır salep içecek tozlarından kullanabilirsiniz. Sade dondurma yerine meyveli yada çikolatalı yapıyorsanız salep tozuna yada saf salepe de gerek yok zaten.


    Blender içinde, 62 derece civarındayken 500gr süt + 400gr krema karışımı için 1.5gr ekleyip 2 dakika karıştırmak gerekiyor. Tahmin etmeden, süre tutarak tam 2 dakika. Dışarıda soğumaya bırakıp sonrasında buz dolabında en az 8 saat geçirmesi lazım ki bağlar oluşsun. Sonrasında makinaya koymadan önce tekrar blender ile 30 saniye kadar çekmek gerekiyor.



    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 11 Temmuz 2025; 20:0:52 >




  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Dun 1lt sut için 2 gr koydum sahleple beraber çok katı oldu..demekki 0.5 Gr filan yeterli olur galiba..ben buzlanma olusmasin diye koymak istemisdim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Salep kullanıyorsanız zaten buzlanma olmaz ki. İlave katkıya ihtiyaç yok.

  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Hocam deneme yanılma ile yapicam artık..o paylasdiginiz resimdeki meyeveli dondurmaları nasıl yapıyorsunuz ?ben limonlu ve orman meyveli denedim buzlu oldu sahlep koyamama rağmen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    İçindeki suyu uçurmadan, kıvam vermeden eklerseniz buzlanma oluyor. Farklı farklı metotlar var aslında ama elinizde Xantham gum var. Meyve karışımlarını ayrı, süt karışımını ayrı hazırlarsınız. Daha sonra karıştırırsınız. Meyve karışımlarını Xantham gum ile hazırlayınca buzlanma yapmaz.


    Kanalı takip edin. Kavunlu yaparken kullandığı metodu kullanabilirsiniz.




    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLERThe Ice Cream Queenyoutube
    This honeydew melon ice cream strikes the perfect balance between fresh, vibrant melon flavor and smooth, creamy texture. The melon flavor is pushed to its fullest, while maintaining a rich creaminess, thanks to xanthan gum. The melon and dairy are prepared separately the day before and chilled overnight in the fridge to allow the xanthan gum to hydrate. This step keeps the melon fresh and prevents oxidation, ensuring the ice cream stays its true color. Just before churning, the two mixtures are blended together, creating a perfectly smooth, well-balanced ice cream. The extra xanthan gum might seem like more than usual, but it works impressively well, giving the ice cream a texture that stays smooth in the freezer. Make sure the melon is ripe and full of flavor—because the ice cream’s taste depends on the quality of the melon. ------------ About xanthan gum is the secret to achieving a rich, full-bodied ice cream without eggs or using too much heavy cream. This simple ingredient helps the mixture churn smoothly, giving it a silky, professional-quality texture. It also prevents ice crystals from forming, ensuring the ice cream melts evenly when served and stays fresh in the freezer for longer. ----------- Link to the recipe: https://asktheicecreamqueen.com/recipes/melon-ice-cream-honeydew-version-with-xanthan-gum/ ----------- Equipment used in the recipe: ✓ ice cream maker ✓ kitchen scale ✓ blender -------- Ingredients: ⚖ batch for 1.5-litre to 2-litre ice cream maker ------------------------------ For the melon mixture: • 500 g fresh melon (room temperature, weighted cleaned and peeled) (17.6 oz) [00:13] • 1 tablespoon freshly squeezed lemon juice (15 g; 0.4 oz) [00:21] • ½ teaspoon xanthan gum (1.5 g) - [00:25] you need 1 teaspoon in total, ½ tsp is added in the blended melon and the other ½ in the dairy: For the dairy mixture: • 200 g whole milk (7.1 oz, 200 ml) [00:37] • 200 g regular sugar (7.1 oz; 235 ml) [00:39] • 285 g heavy cream, 35-36% fat, fridge-cold (10.1 oz, 285 ml) [00:51] • ½ teaspoon xanthan gum (1.5 g) [00:58] ------------------------------ The steps at a glance: [00:00] Intro [00:03] Step 1 | Make the ice cream mixture [01:11] Step 2 | Refrigerate overnight [01:23] Step 3 | Finish the ice cream mixture [01:57] Step 4 | Churn [02:30] Step 5 | Put in the freezer to set [02:57] Serve or store ------------------------------ Instagram: https://www.instagram.com/asktheicecreamqueen/ Facebook: https://www.facebook.com/asktheicecreamqueen -------------------------------------- Music - license by Epidemicsound: https://share.epidemicsound.com/p3b1jj • Butterflies - Andre Aguado
    https://www.youtube.com/watch?v=9STIwrYzgek
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Teşekürler hocam bu tarifi bı deneyecegim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz icin tesekkurler dayioglu salep aldim ve yaptigim.dondurma cok guzel.oldu,
    Dondurma bazi olarak 2 kg sut, 1 subardagi seker ve 10 gr salep kullandim...
    Meyveli dondurma bogurtlenli denedim, cok begenmedim buzlanma cok.fazlaydi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kızım_Aleynam K kullanıcısına yanıt

