Şimdi Ara

Dod firmasından araç aldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeadLifter kullanıcısına yanıt
    avek mi yaptı bunu?
  • urene kullanıcısına yanıt
    Doğuş Kartal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeadLifter kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun.geçen sıfır için pazarlık ettim,araçta boya değişen sıkıntı yok dimi diye satıcıya sordum uzaylı gibi bakıp gülerek"öyle bir şey olabilir mi abi ya?" dedi.keşke görseler şunları.
    Nereye olabilir miymiş, başa gelince araştırıyorsun internette onlarcası var, bir o kadar da belki farketmetmeyip üzerine bir de sahibinde hasar oluşup kaybolup giden vardır.

Aynen avek otodan esenlerden almistim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyfi2121

Hocam dikkat ederseniz yazımda konuyu açıklamişim doğuşun expertizide güvensizse ne yapalim kendi expertizi var
    oda güven vermiyorsa kime güvenmeli

Ben bir daha doğuş oto markası adı altında araç almıycam bu kesindir.
    heleki 2.el asla bazı arkadaşlarda yorumlarında sıfırda bile değişmiş parçali araç almış

Kime Güveniceksiniz, Güvenicez?

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun! Dediğiniz gibi dikkat ettim. Firmaya güvenerek hata yaptığınızı kabul etmişsiniz. Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Ben de dahil olmak üzere 2.el araç alanların hemen hepsi sizin yaşadığınız acı tecrübeyi edinmiştir, ya da edinecektir.

Maalesef bu konuda insanımızın bozuk ahlakı, yetersiz denetim, zayıf hukuk sistemi ve bizlerinde tecrübesizliği bu durumları yaşatıyor. Her türlü 2.el eşya alım satımının doğası gereği zaten titiz olunması gereken bir durum. Kurumsallık kesen işletmeler bile bu konuda kaytarıyor(!).

Ben bu konuda çözümü son 17 yıldır 2.el araç almayarak buldum. Elzem değilse 2.elin yanından bile geçmem. Yok usta, yok parça, yok expertiz vb. hayatımda yok. Kontağı çevirip gidiyorum. Yok alman tankı, yok japon mucizesi, yok o araba çöp bla bla işlerini geçtim. Sıfıra yakın, amcaoğlundan, çok sevdiğim bir abimden, çok kurumsal bir firmadan falan filan geeç. Ne ki yenidir, o ki iyidir!

Son olarak çok sevdiğim bir söz var. "Doğada hiç bir şey tesadüf değildir, her şey bir sonuçtur".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formdas -- 7 Temmuz 2018; 8:4:34 >

• Dod dan 2004 model otomatik 206 aldım. Contası yanık termostat iptal edilmiş. Sanziman sikıntilı. Ne merkez ne aldiğım bayi geri dönüş bile yapmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formdas F kullanıcısına yanıt
    2.el araca guvenmedigim bir anım var.
    2004 megan almistim birinden 2014 tarihidi kazali arac kisa sure kulandim ariza veriordu arac ve yapip satayim dedim ustanin biri alt takimlari skntili deyip 600tl ye gecici yaparim hemen cikar elinden dedi bende masrafini sordum 4500 tl degistir kulan demisti
    Kendisine benden sonraki fark etmeyip kaza yapti nasil mesul olunur sordugumda benim icin iylk olsun diye soyledigini ima etti
    Ben baska yerde 5000 tl verip degistirdim gerekli parcalari satim 22bine aldigim araca 9bin masraf edip 24bine satim eger ustalara bakip yaptirsaydim o sekilde vicdanen rahatsiz olup belki alana zarar verebilirdi
    Cok rahat bir sekilde satim rahatsizda olmadim
    Dediginiz gibi firsatcilik oldukca bizde olume bile sebep olsak umurumuzda degil
    Ben bunu baskasina yapmadigim icin kabul etmiyorum ettirmemde
    Burdaki amacimda bilinclendirmek pesinide birakmam ve herkesten ricamda sorun yasayan arkadaslarin cevaplamasi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seyfi2121 S kullanıcısına yanıt
    Yargı yoluna gitseniz bile alacağınız en iyi sonuç sizin noterde yazdırdığınız bedeli yani o zaman ödediğiniz bedeli geri almak.Uğraşmadan aracı boyalı olarak satın bence.
  • Kurumsal firmalarin galeriden bir farkı yok bence, hepsinin gozumde amaci ayni. Kar amacı güden kuruluşlara güvenemezsiniz. Bizde Nissanin 2.el satis firmasindan QQ almistik 2 ay sonra servise soktugumuzda direksiyon kutusu arizali cikti. Satarken arabayi hatasiz boyasiz sifira yakin diye sattilar bir de garantisi var diye, garanti kapsamini okuyorum neredeyse hic birsey garantiye dahil degil hava filtresi polen filtresi gibi seyler garantiye dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

Yargı yoluna gitseniz bile alacağınız en iyi sonuç sizin noterde yazdırdığınız bedeli yani o zaman ödediğiniz bedeli geri almak.Uğraşmadan aracı boyalı olarak satın bence.
    O duruma getirmiyorlar zaten diyor adam mahkemeye verseniz ücretinizi iade ederiz.
    getirin iade edelim diyorlar.
    Meselle araçta değil beni üzen bu şekilde insanları kandırmaları ve sonradan olayı rahat bir şekilde kapatmaları
    amacımda 2.el değildi 10500 farkıyla sıfırını alabilirdim km düşük aynı dediler bende size güveniyorum dedim demez olaydım
    burda yaşadıklarımı yazıcam usanmadan ve herkesin bilinçlenmesi için her şekilde cevap vericem
    onların bana cevap vericek cesaretleri yok zaten mailime şikayetlerime dönüş yapmadılar.7 8 aydır uğraşıyorum kendileriyle
    Bir çok alıcıyıda geri çevirtim hakkediyorlar.
    doğuş oto eğerki bana biz bayiye bu şekilde gereken cezayı kestik gibisinden bilgi verseydi aktarmazdım durumu
    Bunu söylerdim dolandırdılar ama iyi cezada kestiler doğuş oto dod'un dediği bayi çözebilir.
    Peki doğuşoto bayin çözüyorsa sen neden harıl harıl reklamlarında doğuş güvencesini kulanıyorsun
    Yaptirim olmadıkça bunlara istedikleri gibi amaçlarına ulaşırlar
    Bende bayiyim çalışanım var işyerimde yanlış bilgiye yada yanlış anlamaya bile tüketici şikayeti ile 4 kat ceza kesiliyor tarafımaki bir daha o hatayi yapmamaya özen gösterelim,
    Adamlarda buda yok kendilerine ben her şekilde sizi ifşa ediceğimi söylerkende umursamadilar özgüven çok açık rahatlar.

• Konuyu acan arkadas,nasil bir Turkceyle yazdiysan hic birsey anlayamadim.Forumdakiler sagolsun,yorumlar sayesinde idrak edebildim.Neyse sizin bir hataniz yok boyle sozde kurumsal gecinen galeriler yuzunden millet olarak kimseye guvenmemek gerektigini teyid etmis olduk.Nerseyde babamizdan arabayi alsak ekspertize goturecez,yazik.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.