Şimdi Ara

Dolandırıcılar ürüne alıcı gibi çağırıp gasp edeceklerdi, (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
28.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun hocam ben bir kere 3750tl elden dolandırıldım aldığım ürün çalıntı çıktı kullandım bir süre satarken sahibindende asıl sahibi görmüş vb vb işler uzadı şuanda bana satan herif içerde ve mahkeme emriyle parayı ödeyecek kendisi de çok istekliydi bakalım ne olacak. Bu arada şu Fıkır fıkır işine çok güldüm hocam hakkını helal et

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0LDB0Y kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 2.el ürün alışverişleri bu şekilde yapılmalı. Ben de elden satışları bu şekilde yapıyorum. Güvenlikli AVM içerisinde buluşma ayarlıyorum. Alıcı ürüne bakıp incelemesini yaptıktan sonra alacaksa eğer parayı birlikte bankamatiğe yatırıp paraların sahte olup olmadığını anladıktan sonra ürünü teslim ediyorum. Bu şekilde alışveriş yapınca sorun yaşanma ihtimali yok gibi neredeyse. Yok şuraya gel, buraya teslim et olaylarına kesinlikle girişmiyorum. Telefon numaramı da son vakite kadar asla paylaşmıyorum. GET gibi sistemler ile de satış yapmıyorum artık. Eğer ürünü sattığım kişi güvenilir bir kişi değilse veya forumdan bildiğim bir kişi değilse sattığım bir ürünü keyfi olarak asla iade almam. Biraz dikkatli davranarak dolandırılmaktan kurtulabilirsiniz.

• sahibinden.com'daki populer dolandırıcılık yöntemlerinden biri. maalesef herkes senin gibi gözü açık ve dikkatli değil. bu yolla dolandırılanlar var. youtube video bulabilirsiniz. uyanık olmak gerekiyor. parayı eline almak demek tamam satış gerçekleşti anlamına gelmiyor o para sahte bile çıkabilir.
  • Geçmiş olsun ucuz yirtmişsiniz hocam. Gitmeseydiniz Belki de çocuk da dolandirilcakti şansi varmiş.. Sahibinden malum dolandirici dolu bu yüzden dikkat etmek gerek biraz daha Altina satin malinizi ama temiz adama satin.. illa dişarida biryerde olacak ise güvenlik li alanda buluşun derim kalabalik olsun avm tarzi. Para kolay kazanilmiyor malesef dolandirici da çok olunca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el alışveriş yaparken özellikle yüksek rakamlarda dikkat edin.Parayı geç canından olursun yada darp edilirsin.

Eger satıcıysan kimsenin ayagına gitme.Ortak biryerde kalabalık mekanda buluşun.

Adam dükkanda bu hırsız dese bir kamyon sopa yersin esnaf zaten birbirini tutuyor aynı dolmuşcu ve taksiciler gibi derdini bile anlatamazsın.

50 TL ekran kartı için toplam git gel 2 saat yol çektim. Almaya gittim eleman telefonu açmıyor kulübeden aradım geliyorum bilmem ne sonra aradım yine kulubeden açmıyor Allah belanı versin diyip döndüm.

Sahibinden artık çok degişik bir site oldu.
  • Metrobüs güvenliği , avm dılında bu işleri yapmayın kesinlikle.
    Eğer birisi bu ürünü istiyorsa gelir sizdem zaten alır.AVM’de atm , priz wifi herşey var.Uzatmaya da gerek yok almıyorsa almasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar, inanın ben bu numaraları yutacak dolandırılacak biri değilim fakat yutacak yüzlerce insan tanıyorum. Bazen öyle bir durum oluyor ki acil para lazım veya acil sağlıkla ilgili bir konu oluyor o %10 ihtimal için bile bir yere gidebiliyorsun. Öne çıkardığınız için teşekkür ederim ilk defa konu dışında bir konu açmam gerekti.

Benim yerimde bu zebani falan yazanlar olsa önce bilgisayarı alırlar, üstüne format attırırlar bide kullanıcı adına kendi adını yazdırırlardı. Bende her şeye gülen eğlenen makaraya alan biriyim ama bu konunun ciddi olduğunu düşünüyorum. Ben sadece 1 saat civarı durdum ve oraya gelen biri daha vardı. Buna dayanarak günde 3-4 kişiyi oraya getirdiklerini düşünmek yanlış olmaz bu ciddi bir rakam.

Orada ki çocuğun dünyadan haberi yoktu %100 elindekini kaptıracaktı ona nasıl engel olduysam burada bu konuyu okuyan binlerce kişinin içinden 3-5 kişinin daha dolandırılmasını engellemiş olabilirim.

