Şimdi Ara

Dolandırıcılar ürüne alıcı gibi çağırıp gasp edeceklerdi, (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
28.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana da bir kez olmuştu bu, adam dükkana getirir misin dedi, işim vardı olmamıştı. Demek gitsek
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Olaya bak şaka gibi. Cihazı alan hayrını göremez de fitil fitil burnundan gelir umarım. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun sizde iyi sabır varmış.Ben olsam o adrese gider o yok dediği kolu bir yerine monte ederdim.

O kadar alışveriş yaptım hiç get vs uğraşmadım.Alırsam elden satarsam elden alışveriş.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    technopat'da cıvımaya yer yok çok katı kuralları o yüzden kimse öyle makara kukaraya cesaret edemiyor. bi 10 sene önce daha adam akıllı konular açılıyordu. forum daha bi forum gibiydi. yöneticiler de pek kurcalamıyor konu dışı bölümünü o yüzden bu tarz yorumlara açık kapı bırakılmış oluyor.

bu arada geçmiş olsun. akıllılık edip uzaklaşmışsınız oradan derhal. Allah bir daha yaşatmasın

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alırken iyi düşünün arkadaşlar çok dolandırıcı var .Sıfır fiyatıyla arasında uçurum yok ise biraz fazla verin sıfıra yönelin kafanız rahat olsun

• bir polis msi ilanı açsın. gizli kamera ile oraya gitsin bu olay çözülür.. direk suç üstü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Forumunda ne kadar rezil durumda olduğunu bir kez daha görmüş oldum. O kadar rezil ve aptalca yorumlar yapanlar var ki şu konuyu arkadaşlarıma atamadım. Şu yorumları yapan insanlara mı birşeyler anlatmaya çalışıyorsun diyecekler.

Ilgili yorum yapan öne çıkaran arkadaşlara teşekkürler.
    İşin acı ama doğru ve net özeti budur . Özellikle son 2-3 senedir çok kötü bi hâl aldı forum .
  • Yaşadığınız duruma üzüldüm. Yalnız satıcı olan sizsiniz. Her ne olursa olsun kimsenin ayağına gitmeyin. Satıcı ve ya alıcı olun fark etmez. Her zaman kendinizi rahat ve güvenli hissettiğiniz yer belirleyin. Ortak kullanım alanları, kalabalık mekanlar ve güvenliğin olduğu noktalar iyi bir tercih. Özellik ile de parasını almadan ürünü kesinlik ile karşı tarafa teslim etmeyin. Bu her yerde geçerli. Ve büyük meblağ olan satışlarda parayı daima hesabınızı yatırmalarını söyleyin. Olmaz falan denilirse uğraşmayın ve vazgeçin o alışverişten. Ayrıca şu GET muhabbetine de girmeyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Abi bu konu dışındaki insanlar nasıl bir topluluk ? Siz şaka mısınız, siz deli misiniz, siz evden çıkmıyor musunuz ? Aileniz, arkadaşlarınız, ön iliklediğiniz patronlarınız size kötü mü davranıyor ? Ulan çocukları kandırıyorlar 15-16 yaşında çocukları gasp edebilirler, sakat bırakabilirler, öldürebilirler yada hayatı boyunca unutmadıkları bir gün yaşatabilirler. Sizin gibi zebaniden, şakadan komikten başka birşeyden anlamayan ınsanlar için herşey ne kadar normal.

Ne haliniz varsa görün lafım bu aptal aptal yazanlara ve bunun önüne geçmeyen foruma siz herşeyi hakediyorsunuz. Şu konuya bile böyle saçma yorumlar atıyorsanız siz bu hayatta ne olabilirsiniz ne başarabilirsiniz. Cidden merak ediyorum sabah uyanıp akşama kadar ne yaşayıp ne gördüğünüzü tedavi olması gereken sorunlu insanlarsınız.

Teknolji forumunu getirdiğiniz hale bak tehlikeli bir durumdan haber veriyoruz dalga geçiyor.
    Hocam tamamen haklısınız, ancak bu konu sorunlu alışverişler bölümüne açılsa ciddiye alınırdı diye düşünüyorum.Konu dışı bölümünde cok geyikler döndüğü için buraya takılanlardan ciddiye almalarını beklemek anlamsız olur diye düşünüyorum.

• Vallahi kardeşim ucuz kurtulmuşsun, Geçmiş olsun.

Böyle tipler çok çoğalmaya başladı bu ülkede, Allah sonumuzu hayır etsin.

Ben de bir çok parça alım satımı yapıyorum. Ancak artık ben asla elden teslimat yapmıyorum güvenlik nedeni ile. Benim malımı alacak olan kargoyla alır, ben de alacağım malı kargoyla getirtirim. Güven mi istiyorlar? İşte Profilimde Referanslarım var. Beğenen güvenen alışveriş yapar, beğenmeyen güvenmeyen alışveriş yapmaz. Bu kadar basit.

