Şimdi Ara

.... (1799. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
273
Favori
4.390.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17971798179918001801
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba kombimiz bozuldu ve yeni bir kombi almamız gerekiyor. tesisat tatdlatı yaptırdık.. 2000 sistem ve petekler eski ancak eca termostatik vana takıldı... sizden ricam acaba kombi önerisinde bulunabilirmisiniz.. izgaz gelip gaz açmıyor suanda ... evimiz ayrıca 115 m2 ....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben fikirlerimi beyan ettim kimsenin üzerine alınmasına gerek yok.Ayrıca çokta uzman sayılmam sadece kullanıcı olarak kendi fikirlerimi söyledim. GB072 kötü demedim ama orada 2 resim paylaşmışsınız ve içinin benzer olmasından kaynaklı aynı parça diyorsunuz.Bende saygı duyuyorum ama yanıldığınızı biliyorum.
  • lMerhaba kombimiz bozuldu ve yeni bir kombi almamız gerekiyor. tesisat tatdlatı yaptırdık.. 2000 sistem ve petekler eski ancak eca termostatik vana takıldı... sizden ricam acaba kombi önerisinde bulunabilirmisiniz.. izgaz gelip gaz açmıyor suanda ... evimiz ayrıca 115 m2 ....

lütfen yardım edebilirmisiniz bir bayan olarak hiç anlamadıgım bir konu bu.. ve acilen almamız lazım..

Orijinalden alıntı: mcfe

quote:

Orijinalden alıntı: Skaty.

quote:

Orijinalden alıntı: Biray İzmir

4+1 izmir ara kat,kuzey-güney cephe 145 m2
    yoğ.kombi var malumunuz, kombi 40 derecede ter.vanalar 3-4-5 Allah ne verdiyse, havanın çok süper olduğu 4-5 gün gündüz-gece kapattım.nitromix

aynı koşullarda

üst kat 15 gündür yeni yaptırdı, 102 m3 yaktı ara daire bosch cc
    en üst kat 4 numara üstü teras 140 tl geldi viesman vitodens
    alt kat 1 numara 99 tl gelmiş...vaillant 296

hepsi yoğuşmalı hepsi benim kombiden daha iyi markalar...

Geçen kış Biray Bey'e yaptırdığımız daha küçük bir daire için aylık 400-500tl fatura ödedik, bu yıl da öyle olacak gibi. Biray Bey'den dönüş bekliyorum, tesisatı bir gözden geçirmesi gerekecek. İzmir'de 100mt2 ara kat daire için imkansız rakamlar ödüyoruz.

Bu zamana kadar beklemeniz bence çok geç kalınmış bir durum.Telefonla irtibata geçebilirdiniz bence.Daha bugün hole extra petek eklettim kendisine.Durumumun olmadığını belirttiğim halde elemanlarını gönderip yaptırdı.Böyle bir insanın probleminizi çözmeyeceğini düşünmüyorum.Buyrun fotolar.Bircan beye burdan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

hocam yapanın ellerine sağlık.hat tek hattan mı geliyor yoksa ikinci eklettirdiğiniz petek aynı hattanmı geliyor.evinizin m2 ve petek m2 nedir?holün m2 ve peteğin m2 nedir?bende hole t bağlantıyla yaptırıcam 10-11 m2 hol var.hole petek koydurmayı düşünüyorum.

• gggkkknnn G kullanıcısına yanıt
    Buderus Gb72 kötü zaten diyemezsin en özellikli kombilerin başında gelir birçok kişinin param olsada alsam diyeceği kombilerin başında gelir

''Uzman sayılmam diyorsun'' yanıldığımızı bildiğini söylüyorsun.

Üç kombi örneği sunuyorum (Nitromix benim kombim alıtındı değil fotosunu ben çektim 2011 senesinde) ikisinin iç yapısı birebir kopya gibi marka ve modele göre iç yapılarının değiştiğini göstermek amacı ile, bunu da görmezden geliyorsun.

