Bildirim
DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ (13. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Sizin koyduğunuz videoda taunusun vurduğu araçların hepsinin içi boş ve hepsi de nuh gününden kalma araçlar. Kaportasında çelik barlar olmadığı gibi, zamana bağlı korozyandan dolayı saç mukaventleri de azalmıştır hali ile hurdalıkta yata yata. İçi boş olduğu için ağırlık da yok ve çarpmanın etkisi ile ileri doğru sürükleniyor. Tamam taunusun şasesi tofaşdan sağlam olabilir ama aynı şekile o videoda üst üste konulan araçlara tofaşla çarpılmış olsa ortada öyle aman aman dedirtecek birşey olacağını zannetmiyorum. Hiç fark olmaz diyemeyiz ama öyle abartılacak kadar olmaz. Çünkü arabalar çok eski, çürük ve içi boş. Mukavement sağlıyacak hiçbirşey yok o çarpılan araçlarda.
Benim bahsettiğim "06 MJU 06" plakalı aracın videosunu da " Makkajda bir yere kadar" demeniz üzerine, makkajın da bir yere kadar olmadığını anlatmak için koydum, durduk yere koymadım ve neden o videoları koyduğumuda açıklamıştım. Öyle veya böyle.. demekki yapınca oluyormuş, adam uğraşmış yapmış birşeyler.
Daha önce taunus klüpten bahsetmiş olabilirsin bilmiyorum ama gidip de ordan buraya adam toplayıp geldiğiniz de tarafımdan tesbit edilmiştir. Ordaki yorumlarınızı felan hep okudum. Güzel konuşanlarda var...
Yok kapak oldu yok etiket oldu gibi, baskın yaptık, kuşcuları ezdik gibi tuhaf yorumlar yapanlarda var. . .
Lütfen arkadaşlar... Mahalle kavgası yapmıyoruz burda.
-
farkıdaysanız ordaki bariyer haline getirilecek olan araçları vinç ile kaldırıyorlar vinç ile kaldırılan araçlara çarpmak ve hiç tedbir almadan yapmak sağlamlığın delilidir. taunus ile bu şekilde bir çok video bulursunuz.
burdaki bazı arkadaşların yorumları sanki çok iyiymiş gibi konuşuyorsunuz yok 3-5 tane taunuscu konuşuyorlar arabaları satılmıyor ondandır heralde gibi gülünç yorumlara biz sesimizi çıkartmadık.
kendi sitemizdede burdada yazıyorum benim birey olarak anlatmaya çalıştığım sadece ortada olan gerçeği göstermek. bunun anlaşılması sağlayabilmek. biri tutarda kuş serisi avrupa menşeili taunustan üstün derse bildiklerimi anlatırım.
burda mahalle kavgası moduna giren arkadaşların yorumları belli oluyor zaten.
buradaki taunus kullanıcıları standartlardan bahsederken kuş gurubu kullanıcıları you tubeden yok drif yok hız videoları koyuyorlar.
standartlar üzerine teoriler kuruldu ve anlatıldı anlamak isteyen bariz ortada olan gerçeği görür.
-
quote:
Orjinalden alıntı: dainesee
Öncelikle ; sırf bu konuya cevap yazmak ( ve sözüm ona kuşcuları ezmek için ) için donanımhaber.com'a üye olan arkadaşlara...., Sonra da " FORD TAUNUS CLUB TURKEY " sitesinde bu konunun linkini verip de " Hadi arkadaşlar, baskın yapalım, susturalım, bir üye, bir üyedir vs.." diyen arkadaşlara hoşgeldiniz demek istiyorum.
Şimdi burda arkadaşımız konu açmış, iki tercih arasında kalmış ve sonuda granadaya binmeye karar kılmış.
Biz tofaşlarımızın artılarını, Taunusun eksilerini aktarmaya çalıştık,
Taunuscular da Taunusun artılarını, tofaşın eksilerini aktarmaya çalıtştı.
