Şimdi Ara

Dolandırıcılar ürüne alıcı gibi çağırıp gasp edeceklerdi, (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
28.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkede profesörden çok şerefsiz yetişiyor gerçekten yazık.
  • O kadar eft & havale ile satış yapmış insanım bir günden bir güne art niyet düşünmedim düşünmem şahsiyet meselesi biraz.

Edit : Avel olmayın kimsenin ayağına gitmeyin ortak yer belirleyin ona göre hareket edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 13 Ekim 2019; 0:7:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırıcılar ürüne alıcı gibi çağırıp gasp edeceklerdi,

Dolandırıcılar ürüne alıcı gibi çağırıp gasp edeceklerdi,
    Bu da bana musallat olan arkadaş. Millet çok akıllı maşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bukibuks -- 13 Ekim 2019; 0:47:58 >

• ya ben şeyi yaşadım.

ARabamı satarken adam karısının hesabından para havale etmeye kalktı.bende dedim senin hesadın olacak yoksa satış yok. yada elden vericen! adam bakkala gdiyorum dedi bir daha gelmedi.

heryer dolandırıcı piyasa da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: söny

Bunun neresinde gasp var ?
    Adam gasp edildim dememiş. İnsanları uyarmış işte, neden ısrarla birçok kişi yok CSB yok hikaye falan yazıyor? Daha önce de forumdan bir kişinin başına bu tarz bir şey gelmişti. Buyrun linki:
    https://forum.donanimhaber.com/dolandirildim-siz-de-magdur-olmayin--127698693?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• Bu laptopu çoşkun kardeşime ben vermişdim. Asıl degeri 15binlik gtx 1080li ve piyasada çok az olan elit gaming bir cihazdır... Kendisiyle 10larca güzel sorunsuz alışverişimiz var. buluşma yerıne geldi onu taksiyle aldım arkadaşımın ofisine götürdüm orda cihazı gördü denemedi bile jilet gibi tertemizdi tüm kutu içeriğini faturasını hersiyle birlikde topladık kutuladık metrobüs ayagına kadar bıraktım araçla ordan evine gitti.
    1saat sonra aradım eve vardınmı sorunsuz diye.
    Bir boşluga düşüp adamın ayagına götürmesi zaten yanlış tek başına gitmesi 2.yanlış. 3.kez hata yapmayıp olayı son anda dikkatli davranması ile kurtarmış.
    Olay anında beni aradı birdaha böyle birşey yapma bize gel dükkandan satışını yap haber ver bana dedim teli kapadım.
    Geçmiş olsun Çoskun duyarlı davranıp o çoçuğuda kurtarmışsın büyük sevap kazandın.
    Konunun açılması iyi olmuş sahıbınden.comda bu tarz çeteler dolandırıcalar cirit atıyor ve bu foruma bile ugruyorlar arada.. Zaman kötü dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 13 Ekim 2019; 2:24:38 >

• Hocam sahte para dolandırıcılarıda oluyorlar nakitlerin içine 1000-2000-3000 gibi tutara göre sahte koyabiliyorlar işimiz acele deyipte oldu bittiye getiriyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sahibinden üzerinden şu ana kadar 40 a yakın satışım olmuştur bunlardan 20 küsürü get ile 2011 den beridir kullanıyorum ara ara.
    Alıcı tiplerini kategorize edersem 1. normal alıcılar 2. dolandırıcılar 3. ve en komik olan tür ise işi dolandırıcılık olmayıp şansını deneyen. Nasıl oluyor derseniz '' hocam iban gönderin parayı yatırayım '' ben ibanı gönderdikten sonra parayı yatırmadığı halde '' yatırdım parayı ürünü gönderebilirsiniz diyenler''. Ya da geri alınabilir bir eft emrini bana kanıt olarak gönderip ben bankacıyım falan diyen komik şark kurnazları.
    Şunu da belirteyim 20 küsür get satışında sadece üç kişi falan onay verniştir ürünü sorunsuz olarak alıp kullandığı halde gerisi otomatik olarak onaylanmıştır. Ha 3 gün bi kullanayım bozulursa geri yollarım diyor tabi de yukarıdaki arkadaşımız gibi eksik ya da boş kutuda gönderebilir sonuçta.
    Bu arada yazışmalarınızın hepsini sahibinden üzerinden yapın ben öyle yapıp daha önce indirim yapmadığım için bana vergisi ödenmiş ikinci el ürün satışım için '' yurtdışından vergisiz ürünleri alıp satıyorsunuz '' diyen bir zırtapozun üyeliğini iptal ettirmiştim.
    Toparlarsam bireysel ürün satışlarındaki tüm satışlarım da ticari ya da kurumsal satış yapmadığım için birde ülkedeki insanların niteliği belli olduğu için tüm alıcılar bunların içinde dolandırıcılarda dahil dolandırılacaklarını düşünüyor ilk tahlilde:) Dolandırılmaktan korktuğu için subay kartını gösterende gördüm. Benim şivesini yamuk bulup yanıma çakımıda alayım bari deyip gidip satış yaptığımda oldu.

