Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
90
Favori
39.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • volkie kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevabınız için internetten bir tarif denedim lezzetli oldu kakao hiç atmadım 80gr sütlü 80gr bitter çikolata koydum sadece tavsiye ederim. DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER 

  • Arkadaşın keçileri var sağolsun kısa zamanda on tanesi doğum yapmış 4 litre bana süt getirdi dövülmüş salep şekerle güzel bir kahramanmaraş dondurma yaptım sakız gibi sünüyor sadece keçi sütü kullandım sıcak hali çok kötü tadı herkese uymaz ama dondurması tam tersi
    Bir kısmınıda çikolatalı yaptım 🤠
    Şimdilik dondurucuda sertleştirip birkaç kez dövme işlemi yapacam

    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER

    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER

    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 11 Mart 2025; 21:29:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar herkese merhabalar, güncel olarak hangi dondurma makinasını önerirsiniz? Zahmetsiz ve doğal olması önemli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkie kullanıcısına yanıt
    Bu cihazın incelemelerini okumuştum, gerçekten çok başarılı ve memnuniyet oranı çok iyi. Yalnız bir profesyonel incelemede geleneksel cihazlarda %25 olabilen yağ oranı bu cihazda en fazla %16 larda olmalıymış. Çünkü yüksek yağ oranında bıçaklar dönerken yağ homojen karışamıyormuş ve bir araya toplanmasına neden oluyormuş. Ayrıca tarif kitabını çok zayıf bulmuştu.

    İnceleme şurada:
    ice cream science
    Ninja Creami NC301 Ice Cream Maker - A Comprehensive Review — ICE CREAM SCIENCE
    https://www.icecreamscience.com/blog/ninja-creami-ice-cream-maker-a-comprehensive-review

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • abboww kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece keçi sütü olunca tadı kötü oluyor kokusu alışık olmayan insana kötü geliyor bende 1 kere denemisdim..biraz inek sütü ile karıştırınca daha güzel oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt
    Kaynatırken midem bulandı tadına bile bakamadım
    Dondurunca iyi oldu beğendim çikolatalı yapmıştım bir kısmını
    Bir dahakine inek ile karıştıracam ama o kokuyu bir daha çekemem 😃

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • matmma M kullanıcısına yanıt

    Bu cihazdan bende var. Genelde protein shakeleri ictigim icin almistim, nasilsa hergun smoothie yapiyorum bazisini dondururum sonra bunla dondurmaya ceviririm fikriyle aldim.

    Inanilmaz bir makine diyebilirim. Sadece muzla bile dondurma yapabiliyor, seker vs koyupta kaloriyi arttirmak istemeyenler icin cok iyi bir secenek.

    Ananas ve mango konservesini komple buna bosaltip, biraz krema ile koyup karistirdim, dondurdum sonuc kaymak gibi bir dondurma oldu. Suana kadar aklima ne geldiyse koydum dondurdum hepsini basariyla dondurmaya cevirdi.


    Bu aletin en guzel yanlari;

    1-kullanimi cok kolay olmasi, tarif falan onemli degil. Bir dondurma kabini hazirlamak 5 dakikayi gecmiyor.

    2- bulasik cikarmamasi.

    3- yarim kalan dondurmalari tekrar tekrar dondurabilme imkani.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Ben de bir süredir bakıyordum, bir tane nc300eu (7in1) modelinden aldım. Henüz deneme fırsatım olmadı. Yorumlar çok motive edici.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • matmma M kullanıcısına yanıt

    bendekide aynisi, denemelerime gore light ice cream modu herseyi beceriyor. eger cok soguksa ilk cevirmede budra gibi olabiliyor bu durumda 1-2 yemek kasigi kadar sut ekleyince ve ardindan respin tusuna basinca duzeliyor. biskuvi falan eklenirsa mix in tusu onemli cok kirmadan karistiriyor.

    eger dondurma yarim kalirsa, kapta kalani duzgun bir sekilde duzleyip tekrar dondurucuya atabilirsin yeterki yuzeyi guzel bir sekilde duzle. Bir sonraki sefere kap yarimda olsa yine light ice cream e basinca bir kere daha dondurma yapiyor.