Bir çok kullanıcı kendi kullandığı arabayı övdü vs... Ama başka forumdan üye toplamanıza hiç gerek yoktu ki ; önceki mesajlarımda "konu kapansın, adam granadaya karar kılmış" babında bişeler yazmıştım. Ama siz başka forum sitesinden kalkıp buraya sözüm ona baskın yaptınız ve konunun daha da uzamasını sağladınız. Topiğin konusu İki tercihti, ama tofaşla yurtdışında kaza yapılıp da ön farın bulunamamasından tutunda, Nette dolaşan komik videoya kadar geldi. Yani topic amacını aştı.
Bu konu hakkında söyleyeceklerim bu kadar...
Ama şu " makkajda bir yere kadar oğlum " lafı üzerine birşeyler yazmak istiyorum.
Şimdi youtubedeki "Şayin" adlı kısa filimden söz etmişssin ama o filim 9 yaşındaki çocuğunda anlıyabileceği gibi komedi maksatlı çekilmiş bir filimdir. Bunu Fordçu hasan usta da yapabilirdi, Opelci Hüseyin Usta da yapabilirdi, BMW ci Nurettin Usta da yapabilirdi.
Dediğim gibi komedi maksatlı yapıldığı için, filmin sonunda da " makkaj da bir yere kadar " diye bitirilmiş. Sonuçta aracın dış görüntüsüne makkaj yapılıyor.
Gel gör ki ; " 06 MJU 06 " dendiğinde akan sular duruyor nedense ?
Foto da açıkça görüldüğü üzere ; arabanın dış görüntüsünde, jantın dışında makkajın "m" si yok....
http://www.youtube.com/watch?v=U6DSXIf2OKk
Sanki subaru yerinde duruyorda, Tofaşı sapanla sıkmışlar gibi geçmiyor mu yanından? Gittikçe aradaki farkı süratle açmıyor mu?
Bunun gibi bir sürü video var yutubda "06 mju 06" ile ilgili. Hepsinde de karşısına çıkan rakiplerini tek tek tokatlıyor. Ne peugeot 106 sı kaldı, ne Roveri kaldı, ne amerikanı kaldı, ne hondası kaldı, ne toyotası kaldı...ne de turbolu BMW si kaldı...
Bunlar da diğerlerinden sadece birkaçı ;
( Linkler başlıkların altına gizlenmiştir... başlıkların üzerlerine tıklayın )
tıkla 06 MJU 06 ŞAHİN
06 MJU 06 ŞAHİN VE AMERİKAN KIRMIZI NOVA
06 MJU 06 GÖKHAN OKUR ŞAHİN TURBO/BRAVO TURBO+NOS
06 MJU 06 GÖKHAN OKUR ŞAHİN TURBO/ ASTRA COUPE2200 TURBO+NOS
06 MJU 06 GÖKHAN OKUR ŞAHİN TURBO/ ROVER 220 COUPE TURBO
Neden peki ? Adam yüklemiş arabasını. Tokatladığı diğer arabalarda hep yüklü arabalar ama nedense açık farkla önde bitiriyor yarışı.
Demekki neymiş ? " makkaj da bir yere kadar değilmiş. "
ben sana anlatayim duz tofas 1600 motoru al 1300 un ust kapagini al siboblarini iveco 50 nc veya 35.9 kamyon siboplari ile rektifiye yaptir iyi karbiratorcuylede memeleri degistirt ayarini yaptir al sana modifiye kimse tutamaz dogani ama ne var tofasta can guvenligin yok yalandan yere saseli on koltugun altinda bitiyor sasesi gerisi duz sac kaputunun ustundeki degil icindekine bakmak lazim sen oyle bir araba gostere bilirsin ama ford taunusu arastirirsan avrupanin hertarafinda modifiye edilmis taunus mutlaka var hatta modofiye olmayan 3000 v8 motorlusuda var ingilterede gencler sokok yarislarinda ford taunus kullaniyorlar arabanin kaputunun ici musayit ne istersen koy gemis gemi gibi arac ayni amerikan araclari gibi
al sana yerli harbi yaris arabasi
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=33934&start=70
bu adamlar profsyonel yarisci
-
DOGAN alti miafori ustu regata motor tempra al sana araba TAUNUS icin bunu soyleyemezsiniz orji araba -
Alıntıdır...
quote:
MERHABA ARKADAŞLAR
BEN ANKARA'DAN GÖKHAN OKUR.06 MJU 06. BÜGÜNE KADAR ARACIMIN TEKNİKÖZELLİKLERİYLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN YANLIŞ VE KULAKTAN DOLMA BİLGİLERİN YERİNE 1.AĞIZDAN GERÇEK ÖZELLİKLERİNİ SİZe AÇIKLIYORUM.ARACIM HİÇ BİR TUNİNG SERVİSİNDE VE KİMSE TARAFINDAN YAPILMAMIŞTIR.ARAÇ SAHİBİOLARAK ARACIMIN BÜTÜN MODİFİYE İŞLEMLERİ HERŞEYİYLE KENDİME AİTTİR....
