Şimdi Ara

DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
258
Cevap
0
Favori
176.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tanus babanıza doğandan daha uygun olacaktır kaldı ki kuş serisi ile tanus kıyaslanmaz..
  • mantık slx,konfor taunus derim arkadaşımın 80 li bir modeli vardı çok harika bir süspansiyonu vardı.
  • taunus kullanmayan arkadaşların yorumları normaldir bilmemelerinden kaynaklanır. ama aynı zamanda kendi araçlarını bilirlermi orasıda meçul tabiki. kısa bir örnek olarak şunu söyleyebilirim doğan slx'sin şasesi yarımdır allah vermesin çok vahim tablolar ortaya çıkabilir kaza anında. hiç bir anlamda doğan slx taunusun modeli fark etmez gl,gls,s,gt,gts bunların hiç biri ile kıyaslanamaz. 95 model slx de elle çekmeli jikle verken 88 model taunusta otomatik jikle vardır. modeli fark etmez taunusun koltuk kafa başlığı sürücüye göre ayarlanırken doğan slx de ayarlanmaz. çukura girildiğinde slx'sin ön konsolu hoplarken taunus taş gibi sağlam olduğundan hiç ses yapmaz ön konsolu çok sağlamdır. parça olarakta slx çok pahalı ayrıca taunusun far kolu ve silecek kolu 28 tl iken slx'sin sadece silecek kolu 50 tl dir.

tek tartışılmaz taunus farkı ise o eşsiz süspansiyon sistemi sayesindeki yol tutuşudur 150-160 civarlarında viraja girdiğim oldu.

DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ

• Yarım şase olayını daha önce duymadım, tam net bilmediğim için birşey söyleyemiyeceğim.

SLX lerin hem sürücü hem de yolcu başlığı ; yükseklik ve öne-arkaya olmak üzere ayarlanabilmektedir.

Bakımsız olduktan sonra Bir mazdanın bile göğsünden, konsolundan ses gelir. Mesela benim aracımda ne göğüsten, ne konsoldan, ne kapı döşemesinden vs.. tık ses duyamazsın.

Jikle olayı doğrudur. O modellerde öyleydi.

SLX in sinyal ve silecek kolu takım olarak 30 TL.

Direksiyondaki adama göre değişir yol tutuş.

Yeri geldiğinde benim de o süratlerde (yoluna ve viraja göre ) viraja girmişliğim vardır.

• YOL TUTUŞ VE KONFOR KONUSUNDA SLX İLE TAUNUS kıyaslanamaz... bir dönem makam arabası olarak kullanılan ford taunus bakımlı olmak kaydı ile slx'ten üstündür...
  • taunus arabadır... tofaşlar oyuncaktır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehby -- 27 Haziran 2009; 21:52:11 >
  • Bugün İngilterede Almanyada hala TAUNUS kullanılıyor ama hiç SLX yok burdan bi pay biçin
  • onlar kuş serisinin değerini bilmiyorlardır...
    quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Bugün İngilterede Almanyada hala TAUNUS kullanılıyor ama hiç SLX yok burdan bi pay biçin
  • doğan hiç bir zaman taunus gibi olamaz. bence taunus..

ama dizel bir doğan bulursan da neden olmasın..!!
  • taanus o kadar uzun ki bununla şehir içinde arabayı durduracak yer bulunmaz sollama yı kamyonlar gibi 25-30 m kala yapılıyor herhalde bunu alınca yakıtı karşılamak için bir de benzin istasyonu alınmalıdır şekil desen şekil yok ekonomik desen yanından geçmiyor ikinci eli desen alana Allah yardım etsin
  • şekil taunusta yok...ama slx'te var...öyle mi? hang,i arkadaş slx'i benzinle kullanıyor? var mı kullanan? kullanan varsa bir zahmet bir benzin istasyonu da o alsın... tabiiki lpg ile kullanıyorsunuz...
    alırken ucuza alıyorsun...tabiiki ikinci elde de ucuza vereceksin...
    ekonomi olayına gelince ön ızgara 20 tl,ön tampon 30 tl... taunusta...
    parça fiyatları biribirine yakın...kimse slx'in parçası ucuz demesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 27 Haziran 2009; 22:47:21 >
  • Hocam Taunusun 2.0 ından bahsediyoruz, farkındasın değil mi?
  • evet farkındayım, ben de 2. araç olarak 2.0 gls otm.vites 88 model var biliyorum... kuş serisine gönülden bağlı olabilirsiniz ama, sakın taunustan iyi falan demeyin...
  • Bizim " Kuş Serisi Grubu" ndaki bağımız gerçek hayatta da var. Çevremdeki çoğu arkadaşlarım kuş serisi kullanıyor.

Gerek çevremde, gerekse forumdaki grubumuzda Tofaşına LPG takdırmadan benzinde kullananlar var.

LPG çok km yapan adam için avantaj, bu bir gerçek. Çok tofaş aldım sattım. Aldıklarımda LPG varsa o şekilde kullandım. LPG takılmamışsa benzinde kullandım.

