Şimdi Ara

Dolum Yaptırdım Kartuşlarım Boş Görünüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
37.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CANON MP150 Yazıcımın kartuşlarını doldurttum. Kartuşları getirdim ve taktım, yazıcıyı bakıma aldım acayip acayip çıktılar falan aldı fakat bakım yapmama rağmen hala yeni kartuş alın diyor kartuşlarımı boş gösteriyor.

Bu sorunu çözmenin bir yolu var mı yoksa kartuş dolumunda kartuşları dolu görmüyor orijinal kartuş mu almak gerekiyor tekrar dolu görebilmesi için?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASIK_YEKiNi -- 21 Şubat 2007; 19:25:06 >

Himmet Ya Kutb-ul Azam
  • Bildiğim kadarıyla bu modelde uyarı veriyormuş (kartuş boş diye) ama sen uyarıyı tınlamayıp devam edersen çıktıyı alıyormuşsun.

Tabi kötü yanı kartuşların doluluk oranını gözle kontrol etmen gerekiyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemerro -- 22 Şubat 2007; 0:03:57 >

Orijinalden alıntı: kemerro

Bildiğim kadarıyla bu modelde uyarı veriyormuş (kartuş boş diye) ama sen uyarıyı tınlamayıp devam edersen çıktıyı alıyormuşsun.

quote:

kemerro
    Bildiğim kadarıyla bu modelde uyarı veriyormuş (kartuş boş diye) ama sen uyarıyı tınlamayıp devam edersen çıktıyı alıyormuşsun.

Ben de aynen öyle yapıyom hiç tınmıyom alıyom çıktıyı... Hiç bi yöntemi yok muymuş ne biçim adam bunlar ya biz dolum yapmayalım diye mi bölye yapıyorlar... Ben de inadına kaç kez dolarsa bu kartuş dolduracam yeni kartuş almamak için elimden geleni yapacam hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman.

• ewet bende dolum yaptırdım ama sen aldırma ona dolu o

Orijinalden alıntı: Nahit_41

ewet bende dolum yaptırdım ama sen aldırma ona dolu o
    Nihat 41:
    quote:

İlla gözle mi kontrol edecez bunu ya? Hangi devirde yaşıyoz..

Orijinalden alıntı: Nahit_41

Bazı kartuşlar dolum sonrası,ilk seferki gibi verimli çalışmıyor.Dolum yaptırdığın yere sorununu izah etmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manero -- 22 Şubat 2007; 14:58:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASIK_YEKiNi

Nihat 41:
    quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ASIK_YEKiNi

Nihat 41:
    quote:

Malesef. Ancak yan sanayi kartuş kullanırasan o zaman dolu olarak gözükür. Doldurma yaptıırsan boş gözüküyor.

Tüm firmalar makinelerden ziyade, kartuşlardan ve tonerlerden para kazanıyorlar. Bu kısıtlamalar da hep o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemerro -- 22 Şubat 2007; 18:25:31 >

• quote:

quote:

Nihat 41:
    quote:

Malesef. Ancak yan sanayi kartuş kullanırasan o zaman dolu olarak gözükür. Doldurma yaptıırsan boş gözüküyor.

Tüm firmalar makinelerden ziyade, kartuşlardan ve tonerlerden para kazanıyorlar. Bu kısıtlamalar da hep o yüzden.

Alıntıları Göster
    aynı sorun hp 9230 un kartuşunda da oldu bende, doldurttum kartuşu fakat boş algılıyor ve kartuş alın diyor.
    ne yapmak lazım.?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

aynı sorun hp 9230 un kartuşunda da oldu bende, doldurttum kartuşu fakat boş algılıyor ve kartuş alın diyor.
    ne yapmak lazım.?

Alıntıları Göster
    Çipli kartuşlarda bu sorun olabiliyor en iyisi o sekilde kullanıp kafaya takmamak..
    ya da 3 farklı kartus takıp daha sonra doldurttugunuz kartusu takın 3 taneye kdr hafızasında kalıyor diye biliyorum printerin..

Orijinalden alıntı: LostNdumb

Çipli kartuşlarda bu sorun olabiliyor en iyisi o sekilde kullanıp kafaya takmamak..
    ya da 3 farklı kartus takıp daha sonra doldurttugunuz kartusu takın 3 taneye kdr hafızasında kalıyor diye biliyorum printerin..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

arkadaşım kesin eminmisin acaba 3 farklı kartuş olayından ona göre sipariş vereceğim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

arkadaşım kesin eminmisin acaba 3 farklı kartuş olayından ona göre sipariş vereceğim.

Alıntıları Göster
    Şu iki yolu bir dene,

----"Bir_Bilen" arkadaşımız vermişti bunu:
    Makine kapalıyken, en sağdaki ON/OFF düğmesiyle birlikte onun yanındaki START/STOP düğmesine aynı anda bas, sonra START/STOP düğmesini bırak, tekrar bas, tekrar bırak ve tekrar bas. Ardından ikisini aynı anda bırak. Makine servis modunda açılacaktır. Eğer hiç bir kartuş uyarısı vermiyorsa servis modunda açılmış demektir.

Makinenin açılmasını bekle.

Makine açıldıktan sonra kapağını kaldır ve kartuşlardan birini çıkart. Resimde gördüğün gibi en üst sıraya bir bant koy.