ARAÇ BİLGİLERİ:
TOFAŞ ŞAHİN TURBO
1993 MODEL
TEKNİK ÖZELLİKLER:
*1600CC TURBO İNTERCOOLER
*T3 TURBO
*FORGED PİSTONLAR
*ÖZEL SEGMANLAR
*ÖZEL KRANK
*ÖZELKASNAK
*ÖZEL YATAK
*DERECELİ EKSANTRİK
*KISA KOLLAR
*GELİŞTİRİLMİŞ KAPAK
*2.0 MİRAFİORİ ŞANZUMAN
*2.0 MİRAFİORİ DİFERANSİYEL
*KONİ AMORTİSÖR
*ÖZEL YAYLAR
*MAGNEX EKSOZ
*15 İNÇ ENKEI JANT
Video koymadım youtube den 06 mju 06 yazarsanız aracı tam olarak gorursunuz.
Diye açıklama yapmış araç sahibi...
Bu adam neden bu kadar masraf ediyor bu aracına ? Yutubdaki videolarda " bu araca yapılan masrafa yazık, satsın aracını, yapacağı masrafı üzerine koysun iyi bir araba alsın vs.." şeklinde yorumlar yapılıyor...
Ama adam bu arabayı günlük kulanım için yapmamış ki. İçindeki tofaş sevgisini dışa vurup, tofaş hakıında söylenilenlerin aksini ispatlamak istemiş ve ispatlamışda. Helal olsun.
Bu araç günlük kullanımda kullanılmaz zaten. Araç sahibi de bu aracı yarıştan yarışa kullanıyordur. Belki günlük kullanımda opel kullanıyor olabilir, mazda olabilir, ford olabilir... O konuda henüz pek bir bilgim yok.
Siz nasıl ki sağlamlık konusunda fikirlerinizi aktarıp ondan sonra da video koyduysanız, bizim kuşçu arkadaşlarımızda ; sizin tofaş 120-130 u geçmez demeniz üzerine o videoları koymuş olsa gerek diye düşünüyorum.
-
işte tam burdada standart meselesi ortaya çıkıyor.
her aracın modifiyelisi var münibüslerin bile.
standartlara bakılır her şey ortaya çıkar zaten.
şahin,doğan slx,temra toplama arabadır. -
-
taunuss
-
Şahinn
-
ford taunus 2,3 coupe
-
Arabada 5 evde 15 Şahin...
-
taunuss
-
DAHA KOYAYIM MI KUŞÇULAR YOKSA BUNLAR YETERLİMİ İZLEYİNDE GÖRÜN ???
http://www.youtube.com/user/bossko77
http://www.youtube.com/watch?v=KisuliHi298&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=VE-idyQn05I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=brxJF32Uksc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ADxjTd46aMU&feature=related
-
Yırtık torbadan çıkar gibi elin yugoslav/romen artistlerinin videolarını koyuyorsunuz üstüne yeter mi?!
Yetmez kardeşim, kullandığımız arabalara demediğinizi bırakmıyorsunuz, terbiyesizlik yapıyorsunuz..
Ralli şampiyonu olmuş bir otomobilin şasesini güvensiz buluyorsunuz.. Motoru kucağınıza alırsınız diyorsunuz.. Kardeşim Koca Ferrari motoru yolda bırakıyor kesmiyor mu sizi?
Arabanıza o kadar güveniyorsanız mahalli yarışlara girin yarışın övüncünüzü belgeleyin, klavye delikanlılığı yapmayın. Ha birde trafikte yarışmayın. Bu kadar yeterli. -
@ kadirn...
