Şimdi Ara

.... (1798. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (8 Mobil) - 3 Masaüstü8 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
273
Favori
4.390.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17961797179817991800
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Skaty.

quote:

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Hocam tabiki dile getirmeniz hakkınız.Ve yaşadığınız durum da can sıkıcı elbette.1 daire 100 lira fatura öderken ötekinin 500 ödemesi de tabiki büyük sıkıntı.Ama mesaj da yazsanız banlanmış hesap mesajlara cevap veremez diye düşünüyorum.Telefonla iletişime geçseniz, sorununuz halledilir diye tahmin ediyorum.Kış daha fazla sertleşmeden çözmeniz lazım bence.

Evet, halledilmesi gereken bir sorun. Şu saatte sonra her şeyi sıfırdan yapmasını beklemiyorum zaten. En azından gidip bakmasını ''şurada sıkıntı var, bunu böyle yapın fatura bir miktar düşecektir'' demesini bekliyorum. Ama attığım mesajlara sayfa sayfa laf yetiştirmekten başka bir şey yapmadı, sanki suç işlemişim gibi. En son ''sayacın 2400'leri bulmuş olması lazım o zaman'' dedi ben de 4500'lük sayacın fotosunu gönderdim. Şimdi bekliyorum.

Hocam uzaktamı oturuyorsunuz? İşyerine uğrayıp derdinizi yüzyüze anlattınız mı? Anlattınız da yardımcı olmadı mı? Kombi kullanımınız nasıl? Kombi kazan sıcaklığınız, evinizin konumu nasıl? Kullanıcı hatası mı tesisatta ya da cihazda mı inanın bende merak ettim bu faturayı? Ama tesisata ihtimal vermiyorum yine de bakıp içinizi rahatlatması gerekir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 25 Aralık 2014; 21:52:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skaty.

Kendisi İstanbul'daymış, döner dönmez ilgileneceğim dedi. Bakalım sorunun kaynağı neymiş öğrenebilecek miyiz.

kullanma alışkanlığınız nedir bir onuda yazsanız kombiyi kaç derecede? 7/24 zamanlımı kullandınız..? fatura cidden çok uçuk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Aralık 2014; 22:19:04 >

Ban sebebiyle cevap hakkini kullanamadigi icin simdilik mesajlarimi sildim.

Orijinalden alıntı: kerimcem

tabi bircan beyle konuşsun tesiatını ona yaptırmış sonuçta ama 400-500 çok uçuk bi rakam tesisatla alaka olduğunu sanmıyorum kişin kullanım alışkanlığı o, al bakalım 55 e kombiyi alıp 1 ay boyunca ısın bakalım 7/24 kapamadan bak bakalım ne geliyor o fatura kimse kurtaramaz o kişiyi, türkiyenin en iyi tesisatçısı gelse bile umarım anlatmak istediğimi anlamışındır..

Kerimcem ortada tesisat döşeme filan yok lütfen burda kendini savunma durumu olmayan bir insan var şuanda.Mevcut tesisata dd nitromix kombi ve petek ekleme durumu var.Kendisi konu ile ilgilenecek.Diğer detayları dahi biliyorum.Hayatta tek haksızlığa gelemem ben.Empati kurun biraz lütfen yazarken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 25 Aralık 2014; 22:45:40 >

• Skaty. S kullanıcısına yanıt
    Hakkaniyetli davranmışsınız
    Kişi haklı veya haksızda olsa bir kaç cümle ile söz hakkı olmalı olayı zamana yaymanız ve beklemeye geçmeniz güzel bir davranış

Gelişmeler neticesinde dönüşünüzü bekliyoruz
    Tüh yazık oldu şimdi ya Bircan bey bakır tesisat döşemiş olsaydı, böyle yüksek bir fatura da neticesinde gelmiş olsaydı nede güzel malzeme olurdu yaaa
    Hem birsürü para vermiş bakır yaptırmış hemde bir çuval doğalgaz faturası gelmiş diye yaygara yapmak için nede güzel malzeme olurdu burada olmayan adamın gıyabında atıp tutmak
  • Skaty kardeşin meselesine biraz vakıf oldum.Dairenin altı dükkan, dışarı çıkmalar varmış, tesisatı müteahhit gri plastik borudan, yani su tesisatı için kullanılan ve atık borulardan yapılan borudan yapmış.
    Sadece kombi ve petekler, Bircan Bey tarafından takılmış.
    Umarım yakıtı düzelir.

