Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
531
Cevap
90
Favori
39.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bilgi için, bunu daha önce duymamıştım, bir de bu şekilde deneyeyim.

    Ama buzlanma sorunum yok zaten, çok sulu meyve eklenirse denenebilir.

    Özütlerden eklendiğinde sorun olmuyor.

    Manisa Birlik'in yaban mersini özütünü özellikle tavsiye edebilirim.

  • konuyu açan olarak önerilerim var.


    1 litre süte 200 gr şeker ve 7 gr salep..fazlasına gerek yok.

    fakat süt sıcaklığı 75 dereceyi geçmesin.asla kaynatmayın.


    dondurmanız bitip kaplara koyduktan sonra üzerine dondurmaya temas edecek şekilde streç ile örtün,sonrasında kapağını kapatın.


    süt olarak kesinlikle jersey.ki jerseyin bile içinde kaliteleri var.ben lumandıra kullanıyorum.

    tüm dondurmalarım gelato tarzında oluyor..

  • Haftasonu suyu %25 civarı buharlaştırılmış ve hiç buharlaştırılmamış süt ile xanthan gum kullanarak baz hazırladım, dün makinede hazırladım, bugün tadım testi sonrasında suyunu buharlaştırmadığım dondurma daha buzlu oldu. Diğer tamamen buzsuz değil gerçi yine biraz buz vardı.

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    75 derece konusunda bir sorum olacak. Çiğ sütü aldığımız haliyle 75 dereceyi geçmeden mi hazırlayacağız? Siz sütün suyunu buharlaştırmıyorsunuz galiba.


    Sütün suyunu buharlaştırma konusu da ayrı bir dert. Dondurmacıların %25-30 civarı hacimce kayıp yaşadığını da pek sanmıyorum doğrusu. Yok mu dondurmacı tanıdığı olan, işin sırrını öğrensek.

  • Engin_Karakurt E kullanıcısına yanıt

    bende bu sıralama ile yapıyorum ve kepçe ile ile en az 10-15 dk aşagı yukarı savuruyorum..sahlep kulanıyorum gum kulanmıyorum...Sıcakken sadece kakako çikolotayı koyuyorum öz kulancaksam suğuduktan sonra makinanın içinde döküyorum.

  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Aynı sisteme gum ilave et hocam, ben de buzlanma olmuyor.

  • Engin_Karakurt E kullanıcısına yanıt
    Hocam gamı hangi aşamada nasıl ekliyorsunuz ? 1lt sut için kaç Gr ekliyorsunuz sahlep yapildiginda..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son yaptigim dondurma.bazina (2 lt sut ile ) 1 yk kadar tereyagi ( el yapimi koy tereyagi) kattim ( kremakatmak istemedigimden) ve dondurmam hem daha lezzeli hemde daha kremsi ve buzlanma yok denebilecek kadar azdi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Kaynama başladıktan sonra kısık ateşe alıp kepçe ile 5-10 dk kadar devam ediyorum.

    Sonra salep ekliyorum sonra gum ekliyorum, en son şeker ekliyorum.

  • Buzlanma sorunu yaşayanlar için bilgi olsun.



    2 gün önce daha önce paylaştığım 2 kutu krema, 500gr süt, 200gr şeker, Madakaskar vanilyası ve 1,5gr xanthan gum ile dondurma tarifimi her zaman yaptığım gibi yaptım. Nedendir bilinmez makinada çevirip buzluğa koyduktan sonra tadına bakınca aşırı buzlanma olduğunu fark ettim.


    Dondurmayı 1 gün sonra kurtarmak için erittim ve tencereye alıp 65 dereceye gelene kadar ısıttım. xanthan gum'ın çalıştığı optimum sıcaklık bu. Evde kalan 2 çorba kaşığı kaymağı da hazır ısınmışken ilave ettim. Blender'a alıp 1.5gr daha xanthan gum ekledim ve 2 dakika çevirdim. Soğutup buzdolabında 1 gece beklettim.


    Az önce makinada dondurma haline getirdim ve buzlanma kalmadı. Hatta yaptığım en iyi dondurmalardan biri oldu diyebilirim.


    xanthan gum, salep gibi bağlayıcılar ile buzlanmış dondurma kurtarılabiliyor. Aklınızda olsun.

  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.