Arabanın sesine felan bakılırsa gidişi de güzeldir diye düşünüyorum...
Ama ses varda icraat yoksa o sesden daha güzelini biz 1.6 motor ve sadece headersle alıyoruz zaten.
06 MJU 06 gibi tokatladğı arabaların videosu varmı bu aracın?
Ama..... MJU gibi, böyle sanki diğer rakibi yerinde duruyor da ; kendisini sapanla sıkmışlar gibi geçsin yanından. Gittikçe aradaki farkı açsın. Öyle videosu varsa koy izleyelim.
tıkla 06 MJU 06 ŞAHİN
06 MJU 06 ŞAHİN VE AMERİKAN KIRMIZI NOVA
06 MJU 06 GÖKHAN OKUR ŞAHİN TURBO/BRAVO TURBO+NOS
06 MJU 06 GÖKHAN OKUR ŞAHİN TURBO/ ASTRA COUPE2200 TURBO+NOS
06 MJU 06 GÖKHAN OKUR ŞAHİN TURBO/ ROVER 220 COUPE TURBO
-
quote:
Orjinalden alıntı: kryeck
Yırtık torbadan çıkar gibi elin yugoslav/romen artistlerinin videolarını koyuyorsunuz üstüne yeter mi?!
Yetmez kardeşim, kullandığımız arabalara demediğinizi bırakmıyorsunuz, terbiyesizlik yapıyorsunuz..
Ralli şampiyonu olmuş bir otomobilin şasesini güvensiz buluyorsunuz.. Motoru kucağınıza alırsınız diyorsunuz.. Kardeşim Koca Ferrari motoru yolda bırakıyor kesmiyor mu sizi?
Arabanıza o kadar güveniyorsanız mahalli yarışlara girin yarışın övüncünüzü belgeleyin, klavye delikanlılığı yapmayın. Ha birde trafikte yarışmayın. Bu kadar yeterli.
YETERMI
İbrahim Okyay
1969 İstanbul doğumlu olan İbrahim Okyay, 1992 Yeşil Bursa Rallisi’yle başlayan kariyerinde aralıksız 14 yıldır Türkiye şampiyonaları’nda yarışıyor. Ralli, pist, tırmanma, rallikros ve Formula 3 gibi hemen hemen otomobil sporlarının tüm dallarında yarışmış olan Okyay özellikle pilot yarışlarında ülkemizin ilk akla gelen sporcularından. 1997,1999 ve2001 yıllarında Türkiye Pist Şampiyonu olan Okyay’ın 1999 Türkiye Tırmanma ve Atatürk Ralli kUpası dahil 5 Türkiye şampiyonluğu bulunuyor.
-
yugoslav romen olsun farketmez emek var bu emeğe laf edemezsiniz araca bak öyle konuş tamam ben kötülemeyi bırakıyorum gereken cevabı yolda bi doğan yada şahin gördüm mü veriyorum zaten ;) burda klavye delikanlığı yapmıyoruz kötülüyorsunuz diyorsunuz sizin yaptığınız ne o zaman iltifat mı heee burda yazmakla anlamıyorsanız yolda hertürlü anlatırız ;) siz bu gerçeği göremiyorsanız biz göstermekten zevk alıyoruz... yolda giderken kaşınan biz değil sizlersiniz bunuda unutmayın ışıklarda durduk mu yicek gibi bakıp aragazı çekerek bi anda yarışçı oluyorsunuz insanı gaza getiren biz değiliz sizlersiniz ama sonrasında kusura bakmayın üzülen taraf yine sizler oluyorsunuz kaş göz yapıp aragaz çekip gaza getirenin dersini her türlü veriyoz dikiz aynasına baktık mı arkada göremiyoruz ne doğan ne şahin YAZIK !!! istediğin video'yu koy kardeşim istediğini söyleeee iş lafta değil icraat'tadır...
@ dainesee
sana gelince adam o arabayı o kadar masraf yapıp sadece ses duysun diye yapmamıştır o araba 2900cc Efi V6 motora sahip sen düşün artık gidip gitmediğini var olsa koymamazlık yapmazdım ;) ben bulamadım videosunu adam süs olsun diye yapmamıştır onu gidip o kadar bide motor yüklücek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X