Şimdi Ara

.... (1796. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
273
Favori
4.391.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17941795179617971798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde şöyle ifade etmeye çalışayım demridökümün eski modelleri ile ilgili sorun yaşayanları forumda yazılanlardan takip ettik.

Fakat Vaillant demirdökümü aldıktan sonra yoğuşmalı kombide ilk girişi mesela Nitromixle yaptı nerede ise 4 yıl oldu sanırım sorun varmı yok?
    Nitromix ile Vaillant'ın 296 modelinin görsellerden iç yapılarına bak kopya gibidirler.

Kıssadan hisse adamlar firmayı aldıktan sonra, piyasaya sürdükleri ürünlerde kendi bilgi, deneyim ve teknolojilerini ürünlerine yansıtıyorlar bence büyük bir artı işin içine servis olayıda giriyor

Orijinalden alıntı: canturkkara

quote:

Orijinalden alıntı: orontes_asi

Baymak idea premix hakkinda bilgisi olan var mi ??? Bir arkadas ozellikle bu markayi soruyor... Ne diyebilirim... Fiyat konusunu problem etmiyor... Alternatif olarak ne onerebilirim... Baymak premix in avantaj ve dezavantajlari nelerdir ???

orontes_asi en ne yaptın annelerin evinle ilgili kombiyi işini çözebildinmi?

Kafalarini karistiran sey istanbul dan siparis verildiginde kargonun kombiye tasima esnasinda bir zarar verip vermeyecegi... Mantikli olan sey normal kendi memleketinden bir firmadan alirken adamlarin tir ile mal cekmesi ve bu mallarin hepsinin kombi olmasi ve tek seferde gelmesi.... İstanbul dan kargoyla gelirken transfer merkezlerinde aractan araca bindirilmesi esnasindaki hor sekilde atmalar... Bu isleri yapanlar bir kamyon mali hergun hergun indirip bindirmekten bu yarz seylere karsi ne sabirlarinin ne de tahammullerinin kalmamasi... Kombin icindeki hassas malzemelerin bu tarz seylerden etkilenmesi... Mesela aktarma esnasinda yere dusmesi ya da kuvvetli darbe yemesi... Bana mantikli geldi... Siz ne dersiniz ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Baymak idea premix hakkinda bilgisi olan var mi ??? Bir arkadas ozellikle bu markayi soruyor... Ne diyebilirim... Fiyat konusunu problem etmiyor... Alternatif olarak ne onerebilirim... Baymak premix in avantaj ve dezavantajlari nelerdir ???

Bir fikri olan yok mu ???

Bence Zafer beye bir sor bu ürün elime olurda bir şekilde kırık,dökük,ezik geçerse ben ne yaparım diye bana kalsa öyle bir durumda bulunduğun kargo firmasına şube teslim isterim ürünü orada açar teslim alır gerekirse iade işlemi başlatırım.
    Evet zafer bey i arayip konusmak lazim... Sube de acilan pakette eve kadar tasima sana ait artik... Biraz hamalligi olacak... Bu arada vaillant 296 nin ic yapisi dd nitromix de aynen uygulandigina gore icindeki vaillant askinin sona ermesi lazim degil mi ???

Evet zafer bey i arayip konusmak lazim... Sube de acilan pakette eve kadar tasima sana ait artik... Biraz hamalligi olacak... Bu arada vaillant 296 nin ic yapisi dd nitromix de aynen uygulandigina gore icindeki vaillant askinin sona ermesi lazim degil mi ???

Vallant aşkının sona ermesi lazım diye bana diyorsan şayet ERMEZ.

Birebir aynı olsalar tamamda muhakkak farklılıklar var mesela Vaillant ayarında ve fiyatında olan viessman oda termostatı ile kullanımda tam modülasyon özelliğini sunamazken (Nitromixte dahil buna tabiki) vaillant'ta bu tam modülasyon özelliği var.Kombiye bakıyorsun tank gibi, sese bakıyorsun ses yok,pompa güçüne bakıyorsun sorun yok (amcamlar kullanıyor çoğu döküm petek olan evlerinde)
    yani kısaca şunu diyeyim kombim vaillant 296 modeli olsun isterdim kısmet tabiki uymadı bizde kardeşini aldıksağlık olsun

Önemli olan Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin hepimize

• orontes_asi kullanıcısına yanıt
    Neden o modelde bu kadar ısrarcıki onca kombi var forumda gözü kapalı seçebileceğimiz büyük beğeni almış memnun kalınmış.