  • Ninja ile sahlepli dondurmalar yapılabiliyor mu? Kullanan arkadaşların olumlu olumsuz yorumlarını bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kavunlu dondurmayı nasıl yapacağız ? en son aşamada (kısık ateşte pişerken) kavunu ekleyip mi pişireceğiz? soğukken eklemeyi düşündüm bu sefer kavunun içindeki sudan dolayı buz yapabilir diye düşündüm ! daha önce yapan anlatırsa çok sevinirim.

  • albaywolf kullanıcısına yanıt
    Ninja ile salepli ve jersey sütünden dondurma yaptım. Oran veremeyeceğim ama çok lezzetli oldu. Sadesinde buzlanma hiç hissetmedim. Ayrıca salepli bazın içine kavun katarak blenderdan geçirip dondurup denedim bu sefer biraz buzlanma hissettim. Ama yine de lezzeti güzeldi. Bundan sonra hep salepli baz hazırlayıp içine badem ezmesi, benmari bitter çikolata, fıstıklı vb deneyeceğim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyzade8810 B kullanıcısına yanıt

    Ben salep yerine geçen yıldan beri Xanthan gum kullanmaya başladım. Cusinart dondurma makinesi kullanıyorum. Hiç buzlanma olmuyor. toplam 1.5kg dondurma için 1.5-2gr kadar kullanılıyor.



    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER
    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLERwww.n11.com
    Tito Ksantan Gam 100 G Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/tito-ksantan-gam-100-g-1111981?magaza=mutfakdelisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Mayıs 2025; 10:40:48 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Hocam doğal bir ürün mü bu? Ne düşünüyorsunuz? Bilgim yok çok kusura bakmayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyzade8810 B kullanıcısına yanıt

    Xanthan gum (ksantan gamı), genellikle gıda ürünlerinde kullanılan doğal bir kıvam arttırıcı ve stabilizatördür. Şekerlerin (genellikle mısır şekeri) bakteriyel fermantasyonu ile elde edilir. Bu süreçte kullanılan bakteri genellikle Xanthomonas campestris’tir — ismini de buradan alır. Glutensiz ürünlerde bağlayıcı olarak kullanılır.


    Kullanım Alanları:

    • Gıda sektörü: Dondurma, soslar, ketçap, salata sosları, glutensiz un karışımları, hazır çorbalar vb.
    • Kozmetik ürünleri: Krem ve losyonlarda kıvam verici olarak.
    • İlaç sektörü: Şurup ve jellerde.

    Sağlık Açısından:

    • Genel olarak güvenli kabul edilir (FDA ve EFSA onaylı).
    • Lif türü olduğu için sindirilmeyebilir, bazı hassas kişilerde şişkinlik veya gaz yapabilir.
    • Çölyak hastaları ve glutensiz diyet uygulayanlar için idealdir.

    Neden doğal kabul edilir:

    • Doğal bir fermantasyon süreciyle üretilir. Şeker (genellikle mısır, buğday veya şeker pancarından elde edilen) fermante edilir.
    • Bu fermantasyonu yapan bakteri (Xanthomonas campestris), doğada bulunur.
    • Ürün, bitki bazlı hammaddelerden elde edilir ve sentetik olarak laboratuvarda sıfırdan üretilmez.




    Ben jersey sürü yerine Mis Bakraçlık süt + %18'lik krema ile yapmaya başladım. %35 kullanmaya gerek yok. Salep kullanmadığım için de ocak başında geçirdiğim süre 5dk kadar oluyor. Tarifin tamamı 10dk sürüyordur.


