Bildirim
< Bu konunun sahibi Guest iken Guest tarafına aktarılmıştır -- Tem 25 2016 7:36PM > |
doğalgaz konusundaki her türlü yazım fotom reklam yapıyor diye birileri tarafından senelerdir şikayet ediliyor, Allah aşkına buradan benden kim kombi sipariş etti, kimin 500 km dışardaki evine işçi görderdim, kime radyatör taktım, işi şu şekil yapıyoruz 8 yıl servis görmedi, siz de işi bilen ustanızdan bunu isteyin lafı reklam değil, bedava hocalık öğretmenlik, ülkesine ve milletine saygıdır, o zaman yazmayalım , bu forumunda bu konusunu kapatalım gitsin, ne olur 3 milyon kez görüntülenmiş, m,llete DH yi googdan aratırken tanımış, belki de DH ye sayemizde reklam paraları akmış, yazıktır ve günahtır, emeğe saygısızlık edenleri Allaha havale ediyorum..
hak edenlere saygılar sunarım.... ![]() ![]() ![]() |
Başlığa bakıyorum DOĞALGAZ KOMBİ ÖNERİSİ.
İçeriğe bakıyorum, bilgi, bilgi, tecrübe, geyik, geyik, geyik, geyik, bilgi, bilgi, geyik, geyik, geyik, geyik, ..............devam edip gidiyor. Milletin işi gücü var. Burada derdine çare arıyor. Sayfalar dolusu yazıyı içeriğinde bilgi var mı diye okutmak zorun da mısınız? Birileri sırf eğlenmeye gelmiş. Zerre kadar faydası yok kimseye. Bir çok kişi de onlara uyup cevap yetiştirmek zorunda hissediyor. Cevap verdiğiniz sürece eğlendiriyorsunuz. Bırakın arkadaşlar ya. Ciddi yazıların dışındakilere cevap yazmayın artık. Bakın forumda kimler vardı, her türlü bilgilerini paylaşıyorlardı. Sayıları kaça düştü. Geyik yapmak isteyenler geyik sitelerine gitsin. Eğlensin. Şimdi bana sataşacaklar. Ben cevap yazmayacağım. Burayı kirletmeyeceğim. Bu yazdığımı bile istemeden yazıyorum. Yeter artık. Herkese bilgi paylaşımlı ciddi forumlar dilerim. |
bircan bey reklam yapabilir ne olmuş.adam binlerce mesajla herkese bıkmadan usanmadan yardımcı olmuş ..burada.Bazı insanlar bildiği veya anladığı bir konuyu başkasına anlatmaktan ,ögretmekten çok zevk alır.
bircan bey de böyle birisi.ama ben bircan beye hiç bir şey sormadım.bircan beyi tanımam etmem..onu da söyliyeyım bu arada.. ben istemediğim halde forumun her sayfası reklam.ben buna bir şey diyormuyum.ben her sayfa açtıgımda reklam görmek zorundamıyım.benım rızam alınıyor mu bu konuda.bana neden zorla reklam izletiyorsunuz. konu amacından saptı biraz.. |
TOPLAM KALİTE
Ben burada bir çeşit malzeme ve iyi işçilik konularını anlatıp, yakıtın %50 ye yakın düştüğünü ve/veya iç sıcaklığın %15-20 arttığını, kombi ömrünün 5-6 yıldan 15-20 yıla çıkan yerler olduğunu, anlatmaya çalışıyorum, her yazıya 2 dakka ayırsam 2 yıldır uyumadan yazıyorum demektir, yarısının sildirildiğine de herkes şahittir. 