Denenmiş ve rüşdünü ispatlamış olan her zaman iyi değilmidir.
    Her yıl bakım yaptırmaksak vermiş olduğunuz garanti süresi sona erer mi diye bir soru yöneltsin..

Buna görede bir değerlendirme yapsın derim ben.

bircan beyden keremcem e video
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

gardını almak diye brişey yok olay tamamen maddi ucuza kaçma da değil bütçeyi sarsıyor ab de yasakmış deniyor nekadar doğru bilemiyorum 2011 de amsterdamdayken borular hep plastikti diye hatırlıyorum ama boruları plastik ama bizim plastiğe 5 basar oldukça kalın ve malzemesi iyiydi..

Kerimcem kim bakır boru yasak dedi avrupa birliği ülkelerinde?
    Her söylenene inanma bence.

Dünyada yıllık bakır üretimi olan 8 milyon tonun 125 bin'i Avrupa birliği ülkeleri tarafından tesisat borusu olarak tüketilmekte.Bence Amsterdam daki otelin de maddi gücü el vermeyip kaçak plastik boru döşetmiş, şikayet etmek gerek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 25 Aralık 2014; 13:38:54 >

• Bakır tesisat Avrupa birliğinde yasakmış ki yasak filan değil?

Ultraviyole ve enfraruj ışınlarından etkilenmeyip korozyona dayanıklı olduğu için mi?

Lehim sistemi sayesinde kaçak olmayan bir tesisat kurulabildiği için mi?

Beton kadar düşük genleşme oranına sahip olup güvenli olduğu için mi?

Yüksek ısıda bile %100 oranında oksijen ve gaz geçirmeyip mantar ve bakteri üremesine izin vermediği için mi?

Antibakteriyel özelliği sayesinde sudaki bakteri ve yosunu engelleyip suyu temizlediği için mi?

Plastikten 1000 kat fazla ısı iletkenliği sayesinde enerji tasarrufu sağladığı için mi?

Sürtünme katsayısı az olup iç yüzeyleri kaygan olduğundan dolayı pompayı yormayıp düşük kademede çalıştırıp enerji tasarrufu sağladığı için mi?

Çekme mukavemetinin fazla olup ates ve kemirgen hayvanlardan etkilenmediği için mi?

Basınca dayanıklığından dolayı 80 dereceyi aşma durumunda güvenli olduğu için mi?

Bakır boru ve elemanlarının inceliğinin tesisata estetik görüntü kazandırdığı için mi?

Doğadan elde edilip çevreye zarar vermeyip tamamen geri kazanıldığı için mi AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ'nde yasakmış ?

Çok gülesim geldi :) :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 25 Aralık 2014; 14:09:43 >

• mcfe M kullanıcısına yanıt
    Plastik maddelerin ısıyla ve özellikle sıcak suyla temasıyla birlikte çok zararlı, kanserojen maddelerin (Dioksin) üretildiği belirtilmektedir.

Bence kanserojen madde içermediğinden dolayı olabilir .

Ayrıca fazla gülme hem şikayet ederler hem (-)atarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo3516 -- 25 Aralık 2014; 15:25:14 >

• Güle güle kullanın.Fiyatına göre gerçekten işlevli kalibresi düzgün bir cihaz.Herkese tavsiyemizdir.Nem ölçer de faydalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 25 Aralık 2014; 15:27:46 >

Bulunduğum yerde birçok kişi doğalgazla ısınmaya geçerek doğalgazın rahatını görmüş bu arada da Kiracı evi boşaltmış'tı.

O günlerde yapabileceğim iki şey vardı .... Ya hemen evi öyle kiraya verecektim yada daireyi sobalı dan kurtarıp doğalgaza geçirecektim.
    Ben doğalgaza geçirmeyi uygun gördüm.Buraya kadar tamam.
    Nasıl Bir tesisat olacaktı peki Plastik mi ?, Bakır mı ), yoksa Mobil Sistem mi ????

O günler herkesin olduğu gibi düzenli ödemelerim var kiracı zamansız çıkmış ben bir an önce evi kiraya vermeliyim tıkanıp kaldım.

Plastik yapsam odaların durumu itibarı ile çok dağınık son peteklere su gitmeme ihtimali yüksek çok ek ve çok dirsek kullanılacak

gelen kişi ya ısınamayacak yada ısınsada bedeli ağır olacak ilk yazın kaçıp gidecek.

Mobil yapmaya kalksam dedik ya odalar dağınık evi yıkmaları gerekecek çok iş var pisliği çok,
    şap kırılacak, borular geçirilecek,usta çağırılıp zemin düzeltilecek en sonda mecburen laminant yapılacak.