• hocam ders olsun malı satan adam , alıcıyı ayağına getirir, ürünü teslim etmeden parayı almaz bu kuraldır.
  • Evde satilmayi bekleyen bir suru esyam var: ekran kartindan, cizim tabletine kadar. Ama bu tarz korkulardan oturu satamiyordum, bu konu iyice korkuttu acikcasi. Darp olmasa bile kirk turlu dolandirilma yontemi var. Elini sallasan hirsiza, dolandiriciya carpiyor. Eve cagirdigin ustalar bile mutlaka evden bir seyleri asiriyor. Psikolojim coktu bu konuda. Kimseye guvenemiyorum. Her an birileri bir seyimi calacak diye tetikte bekliyorum.

• manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Evde de darp eder, sorun degil. Boyle birine adresini vermek daha da tehlikeli...

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Buna benzer bir olay benimde başıma geldi şimdi düşük IQ indicatörlerim var. 1) görünüş 2) kıyafet ve aksesuar seçimi 3) Kullandığı kelimeler ve hitap şekli. Bu üç belirtece dikkat edip yani kısaca ÖNYARGI ile satış yaparsanız bu tür durumlarla karşılaşmassınız. Önyargı iyidir beyler söylenenin aksine önyargı insanda içgüdüsel olarak gelen bir savunma dürtüsü. Bizim güvenliğimiz için yani.
    Cok yakinda cuvallarsin.

Zira dolandiricilarin en onemli ozellikleri kibarliklari ve ikna kabiliyetleridir. Agizlari cok iyi laf yapar, gorunumleri de duzgundur. Begenmedigin kiro tipli duz adamlar bu konuda daha guvenilirdir ve kafalari da zaten oyle ince islere pek basmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 13 Ekim 2019; 13:46:29 >
  • Çok ucuz kurtulmuşsun dostum yerinde olsaydım ben tanıdığım bir esnafın dükkanının yanına çağırırdım ne olursa olsun veya dedikleri gibi avm falan. Alıcı eğer yüzyüze görüşerek almak istiyorsa zaten satıcının ayağına gelmelidir sen ilanı vermişsin sonuçta.
    Eğer senin gibi yüksek tutarlı bir ödeme alacaksam da kesinlikle bunu yanımda banka havalesi şeklinde yapmasını talep ederdim veya bankamatikte gözümün önünde parayı çekip ödemesini. Her türlü pislikvar böyle insanlarda.
  • Profilinde Acil paraya sıkıştığı için telefonunu satışa çıkarmış satmış eleman pahalı araç ilanına mesaj atıyor nerde görebilirim diye

Gel de güven...
    Fiyat görüşmeden üstelik

Dron
    Bilgisayar parçaları
    Ekran kartı
    İşlemci
    Vb UCUZ ilan verip eft ile keriz silkeleyen zırtopozlar var
    Bulunca direkt şikayet edin

Hatta internet sitesi kurmuş kurumsal görünümü verenler var aviderya kahve keyfim. Serdar kakşi falan Mavikirmizi.com
    Vb. Bilimum adları var
    Klima satıyor tv vb ucuza gelsin diye eft indirimi falan yazıyor parayı bir yolluyorsun cufff para gitti
    Savcılık takipsizlik veriyor
    Buyur burdan yak
    Tüketici hakem heyeti kararı ile haciz davası açıyorsun uğraş dur
    Alana kadar paran enflasyona erir gider
    Tabi alabilirsen

Çok dikkatli olun
  • Aynısını bir arkadaşa yaptılar esnaf lokantası var ona kendilerini komşu kuyumcu olarak tanıttılar ben hastanedeyim kızımın fotoğraf makinası var arkadaşı getirecek alırmısın demiş ben alırım demiş sonra sahibinden satıcı olarak gelen çoçugada benim kiracım demiş ona birşey söyleme bilmesin demiş oda ona birşey söylememiş ürünü çoçuk bırakıp gitmiş oda çoçuk mağdur olmasın diye bak demiş adamın ismi ne birde isim vermişler adam gelmiş ürünü almış bir anda yan taraftan kaçmaya başlamış 3 dakika sonra çoçuğa demiş ki bir adam aldı gitti ne demiş abi ben sahibinden satıyordum demiş bende oda niye söylemedin demiş o da bana kiracım. Bilmesin öyle demiş adam 2500 tl fotoğraf makinası kaptırmış bugün esanafın dışardan tabelasından numarasını alıp önce esnafı kandırıyorlar

• hwogk H kullanıcısına yanıt
    300 den fazla satışım var yaklaşık 200 ü elden 100 ü kargodur, Get ile hiç alışveriş yapmadım ancak geri döndürülebilir eft ve iban fotosu ile mal almak isteyen 3-4 tilki çıktı karşıma tabi yaklaşımım belli "para önce hesaba düşsün sonra ürünü kargolarım" dediğim vakit o para hesaba hiç yansımadı

Dolandırıcılar dh de, sahibinden ve letgoda cirit atıyor malesef çok uyanık olmak gerek!
  • ulan fıkı fıkı

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.