Şimdi Ara

Dod firmasından araç aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başımdan Geçen dod 2.el araç olayını dikkatinize sunuyorum

Merhaba 21/10/2016 Tarihinde Dod sitesinde 2.el araç beğenip anlamadığım içinde sıfıra yakın olduğundan dolayı
    arada 10bin₺ fark varken km az sıfıra yakın deyip kendilerinden araç aldım satmaya niyetlendim alıcı kişi expertize koydu araçta boya göründü
    Expertize guvenmedim baska expertize soktum aynı cevap verildi
    Maileşip görüşmelerimi yaptim Sonuç siz boyatmışsınız deyip konu bu şekilde kapatildi
    Kendilerine hiç bir şekilde durumu izah edemedim ve araçların kendilerine ait sıfır araçlar olduklarını kiralık araçlarını 2.el satıklarını söylediler (Avek firması dod bayisi) Aracı aldığım Dod bayisi

doğuş otomotive yazdım dönüş yok anlıycağınız hatam buydu expertizlerine güvendim markanın kandıracağından asla emin olmadım
    Buda benim hatam ve marka diye güvenip alışveriş yapacakları uyarmak istedim

Peki Bir Marka Bunu yapıyorsa Kime Güvenelim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfi2121 -- 5 Temmuz 2018; 13:59:32 >

• Alırken ekspere götürmeliydin razı gelmezlerse almayacaktın artık olan olmuş geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alırken ekspere götürmeliydin razı gelmezlerse almayacaktın artık olan olmuş geçmiş olsun

• İyi de aracı kontrol ettirmesi zorunlu mu ? Yani böyle bir kanun var mı ? Adamlar kendisine boya yok dediyse eğer bu dolandırıcılığa girmiyor mu ?

Ancak 2 sene geçmiş üzerinden yani firma da haklı burada zor durum geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 5 Temmuz 2018; 14:18:28 >
  • Dolandirilmissin hocam bir de ustune yalanci demisler düş ustune dava falan uğraşırsın ama değer bence

• Haklısınız ben alım satım işi yapmıyorum
    anlamıyorum araçtan maksadım sıfır almaktı renk bulamadığım için birde ilgilerine en önemlisi markaya güvenip aldım
    Bayadir kendileriyle bu konuda sorunumu izah ettim sonuç ilgisizlik umursamazlık 2.el aracı yanlış anlamayın şahıstan almam anlamadığım için risk etmek istemedim beni üzen durumsa marka bu eğer oda güvensizlik veriyorsa kime güvenelim?

Burda başımdan geçen durumu başkaları mağdur olmasın diye yazıyorum

Benden aracı geri istediler tamamen kurnazlıkla aldığım donem sıfır ile arasında 10500₺ fark vardi bugun sıfır fiyatı 221.300,00 TL aldığınız parayi iade ederiz dediler.
    Hattalı olmayan biri bu teklifi yapabilirmi tespit edin dedim kendilerine sustular ve dönüş yapmadılar.
    Buda Kalite

Marka deyip Güvenmeyin Dikkat edin alan arkadaşlarada önerim expertiz yapmaları
  • dodla ilgili buna benzer elli tane baslik acildi. Acilmasa bile ulkemizde sifir aracta bile boyanan degisen cikma ihtimali var siz nasil ikinci el araca ekspertiz yaptirmadan alirsiniz bunu anlamak zor.

Uzerinden iki yil gecmis bir olayida ispat edemezsiniz gecmis olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DOD'dan araç alanlar...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

dodla ilgili buna benzer elli tane baslik acildi. Acilmasa bile ulkemizde sifir aracta bile boyanan degisen cikma ihtimali var siz nasil ikinci el araca ekspertiz yaptirmadan alirsiniz bunu anlamak zor.

Uzerinden iki yil gecmis bir olayida ispat edemezsiniz gecmis olsun.
    Hocam Kendi expertizleri var ve dediğim gibi markaya güveniyorsun benim derdim taraflarından dolandırılmak tamamen kurnazlık yapmaları
    expertizi gösterdiler kendi sıfır araçlarının olduğunu sitelerine girseniz bile expertizleri mevcut fakat kimse güvenmesin
  • Bildiğim kadarıyla bu firmalar ekspertiz garantili olarak araç satıyorlar. Mahkemeye giderseniz dallı budaklı bir süreç olabilir ancak olumlu bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.
  • Bu araç işilerinde babama bile güvenmem. Ülkenin çivisi çıkmış zaten...

