Şimdi Ara

DNA TESTİ NASIL YAPTIRILIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
11.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DNA TESTİ YAPTIRMAK İÇİN ANNE VEYA BABANIN İZNİ OLMASI GEREKİYORMU VE NEREDEN YAPTIRABİLİRİM?

• evde sorun var galiba
  • Dna testi yaptırdın diyelim KENDIN için peki bu sonucu kime göre karşılaştıracaksın kardeş örneğin kendi ailen için yapıcaksin öz çocukları olup olmadığını öğrenmek için sadece kendin için yaparsan doğru bir test olur mu
  • Lan ben de mi yaptırsam.
  • Testiyi sevmem testiden başka birşeyden su içmem .
  • ARKADAŞLAR BENİM OLAY ÇOK KARIŞIK BEN KENDİM İÇİN DEGİL BENDEN OLDUGUNU TAHMİN ETTİĞİM KIZIM İÇİN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_07

ARKADAŞLAR BENİM OLAY ÇOK KARIŞIK BEN KENDİM İÇİN DEGİL BENDEN OLDUGUNU TAHMİN ETTİĞİM KIZIM İÇİN

Allah korusun,
  • AMİN VALLA ÖYLE Bİ DURUM Kİ ADAMIN HAYATINI MAHFEDİYO YEMİN EDERİM
  • quote:

ARKADAŞLAR BENİM OLAY ÇOK KARIŞIK BEN KENDİM İÇİN DEGİL BENDEN OLDUGUNU TAHMİN ETTİĞİM KIZIM İÇİN

"benden olduğunu tahmin ettiğim kızım için" ne biçim bir cümledir. Şimdi bir çocuğun senden olduğundan şüpheleniyorsan, ona kızım diyerek direk olarak kabul etmiş oluyorsun. Eğer çocuğunun senden olmadığını düşünüyorsan "benden olduğunu tahmin ettiğim" kısmı uymuyor olaya. Sadede gelirsek, git al kıl örneklerini, cebine 500- 600 dolar koy, git bir sağlık merkezine. yardımcı olurlar orda.
  • bende neden feyk hesapla konu açıyorsun diye kızacaktım olay biraz karışıkmış. nutkum tutuldu
  • AH BE GÜZEL KARDEŞİM NE GÜZEL DE YAZIVERDİN CEVABI BEN NİYE SEKİZ SENEDİR DÜŞÜNEMEDİM ACABA ?DNA TESTİ YAPTIRABİLMEN İÇİN ANNESİNİNDE ONAYI YADA MAHKEME KARARI GEREKİYOMUŞ.BEN BU ÇOCUK YÜZÜNDEN EVLİLİĞİMİ BİTİRDİM ÇOCUGUN FİZİKSEK ÖZELLİKLERİNE BAKARAK BENDEN OLDUGUNU SANIYORUM AMA COCUGUN ANNESİ BENDEN Bİ BEKLENTİSİ OLMADIGI İÇİN BÖYLE BİŞEY ISPATLAMA ZORUNLULUĞU HİSSETMİYO TEKLİF BİLE EDEMİYORUM.ÇÜNKÜ Bİ AYAGI RUSYADA OLAN Bİ BAYAN VE EN UFAK Bİ HATA YAPSAM ÇOCUGUDA GÖREMEM HATTA BURDAN GİDEBİLİR. YANİ KISACA SIKINTILI Bİ DURUM.
  • DNA testini yaptırıpta napıcan ki merak ettim
  • HE BU ARADA COCUGUN BENDEN OLDUGUNA ŞÜPHE DUYMUYORUM FAKAT AİLEME KABULLENDİRMEM İÇİN BU TEST ŞART BANA GÖRE BENZİYO AMA Bİ BAŞKASI TAM TERSİNİ SÖYLÜYO BUDA İNSANDA ŞÜPE UYANDIRIYO.
  • Kaç yaşında?
  • haziranın 5 de yedi bitti.
  • mahkeme kararıyla yaptırırsan sonrası için de daha sağlıklı olur
  • quote:

haziranın 5 de yedi bitti.

Pm ye bakarsan sevinirim.
  • quote:

AH BE GÜZEL KARDEŞİM NE GÜZEL DE YAZIVERDİN CEVABI BEN NİYE SEKİZ SENEDİR DÜŞÜNEMEDİM ACABA ?DNA TESTİ YAPTIRABİLMEN İÇİN ANNESİNİNDE ONAYI YADA MAHKEME KARARI GEREKİYOMUŞ.BEN BU ÇOCUK YÜZÜNDEN EVLİLİĞİMİ BİTİRDİM ÇOCUGUN FİZİKSEK ÖZELLİKLERİNE BAKARAK BENDEN OLDUGUNU SANIYORUM AMA COCUGUN ANNESİ BENDEN Bİ BEKLENTİSİ OLMADIGI İÇİN BÖYLE BİŞEY ISPATLAMA ZORUNLULUĞU HİSSETMİYO TEKLİF BİLE EDEMİYORUM.ÇÜNKÜ Bİ AYAGI RUSYADA OLAN Bİ BAYAN VE EN UFAK Bİ HATA YAPSAM ÇOCUGUDA GÖREMEM HATTA BURDAN GİDEBİLİR. YANİ KISACA SIKINTILI Bİ DURUM.