Şu oldukça olumsuz şeyler duyduğumuz günlerde ya her şeyi şakaya vuruyoruz ya her şeyi ciddiye alıyoruz biraz ortayı bulmak gerek.

• garipbirolayolmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Doğrudan gasp değilde aslında seni dolandıracaklardı.Bu yöntem daha öncede forumda anlatılmıştı.Şu an detayını tam hatırlamıyorum.
    Alttaki yönteme benziyor.
    https://forum.donanimhaber.com/dolandirildim-siz-de-magdur-olmayin--127698693
    Gerçekten de o yönteme benziyor. Daha önce bu yöntemle dolandırmışlar. Polise gitmiş ama umursamamışlar bile. @JeaLeusy'un dediği gibi beş on kişi darp ederek elindeki laptopu da alabilirler hiç belli olmaz.

@JeaLeusy, geçmiş olsun kardeş iyi kurtulmuşsun. Allah iyi insanlarla karşılaşmayı nasip etsin. Konu açıp bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Sen, burada işi makaraya alan cahillere bakma onlar için her şey lay lay lom.

• Wadjet kullanıcısına yanıt
    get sıkıntılı mı
  • Geçmiş olsun. Ucuz atlatmissiniz. Benzeri basima geldi. Tuhafiyeye çağırdılar. Az sonra hesabına para gececek vb. Ben laptopu bırakmadım. Meğer bu şekilde çok kisi dolandirmislar. Sikayetci olursaniz da hakime evet ben aldim, borcumu en kisa sürede odeyecegim diyorlarmış. Hakim de alacak verecek davasi deyip birakiyormus. Yasaları çok iyi biliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 12 Ekim 2019; 1:35:29 >
  • Noggin N kullanıcısına yanıt
    Get mevzusunda satıcı her türlü zararlı çıkıyor.4 yıl önce gittigidiyordan xbox 360 sattım.Ürünü güzelce paketledim kargo ile gönderdim alıcı ürünü aldı onay için 3 +1 günü var ya ilk gün onaylamadı.Insanlik hali dedim aradım telefon ile konuştum ürünü aldınız denediniz bir aksilik yok demi diye, evet aldım hatta şuan oynuyorum hiç bir sikinti yok dedi.

Tamam müsait bir zamanda onaylarsanız sevinirim dedim banka islemleri yüzünden banada havale gelmesi uzun suruyor malum.Aradan 2 gün daha geçti onay gelmiyor.Cihaz ve oyunda göndermiştim 4 tane dedim herhalde hepsini deniyor unuttu.Tekrar aradım kötü niyet olmadığı için mesaj atmıyorum tabi yazılı kanıtım yok bu yüzden.

Sanırım onayı unuttunuz yada sistemde hata var dedim .Yok abi iste eve geçince onaylicam merak etme internet kesikti yapamadım bahane üretiyor hissettim artik.3. Günün sonunda onay hatırlatma bölümüne bastım son 24 saat başlamış oluyor.Benim aklımda sistem otomatik onaylicak diye gelirken.4. Günün sonunda ne göreyim ödeme askıya alındı iletişime geçiniz yazıyor.

Gitti gidiyor müşteri hizmetlerine yazdım böyle böyle teslim aldı kullanıyor ürünü sıkıntı nedir diye.Ürün de kusur var alıcı iade edecek diye mesaj geldi. Şimdi 4 gün oyalandigima mi yanayım sınır olduğuma mi derken alıcıyı aradım geri.Ilk açmadı başka bir numaradan aradım cihazda ne kusuru var deniyorsunuz 4 gündür dedim ve yok kutunun içinden kol çıkmadı yok kablosu kayıp yok 4 oyun dediniz oyunlar 2 tane.

1.kutudan kol çıkmasa nasıl oynuyordu kolun olmadığını 4 gün sonra mi anladı? Oyunlar cihaza zaten yüklüydü yani çıkmaması imkansız diğer 2 oyunda cd li.Ve tek kol gönderdim
    2.Kaç kez konuştum niye belirtmedin dedim kapattı yüzüme. Gitti gidiyor ile cozun ben iade edicem dedi.

Asıl boktan kısım sonrası bana ürünü geri gönderiyor ya hesapta sisteme bi kargo kodu giriyor sizde bekliyorsunuz o kargo gelsin .3 gün sonra kargo geldi şeytan dürtü kargo da tanıdık dedik acayim şunu yanında ne olursun.Actim bi baktim xbox ama ilk çıkan xbox ben xbox 360 satmıştım.Dedim bu benim ürünüm değil tutanak tut kabul etmiyorum.