Orijinalden alıntı: canturkkara

Tesisat döşeme olayı falan yok yani Kombi ve petek ilavesi yapmış diyorsun
    Tüh yazık oldu şimdi ya Bircan bey bakır tesisat döşemiş olsaydı, böyle yüksek bir fatura da neticesinde gelmiş olsaydı nede güzel malzeme olurdu yaaa
    Hem birsürü para vermiş bakır yaptırmış hemde bir çuval doğalgaz faturası gelmiş diye yaygara yapmak için nede güzel malzeme olurdu burada olmayan adamın gıyabında atıp tutmak

Evin izolasyon durumu, altta dükkan ya da daire varsa yakan olup olmaması, tam boy dış cephe sürgü kapılar, temel üstü genişletilip çıkma yapılan daireler, üstün teras olması , kat varsa yakan olmaması v.s. v.s etkenler fatura düşmanı malesef.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hocam sana şahsi bir sorum var, sen bu bakır meselesine niye taktın kafanı bu kadar?Valla senin yerinde olsam yorulurdum, bıkardım aynı meseleleri konuşmaktan :)
    Kafana takma ki ruhun rahatlasın yahu, boşver kim ne yakmışsa yakmış :)
    Ben de plastik yaptırıyorum, bakıra param yetmedi napim yani.
    Diğer doğru şeyleri yapıp az yakmayı ümit ediyorum sadece.Bakır açığını 32'lik boruyla kapatmaya çalışıyorum.
    Ama ben Fizikçiyim hocam, ortada bilimsel birşey varsa görmezden gelemem.Mucize yaratmaz elbet ama diğer tedbirler ile beraber %40 etkilese fena mı?
    Tabiki hepimizin gücü yetmiyor ama kabul etmek lazım bu işin zirvesi bakır boru.
    Eğer yok ise ikinci zirve mevcut malzemelere göre, oksijen bariyerli 32 + 25 mm döşenecek şekilde folyolu kaliteli plastik.
    En kötü malzeme ise kompozit boru.
    Zaten vana petek ve premix kombi defalarca yazıldı.

Sana son tavsiyem takma kafana kim ne döşerse döşesin :)

• quote:

bikere benim anlamadığım bakır boru için 60-80 tl ayda yakar kış için deniliyordu??? üst üste! burda bir çok mesaj dönüyordu eylulden beri bakıyorum bu bolumde, sonra her ne olduysa 200-300 gibi telafuzlar başladı mcfe nin 230-250 miydi neydi en son faturası ne oluyor onun bakır değilmi? benim plastik 104 tl yakıyorum yine derim yine derim bu fatura işi %70 kişisel alışkanlık! tesisatın bakırın hiçmi faydası yok elbette var ama mucize derecesinde değil..

Kerimcem sen kendin diyorsun kış daha gelmedi diye. Günün yarısı kombi kapalı.Bir de piskin pişkin benim tesisata laf atıyorsun.Senin kış anlayışın bu forumdakilerden biraz farklı kusura bakma.Ben asla senin faturanla kendiminkini kıyaslamam kusura bakma.Benim gibi full yakan konumu daha önce belirttiğim evler benim için kıstas olur.Bende evi 21 e alayım bak ne kadar fatura geliyo o zaman bir de ayın yarısı kapalı.Forumda herkes bana düşman kesilir vallaha.