Adam senede 4000 - 5000 km civarı kullaıyorsa neden LPG taktırsın ki ?

Ama ben LPG siz Taunus görmedim desem yeridir. Çünkü Taunusun her halükarda doğandan fazla yaktığı aşikardır.

Taunus ister 1.6 olsun ister 2.0 olsun farketmez. Buyrun ölçün. Gerek benzinde gerek LPG de Doğandan az yak(A)maz. Aksini iddia eden varsa çıksın.

Edit : imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dainesee -- 27 Haziran 2009; 23:00:33 >

• ne kadar çok yakar?
    doğan 0.18 yakarsa , taunusta 0.2 yakar ...0.02 çok yakar... doğru
  • Ayrıca ikinci el araç alım-satımı yapan sitelerde detaylı arama bölümünden, "kullanılan yakıt tipi" ni "benzin" olarak işaretleyip, hem taunusu, hem de Doğan - şahini arattırırsak Taunusun daha az olacağını düşünüyorum.
  • 1.6 80 beygirlik motoruyla 10+ lt/100km yakan doğan-şahin yanında 2.0 115bg taunusun yakmasına mı fazla diyorsunuz. Yaksa da hakkını verir. Doğan şahin gibi yırtınmaz en azından gideceğim diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 27 Haziran 2009; 23:05:21 >
  • taunusların hepsi lpg'li olsa ne olur, olmasa ne olur? konu bu değil ki?

2.0 taunus 112 hp'dir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 27 Haziran 2009; 23:07:47 >
  • ford taunus bırakın doğan ve şahini fiat/tofaş üretimi hiç bir araçla kıyaslanamaz örnek: albea,tempra,palio,siena v.s en son üretim olan 2004 den sonrası hariç tabi sonuçta teknoloji var ama sağlamlık olarak tofaşın hiç bir üretimi taunusla kıyaslanamaz. 2009 modelleride dahildir buna. bu kazalarda açıkça bellidir.

ford taunus ancak mercedes ve bmw gibi kalitesini kanıtlamış araçlarla kıyaslanabilir. çünki sağlamlığı ve konforu onlara bedel yada yerine göre üstündür.

1,6 90 model taunus gt sahibiyim 1,125 kg ağırlıkta ve şehir içi 180 kr yakıyor. bir slx'sinde 150 yaktığını duymadım hemen hemen aynı taunusun yakma sebebi ise ağırlığıdır buda çok normaldir. 1,6 doğan slx sürücüsüz 1,125 kg olsun km'ye taunus gibi şehir içinde 180 yaksında göreyim bu imkansızdır.

yarım şase olayı ise taunusta aracın altında bulunan şase ön tamponun altından arka tamponun altına kadar uzanır. ama slx,de ön tamponun altından başlar ve ön koltukların arkasında biter ve birde sacı incedir. zaten kartal türü araçlar yaşlanmaya başladıklarında bel verir bu açıkça görülür. çünki şase yoktur. arka tarafı bükülmeye başlar.

slx'sim hiç olmadı ama çok kulladım ve inceledim. bi kere arkasını sürekli sağa sola atan bir araç. heleki yağmurlu zamanlar binmek hiç akıl karı diğil. can güvenliği kesinlikle yok.

basit örnekleri saymakla bitmez zaten. 95 slx de yağmur silecek zaman fasılası yoktur. ama taunusta yağmur şiddetine göre silecek zaman fasılasını 6sn'den 25 sn'ye kadar ayarlayabilirsiniz. ve slx 95 model taunus 90 model. teknoloji konfor farkı burda. verdiğim küçük örnekte bile açıkça bellidir. taunusta 90 yılında kalorifer çalıştırma kumandaları çevirmeli ışıklı düğmeye geçerken slx de sanırım 96 den sonra başlıyor. bunlar küçük örnekler. daha sayamayacağım bir sürü örnek var.

aşağıdaki resimlerde 92 model ve 95 slx resimleri var fark ortada.

slx sadece satılmak amaçlı alınırsa doğru bir seçim olur. ama kullanmak amaçlı kesinlikle taunustur.

• 13 haziran 2009 cumartesi günü erzurumun oltu ilçesinden 92 gts ile yola çıktım...kayseri nin kocasinan ilçesine geldim. toplam 748 km yol yaptım ve 125 liralık lpg yaktım... aynı yolu 28 ağustos 2008 günü 1994 şahin ile gittim ve toplam 130 liralık lpg yaktım....lpg nin litre fiyatı yaklaşık olarak aynıdır.... aracım şehir içi 250 krş civarı yakıyor....ne yakarsa yaksın,ister tipsiz olsun,ister zor satılsın,ister parçası pahalı olsun....canımı taunusa güveniyorum...kazalarda şahin,doğan ne hale geliyor görüyoruz...

parasını seven doğana binsin...canını seven taunus a binsin...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.