Sonra başladı gitti gidiyor ile mesaj trafiği ben yazıyorum bana ürünümü gönder medi diye o yazıyor gönderdim bana o geldi.Biz böyle 10 gün daha uğraştık.Gerisi tam bir kufurluk bildiğin cihazı aldı bir güzel oynuyor benide oyalıyor anlayacağınız.

17.gün ücrette indirim ile cihazı kabul edeceğini bildirmiş gittigidiyor da ya kabul edin yada kendiniz çözün diye çıktı işin içinden .Ben sınır olduğum ve zarar ettiğim ile kaldım. Haram olsun diyip verdim 200 lira altina

• bu kadar çok kafası çalışan millet ,bunu iyi işler için kullansa şimdi bu halde olmazdık
    her gün yeni bir yöntem buluyorlar
    tabi bu cesaret cezaların çok az olmasından kaynaklanıyor
  • Yok ciğerinizi kesip alacaklardı ne kadar büyük bir korkuyla yaşıyorsunuz be.

• rewolwer_ kullanıcısına yanıt
    Keşke senin gibi tek derdimiz arabadan gelen şıkırtı sesi olsa hocam ama arada insanlara yarar konu açmayıda düşünüyoruz. Diyarbakırda yaşıyormuşsunuz belki sizin için normaldir bilemem ama bu konunun başlığının darp edildim veya yaralandım olabilirdi belki o zaman daha hoşunuza giderdi. Ben orada 1-2 saat oturduğumda işin ne kadar pis bir duruma gelebileceğini gördüm keyfimden konu açmadım. Orada durup dururken sana saldırsalar derdini anlatacak türk bulamazsın.

• Aslında Atalarımız gayet ciddi kişilermiş ama şuanki boktan jenerasyon en ciddi konuya bile geyikle yaklaşmayı tercih ediyor adamların hayatı geyik

• Kimsenin ayağına sattığım ürünü götürmem.. Gerçek alıcı çıkar gelir, alır ve gider.
  • Bende zamanında dolandırıldım bu yöntemle çok bir şey gitmedi çok şükür. Olay şöyle bizim incir bahçemiz işte yaz aylarında toplar kuruturuz bunu kuru incir olarak satarız sahibinden e koymuştum ilanı Türkiye çapında satayım belki yüksek fiyata satarım diye. Neyse bir adam aradı Mersin'de kuruyemiş dükkanım var kuru incir ilanını gördüm bana bugün gönderebilir misin dedi bende o heyacanla( o zamanlar tabi 17 yaşında para kazanmaya çalışan bir insanım kendi halimde ) tamam otobüsle gönderirim dedim. Kaç kilo varsa gönder hepsini alacağım dedi. Benimde elimde 10 kilo kuru incir kalmıştı 15 TL den satıyordum o zamanlar. Parayı da akşam otobüse verince hesabına havale yapacağım sen otobüsün plakasını atınca dedi. Bende K.maraştan Mersin otobüsüne verdim kutuyla güzelce paketledikten sonra gönderdim. birde otobüse emanet parası verdim tabi 20 TL otobüs doğu arabasıydı ve otogara girmesiyle çıkması bir oldu açıkçası iyi niyetli olduğumdan düşünemedim nereden bilebilebilirdim ki. Otobüsün plakasını çektim adama attım paket otobüste parayı bekliyorum 5 dakika geçti (tabi bu sırada adamı arıyorum devamlı meşgule atıyor ) otobüs çıktı otogardan gitti. Parada yok hesapta 😅 . Bana dükkan ismi vermişti işte ..... Kuruyemiş dükkanım var diye. Sonra bu dükkanın numarasını buldum internetten adamı aradım . Kardeşim sen ne yapmışsın o şerefsiz kanı bozuk böyle dolandırıyor milleti benim ihtiyacım olsa 1-2 ton kuru incire ihtiyacım olur ben ne yapayım 10 kiloyu düşünemedin mı dedi. Neyse bu adam 2-3 kere daha dolandırmış benden sonra 6 ay hapis cezası almış muhtemelen çıkmıştır geri. Sağlık olsun kulağıma da küpe oldu giden gitti .

• Neden polise sikayet etmedin?

• NEDEN ÜLKEDE HERKES DOLANDIRICI ? NEDEN YA NEDEN ?
    NEDEN HERKES DENK GETİRDİĞİNİ DİKME PEŞİNDE
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.