    1kg süt için 200gr şeker ve 7gr salep tavsiye edilir. Tatlıcılıkta altın kural, gramı gramına doğru ölçü kullanmaktır.

  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Salep icin birsey diyemiyecegim ama.ilkgun bu orani.uyguladim asiri sekerliydi ve zor yedik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kızım_Aleynam K kullanıcısına yanıt
    Şeker oranı damak tadına göre değişebilir ama buzlanma olmama için yeteri kadar salep koyup sütün suyunu doğru miktarda uçurmanız lazım. Jersey yada semental inek sütü kullanırsanız daha iyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    teswkkurler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Hocam videodaki tarifi denedim bire bir olarak gum kullanarak ne yazikki buzlu bir dondurma oldu..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kızım_Aleynam K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim..1 kilo süte bende 1 bardak şeker koyuyorum bize iyi geliyor..meyveli dondurmalar nedense buz oluyor bende bir tutturamadim. Sadece karadut özü yapdigim dondurma gayet güzel olmusdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Meyveli dondurma buzlanması konusunda benim de bir önerim olacak; daha önce de yazmıştım ama tekrar yazmış olayım File marketteki Ancora %100 meyve özünü kullanabilirsiniz (kendim çilek pişirip marmelat gibi yapıp dondurma yaptığımda sert olmuştu dondurma, ama bu hazır özütle daha iyi). Yarım litrelik kavanoza bir şişenin %30-40 yetiyor, gerisi standart baz dondurma karışımı. Geçen %50den fazla koydum denemek için, biraz fazla yoğun mevye aromalı oldu ancak bu defada kaşıkla almak o kadar kolay oldu ki anlatamam. Tahminim, bu mevye özü donma noktasını düşürdüğünden derin dondurucudan çıkardıktan hemen sonra bile kaşıkla rahatça alınabiliyor. Kakaolu-çikolatalı da yapmıştım, meyveli olan daha hızlı eriyor.


    Market sütüyle son yaptığım dondurmayı, sütün hacimce %30unu falat buharlaştırdım ancak buna rağmen hala ufak buz partikülleri geliyor (meyvelide bile). Önceki mesajlarda önerilmişti, xhantan gum kullanacağım bir dahakine, videolara baktım buz partikül boyutunu küçültüyormuş.


    Kakaolu-çikolatalı sevenler için bir tüyo, standar kakako yerine ham kakao ile çok daha lezzetli oluyor. Tek sıkıntı buzluktan çıkarınca 3-5 dk bekletmek gerekiyor. Xanthan gum ile bu sıkıntı aşacak mıyım merak ediyorum, saleple birlikte deneyeceğim, optimize etmek için birkaç deneme yanılma yaşayacağım muhtemelen.





  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Ben 3. dondurma.hazirligimda 2 lt sute 14 gr salep koydum ama.cok sakiz gibi olmustu, buzlanma.olayini hep hissediyirum asiri olmasada var, krema.katarsam belki azalacak ama kremada kullanmak.istemiyorum, bugunku yaotigim.baza ise bir kabina biraz lor katip blenderda cektim umarim bunda buzlanmayi hissetmem...

    Dondurma.makinasindan genel.anlamda.memnunum buzlanma olayina fazla takilmiyorum ama sifira inse cok memnun olacagim🙂, yalniz almakla iyimi yaptim kotumu bilemiyorum cunku hergun dondurma.yiyoruz ve bu durum.kilo almamiza.sebep olacak 😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.