Hocam amaç ney ben anlamadım
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gggkkknnn -- 26 Aralık 2014; 15:31:01 >

Orijinalden alıntı: hiddentranslate

montaja da para alınıyormuş montaj dahil en fazla zorlayarak 2000 tl çıkabiliriz....

O zaman premix bir kombi alma şansınız var demektir.
    Ben o zaman şahsım adına 3 senedir kullandığım üstüne 2 adet daha aldığım (kiracı ve işyeri) ve birçok arkadaşıma tavsiye ettğim Nitromixi öneririm şükürler olsun kullanıcı şikayeti ve yakıt açısından dikkate alınabilecek bir üründür Vaillant Grupun marka garantisi altındadır

Benim aldığım İstanbulda Zafer beyde fiyatı 1720 TL olarak gözükmekte azami 200-250 montaj ücreti de vermiş olsanız sizin dediğiniz fiyatlara denk geliyor.

Sadece bir öneridir tercih sizlerin

• premix kombi şimdi google baktım yogusmalı bir kombiymiş sanırım... ancak 115 m2 bir ev için vaılant satısı yapan tesisatcımız yoguşmalıya gerek olmadıgını normal bir kombi hermetik sanırım yeterli oldugunu söyledi bu konuda ne dusunuyorsunuz peki?

premix kombi şimdi google baktım yogusmalı bir kombiymiş sanırım... ancak 115 m2 bir ev için vaılant satısı yapan tesisatcımız yoguşmalıya gerek olmadıgını normal bir kombi hermetik sanırım yeterli oldugunu söyledi bu konuda ne dusunuyorsunuz peki?

Önce bir kaç soru sormak isterim
    hangi ilde oturuyorsunuz ?
    daha önce kombinizi kaç derece civarı yakıyordunuz?
    Eviniz yalıtım durumu nedir? nispetten korunaklımıdır?
  • kocaeli... baymak markaydı ve 50 civarı ama 24 saat yakılı tutmuyorduk tasaruf yapıyorduk kendimizce... ev ikinci kat ve nispeten korunaklı evet... şimdi bile kombi yanmıyor ama çok soguk degil ev gerci havalarda güzel gidiyor ama :(

125 m2 civarı dairem var premix kombi kullanıyorum
    Genel olarak bu işin m2 ile alakası yok Ne ile alakası var

Sen bu kombiyi taktırdığında soğuk havalarda evini ısıtmak için kombi ısı ayarını 55 dereceden fazla yapmak zorunda kalırmısın ?

Bina tesisat yapın ve petek metrajın kombi ayarını 55 dereceden fazla ayarlamana sebep olurmu ?

Cevabın 55 dereceyi geçmem ise..

Hiç düşünme Premix bir kombi al hermetik kombiye göre daha ekonomik ısınma sağlayan (30-55 derece arası) pemix kombinin sunduğu nimetten faydalan.

Cevabın 55 dereceyi geçmek zorunda kalırım ise

Hermetik bir kombi al derim.

kocaeli... baymak markaydı ve 50 civarı ama 24 saat yakılı tutmuyorduk tasaruf yapıyorduk kendimizce... ev ikinci kat ve nispeten korunaklı evet... şimdi bile kombi yanmıyor ama çok soguk degil ev gerci havalarda güzel gidiyor ama :(

Bu şartlarda kesinlikle premix kombi tavsiye ederim
    Madem ev nispetten korunaklı, 50 derece civarıda rahat ısınıyorsun, 300-400 TL fark vererek alacağın yeni nesil premix kombinin zamanla daha az yakıt tüketimi sebebi ile geri dönüşü olacağı muhakkatır.

Eski yazılarada dönüp bakarsan ve okursan premix kombinin evin m2 ile hiçbir alakası olmadığını benzeri yazılarda çok okuyacaksındır.

Oturulan dairenin petek yetersizliği veyahutta aşırı ısı kaybı sebebi kombini 55 derece üzeri çalıştırıyorsan premix bir kombinin sana hiçbir faydası olmayacaktır.