Bantlıyken makineye tak, kapağını kapat. Kartuş uyarısı verecektir. START/STOP düğmesine 4 kere bas ve ardından ON/OFF düğmesine bas. Kapağı aç ve bantlı kartuşu çıkart. Bantı sök, kartuşu yerine tak. Kapağı kapat. ON/OFF düğmesine basarak makineyi kapat ve normal olarak aç.

----Bu da 2. yöntem;

Each time the cartridge is removed from the printer an "empty cartridge" message appears and a blinking amber light will come on, on the printer. Holding the paper feed button down for 3-5 sec. will allow you to override the counter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fixx

Şu iki yolu bir dene,

----"Bir_Bilen" arkadaşımız vermişti bunu:
    Makine kapalıyken, en sağdaki ON/OFF düğmesiyle birlikte onun yanındaki START/STOP düğmesine aynı anda bas, sonra START/STOP düğmesini bırak, tekrar bas, tekrar bırak ve tekrar bas. Ardından ikisini aynı anda bırak. Makine servis modunda açılacaktır. Eğer hiç bir kartuş uyarısı vermiyorsa servis modunda açılmış demektir.

Makinenin açılmasını bekle.

Makine açıldıktan sonra kapağını kaldır ve kartuşlardan birini çıkart. Resimde gördüğün gibi en üst sıraya bir bant koy.

Bantlıyken makineye tak, kapağını kapat. Kartuş uyarısı verecektir. START/STOP düğmesine 4 kere bas ve ardından ON/OFF düğmesine bas. Kapağı aç ve bantlı kartuşu çıkart. Bantı sök, kartuşu yerine tak. Kapağı kapat. ON/OFF düğmesine basarak makineyi kapat ve normal olarak aç.

----Bu da 2. yöntem;

Each time the cartridge is removed from the printer an "empty cartridge" message appears and a blinking amber light will come on, on the printer. Holding the paper feed button down for 3-5 sec. will allow you to override the counter.

Alıntıları Göster
    İşini görürse de buraya yaz ki, bilelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: @mc@bey

İşini görürse de buraya yaz ki, bilelim.

Alıntıları Göster
    Bir_Bilen arkadaşımız bana farklı biryol söyledi ve hayret edici bir şekilde çalıştı . Temiz olmasına rağmen kartuşun metal plakasını ve bakır yerlerini alkolle sildim- ayrıca printerda temas ettiği yerleride sildim. ve hala anlamadım ama çalıştı. açıkcası ne kadar idare eder bilmiyorum ama işe yaradı. öte yandan hala printer siyah kartuşu boş görüyor.
    bu arada yukarda yazılan yöntemi benim printerda yapamam sanırım çünkü bende sadece power dümesi var.

• quote:

Bir_Bilen arkadaşımız bana farklı biryol söyledi ve hayret edici bir şekilde çalıştı . Temiz olmasına rağmen kartuşun metal plakasını ve bakır yerlerini alkolle sildim- ayrıca printerda temas ettiği yerleride sildim. ve hala anlamadım ama çalıştı. açıkcası ne kadar idare eder bilmiyorum ama işe yaradı. öte yandan hala printer siyah kartuşu boş görüyor.
    bu arada yukarda yazılan yöntemi benim printerda yapamam sanırım çünkü bende sadece power dümesi var.

Alıntıları Göster
    Bu anlatılan çözümler ve öneriler sanıyorum bendeki model ile ilgili değil çünkü bunların hiç birisini yapamadım. Şu anda basıyorum herhangi bir sorun yok bakalım mürekkepler bitene kadar devam edeceğiz artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: ASIK_YEKiNi

Bu anlatılan çözümler ve öneriler sanıyorum bendeki model ile ilgili değil çünkü bunların hiç birisini yapamadım. Şu anda basıyorum herhangi bir sorun yok bakalım mürekkepler bitene kadar devam edeceğiz artık...

Alıntıları Göster
    bendede oldu aldırmadan devam ettim bi arkadaştan duyduğum kadarıyla kartuşlarda bi hafıza gibi birşey var bittik ten sonra süreklli uyarı veriyor ve tek kullnanım moduna göre ayarlamışlar

Orijinalden alıntı: ozgsata

bendede oldu aldırmadan devam ettim bi arkadaştan duyduğum kadarıyla kartuşlarda bi hafıza gibi birşey var bittik ten sonra süreklli uyarı veriyor ve tek kullnanım moduna göre ayarlamışlar

Alıntıları Göster
    Başka bir yerde okuduğum bir forumda Kartuşlarda çip olduğu ve makinanın son kullanılan 3 kartuşun seri numarasını hatırladığını söylemişlerdi.
    Eğer 4 kartuş var ise doldurup değiştimli kullanım böyle bir sorun kalmaz deniyordu.
    Ama aynı yazıcı için miydi kesin bir şey söyleyemeyeceğim.
    Deneyip kanıtlayan olursa bizlere de söylesin bende de CANON yazıcı var işimize çok yarar

• quote:

quote:

Nihat 41:
    quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kemerro

quote:

Nihat 41:
    quote:

Mp 150 için yan sanayi kartuş varmı şu anda piyasada?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Odyssey_

quote:

Orjinalden alıntı: kemerro

quote:

Nihat 41:
    quote:

Mp 150 için yan sanayi kartuş varmı şu anda piyasada?

Alıntıları Göster
    O seri için (MP) kesinlikle yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: @mc@bey

O seri için (MP) kesinlikle yok.

Alıntıları Göster
    bir_bilen arkadaşın söylediği yol doğru makinayı servis modunda açarsan kartuşları resetleyebilirsin
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.