Ayrıca deden hayattaysa sor bi bakayım bakır maşrapadan mı su içmiş yoksa pvc den mi? Hayattaysa ellerinden öperim hürmetler ona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 26 Aralık 2014; 0:19:15 >

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    yok bakır boruyla mucizeler yaratılıyor gibisenden şeyler yazan sizsiniz 2 bakır ustası buldum adamlar sizin burda bahsettiğiniz masalların m sinden bahsetmedi %10 %20 farktan bahsediyolar her ikiside birden bakır borunun geç soğduğundan filan, olay bu eylülden beri burda oyle şeyler okudumki bakır boru döşeyince %50 %60 gibi tassaruf gibisinden saçma sapan fizik yasalarına aykırı şeyler okuyordum, 200-350 faturaları yazanda kendi adamınız mcfe bircan beyin bizzat müşterisi 60-80 tl lere ne oldu inek içip dağamı kaçtı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2014; 0:20:38 >

yok bakır boruyla mucizeler yaratılıyor gibisenden şeyler yazan sizsiniz 2 bakır ustası buldum adamlar sizin burda bahsettiğiniz masalların m sinden bahsetmedi %10 %20 farktan bahsediyolar her ikiside birden bakır borunun geç soğduğundan filan, olay bu eylülden beri burda oyle şeyler okudumki bakır boru döşeyince %50 %60 gibi tassaruf gibisinden saçma sapan fizik yasalarına aykırı şeyler okuyordum, 200-350 faturaları yazanda kendi adamınız mcfe bircan beyin bizzat müşterisi 60-80 tl lere ne oldu inek içip dağamı kaçtı??

Az önce sen demiyirmuydun skaty e full yakarsan ay sonu kol gibi fatura gelir diye.E arkadaşım full yakıyorum.Oturduğum odam mutfagım suan 24.5 derece diyorum.Benim 223 tl mi gözüne battı.Arkadaşıma 315 tl geldi dedim daha dün.Adamın yakmadığı odalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 26 Aralık 2014; 0:27:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcfe

quote:

Az önce sen demiyirmuydun skaty e full yakarsan ay sonu kol gibi fatura gelir diye.E arkadaşım full yakıyorum.Oturduğum odam mutfagım suan 24.5 derece diyorum.Benim 223 tl mi gözüne battı.Arkadaşıma 315 tl geldi dedim daha dün.Adamın yakmadığı odalar var.

eeeee işte aynı kanıdayız kullanım alışkanlığı k.bakma ama burda kışın 60-80 tl yakarsınız gibi rakamlar dönüyordu hepsi buhar oldu bak bakır boruya kötü demiyorum yada pvc iyidir diye brişey yazmıyorum ama masalsı bir tassaruf yarattığı tamamen uydurmasyon fatura %80 kişinin kullanım alışkanlığı.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2014; 0:34:41 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bütün bu söylediklerini ben mi demişim bizzat?Az daha konuşsak Bircan Bey olduğumu iddia edeceksin :)
    Dostum biraz büyü bence sen, sizin adamınız nedir yahu, çete miyiz biz?
    Ben mi dedim 60-80 yaktıklarını? Ki 60-80 yakan da var ayrıca.
    Neo 23.5 derece ile full ısıttığı evinde 130 lira ödemiş.Faturasını paylaştı burda.Üstelik evi bakır bile değil.Diğer iyileştirmeleri yapmış sadece.22 derece yaksa rahat 80 yakardı.Senin gibi akşamları kapatsa 60 da yakar izmir'de.
    Çocuğu var milletin.
    Az sakin ol ya, bi alıntı yaptık herkese eksiler, yok sizin adamınız yok bilmem ne.
    Banane kardeşim kim ne yakarsa yaksın seninle mi uğraşıcam ya.
    Ben Fizikçiyim ve bakırın plastikten iyi olduğu konusunda imzamı atarım altına.
    Evden eve değişen oranlarda tasarruf yapacağına da imzamı atarım.
    Gerisine karışmam banane kardeşim.Milletin faturası beni mi gerdi.
    Bakırla tek maceram param yetmedi yaptıramadım bitti.Gerisi bilimsel gerçekler.
    Bakırcıymış bilmem neymiş.Sanki tesisatı döşeyen adam Mühendislik fakültesi mezunu.Sanki döşediği evlerin çetelesini tutmuş, faturalarını toplamış.Döşeyene değil eğitimini alana soracaksın kardeşim.Sorsam bakırın atom numarasını bilmez o adam.Tek bildikleri boru kaynatmak.

• quote:

Kerimcem seni bir daha uyarmam eğer adamsan.Bak arkadaşım ben kimsenin adamı filan değilim bunu sana birtürlü anlatamadım.Ben satılık adam değilim sözlerine dikkat et lütfen.Sizin adamınız ne demek? Birazcık olgun davran.Kalp kırmayalım dedikçe .