Kimse canını sokakta bulmuyor. Malı geçtim, insanın canını bile alırlar bu devirde üç kuruş için...
  • Buna benzer bir olay benimde başıma geldi şimdi düşük IQ indicatörlerim var. 1) görünüş 2) kıyafet ve aksesuar seçimi 3) Kullandığı kelimeler ve hitap şekli. Bu üç belirtece dikkat edip yani kısaca ÖNYARGI ile satış yaparsanız bu tür durumlarla karşılaşmassınız. Önyargı iyidir beyler söylenenin aksine önyargı insanda içgüdüsel olarak gelen bir savunma dürtüsü. Bizim güvenliğimiz için yani.
  • İkinci el ürün satarken hiçbir zaman alıcının adresine gitmem. Ama kolaylık sağlarım; Avrupa yakasında oturuyorum, Asya yakasında çalışıyorum. İsteyene ev adresimden, isteyene iş adresimden teslimat yapıyorum. Zaten ikisi de merkezi noktalar. Üslup ve hitap konusuna dikkat ederim her zaman. Israrla ayağına çağıran olursa ya da aşırı ısrar eden olursa hemen tavrımı koyarak muhabbeti sonlandırırım.
  • ***@rmour*** kullanıcısına yanıt
    Ben de tam olarak aynısını yazacaktım. Satıcı asla alıcının yanına gitmez. Alıcı, satıcının yanına gelir. Adres uzaksa da belirlenen bir orta noktada (merkezi) buluşulabilir.

Daha önceden satışını yaptığım ürünü -sanırım bi 10 sene önceydi- almaya gelen bir gencin, yanında birkaç arkadaşı ile geldiğini ve arkadaşlarının da biraz ileride beklediğini de gördüm ve takdir ettim. Gerçi genç benimle biraz konuşunca rahatlamış ve arkadaşlarını da çağırmıştı... beraber oturup konuşup, şakalaşarak alışverişimizi tamamlamıştık.
    Demem o ki, bu dolandırıcılar her yerde ve her zaman varlar. O yüzden ortak noktalar belirlense bile özellikle yaşı küçük olan gençlerin yanında ebeveynleri ile yada güvendikleri bir arkadaşları ile gitmelerinde fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Reis böyle bir durumda köşesinde tarih damgası olan bir video çekeceksiniz, kutularken. Sonra da kutuyu kargoya götürüp teslim ederken bir video daha. İşiniz garanti olur.

• Valla arkadaşlar geçen 2 hafta önce ben de sahibinden üzerinde 4.800 tl dolandırıldım. Konu savcılıkta..

Özetle şöyle oldu.

Bir laptop alacaktım dükkan ilanı vardı, yanında da yazıyordu 2.yıl diye. Dedim 2 yıldan bu yana kurumsal üye demek ki.
    Mesajlaştık sonra telefon açtım. Adam dedi, ben kurumsal üyeyim vs vs.. Ben de kurumsal yer diye Get teklifinde bulunmadım.
    Parayı gönderdim ama kargo takip no gelmedi dahası akşama, site üzerinden mesajlarım gitmemem başladı. Böyle bir üye yoktur mesajı geliyor.
    Adamı aradım cepten gün boyu kapalı, Whataspp mesajlarım ulaşmıyor. Anladım dolandırıldığımı ve ertesi sabah savcılığa gittim ve nitelikli dolandırıcılıktan dava açtım. Sonuç bekliyoruz.

---//---

Ben giden paraya aslında çok üzülmedim. Fakat tek üzüldüğüm şey, insanlar bu işi dolandırıcılığı meslek haline getirmişler.

Öncesinde sahibinden'de epey ürün sattım ve aldım. Çoğu Get'sizdi. Ama ilk defa başıma böyle bir şey geldi.

---

Şimdi laptop almaktan vazgeçtim bir ipad pro alayım diyorum:))

• Çok dikkatli olmak lazım ortalık kötü insan kaynıyor.

• Bu memleketin dolandiricisi hirsizi biter mi ya ? Elden teslim etsen adamin arada sana sahte para vermeyecegi ne malum bakmasan , dalginligina gelse gitti iste. Adam yazmis ustler de getli satiyor , sattigi kisi oynayip geri gonderiyor. İse bak ! Ben suradan elime bir tas alip havaya kaldirsam basima 50 tane polis ususur. Bu hirsizlarin bin tane dosyasi var disari da geziyor. Garip menleket vallahi. Hirsizi,tecavuzcusu , vatan haini sokaklar da geziyor da kimse ne ne yapiyorsun arkadas demiyor...

Bir ekleme yapayim.
    Daha suriyeli dolandiricilar cikmadi 5-10 yila kalmaz dile alissinlar onlarda peydahlanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulzr4 -- 12 Ekim 2019; 22:16:29 >
  • Teskilata cekmeye calismislar 😄

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.