• hiddentranslate H kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm Nitromix
    Bosch 2500w
    Airfel Digimix
    Baymak Falke Condense
    Bu kombilerin hepsi premix ve işinizi görecektir.

Orijinalden alıntı: azazel_666

quote:

quote:

quote:

yoğ.kombi var malumunuz, kombi 40 derecede ter.vanalar 3-4-5 Allah ne verdiyse, havanın çok süper olduğu 4-5 gün gündüz-gece kapattım.nitromix

aynı koşullarda

Geçen kış Biray Bey'e yaptırdığımız daha küçük bir daire için aylık 400-500tl fatura ödedik, bu yıl da öyle olacak gibi. Biray Bey'den dönüş bekliyorum, tesisatı bir gözden geçirmesi gerekecek. İzmir'de 100mt2 ara kat daire için imkansız rakamlar ödüyoruz.

Bu zamana kadar beklemeniz bence çok geç kalınmış bir durum.Telefonla irtibata geçebilirdiniz bence.Daha bugün hole extra petek eklettim kendisine.Durumumun olmadığını belirttiğim halde elemanlarını gönderip yaptırdı.Böyle bir insanın probleminizi çözmeyeceğini düşünmüyorum.Buyrun fotolar.Bircan beye burdan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

hocam yapanın ellerine sağlık.hat tek hattan mı geliyor yoksa ikinci eklettirdiğiniz petek aynı hattanmı geliyor.evinizin m2 ve petek m2 nedir?holün m2 ve peteğin m2 nedir?bende hole t bağlantıyla yaptırıcam 10-11 m2 hol var.hole petek koydurmayı düşünüyorum.

Hocam şöyle söyleyeyim.Büyük E harfi düşünün.
    E harfi benim binam.Bu harfin tam orta ucunun başladığı yerde kombim var.Tesisat ise 3 kola ayrılıyor.E harfinin kolları ise tesisatımı sembolize ediyor.Bu harfin orta en ucunda ise hol var.Hole T ile çıkıp 2 peteğe giriyor.Umarım anlatabilmişimdir.
    Bu arada Bircan Bey ve ekibinin ellerine saglık.Muhteşem işçilik çıkarıyorlar.

Evim 100 m2. Toplam son eklenen ile 10.4 m dd plus petek boyu var. Hol yaklaşık 8-9 m2 civarı.Şuan 90 +60 = 150 cm dd plus petek var holde.Bence hole kesinlikle petek koydurmalısınız.Konforu etkileyen en önemli etken bana göre tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 26 Aralık 2014; 12:42:17 >

• Bu arada arkadaşlar gk vananın yeni hali nasıl olmuş?

Bu imza yakışır abimize :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 26 Aralık 2014; 12:47:03 >

quote:

Orijinalden alıntı: azazel_666

quote:

quote:

quote:

aynı koşullarda

Hocam şöyle söyleyeyim.Büyük E harfi düşünün.
    E harfi benim binam.Bu harfin tam orta ucunun başladığı yerde kombim var.Tesisat ise 3 kola ayrılıyor.E harfinin kolları ise tesisatımı sembolize ediyor.Bu harfin orta en ucunda ise hol var.Hole T ile çıkıp 2 peteğe giriyor.Umarım anlatabilmişimdir.
    Bu arada Bircan Bey ve ekibinin ellerine saglık.Muhteşem işçilik çıkarıyorlar.

Evim 100 m2. Toplam son eklenen ile 10.4 m dd plus petek boyu var. Hol yaklaşık 8-9 m2 civarı.Şuan 90 +60 = 150 cm dd plus petek var holde.Bence hole kesinlikle petek koydurmalısınız.Konforu etkileyen en önemli etken bana göre tabi.

Bende daha önce,petek,yoktu kesinlikle evi ısıtmak,çok,zor,oluyordu ...evin konforu için,mutlaka,ekletin ben de 90 cm plus,petek,var hol. L,şeklinde 10 metrekare

• 
Sayfa: önceki 17971798179918001801
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.