• quote:

Orijinalden alıntı: mcfe

quote:

Kerimcem seni bir daha uyarmam eğer adamsan.Bak arkadaşım ben kimsenin adamı filan değilim bunu sana birtürlü anlatamadım.Ben satılık adam değilim sözlerine dikkat et lütfen.Sizin adamınız ne demek? Birazcık olgun davran.Kalp kırmayalım dedikçe .

ben sana satılıkmı dedim dostum ????? neresinde yazmışım....ispatla buraya birdaha yazmam sendende özürdilerim, adamı lafı yanında müşterisi kelimesi var dikkat edersen, tesisatını kim yaptı elbette bircan bey babasının hayrınamı yaptı o tesisatı hayır para verdin bu durumda nesi oluyosun elbette müşterisi yazılmayan kelimeleri türetmekte üstünüze yok.....yine yazarım yine yazarım kışın 60-80 tl fatura ödeniyor diyordu burda bazı kişiler bakır boruyla ,hepsi hayal dünyası çıktı okadar açık ve net yok bir saatte ev ısınıyormuş pvcle yok 50 derecede anca ısınıyormuş ben 40 dereceyle ısınıyorum plastiğim nasa imalatı herhalde farklı benimki :) hepsi yalan dolan artık gerçekleri konuşun şiddetli adwareyi değil ....bakıra kötü demiyorum elbette pvc den iyi ama masalsı tassarufu mucizevi fatura indirimi adware ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2014; 1:33:14 >

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Dün,eşimin dayısı,çağırdı bakır yaptırdık ,baya Pintilik yapan bir,insan,bakır tesisatı ilk defa açtık,size,yenin ediyorum ev 15 dakika,içinde,ısındı...isteyen gider bakar...benim evimde müstakil biliyorsunuz resimleri attım ,salon altı garaj,..uzun daire kuzey ,güney daha önce,400 fatura ödedim,diye tansaş 'daki kasiyer bayan eviniz çok,büyük,galiba diyor du,,burdaki çoğu,fatura yatiranlarin faturası böyle demişti,.çoğu da bizim,çevre müstakil,...şimdi,ben,her sene,aynı yakıyorum ,asla,da 3,kursu için kismadim Kombiyi ,petegi,,.130 liralık ısınma,çoğu,insan,için,short sıcaklığı ve eve gelenler çok,sıcak,diyor ..aynı fatura gelen,diğer akrabam dandik,tesisat,,herkes,bunu,biliyor mekanik oda termostatı da var evin,her yeri,güya :) 20 derece evde ceketleri,oturdum geçen gittiğimde,kime ne,anlatıyorsun theatre,bence boşver,ben,bos verdim bile...:))

Bir,müstakil,ev ile,ara kat apartmanın ısı kaybı,aynı,değildir....o yüzden,60 ya da 80 lira,gelenler ara kat yalıtımli apartman daireleridir.evime,gelen,bircan,bey gerekli düzeltmeleri,yapmadan,bunları da açıklamıştı,bana.evimin,çatısına,varana kadar çıkıp,baktı,üstte ne,var diye.ısı,kaybı nerden diye,bakır da bakır,demedi,sadece.,,!.,bu ilgi,mühendislik işine hakim,olmaktır.insanlara palavra sikmamaktir...100 metre kare 9 metre petegin isitacagi eve 6 metre petek,koyup sonra,derdini,kime,anlatırsan anlat dememektir. ..!

Dün,kombisini açmayı başaramayan,eşimin dayısının,evine,gittim...misafir,gelecek,diye kombi,açıyor....Adam evim,sıcak,diyor,bakır,yaptırdı..şimdi,bu,insanlara yakıt,bedava desek emin,olun acımaz.o yüzden,hava sıcak,yok,orda,burda,kış yok,masallarına,gülüyorum...sabah 6 da yola çıkıyorum,her gün...ve soğuğu,görüyorum.öğlen,okula,gelen,arkadaşlar,izmir,çok sıcak,diyorlar..öğlen,sokağa çıkarsan güneşi,görüp,sıcak,dersin,tab i ..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.