|
Teşekkürler cevabınız için internetten bir tarif denedim lezzetli oldu kakao hiç atmadım 80gr sütlü 80gr bitter çikolata koydum sadece tavsiye ederim. |
|
_____________________________
|

|
Teşekkürler cevabınız için internetten bir tarif denedim lezzetli oldu kakao hiç atmadım 80gr sütlü 80gr bitter çikolata koydum sadece tavsiye ederim. |
|
_____________________________
|
|
Arkadaşlar herkese merhabalar, güncel olarak hangi dondurma makinasını önerirsiniz? Zahmetsiz ve doğal olması önemli < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
Numbers don't lie, you can lie with numbers...
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
_____________________________
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
_____________________________
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
_____________________________
imza
|
|
Bu cihazdan bende var. Genelde protein shakeleri ictigim icin almistim, nasilsa hergun smoothie yapiyorum bazisini dondururum sonra bunla dondurmaya ceviririm fikriyle aldim. Inanilmaz bir makine diyebilirim. Sadece muzla bile dondurma yapabiliyor, seker vs koyupta kaloriyi arttirmak istemeyenler icin cok iyi bir secenek. Ananas ve mango konservesini komple buna bosaltip, biraz krema ile koyup karistirdim, dondurdum sonuc kaymak gibi bir dondurma oldu. Suana kadar aklima ne geldiyse koydum dondurdum hepsini basariyla dondurmaya cevirdi. Bu aletin en guzel yanlari; 1-kullanimi cok kolay olmasi, tarif falan onemli degil. Bir dondurma kabini hazirlamak 5 dakikayi gecmiyor. 2- bulasik cikarmamasi. 3- yarim kalan dondurmalari tekrar tekrar dondurabilme imkani. |
|
_____________________________
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
_____________________________
|
|
bendekide aynisi, denemelerime gore light ice cream modu herseyi beceriyor. eger cok soguksa ilk cevirmede budra gibi olabiliyor bu durumda 1-2 yemek kasigi kadar sut ekleyince ve ardindan respin tusuna basinca duzeliyor. biskuvi falan eklenirsa mix in tusu onemli cok kirmadan karistiriyor. eger dondurma yarim kalirsa, kapta kalani duzgun bir sekilde duzleyip tekrar dondurucuya atabilirsin yeterki yuzeyi guzel bir sekilde duzle. Bir sonraki sefere kap yarimda olsa yine light ice cream e basinca bir kere daha dondurma yapiyor. |
|
_____________________________
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
kavunlu dondurmayı nasıl yapacağız ? en son aşamada (kısık ateşte pişerken) kavunu ekleyip mi pişireceğiz? soğukken eklemeyi düşündüm bu sefer kavunun içindeki sudan dolayı buz yapabilir diye düşündüm ! daha önce yapan anlatırsa çok sevinirim. |
|
_____________________________
Lenovo IdeaPad Y510P / Logitech Z5500 / Buffalo LinkStation 1 TB
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
_____________________________
|
|
Ben salep yerine geçen yıldan beri Xanthan gum kullanmaya başladım. Cusinart dondurma makinesi kullanıyorum. Hiç buzlanma olmuyor. toplam 1.5kg dondurma için 1.5-2gr kadar kullanılıyor. Tito Ksantan Gam 100 G Fiyatları ve Özellikleri https://www.n11.com/urun/tito-ksantan-gam-100-g-1111981?magaza=mutfakdelisi< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Mayıs 2025; 10:40:48 > |
|
_____________________________
Feeling is Everything
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
_____________________________
|
|
Xanthan gum (ksantan gamı), genellikle gıda ürünlerinde kullanılan doğal bir kıvam arttırıcı ve stabilizatördür. Şekerlerin (genellikle mısır şekeri) bakteriyel fermantasyonu ile elde edilir. Bu süreçte kullanılan bakteri genellikle Xanthomonas campestris’tir — ismini de buradan alır. Glutensiz ürünlerde bağlayıcı olarak kullanılır. Kullanım Alanları:
Sağlık Açısından:
Neden doğal kabul edilir:
Ben jersey sürü yerine Mis Bakraçlık süt + %18'lik krema ile yapmaya başladım. %35 kullanmaya gerek yok. Salep kullanmadığım için de ocak başında geçirdiğim süre 5dk kadar oluyor. Tarifin tamamı 10dk sürüyordur. No-eggs Chocolate Ice Cream with chocolate & cocoa powder! Grab your blender and follow us in making PERFECT Chocolate Ice Cream without eggs, with just one extra ingredient: xanthan gum. This recipe is so quick & easy that you will not believe how perfect the mouthfeel and body of this ice cream are!