• ne boya takıntısı arkadaş memlekete bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimseye güvenmeyeceksin.
    burası türkiye sıfır arabada boya çıkıyor olur öyle diyorlar.
    sıfır araç kendi kendine göçüyor top gelmiştir diyorlar.
    expertize gösteriyorsun gözle net görülen vuruğu görmüyor.

böyle olaylardan dolayı boya ölçer aldım.
    sıfır araç almak için bayiye gidince aracı iyice ölçtüm öyle aldım.

normalde arabayı komple toplasalar düzgün yaparlarsa hiçbir sorun olmaz.
    ama ülkemizde herkesin bütçesi sınırlı olduğu için en ucuz yoldan hallediyorlar.
    sonra araba acele olarak en ucuz ve hızlı şekilde yaptığı için iflah olmuyor.
    bizdeki dolayısıyla boya takıntısı değil, kalitesiz tamirat takıntısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağla Sevgili Yurdum Ağla

ne boya takıntısı arkadaş memlekete bak.
    Onlara satarken varda Bizde Olması doğal değilmi adam ufak lokal boyalı arabayı almıyor
    Alsada Aracı perişan ediyor.
    Burdaki meselle takıntı değil değerinden fazla satılması ve kandırmaları Eleştirim tamamen markaya
    Gerçekleri bilmek hepimizin hakkı fakat kime güvenicez bu konuda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

Bildiğim kadarıyla bu firmalar ekspertiz garantili olarak araç satıyorlar. Mahkemeye giderseniz dallı budaklı bir süreç olabilir ancak olumlu bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.
    hocam araştırdım ödediğim parayı iade alabiliyorum ozaman 117bine aldiğim araç bugun şartlarinda 160bin civarinda 2.el fiyati birde küstahlık yapıp km soruyorlar.
    tamam getirin paranızı geri verelim diyorlar.

olaya hakim bir avukat bulsam davayı kendisine veririm, bana söylenen ücretinizi alırsınız.

Fakat ben al sata almadim biniciyim her şekilde yüzleşmeyide kabul ettim adamlar kaile bile almadılar demeki bu konuda bir çok vatandaş mağdur durumda amaç bilinçlendirmek ve inanın peşinide bırakmıycam
    Hakkediyorlar
  • Geçen yıl sıfır km çamurluğu değişmiş aracı bana sattılar. Sizin gibi satarken ortaya çıktı da onu bile bildikleri halde kabul etmediler. Mahkemeye verince ikinci el kazasız bedeli ile mahkeme avukatlık vs masrafı ödediler kabul ettim. İkinci elde sizi suçlu bile çıkarırlar. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyfi2121

hocam araştırdım ödediğim parayı iade alabiliyorum ozaman 117bine aldiğim araç bugun şartlarinda 160bin civarinda 2.el fiyati birde küstahlık yapıp km soruyorlar.
    tamam getirin paranızı geri verelim diyorlar.

olaya hakim bir avukat bulsam davayı kendisine veririm, bana söylenen ücretinizi alırsınız.

Fakat ben al sata almadim biniciyim her şekilde yüzleşmeyide kabul ettim adamlar kaile bile almadılar demeki bu konuda bir çok vatandaş mağdur durumda amaç bilinçlendirmek ve inanın peşinide bırakmıycam
    Hakkediyorlar

Alıntıları Göster
    Şaka gibi. Milleti enayi sanıyorlar. Devam etsinler bakalım. Sırf bu pisliklerden dolayı aracımı satıp başka bir araç alamıyorum. Hurdaya çıkana kadar bineceğim sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ağla Sevgili Yurdum Ağla

ne boya takıntısı arkadaş memlekete bak.
    Şşşşş seni her yerde çok görüyorum takipdeyim ?

• Geçmiş olsun expertiz raporuna göre boya yok ama sonradan boya olduğu anlaşılıyor. Düpe düz dolandırıcılık resmen...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem 2.el, hem aracıdan, hemde expertiz yaptırmadan. Cesaretiniz hayranlık uyandırıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Formdas

Hem 2.el, hem aracıdan, hemde expertiz yaptırmadan. Cesaretiniz hayranlık uyandırıcı.
    Hocam dikkat ederseniz yazımda konuyu açıklamişim doğuşun expertizide güvensizse ne yapalim kendi expertizi var
    oda güven vermiyorsa kime güvenmeli

Ben bir daha doğuş oto markası adı altında araç almıycam bu kesindir.
    heleki 2.el asla bazı arkadaşlarda yorumlarında sıfırda bile değişmiş parçali araç almış

Kime Güveniceksiniz, Güvenicez?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.