1-kombi yeri seçimi: ev uzunsa merkeze konur, en üst katsa banyoya kilere konur, millet ne yapıyor DİREK BALKONA..Sonuç kombi arıza bölümüne bkz. 2-radyatör seçimi, q=k x F x (tiç-t dış) formulü ile hesaplanır, kuzey-güney kat farkları dikkate alınır, kombiye olan uzaklığa göre arttırılır eksiltilir. HALI SEÇİMİ GİBİ M2 DEN PETEK HESABI YAPILMAZ. sonuç:her oda yanlış rakkamlarla ısınır, kombi 50 dereceden yüksek yakarak yakıtı katlar ve kısa zamanda BO-ZU-LUR. 3-KOMBİ ALTI VANA VE FİLİTRE SEÇİMİ: maliyet tutmasın diye içeriğine bakmadan plastik oruya plastik olarak direk kaynatılır, eskiden boısch kombiler plastik montaj yapılırsa garanti dışı kalırdı, gerekli tedbir alınmalı yazardı, tedbir şuydu, hiç değilse kombiden çıkan ilk 1 metre metal olsun ki çok ısınan bu bölgedeki plastik sortunları oluşmasın, plastik vana ve filitreler dardır, çabuk tıkanır,METAL VE TAM GEÇİŞLİ OLMALARI GEREKİR. 4-RAD.VANASI SEÇİMİ Radyatör vanası gidişe gidiş dönüşe dönüş veya reglaj tipi olmalıdır. GK markası tam geçişli bu vana hariç diğer markaların gidiş yani kafalı vanaları dönüşe takılmamalıdır. özellikle ECA marka vana tam açılmadığı için kullanılmamalıdır, rve modeli ise tam bir fiyasyodur. Sonuç:az ısınan petek neticesi kombi ateşini arttırarak yakıt artması 5-izopan ve yalıtım kombi dolapları ve boruları dış ortamda olan malzemeler izoleli olmalı, hava teması önlenmelidir, rad.lerin arkasından hava geçişi izopan ile önlenmeli, bu şekilde petek arkasından duvarın emdiği ısıdan tasarruf edilmelidir. 6-oda termostadı homojen ısınan evlerde kullanılmalıdır, evlerde odalar arası fark oluyorsa, her odaya termostatik vana takılarak, dolaşan suyun yönlendirilmesi ve miktarı azalacağı için tasarruf yapmak kaçınılmazdır. bunlara dikkat edilirse en az %30 tasarruf sağlarsınız, tesisatta bakır seçimi, rad. kombi arası yolu kayıpsız ve 8 misli hızla olmasına sebeptir, sırf boru değiştirerek, daha iyi ısınan evler %20-25 yakıt düşmesi elde edilmiştir.çaplar da büyük seçilmelidir. yoğuşmalı kombi özellikle ılıman iklimlere ve küçük evlere daha uygundur, minimum güçleri az olduğu için küçük evlerde standart makinadan 50 derecede çalışırsa %20-25 daha az yakar.Büyük evlerde tasarruf oranı azalsa da çok yakan bu evlerde %15 bile tasarruf olsa iyi rakkamlara tekabül edecektir. sonuç:ülkenize ve cebinize katkı için ön yatırımları fazla yapmalısınız, daha sonra rahat edeceksiniz, sırf ekonumiye can vermek için 5 yılda bir kombi 10 yılda bir tesisat her yıl temizlik bakım yaptıracak olanlar zaten bunları yapmayanlardır. saygılar. |
kerimcem eksilenmene gelince
Bu bölüme dahil olduğun günden beridir senin tabirin ile reklamcı Bircan beyle uğraşman ayrıca bakır tesisat kötülemede göstermiş olduğun üstün caba neticesinde Ektiğini Biçmek diyebilirmiyiz ? yani kısaca USLUP'ta bir sorun olma olasılığı varmı sence ? Fanları derken bir bakıma doğru söz kullanmışın dolaylı yoldan ben ve benim gibi arkadaşlar var öyle lakin biz ona kısaca FAN değilde yardım ve önerileri karşılığında bir nevi MİNNET BORCU diyerek olayı noktalasak ![]() |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadii -- 3 Nisan 2006; 22:26:41 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|