Peki düzgün bir Bakır Ustası bulsak süpürgelik üstünden bakır tesisatı geçirsek, dirsek kullanılsa bile bakır dirseklerin yapısı itibarı su hızının kesilmesini engelleyecek fiziki yapısı olmaması sebebi ile su akışını engellemesek olmazmıydı olurdu gayette güzel olurdu da

Olmadı işte...Yapacak adam yok usta çağırıyorsun ''ne gerek var diyor çok masrafa biz bir günde bitiririz plastik tesisatı'' yahu onu bende tahmin edebiliyorumda sen önce o tesisatla KİRACIYI dolayısı ilede bir süre sonra beni bitireceksin iş dönüp dolaşıp bana geri dönecek kendi başıma yakacak kadarda salak değilim şükürler olsun.

Neyse Bakır ustası bulamadık nede güzel olacaktı aslında ,kırma yok dökme yok, zemin tamiri yok, laminantı olan odaları zedeleme yok bakır tesisat sayesinde tesisat suyu, şehir içinde araba kullanımı gibi dur kalklı olmayacak ısınmayan ve su gitmeyen petek'te kalmayacaktı.

Netice inat ettim plastik yaptırmam dedim,Yaptırmadımda , onca pisliğe eziyete ve masrafa rağmen mobile tesisat döşettim.

Şükürler olsun İyiki yapmışım iyiki korkak davranmamışım işin kolayına kaçmamışım.

İnanan inanır (resimlerlede ispatlandı defalarca kere önceki yazılarımda) isteyende inanmaz ben sefasını direk veya dolaylı yoldan sürüyormuyum önemli olan bu .
    Ha neden anlattın derseniz daha öncede dedik ya ''burası bir paylaşım bölümü'' yaşanmışlıktan derse almak veya ders çıkarmak isteyenlere bir örnekleme olur diye çıkacağı bir yolda katkı sağlar diye anlattım.

Bir büyüğümün güzel bir sözü ile noktalayayım konuyu ''Laf masaya atılırmış nasibini alan alırmış''

• canturkkara kullanıcısına yanıt
    komşusu baymak kombi yetkili satıcısıymış... almazsam ayıp olur diyor...
    Baymak IDEE + ISense Oda termostatı + Dış hava sensörü alsın.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • 296 5-5 serisi bence çok sağlam bir kombi muadilleri viessman ve buderustan daha sağlamdır her bileşen altında bunu tartışabiliriz.
    Ama fiyatı pahalı bu yüzden değer kaybediyor.Ben kullanıcı olarak söylüyorum evlerimde 3 adet 296 5-5 var boyutu küçülmüş ve çok iyi cihazlar bir adette 242 pro hermetik modeli var.
    Hatta dışardan açma kapağı vs olarak 242 pro modeli daha bile sağlam ama teknoloji olarak 296 5-5 alıp götürüyor.

Kabul edelim Vaillant tank gibi kombi yapıyor ama gereksiz pahalı bide yukarıda nitromix ile Vaillant aynı kombi demişler buna kusura bakmayın da gülüyorum hiç içini açıp baktınız mı?
    Bu adamlar Arçelik-Beko gibi aynı bantta kombi üretmiyorlar , Bosch -Buderus'ta aynı bantta üretiliyor sadece GB072 yurt dışından ithal geliyor.

Bosch -Buderus kötü markamı aksine piyasadaki en iyi F/P markalarından biridir ama fiyatın önemi yoksa 296 3-5(eski model) mesela malzeme kalitesi olarak hakikaten çok sağlamdır.Bendeki kombilerin tek sevmediğim özelliği ön kapağı 296 5-5 te biraz dayanıksız gibi ama 242 pro modelinde ön kapak bile 5 sene kullansan ilk gün gibi çalışacak cinsten.

Neyse bunlar şahsi fikrim sadece bakıyorum da piyasada bilmeden herkes birşey yazıyor...
    İyi günler.

• ark.lar birşey sormak istiyorum.vaillant yoğuşmalı kombi almak istediğimde kombi altı s seti bakır yapıyorlarmı?yapmıyorlarsa yapılmasına izin veriyorlar mı?oda termostatına izin veriyorlarmı(başka bir oda termostatı)
  • azazel_666 A kullanıcısına yanıt
    Vailant in,kendi oda,termostatı,var ..ama,buderus özellik,bakımında,daha önde,diye,biliyorum termostat olayında.. Rc35 mesela çok,ovuluyor....hayırlı olsun...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.