For the ingredients:
https://biterkin.com/recipes/chocolate-and-cocoa-powder-ice-cream-xanthan-gum/
Also included: chocolate-only ice cream, cocoa powder-only ice cream.
You will love this recipe because
✓ It is so easy to make.
✓ It uses only milk, heavy cream, sugar, chocolate, cocoa powder, and xanthan gum!
✓ You do not need lots of heavy cream; xanthan gum replaces the butterfat and creates a full mouthfeel.
✓ It requires minimum cooking over the stovetop.
✓ No thermometer is needed! Xanthan gum is added at a specific temperature to ensure proper hydration. However, our recipe eliminates the need for temperature measurements. Our "boiling-hot-milk-into-fridge-cold-cream" technique is a foolproof way to achieve the same result without a thermometer!
The steps at a glance:
1. Make the ice cream mixture
2. Chill in the fridge
3. Churn the ice cream
4. Put in the freezer to set
Equipment used in the recipe:
✓ ice cream maker
✓ kitchen scale
✓ blender (immersion blender is fine, too)
And here is our collection with XANTHAN GUM ice cream recipes:
https://biterkin.com/xanthan-gum-in-ice-cream-making/
some of our favourite flavours: vanilla, caramel, lemon, strawberry, coffee.
Instagram:
https://www.instagram.com/asktheicecreamqueen/
Facebook:
https://www.facebook.com/asktheicecreamqueen/
Music - license by Epidemicsound: https://share.epidemicsound.com/p3b1jj
• Coastal - Heyson https://www.youtube.com/watch?si=zn1ARkrTGfZ3qTBL&v=kMoPnKuBz4c&feature=youtu.beDondurma için saklama kabı arayanlara tavsiyem alttaki gibi çift duvarlı iç içe geçmeli 1.5lt kapasiteli bu kaplar. Bende 2 tane var. 1 gr buzlanma olmadan günlerde aynı kıvamda tutuyor. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Mayıs 2025; 10:58:35 > |
|
_____________________________
Feeling is Everything
|
|
mesajım bulunsun |
|
_____________________________
|
|
Öncelikle herkese merhabalar, ice100 ile ben de girdim evde dondurma işine birkaç ay önce, biraz sabırsızlık biraz da deneyimsizlik nedeniyle ilk denemelerimde minik buz tanecikleri çoktu ama sonradan sütün suyunu buharlaştırarak ve sahlep kullanarak aştım gibi bu sıkıntıyı. Gerçii hala tam optimize edebilmiş değilim. Bugün aklıma takılınca internette aratınca bu başlığa rastladım, detaylı okuyamadım henüz ama çözemediğim bir durum var, fikrinizi almak isterim. Dondurmam nispeten sert oluyor, bırakın top yapmayı, kaşıkla dahi zor alınıyor. En son yaptığım en az buzlu olanı kaşıkla kolay alabildim, hatta aletim olsa top bile olurdu belki. Bundan dolayı da buz miktarıyla ilgili gibi geliyor kaşıkla kolayca alabilme işi ama emin değilim. Bu sıkıntıyı nasıl aşabilirim? Şu usülle yapıyorum; çiğ sütü kaynat ve hacimce %25-30 civarı buharlaştır ve biraz koyu kıvamlı yap. Sonra soğut ve buzdolabında beklet. Soğumuş 1 lt koyu kıvamlı süte 10 g sahlep oranıyla sahlep kat ve pişir. Karışımı soğut ve 1 lt süte 1 su bardağı şeker oranıyla şeker kat karıştır, biraz püremsi karadut özü ekle ve dolapta 1 gün beklet. Sonra makineyi önden 10 dk çalıştır ve makine kıvam alıncaya kadar çevir. Ardından hızlıca saklama kabı ve derin dondurucuya koy. |
|
_____________________________
|
|
Nereden aldınız hocam ben bulamadım bunlardan. |
|
_____________________________
PSN: Black_Wolf_35
|
|
Ben temu'dan almıştım ama amazon.com.tr de de yurt dışı ürünü olarak satılıyor. Diğer pazar yerlerinde de mevcut ama 2 katı pahalı. |
|
_____________________________
Feeling is Everything
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
_____________________________
|