    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLERThe Ice Cream Queenyoutube
    No-eggs Chocolate Ice Cream with chocolate & cocoa powder! Grab your blender and follow us in making PERFECT Chocolate Ice Cream without eggs, with just one extra ingredient: xanthan gum. This recipe is so quick & easy that you will not believe how perfect the mouthfeel and body of this ice cream are! For the ingredients: https://biterkin.com/recipes/chocolate-and-cocoa-powder-ice-cream-xanthan-gum/ Also included: chocolate-only ice cream, cocoa powder-only ice cream. You will love this recipe because ✓ It is so easy to make. ✓ It uses only milk, heavy cream, sugar, chocolate, cocoa powder, and xanthan gum! ✓ You do not need lots of heavy cream; xanthan gum replaces the butterfat and creates a full mouthfeel. ✓ It requires minimum cooking over the stovetop. ✓ No thermometer is needed! Xanthan gum is added at a specific temperature to ensure proper hydration. However, our recipe eliminates the need for temperature measurements. Our "boiling-hot-milk-into-fridge-cold-cream" technique is a foolproof way to achieve the same result without a thermometer! The steps at a glance: 1. Make the ice cream mixture 2. Chill in the fridge 3. Churn the ice cream 4. Put in the freezer to set Equipment used in the recipe: ✓ ice cream maker ✓ kitchen scale ✓ blender (immersion blender is fine, too) And here is our collection with XANTHAN GUM ice cream recipes: https://biterkin.com/xanthan-gum-in-ice-cream-making/ some of our favourite flavours: vanilla, caramel, lemon, strawberry, coffee. Instagram: https://www.instagram.com/asktheicecreamqueen/ Facebook: https://www.facebook.com/asktheicecreamqueen/ Music - license by Epidemicsound: https://share.epidemicsound.com/p3b1jj • Coastal - Heyson
    https://www.youtube.com/watch?si=zn1ARkrTGfZ3qTBL&v=kMoPnKuBz4c&feature=youtu.be



    Dondurma için saklama kabı arayanlara tavsiyem alttaki gibi çift duvarlı iç içe geçmeli 1.5lt kapasiteli bu kaplar. Bende 2 tane var. 1 gr buzlanma olmadan günlerde aynı kıvamda tutuyor.



    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Mayıs 2025; 10:58:35 >




  • mesajım bulunsun

  • Öncelikle herkese merhabalar,


    ice100 ile ben de girdim evde dondurma işine birkaç ay önce, biraz sabırsızlık biraz da deneyimsizlik nedeniyle ilk denemelerimde minik buz tanecikleri çoktu ama sonradan sütün suyunu buharlaştırarak ve sahlep kullanarak aştım gibi bu sıkıntıyı. Gerçii hala tam optimize edebilmiş değilim. Bugün aklıma takılınca internette aratınca bu başlığa rastladım, detaylı okuyamadım henüz ama çözemediğim bir durum var, fikrinizi almak isterim.


    Dondurmam nispeten sert oluyor, bırakın top yapmayı, kaşıkla dahi zor alınıyor. En son yaptığım en az buzlu olanı kaşıkla kolay alabildim, hatta aletim olsa top bile olurdu belki. Bundan dolayı da buz miktarıyla ilgili gibi geliyor kaşıkla kolayca alabilme işi ama emin değilim. Bu sıkıntıyı nasıl aşabilirim?


    Şu usülle yapıyorum; çiğ sütü kaynat ve hacimce %25-30 civarı buharlaştır ve biraz koyu kıvamlı yap. Sonra soğut ve buzdolabında beklet. Soğumuş 1 lt koyu kıvamlı süte 10 g sahlep oranıyla sahlep kat ve pişir. Karışımı soğut ve 1 lt süte 1 su bardağı şeker oranıyla şeker kat karıştır, biraz püremsi karadut özü ekle ve dolapta 1 gün beklet. Sonra makineyi önden 10 dk çalıştır ve makine kıvam alıncaya kadar çevir. Ardından hızlıca saklama kabı ve derin dondurucuya koy.





  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

    Nereden aldınız hocam ben bulamadım bunlardan.

  • Engin_Karakurt E kullanıcısına yanıt

    Ben temu'dan almıştım ama amazon.com.tr de de yurt dışı ürünü olarak satılıyor. Diğer pazar yerlerinde de mevcut ama 2 katı pahalı.

  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Temu, aliexpress vs. bu tür plastik ürünler güvenli mi, gıdaya temas için uygun mu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.