Mahkeme kararı olmadan babalık testi

Bu çocuk bana benzemiyor gibi kuruntularla babalık testi yaptırmak için artık mahkeme kararı gerekmiyor.

“Kan grubum A, karım B, bu çocuk nasıl 0 grubu oldu”, “Bu çocuk bana benzemiyor” gibi kuruntularla babalık testi yaptırmak için mahkemeye koşanlar, artık mahkeme kararı olmadan test yaptırabilecek.

Yurtdışında 5-6 bin dolar olan test, Türkiye’de 350 milyon lira.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı bünyesinde açılan “DNA Laboratuvarı”nda mahkeme kararı aranmadan babalık testleri yapılıyor. Yüzde 99.9 oranında kesin sonuç veren testlerin sonuçları, 1 gün içinde çıkıyor ve noterden tasdikli bir raporla kişilere bildiriliyor. Test sonuçları yalnızca test yaptıran kişiye veriliyor, telefonla açıklanmıyor.

DNA Laboratuvarı hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, babalık davalarında son yıllarda sıkça başvurulan “DNA analizleri”nin, mahkeme kararıyla Türkiye’de emniyet ve jandarma teşkilatları ve Adli Tıp Kurumu bünyesinde yapıldığını söyledi.

Ancak bir takım nedenlerle mahkeme yoluna gitmeden babalık testlerine ihtiyaç duyan bazı kişilerin “DNA analizi” yaptırmak için yurtdışına kan yolladıklarını söyleyen Hancı, her bir analizin yurtdışında yaklaşık 5-6 bin dolara mal olduğunu kaydetti.

TEST 350 MİLYON

Yurtdışına DNA analizleri ve babalık testleri için önemli miktarda döviz ve kan çıktığını belirten Prof. Dr. Hancı, 1.5 yıl önce hizmete giren laboratuvarda babalık testi için kişi başı 350 milyon lira ücret alındığını belirtti.

Hancı, “Babalık davalarının DNA analizleri yapılarak bilimsel çözüme kavuşturulması toplumsal huzurun sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Laboratuvarımızda gerek mahkeme aracılığıyla gerekse kişisel başvurularla bu sorunun çözümlenmesine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Hancı, şunları kaydetti: “Her insandaki DNA’nın yarısı anneden diğer yarısı ise babadan geliyor. İki insanın arasında akrabalık bağını anlamak için DNA kümesi arasındaki boşluklara bakılıyor. Testler ya yüzde 0 çıkıyor ya da yüzde 99.9 un üstünde çıkıyor. Arada bir başka rakamın çıkması söz konusu değil. Yani çocuk ya A kişinindir ya değildir. Örneğin yüzde 80 babasıdır gibi bir rakam çıkmaz.”

BABA ÖLMÜŞSE DEDE, AMCA

Baba ölmüş ise baba adayının yakın akrabalarından alınan örneklerle de DNA testinin yapılabildiğini söyleyen Hancı, babanın olmadığı durumlarda amca, kuzen, dede veya erkek çocuk gibi baba tarafından bir erkek akrabadan babalık testi yapıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Hancı, babalık testi yöntemini şöyle anlattı: “İnsan DNA’sının belli kısımları bireyler arası farklılıklar gösterir. Bu gen bölgelerinin her birinde kişi biri anneden biri de babadan gelen iki farklı genetik karaktere sahip. Çocukta belli sayıda gen bölgesi analizlenerek bir DNA profili çıkarılır. Daha sonra annenin DNA profili ile bu profil kıyaslandığında çocuğun genetik özelliğinin hangi yarısını anneden aldığı ortaya çıkar. Bu durumda diğer genetik özelliklerde şüphesiz babadan gelecektir. Söz konusu babanın DNA profili çıkarıldığında eğer çocuğun annesinden almadığı genetik yapısı ile uyum göstermiyorsa o kişi baba değildir. Eğer uyum tespit edilirse bu defa çalışılan gen bölgeleri üzerinde popülasyon genetiği verilerine göre hesaplamalar yapılarak yüzde ihtimalle babalığın tespiti söz konusudur.”

• dna testi hakkında buradan da bilgi alabilirsinizhttp://www.babaliktesti.com.tr/hakkimizda.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.